Man krijgt schadevergoeding voor amputatie penis

Flying_Vee, Nicky, InetManneke, Robertje, Arno, Snakehunter en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zal je maar gebeuren: onderga je een operatie aan de blaas, blijkt vervolgens ook de penis geamputeerd te zijn. Dit overkwam in 1999 een man in het Noord-Texaanse Wichita Falls. De man was hierover zo geschokt, dat hij een schadevergoeding eiste. Vandaag is bekend geworden dat de artsen van het ziekenhuis, waar de operatie werd uitgevoerd, overeenstemming hebben bereikt over een schikking met de 67-jarige man. De advocaten van het slachtoffer hebben niet bekend gemaakt hoeveel hij heeft ontvangen voor het verlies van zijn jongeheer.

De man leed aan blaaskanker en moest hiervoor een operatie ondergaan. Hierbij moesten de artsen zijn blaas en mogelijk ook een deel van zijn prostaat verwijderen. Tijdens de operatie besloten ze ook zijn geslachtsdeel te verwijderen, omdat de vrees ontstond dat de kanker was uitgezaaid. Deze vrees bleek later ongegrond te zijn. Bovendien was er met de patiŽnt geen overleg gevoerd over het al dan niet verwijderen van zijn penis. De ochtend na de operatie schrok de man enorm, toen hij wakker werd.

Zijn advocaten hebben gezegd dat de man en zijn vrouw de schok nooit te boven zijn gekomen. Daarom klaagde de man het ziekenhuis aan wegens nalatigheid, onder meer omdat later bleek dat het weefsel van zijn mannelijkheid helemaal niet was aangetast door de kanker. Hij eiste een schadevergoeding van 5 miljoen dollar.