FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 juli 2003

Punten ronde 17

Tyler Hamilton won vandaag de etappe en hij moest daar hard voor fietsen. Hij bleef het peloton bijna 2 minuten voor. Erik Zabel maakte met zijn spurt de strijd om de Groene trui weer spannender.

De etappezege ging vandaag naar FW_tour met 152 punten. Een prestatie van formaat, waar de kopsprinters het lieten afweten of reeds naar huis waren. remcov deed echter ook goede zaken voor het klassement met zijn tweede stek. wb op de derde plaats continueerde zijn goede reeks.

Het klassement ging vandaag flink door elkaar. Nummer twee Engelaartje duikelde in de rangschikking naar de zevende plaats. wb is de nieuwe nummer twee, juist voor remcov. Er heeft zich nu een kopgroep van acht man gevormd die om de eindzege lijken te gaan strijden. Met nog vier ritten voor de boeg volop spanning.

Voor morgen is er een vlakke etappe met twee sprintjes onderweg. Om bonificatieseconden weg te snoepen dient er dus gedemareerd te worden. Een goede gelegenheid voor vluchters om een poging te wagen. De aankomst in Bordeaux belooft veel.

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA), Eddy Mazzoleni (VIN), Lilian Jegou (CRE), Jimmy Casper (FDJ),
Stefano Zanini (SAE), Andrťas KlŲden (TEL), Angelo Furlan (ALE), Joseba Beloki (ONC), Stefano Garzelli (VIN), Tobias Steinhauser (GER), Jens Voigt (CRE), Stťphane Auge (CRE), Matthew Wilson (FDJ), David Etxebarria (EUS), Unai Etxebarria (EUS), Pietro Caucchioli (ALE), Danilo Di Luca (SAE), Torsten Schmidt (GER), Renť Haselbacher (GER), Raffaele Ferrara (ALE), Davide Rebellin (GER), Robert Hunter (RAB), Robert Fťdrigo (CRE), Andrej Hauptman (VIN), Rik Verbrugghe (LOT), Marco Milesi (VIN), Fred Rodriguez (VIN), Leonardo Bertagnolli (SAE), Axel Merckx (LOT), Nick Gates (LOT) en Remmert Wielinga (RAB)

Geen Mercedes motoren voor Jordan

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Jordan zal volgend seizoen niet met Mercedes-motoren gaan rijden. Hoewel al bijna overeenstemming bereikt was en ook de naam Jordan Smart al verzonnen was, is de samenwerking noodgedwongen afgeblazen.

Jaguar zou hiervoor verantwoordelijk zijn. Jaguar(Ford) ontvangt circa 30 miljoen euro per jaar door de verkoop van motoren aan Jordan en Minardi. Jordan wordt voor de motoren gesponsord door Ford Europa, in ruil hiervoor zijn de bolides van het Ford logo voorzien. Deze overeenkomst is ongeveer een jaar geleden gesloten. Minardi-baas Paul Stoddart betaalt de motoren zelf.

Juist de motorensponsoring zou Jordan verhinderd kunnen hebben om een overeenkomst met Mercedes te sluiten. Als dat contract gesloten zou worden, zou dit voor Jaguar minder geld betekenen. Vanuit Ford is er dan ook veel druk geweest om Jordan te behouden als motorafnemer.

Pizzonia echt weg bij Jaguar

Antonio Pizzonia was verrast toen hij door Jaguar aan de kant gezet werd om plaats te maken voor Justin Wilson. De Braziliaan wist niet wat hem overkwam. "Ik ging elke race beter rijden," was zijn eerste reactie. "Het was een volslagen verrassing voor mij."

Het team verweet hem dat hij nog geen punten had gescoord. Teamgenoot Mark Webber wist er 16 te verzamelen en heeft daarmee aangegeven dat het wel degelijk mogelijk is. In mei al stond Alexander Wurz op het punt de plek van Pizzonia over te nemen. Dit ging toen niet door omdat de afkoopsom voor de McLaren-testrijder te hoog was. Dat zorgde ervoor dat Pizzonia nog een kans kreeg, en hoewel hij beter leek te gaan rijden bleef hij puntloos.

Kort voor de Grand Prix van Silverstone leek het er al op dat het wel eens de laatste race voor Pizzonia zou kunnen zijn. Afgelopen maandag bleek dat inderdaad het geval te zijn. Jaguar bood de coureur nog wel een baan als testrijder aan, maar dit heeft hij niet geaccepteerd. Hij gaat nadenken over de gebeurtenissen en een plan maken om in de Formule 1 terug te komen.

Radio 10 FM moet personeel ontslaan

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij Radio 10FM zijn vandaag ontslagen gevallen. Een aanzienlijk deel van de medewerkers is per direct op straat gezet. Hoeveel medewerkers hun spullen hebben moeten pakken is niet bekend gemaakt.

Talpa woordvoerder Harold Reusken bevestigt dat er helaas gedwongen ontslagen zijn gevallen. Volgens bronnen waren de ontslagen op Amerikaanse wijze: ontslagen medewerkers moesten meteen vertrekken.

Talpa motiveert de ontslagen als volgt: "Door het niet verkrijgen van een FM frequentie, het niet doorgaan van de deal met Sky Radio ťn een kort geding waar op de korte termijn niets is uitgekomen was Radio 10FM in de huidige vorm niet langer voort te zetten".

