VS denkt erover om beleid Irak te wijzigen

De Amerikaanse regering is van plan om een drastische koerswijziging in Irak in te voeren. Ze wil hiertoe overgaan, nu duidelijk wordt dat het verzet tegen de Amerikaanse militairen niet gebroken is. Zo werden er gisteren drie Amerikaanse militairen bij een aanslag gedood. Volgens de krant The Washington Post wil president Bush een aantal politieke zwaargewichten inzetten om zo sneller resultaten te boeken in Irak.

Zo heeft President Bush nu het plan, om voormalig minister van Buitenlandse Zaken James Baker (73) naar Irak te sturen. Baker zou daar, naast de Amerikaanse bewindvoerder Paul Bremer, leiding moeten geven aan de wederopbouw van het land.

De Amerikaanse regering had gehoopt, dat het verzet van getrouwen van de verdreven dicator, na de dood van de zoons van Saddam zou zijn afgenomen.

De steun onder de Amerikaanse bevolking voor de bezetting van Irak begint af te brokkelen. Veel Amerikanen zijn ontevreden over het langere verblijf van de Amerikaanse soldaten, op wie constant aanslagen worden gepleegd.