Gedrukte hitlijst kost voortaan geld

Toen begin dit jaar bekend werd dat Mega Charts zou stoppen met de verspreiding van gedrukte exemplaren van de hitlijsten, reageerden veel liefhebbers ontzet. Vooral voor degenen die al jarenlang trouw iedere week de lijsten ophaalden in de winkel, was het een grote teleurstelling dat er een einde leek te komen aan deze jarenlange traditie.

Om deze reden is besloten speciaal voor de liefhebbers de publicatie van de lijsten in afgeslankte vorm voort te zetten. De gedrukte exemplaren bevatten nu alleen nog de Mega Top 50 en de Nederlandse Top 40, een voortzetting van de Veronica Top 40, die al sinds 1965 als gedrukt exemplaar verspreid wordt.

De lijsten zijn nu niet meer via de detailhandel verkrijgbaar, maar kunnen alleen als abonnement (30 euro per jaar) besteld worden. De overige lijsten kunnen door de consument uitsluitend geraadpleegd worden op de speciaal hiervoor in het leven geroepen website www.megacharts.nl. Hierop staan de single Top 40, de megatop 50, de album top 100, de dance top 30 en de tipparde.


Veronica Top 40 blaadje uit 1967