Sinds het verlies van de 103FM heeft het station te lijden onder sterk dalende advertentie inkomsten. Veel adverteerders zenden hun spots niet langer via Radio 10 uit.

Het station gaat echter wel verder met een aantal DJ's: de programmering wordt niet volledig non-stop. De zender wil met een gepresenteerde programmering een duidelijk statement afgeven: "Radio 10FM is geen sterfhuis en zal voorlopig gewoon doorgaan via de kabel en de AM 1395". De zender wil nog steeds alles op alles zetten om weer een plek op de FM-band te veroveren.

Op korte termijn zal de radiozender verhuizen naar de panden van Radio Nederland Wereldomroep, waar eerder Radio Nationaal gehuisvest was. Later zal het station weer verhuizen naar een pand van Talpa Radio, waarmee het verder wordt geÔntegreerd in het internationale radiobedrijf van John de Mol.

NS willen drempelbedrag kaartje aan loket

Eerder meldden we jullie al dat de NS haar prijskaartjes duurder mag maken. Ook had de NS hierover een principe-akkoord bereikt reizigers- en consumentenorganisaties. Vandaag is bekend geworden dat de NS het hier niet bij willen laten. Ze willen ook prijsdifferentiatie gaan toepassen.

De NS willen treinkaartjes die bij het loket worden gekocht duurder maken dan die uit een automaat. Treinreizigers moeten op die manier meer gebruik maken van de automaten op het station.

De NS willen vooralsnog niet ingaan op de details van de plannen. "We zijn nog in bespreking met de consumentenorganisaties", aldus een woordvoerster. Zij wilde niet zeggen wanneer de verhoging ingaat en hoeveel duurder de kaartjes worden.

Met de maatregel hopen de spoorwegen meer service te kunnen verlenen. "Er zijn te veel mensen bezig met het verkopen van een eenvoudig treinkaartje. Die kunnen we veel beter gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden", aldus de woordvoerster.

De ouderenorganisaties reageren boos op de plannen. Ze vinden dat de spoorwegen op een positieve manier moeten stimuleren, dat meer kaartjes bij de automaat worden gekocht. Volgens een woordvoerder van de CSO, de verzamelde ouderenbonden, wil de NS een vast bedrag per kaartje vragen. "We noemen het een drempelbedrag omdat het mensen weg moet houden bij de loketten." Hij weet niet wanneer de NS de heffing wil invoeren, maar verwacht die in 2004.

Nederlandse militairen aan de slag in Irak

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste groep Nederlandse militairen die mee zullen gaan helpen in de internationale stabilisatiemacht in Irak, is dinsdagnacht vanuit Koeweit naar het zuiden van Irak vertrokken. De colonnes maken gebruik van eigen materieel. Waarschijnlijk komen ze woensdagmiddag in Shaiba bij Basra en in Assamawah, in de provincie al-Muthanna, aan.

Een woordvoerder van de marine meldt dat de eenheid van ongeveer 300 man vooral bestaat uit militairen van de 14e ondersteuningscompagnie van de mariniers, en een detachement van de 103e constructiecompagnie van de genie. Samen met de kwartiermakers die al aanwezig zijn, moeten zij het hoofdkamp bij Assamawah verder opbouwen. Onderweg naar Shaiba is een veel kleiner deel staf en logistiek personeel. Daar is het commando van deze groep militairen gevestigd, net als het logistieke ondersteuningsteam.

Rond 1 augustus moeten de Nederlandse militairen in principe voor een half jaar de taken van de Amerikanen in de provincie al-Muthanna overnemen. De bevolking zal ingelicht worden over de commando-overdracht via een lokale zender. De voornaamste opdracht voor deze militairen is de stabiliteit in de regio te bewaken, en het lokale bestuur de gelegenheid te geven om zich te organiseren. De Nederlandse commandant in Shaiba wordt door het Britse oppercommando op de hoogte gehouden van mogelijke veiligheidsrisico's in de omgeving.

Daarnaast beschikt de commandant ook over foto's van de meest gezochte Irakezen. Verder melden de Britten het als verdachten zich begeven in de provincie die de Nederlanders controleren. Hoe de Nederlandse militairen vervolgens met die informatie om moet gaan, wordt nog verder uitgewerkt. Of mariniers op patrouille bijvoorbeeld zullen worden uitgerust met het Amerikaanse kaartspel waarop de meest gezochte Irakezen staan afgebeeld, is nog niet duidelijk.

De Nederlandse eenheid Sfir bestaat uit ongeveer 1100 militairen. De kern van de eenheid is een bataljon van 650 mariniers. Zij worden ondersteund door 250 man van de landmacht (vooral genisten), 25 mensen van de marechaussee en 90 mensen van de luchtmacht met drie grote Chinook-transporthelikopters. Verder zijn er uitgebreide medische voorzieningen aanwezig. In de komende tijd zal om de paar dagen personeel worden overgebracht naar de Nederlandse bases, nadat men in Koeweit heeft kunnen acclimatiseren.

