'IsraŽl gaat Hamas uitroeien'

Een hoge IsraŽlische regeringsfunctionaris heeft verklaard dat IsraŽl niet zal rusten totdat de gehele Hamas-beweging met wortel en tak is uitgeroeid. ''We zijn van plan om heel Hamas te liquideren en we maken daarbij geen onderscheid tussen de politieke en de militaire tak van die terroristische organisatie".

Premier Sharon liet weten dat "het doodvonnis" van alle Hamas-leiders getekend is. ''IsraŽl zal hen genadeloos opjagen". Sharon zou volgens bronnen de directe opdrachtgever zijn geweest van de aanval op de Hamas-top gisteren. Toen dropte het leger drie zware bommen op het gebouw waar de Hamas-top vergaderde; daarbij raakte de de geestelijk leider van de beweging, sjeik Ahmed Yassin, licht gewond.

Na de mislukte aanslag op zijn leven dreigde Yassin met een zeer zware golf van aanslagen tegen IsraŽlische doelen waar ook ter wereld. De IsraŽlische politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht.

Arafat

In IsraŽl gaan ook steeds meer stemmen op om Yasser Arafat de Palestijnse gebieden uit te zetten, nu hij het ontslag van premier Abbas heeft geaccepteerd.

Minister Shalom van Buitenlandse Zaken herhaalde vandaag zijn eerdere uitspraak dat Arafat verbannen moet worden. Volgens Shalom is zijn verbanning "onvermijdelijk", omdat Arafat het vredesproces belemmert.