Mogelijk nieuwe bewijzen tegen Van der Graaf

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren meldden de GPD-bladen dat rond het tijdstip van de moord op de 43-jarige milieuambtenaar Chris van de Werken, wandelaars in de buurt van het misdrijf een auto hebben gezien die mogelijk toebehoorde aan Volkert van der Graaf. Van de Werken werd op 22 december 1996 in Nunspeet vermoord. Dat onderzoek stopte begin 1997, omdat justitie geen enkel aanknopingspunt had.

Na de moord op Pim Fortuyn werd al snel gewezen op een eventueel verband tussen de twee moordzaken. Zo werd Van de Werken, evenals Fortuyn, op klaarlichte dag van dichtbij in de rug doodgeschoten.

De informatie over de auto (een rode wagen van een Japans merk) die gezien is op het tijdstip van de moord op Van de Werken, zou een nieuw aanknopingspunt kunnen zijn in het onderzoek naar het misdrijf. Op 22 december 1996 reed Volkert van der Graaf namelijk in een rode Toyota Starlet. Het wordt niet uitgesloten dat het om dezelfde auto gaat.

De LPF-heeft vorige week al minister Donner van Justitie om opheldering gevraagd waarom Volkert van der Graaf vorig jaar niet over de moord op de Nunspeetse milieuambtenaar is gehoord. De LPF wil een nieuw onderzoek naar de moord op Van de Werken. Ze kreeg daarbij steun van CDA en PvdA die ook vinden dat de dwarsverbanden met de moord op Fortuyn onvoldoende zijn bekeken.