"BBC heeft bandje met uitspraken van Kelly"

De BBC heeft vandaag op haar website bevestigd dat ze een bandopname heeft waarop David Kelly te horen is. Op het bandje spreekt Kelly zijn bezorgdheid uit over de manier waarop de Britse regering informatie over massavernietigingswapens in Irak presenteerde. Over de inhoud van de opname wilde de BBC verder niets kwijt.

De krant The Guardian meldt dat Susan Watts, eindredactrice van Newsnight, de opname heeft gemaakt tijdens een gesprek met Kelly. Het materiaal gebruikte ze in twee uitzendingen, op 2 en 4 juni. Toen haalde ze een bron uitgebreid aan, maar zei verder niet wie die bron was. Die bron zou ondermeer verteld hebben dat de regering "was geobsedeerd door het zoeken naar inlichtingen over directe Iraakse dreiging". Daarnaast zou haar informant gezegd hebben dat hij over de bewering dat Irak binnen 45 minuten massavernietigingswapens zou kunnen activeren, zijn twijfels had.

Volgens The Guardian is de BBC van mening dat dit bandje hťt bewijs is dat de berichten die de omroep eerder deed met betrekking tot rapporten over Irak, wel degelijk waar zijn. De BBC meldde namelijk dat de regering bepaalde rapporten over de dreiging van massavernietigingswapens in Irak nogal aangedikt had, om zo een beter argument voor de oorlog te hebben.

De bandopname zal waarschijnlijk ter beschikking gesteld worden van Lord Hutton, de man die in opdracht van de regering onderzoek doet naar de omstandigheden die mogelijk hebben geleid tot de vermoedelijke zelfmoord van Kelly.

LPF wil verlof TBS patiŽnt aan banden leggen

Dark-D en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren meldden we jullie dat Theo H. meer overlegmogelijkheden gaat krijgen over zijn TBS opvang. De LPF laat vandaag weten juist deze vrijheden in te willen perken.

Met een forse beperking van de vrijheid voor TBS'ers wil de Tweede Kamerfractie van de LPF een einde maken aan wat de partij "gokken met mensenlevens'' noemt. Onbegeleid verlof en het vrijlaten van seksuele psychopaten en onverbeterlijke gestoorden is te gevaarlijk, vindt LPF-Kamerlid Eerdmans.

Hij presenteerde vandaag een plan van aanpak. De LPF is van mening dat de samenleving beter moet worden beschermd tegen TBS'ers. De afgelopen jaren is het een aantal keer voorgekomen dat TBS patiŽnten op verlof in de fout gingen of zelfs niet terugkeerden.

Eerdmans gaf als voorbeeld de moord op de tachtig jaar oude Hagenaar Piet van Harpen in januari. Ook noemde Eerdmans de moord op de 27-jarige Tjirk van Wijk.

Ieder jaar worden er ongeveer 50.000 verloven aan TBS patiŽnten toegekend. Volgens minister Donner van Justitie is het haast onmogelijk om altijd een risicotaxatie te maken. Eerdmans zei daarop dat het hier om 700 personen gaat. Hij vindt het onverstandig en onverantwoord om mensen zonder risicotaxatie met verlof te laten gaan.

Het LPF-Kamerlid geeft aan dat rechters in zestig procent van de gevallen tegen het advies van de deskundigen handelen, als ze een verlof toestaan. Eerdmans is van mening dat rechters dan gedwongen moeten worden een tweede advies te vragen aan andere deskundigen. Rechters zouden alleen om zwaarwegende redenen van een advies mogen afwijken.

Festivalnieuws: Lowlands, Photonic

Lowlands
Sinds de bevestiging van de band Live, heeft de Lowlands organisatie nog een aantal namen bekend gemaakt, namelijk: Apparatschik en Dood Paard. Verder de DJ's Lady AÔda, San Proper, Cajmere aka Green Velvet, Code Red, Sp, Precise & MC Royston en Bart Skils & MC Stretch. Overigens zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar voor Lowlands, dat plaats vindt van 29 t/m 31 augustus in Biddinghuizen.

Photonic
Dit jaar vindt voor het eerst het soundscape festival Photonic plaats. Op het festival wordt evenveel aandacht besteed aan beeld als aan muziek. Grootste naam op het festival is Alex Paterson van The Orb. Volgens organisator Arnold Fabrie moet Photonic 'een ervaring worden voor iedereen': "Mijn oma komt bijvoorbeeld ook." Photonic vindt plaats op 2 augustus in het openluchtthater Cabrio in Soest. Kaarten kosten tien euro.

Keroppi in de Efteling

Keroppi in de Efteling

Toen ik nog een jaar of 9 was, was het de gewoonte om met leeftijdsgenootjes van die vriendenboekjes uit te wisselen. Daarin mocht je dan van die 'weetjes' beantwoorden a la: "Wat is je favoriete liedje" "Wie is jouw popidool" en "Wat wil je later worden".
Ik had toen weer eens braaf zo'n boekje van een vriendinnetje ingevuld en liet het even door mijn moeder lezen. Zo'n levende spellingchecker is op die leeftijd nog best wel handig. Mijn moeder, die toen net wat aan het drinken was met een vriendin, las het geheel door en begon opeens te grinniken, ze wees haar vriendin op een bepaalde passage. Die begon ook wat te grinniken.
Verontwaardigd riep ik uit: "Wat is er! Waarom lachen jullie! "
Mijn moeder slikte nog wat gegrinnik in en vertelde dat ze het nogal grappig vond dat ik "Moeder" had geantwoord op de vraag "Wat wil je later worden".

