'IsraŰl gaat Hamas uitroeien'

Een hoge IsraŰlische regeringsfunctionaris heeft verklaard dat IsraŰl niet zal rusten totdat de gehele Hamas-beweging met wortel en tak is uitgeroeid. ''We zijn van plan om heel Hamas te liquideren en we maken daarbij geen onderscheid tussen de politieke en de militaire tak van die terroristische organisatie".

Premier Sharon liet weten dat "het doodvonnis" van alle Hamas-leiders getekend is. ''IsraŰl zal hen genadeloos opjagen". Sharon zou volgens bronnen de directe opdrachtgever zijn geweest van de aanval op de Hamas-top gisteren. Toen dropte het leger drie zware bommen op het gebouw waar de Hamas-top vergaderde; daarbij raakte de de geestelijk leider van de beweging, sjeik Ahmed Yassin, licht gewond.

Na de mislukte aanslag op zijn leven dreigde Yassin met een zeer zware golf van aanslagen tegen IsraŰlische doelen waar ook ter wereld. De IsraŰlische politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht.

Arafat

In IsraŰl gaan ook steeds meer stemmen op om Yasser Arafat de Palestijnse gebieden uit te zetten, nu hij het ontslag van premier Abbas heeft geaccepteerd.

Minister Shalom van Buitenlandse Zaken herhaalde vandaag zijn eerdere uitspraak dat Arafat verbannen moet worden. Volgens Shalom is zijn verbanning "onvermijdelijk", omdat Arafat het vredesproces belemmert.