Nu, vele jaren later, vind ik het eigenlijk ook best grappig. Want ik ben geen kinderhater, maar om kinderen leuk te vinden moeten ze aan een paar eisen voldoen:
∑ Niet van mijzelf zijn (opzich logisch, ik ben immers nog maar 19 )
∑ Na een paar uur verdwijnen
∑ Iemand anders mag na die paar uur de troep opruimen, zodat ik mijn geestelijke schade kan herstellen.

Kortom, ik vind kinderen best aardig en leuk hoor, maar voor een paar uur. Want dan gaan ze dreinen. En ik wil nog best mijn moeite doen om ze weer op te vrolijken, daar wil er best gek voor doen in het openbaar, maar als ze dan niet weer hun tranen opdrogen of nog steeds blijven jengelen... Hoppa, de gracht in!

Toen mijn moeder vroeg of het mij en mijn broertje wel een leuk idee leek om als cadeautje voor mijn 4 jarige nichtje met haar en haar moeder en mijn moeder 2 dagen naar de Efteling te gaan, was er wel even een tweestrijd.

Van de ene kant: 2 dagen Efteling! Betaald door mijn moeder! En een overnachting in het Efteling Hotel, geen moeilijke keuze toch?
Maar van de andere kant: 2 dagen lang je kleine nichtje op sleeptouw nemen, met het gevaar dat ik haar elke dag om een uur of 1 al weer zat zou zijn, daar word je ook niet vrolijk van.

Toch overwonnen de 2 dagen Efteling en de overnachting in het Efteling Hotel. Ik begon er al naar uit te kijken.
Totdat mijn tante toch een beetje bezorgd opbelde. Mijn nichtje had de waterpokken en het was onzeker of we nog konden gaan. We besloten het aan te kijken en een dag van tevoren werd besloten dat we toch maar zouden gaan.

Misschien een foute keuze. Want kleine kinderen jengelen, maar kleine kinderen die ziek zijn jengelen nog veel meer.
Ik moet toegeven hoor, op dag 1 ging het tot attractie 4 perfect. Enthousiast wezen mijn broertje en ik het tussen ons in gezeten nichtje op elfjes en kabouters, speelden spelletjes met haar knuffels, huppelden door de Efteling heen, nee bijna dacht ik dat ik toch kleine kinderen kon 'handelen'.

En dat moet je natuurlijk nooit denken, want op dat moment gaat het fout. Okee ik begrijp best dat je last hebt van ontzettende jeuk als je aan waterpokken lijdt. Maar daar voor was mijn tante gewapend met een grote tube verkoelende gel. Was het niet dat mijn nichtje moord en brand schreeuwde op het moment dat tube tevoorschijn kwam en op het moment dat het op haar huid gesmeerd werd bracht ze onwaarschijnlijk luid gekrijs voort. Die 2 dagen heb ik gedacht dat het een soort van kwel-gel was die je huid niet deed verkoelen maar bevriezen, dat kind schreeuwde toch niet voor niets als een speenvarken?
Tot ik uit nieuwsgierigheid het eens op mijn eigen huid smeerde. Ik gaf de gel nog even de tijd om zijn verwoestende werking op mijn huid uit te voeren, maar niks!
Gewoon een koele gel, niks minder en vooral niks meer.

Ook mijn broertje begon op sommige momenten toch wel zijn geduld te verliezen, ondanks dat hij toch wat beter met kleine kiddies is. Op een moment hadden we het echt gehad. Maar toen bleek dat K3 in de Efteling aanwezig was. Nou, daar zou ze toch zeker van opvrolijken!
Net als een hoop ouders met grut van 3 tot 9 jaar sleepte we ons door de bloedhitte naar het grasveld waar 2 verklede Efteling medewerkers al verwoed de sfeer erin probeerde te krijgen.
Maar de dames van K3 zijn natuurlijk ware popdivaís, en ware popdivaís komen niet op tijd. Die laten gerust een menigte met jengelende kinderen en zuchtende ouders een half uur in de brandende zon wachten.
Op het moment dat de drie popjes dan echt het podium betraden, werden alle kinderen als zijnde 1 beweging allemaal op de nekken van paps of mams getild. Zo was het zeker dat die mini-fans die net niet mini genoeg waren om nog bij papa op de nek te kunnen zitten, ZEKER niks zouden kunnen zien.
Ik was vastbesloten om 1 liedje 'aan te horen', je moet het immers toch eens meegemaakt hebben. Maar echt waar, ik hield het niet vol. Samen met mijn broertje spraken we voor 2 uur later een meetingpoint met moeder, tante en en nichtje af. Gewapend met kaart en 10 euro liepen we richting achtbanen.
Peace at last!

Uiteindelijk zijn het geen rampzalige dagen geweest hoor. Vooral de ochtenden waren best leuk met mijn kleine nichtje. Maar zogauw kleine kinderen vermoeid raken, worden ze irritant. En ik vind het heus niet erg om 5 keer in de Droomvlucht te gaan of 6 keer in Carnaval Festival (dat liedje zit in mijn geheugen gebrand.
En samen met mijn broertje heb ik echt ontelbare pogingen gedaan om haar weer op te vrolijken. Maar na 10 minuten onophoudelijk gehuil/gemekker/gejengel laat ik zoín kind toch liever bij een Laaf achter.

Nee, het moederinstinct is bij mij (nog) ver te zoeken.

Getuige verhindert ontvoering kind

Michel van Bergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een getuige heeft gisteren een ontvoering van een 6-jarig jongetje weten te voorkomen. Een 59-jarige man had het jongetje uit Almere al in zijn auto gezet. De getuige trok het portier echter weer open en haalde het kind eruit. De jongen was met enkele andere kinderen aan het spelen bij de Oldewierde in zijn woonplaats.

Direct na de mislukte ontvoeringspoging vluchtte de man weg in zijn auto. De getuige waarschuwde meteen de politie, die de dader al snel te pakken had. Hij verklaarde dat hij het kind wilde ontvoeren, omdat de kinderen zijn portemonnee zouden hebben gestolen.

De agenten waren al in de veronderstelling dat de man alcohol had gedronken. Hij wilde echter niet meewerken aan een blaastest. Daarom werd zijn rijbewijs ingenomen. De man, die erg verward over kwam, is gearresteerd en wordt nu nader onderzocht.

Chatrooms zijn een gevaar voor het huwelijk

Zephon had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Beatriz Avilla Mileham van de University van Florida, heeft voor haar scriptie onderzoek gedaan naar getrouwde mensen die veel chatten. Mileham ondervroeg 76 mannen en 10 vrouwen die gebruikmaken van chatboxen voor getrouwde mensen.

"De datingwereld is nooit zo eenvoudig geweest voor getrouwde mannen of vrouwen die op zoek zijn naar een verzetje", is haar conclusie. "Dankzij cybersex is het niet langer nodig om in het geheim naar een obscuur motel te gaan. Een online verhouding kan plaatsvinden in dezelfde ruimte als waar iemands eega zit."

Beatriz kreeg op de vraag; "waarom getrouwde mensen online relaties aangaan", verschillende antwoorden. Sommigen blijken online te gaan voor snelle seks, anderen praten over persoonlijke problemen en hun huwelijk. De belangrijkste klacht van de mannen was het gebrek aan seks in het huwelijk.

Uit haar onderzoek bleek dat 83 procent van de ondervraagden niet echt het idee hadden, dat ze hun partner bedrogen. De overgebleven 17 procent vond het "een zwakke vorm van overspel" en dus makkelijker te rechtvaardigen.

Desondanks vertelden slechts twee van de 86 ondervraagden hun partner over hun chatactiviteiten. De meeste mensen chatten als hun man of vrouw naar bed is. Anderen chatten wel in aanwezigheid van hun partner. "Mijn vrouw gaat ervan uit dat ik een rapport voor mijn werk schrijf", aldus ťťn man.

Van de 86 ondervraagden spraken 26 mensen in real-life af met iemand die ze online hadden ontmoet. In 24 gevallen kwam hier daadwerkelijk een affaire uit voort. Een 66-jarige man kreeg via de chatbox maar liefst dertien buitenechtelijke affaires.

'Stripshow' in Engels koningshuis

hardcorealways, Robertje, Jasper, Qlo0n, Esposa, Dustin Vogel, NeoGenic, Wolk en tessepes hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige jongen heeft gisteren tijdens een tuinfeest zijn broek laten zakken voor de ogen van koningin Elizabeth (Engeland). Hij was overigens gewoon uitgenodigd op het feest.

Meteen na het incident probeerde de jongen door de mensenmassa heen weg te vluchten. Een soldaat van het koningshuis wist hem echter te pakken te krijgen. Hij is vervolgens door de politie ondervraagd, maar niet gearresteerd, aangezien de veiligheid van de koningin niet in gevaar was. "Het was ongepast gedrag, meer niet", aldus een woordvoerder.

Enkele weken geleden werd het verjaardagsfeest van prins William ook al verstoord.

De wijzigingen...

Vanavond of vannacht zullen de wijzigingen omtrent de coureurswisseling gaan plaatsvinden. Na overleg is het volgende besloten:

Voor het spel

*Pizzonia wordt vervangen door Kiesa
*Kiesa krijgt dezelfde waarde als Wilson (beiden debuteerden dit jaar als coureur in de F1 en beiden bij Minardi).
*De mensen met Pizzonia in het team krijgen het verschil tussen hem en Kiesa (7 milj) in hun budget terug.
*Wilson behoudt zijn huidige waarde.

De rest

*De wisselingen worden doorgevoerd in teams en bij coureurs.
*De score van Pizzonia blijft opvraagbaar, hij blijft ook gewoon in de oude teams (te vinden via je persoonlijke pagina staan). De wijzigingen tellen dus pas vanaf de race in Duitsland.

Dit alles zal dus vanavond of deze nacht plaatsvinden.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geÔnformeerd.

De redactie

Verliefde ex-studente krijgt straatverbod

Robertje en Herder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een oud-studente van de Hogeschool Windesheim in Zwolle, die hevig verliefd werd op haar vroegere studiecoŲrdinator, moet van de rechter een jaar lang uit zijn buurt blijven. Ook legde de voorzieningenrechter de 45-jarige vrouw uit Hardenberg een verbod op om brieven en e-mails te sturen of op welke andere manier ook contact met de man te zoeken.

Voor iedere keer dat de vrouw de regels overtreedt, moet zij een dwangsom van 500 euro betalen. Het maximumbedrag is vastgesteld op 12.500 euro. De oud-theologiestudente heeft de coŲrdinator in de afgelopen twee jaar bestookt met brieven en e-mails. Tevens gaf ze hem een boek vol erotische fantasieŽn. De man voelde zich hierdoor dermate bedreigd, dat hij in een kort geding een contact- en straatverbod eiste.

Hamilton wint solo in Bayonne

Tyler Hamilton van CSC heeft de etappe van Pau naar Bayonne gewonnen. Het was zijn eerste etappezege in de Tour.

Lance Armstrong mocht de handen dichtknijpen met de superbe actie van Hamilton. De naaste belagers van de Gele truidrager konden vandaag geen seconde op hem inlopen. Hamilton mag door de zege weer hopen op een top zes positie in Parijs.

De uitslag:

1 HAMILTON Tyler USA CSC in 4h 59' 41"
2 ZABEL Erik GER TEL at 01' 55"
3 KRIVTSOV Yuriy UKR DEL at 01' 55"
4 PAOLINI Luca ITA QSD at 01' 55"
5 GLOMSER Gerrit AUT SAE at 01' 55"
6 DE GROOT Bram NED RAB at 01' 55"
7 ZBERG Marcus SUI GST at 01' 55"
8 CASAR Sandy FRA FDJ at 01' 55"
9 GUIDI Fabrizio ITA TBI at 01' 55"
10 O'GRADY Stuart AUS C.A at 01' 55"
11 MENGIN Christophe FRA FDJ at 01' 55"
12 FLICKINGER Andy FRA A2R at 01' 55"
13 COMMESSO Salvatore ITA SAE at 01' 55"
14 PORTAL Nicolas FRA A2R at 01' 55"
15 BAGUET Serge BEL LOT at 01' 55"
16 RENIER Franck FRA BLB at 01' 55"
17 ULLRICH Jan GER TBI at 01' 55"
18 BRANDT Christophe BEL LOT at 01' 55"
19 GUTIERREZ Josť Enrique ESP KEL at 01' 55"
20 BLAUDZUN MichaŽl DEN CSC at 01' 55"

Feyenoord aangeklaagd

De openbaar aanklager van de KNVB heeft Feyenoord in staat van beschuldiging gesteld. De club wordt verweten Robin van Persie en Glenn Loovens niet te hebben afgestaan aan het olympisch elftal.

Wegens de aard, ernst en het principiŽle karakter zag de aanklager af van een schikkingsvoorstel. Van Persie en Loovens moeten zich eveneens voor de tuchtcommissie verantwoorden omdat ze geen gehoor gaven aan de oproep van de KNVB. Het duo was in juni geselecteerd voor het duel van Jong Oranje met Wit-Rusland.

Volgens de reglementen moest Feyenoord beide spelers afstaan, maar de Rotterdamse club vond het belangrijker dat ze meegingen op de lucratieve oefentrip naar AziŽ. De KNVB diende bij de wereldbond FIFA een verzoek tot een speelverbod in, maar dat werd niet ingewilligd.

Jong Oranje werd in Wit-Rusland definitief uitgeschakeld voor de Olympische spelen.

Remmert Wielinga naar huis

Tour debutant Remmert Wielinga heeft Parijs niet gehaald. De renner moest vandaag in de etappe naar Bayonne met beginnende griep opgeven.

Wielinga werd wederom in de beginkilometers gelost en besloot een eind te maken aan zijn lijdensweg. De 25-jarige renner kende een uitzonderlijke voorbereiding in de Dauphinť Libťrť, waar hij bergop de beste mannen kon volgen. Met veel optimisme werd Wielinga naar de start in Parijs gehaald.

Na een licht wisselvallige tijdrit, slopen er al snel wat foutjes in. In de Alpen bleek Wielinga niet te brengen, waar vooraf op was gehoopt. Na de eerste PyreneeŽnrit kwam hem dat op forse kritiek binnen de ploeg te staan. Mede door zijn uitlatingen in de media.

Wielinga stond 129e in de rangschikking. Hij is de tweede Nederlandse uitvaller na eerdere opgave van Marc Lotz in Meaux. De Rabobank ploeg heeft nu nog zes man in koers.

Minder Nederlandse interesse voor Tour

Uit metingen van de NOS is gebleken dat dit jaar gemiddeld 3,5% minder mensen op de live-reportage van de Tour afstemmen.

Uit het kijk- en luister onderzoek volgde dat tot en met de 15e etappe gemiddeld 727.000 mensen naar een etappe keken. Vorig jaar keken er gemiddeld nog 755.000 mensen. De veertiende etappe van afgelopen zaterdag, die van St Girons naar Loudenvielle voerde, werd het best bekeken (1,4 miljoen kijkers).

Het Tourjournaal, het avondprogramma met Mart Smeets, wordt daarentegen veel beter bekeken dan in andere jaren. Nu stemmen gemiddeld 792.000 kijkers af tegen 550.000 vorig jaar.

De verschillen moeten gezocht worden in factoren als het weer, de presentatie en de wedstrijd zelf. Hoewel de Tour zeer spannend is, lijkt dit zich in kijkcijfers niet uit te betalen.

''Homo's niet erg trouw''

Uit een onderzoek van de stedelijke gezondheidsdienst Amsterdam blijkt dat verbintenissen tussen homoseksuele mannen gemiddeld maar anderhalf jaar duren. In die periode heeft elke partner nog zo'n 12 seksuele contacten met anderen.

De Amerikaanse persdienst Evangelical Press zegt dat deze gegevens overeenkomen met onderzoeken uit andere landen. Zo bleek uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, onder 156 homoseksuele mannen, dat niemand zijn partner langer dan 5 jaar trouw was gebleven.

Kleine tijdsverschillen niet uniek

Gegeven het huidige klassement wordt al veelvuldig gespeculeerd over de uitkomst van de Tour. In de historie kwam het vaker op seconden aan, een overzicht.

Jaar - Verschil - Winnaar - Nummer twee
1989: 8" Greg Lemond - Laurent Fignon
1968: 38" Jan Janssen - Herman van Springel
1987: 40" Stephen Roche - Pedro Delgado
1977: 48" Bernard Thevenet - Hennie Kuiper
1964: 55" Jacques Anquetil - Raymond Poulidor
1933: 1'01" Georges Speicher - Learco Guerra
1966: 1'07" Lucien Aimar - Jan Janssen
1956: 1'25" Roger Walkowiak - Gilbert Bauvin
1996: 1'41" Bjarne Riis - Jan Ullrich
1985: 1'42" Bernard Hinault - Greg Lemond

[Upd]Schreuder niet naar Austria Wien

Aan de uittocht van toppers komt nog geen einde, Alfred Schreuder van NAC Breda vertrekt naar Austria Wien.

Het contract van Schreuder (30) bij NAC liep nog door tot de zomer van 2004. NAC en Austria Wien kwamen echter tot een akkoord. Schreuder zal nog wel met Austria onderhandelen over zijn persoonlijke wensen. De geroutineerde middenvelder was een toonaangevende speler in Breda en zoekt nu het buitenlands avontuur in Oostenrijk. Daarbij speelt mee dat de Oostenrijkers zich gekwalificeerd hebben voor de voorronde van de Champions League.

NAC-voorzitter Willem van der Hoeven zei vorige week nog dat de club Schreuder niet kwijt wilde of hoefde te verkopen. "Wij willen Alfred sowieso graag houden en we zitten gelukkig ook niet in de situatie dat we moťten verkopen".

23-07-2003 VI.nl
Alfred Schreuder ziet om privťredenen af van een overgang naar Austria Wien. De clubs waren het eens, maar Schreuder zag het bij het scheiden van de markt toch niet zitten. NAC Breda behoudt zo haar geroutineerde middenvelder.

LBR: AEL wordt negatief benaderd

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR), heeft een media-onderzoek naar de beeldvorming van de Arabisch Europese Unie (AEL) in de dagbladpers laten uitvoeren. De hoofdconclusie uit het onderzoeksverslag is dat de dagbladpers, in zowel Nederland als BelgiŽ, bijdraagt aan negatieve beeldvorming van de AEL.

Het onderzoek werd gedaan door Liesbeth Tillema van de Rijksuniversiteit Groningen (studie Communicatie- en Informatiewetenschappen). Zij nam 248 artikelen door uit zes dagbladen (De Morgen, Gazette van Antwerpen, De Standaard, de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw), waarbij zij de artikelen analyseerde aan de hand van de woordkeus, koppen en thema's die de bladen gebruikten bij publicaties over de AEL en haar leden.

Tillema concludeert dat je als nieuwe partij zijnde vooral in het nieuws komt, wanneer je als radicaal en bedreigend wordt ervaren. Nieuwe partijen staan volgens haar voor een dilemma: willen ze aandacht, dan moeten ze blijkbaar provoceren. Politiek en media zouden volgens haar meer aandacht kunnen schenken aan wat voor gevolgen dit heeft voor het democratisch proces.

Italiaanse maffia niet te stuiten

De maffia in ItaliŽ doet nog steeds van zich spreken. Sinds begin dit jaar heeft onderlinge strijd tussen maffiaclans in Napels, en elders in Zuid-ItaliŽ, al tientallen mensenlevens gekost. Het vertrouwen van de burgers in de overheid neemt hierdoor af, terwijl de maffia haar winsten ziet toenemen.

Vorige week bijvoorbeeld werd de 43-jarige Napolitaan Vincenzo Tammaro neergeschoten toen hij op een brommer reed. De schutters zaten op een motor en stopten na het eerste schot om, de inmiddels zwaargewond op de straat liggende, Tammaro zonder veel haast het genadeschot toe te dienen. Nu was Tammaro geen voorbeeld van een eerzame burger, maar een vooraanstaand lid van een clan van de camorra, de Napolitaanse versie van de maffia. Hij was net ontslagen uit de gevangenis omdat het openbaar ministerie onvoldoende bewijs kon aanvoeren voor zijn betrokkenheid bij de moord op twee vakbroeders.

De camorra is al jaren verwikkeld in een bendeoorlog die al honderden slachtoffers heeft gemaakt. Het is niet alleen in Napels oorlog. Ook in ApuliŽ maken maffiosi elkaar het leven zuur. Daar is een hevige strijd om de macht aan de gang. Aanleiding was de arrestatie van een aantal leden van de georganiseerde misdaad, die bekendstaat onder de naam Sacra Corona Unita (Verenigde Heilige Kroon). In Bari is eveneens een bloedige strijd tussen clans aan de gang. Hoewel ze op straat worden uitgevochten, maken ze gelukkig zelden onschuldige slachtoffers.

In tegenstelling tot de oorlogen die de clans van de camorra (Napels), de Sacra Corona Unita (ApuliŽ) en de maffia in Bari uitvechten, zo rustig is het op SiciliŽ bij de Cosa Nostra. Een slecht teken menen maffiabestrijders, want hoe stiller de maffia, hoe beter het met haar gaat.

De Cosa Nostra is na jaren van bloedige strijd in rustiger vaarwater terecht gekomen. Daar geldt nu de pax maffiosa, de vrede van de maffia. Zo weinig mogelijk geweld, zo hoog mogelijke winsten. Op SiciliŽ betaalt 70% van alle ondernemingen beschermingsgeld. Elders in Zuid-ItaliŽ is de toestand niet veel beter. In de provincie waarin Napels ligt draagt 40% van de bedrijven geld af en in ApuliŽ betaalt 30% de maffia.

Geschat wordt dat het Italiaanse bedrijfsleven per jaar ruim 2 miljard euro afstaat aan de Italiaanse onderwereld.

Paul de Leeuw komt met reality-soap

Paul de Leeuw komt vanaf 6 oktober tot eind maart 2004 elke werkdag op de buis van 19.00 tot 19.30 uur (op Nederland 3), met een reality-soap. Het programma, dat 'Papaul' gaat heten, wordt vanuit zijn huis uitgezonden.

Volgens de Leeuw moet het worden gezien als een parodie op reallife-soaps als Patty's Posse, Adam's Family en De Pfaffs.

Pauls echtgenoot zal gedurende de uitzending niet aanwezig zijn om ,,beschamende scŤnes te voorkomen''. De kinderen van de Leeuw liggen tijdens de show volgens de VARA al op bed en komen dus ook niet in beeld.

TBS'er vreest voor veiligheid na drugsmelding

Een Alkmaarder die vastzit in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Venray, wil overgeplaatst worden naar een andere kliniek. Volgens de man is hij zijn leven niet zeker sinds bekend werd dat hij degene is, die de directie gewezen heeft op de handel in - ťn het gebruik - van drugs binnen de muren van de kliniek.

De tbs'er, Tjong-a-S. (45) werd in februari 2000 door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot zes jaar cel en tbs wegens de moord op zijn partner.

De inrichting weigert echter pertinent een overplaatsingsverzoek in te dienen bij het ministerie van Justitie. Daarom heeft zijn advocaat nu een kort geding aangespannen dat dient op 29 juli. Volgens eigen zeggen heeft de tbs'er bij een behandelaar melding gemaakt van drugshandel en -gebruik in de kliniek. De directie heeft de betrokken patiŽnten aangepakt, maar daarna is uitgelekt van wie de informatie afkomstig was.

De man zit volgens zijn advocaat nu alleen op een afdeling en krijgt geen behandeling meer. De kliniek ontkent dat de veiligheid van de man niet garandeerd zou kunnen worden, en ziet dan ook geen reden tot overplaatsing. Over drugsgebruik binnen de kliniek wil men niets zeggen.

Mogelijk nieuwe bewijzen tegen Van der Graaf

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren meldden de GPD-bladen dat rond het tijdstip van de moord op de 43-jarige milieuambtenaar Chris van de Werken, wandelaars in de buurt van het misdrijf een auto hebben gezien die mogelijk toebehoorde aan Volkert van der Graaf. Van de Werken werd op 22 december 1996 in Nunspeet vermoord. Dat onderzoek stopte begin 1997, omdat justitie geen enkel aanknopingspunt had.

Na de moord op Pim Fortuyn werd al snel gewezen op een eventueel verband tussen de twee moordzaken. Zo werd Van de Werken, evenals Fortuyn, op klaarlichte dag van dichtbij in de rug doodgeschoten.

De informatie over de auto (een rode wagen van een Japans merk) die gezien is op het tijdstip van de moord op Van de Werken, zou een nieuw aanknopingspunt kunnen zijn in het onderzoek naar het misdrijf. Op 22 december 1996 reed Volkert van der Graaf namelijk in een rode Toyota Starlet. Het wordt niet uitgesloten dat het om dezelfde auto gaat.

De LPF-heeft vorige week al minister Donner van Justitie om opheldering gevraagd waarom Volkert van der Graaf vorig jaar niet over de moord op de Nunspeetse milieuambtenaar is gehoord. De LPF wil een nieuw onderzoek naar de moord op Van de Werken. Ze kreeg daarbij steun van CDA en PvdA die ook vinden dat de dwarsverbanden met de moord op Fortuyn onvoldoende zijn bekeken.

Vrouw dumpt man voor online alter ego

tonks had ons via de newssubmit deze onvervalste tearjerker te melden:

Een Taiwanese man heeft zelfmoord gepleegd, nadat hij er achter kwam dat zijn vriendin haar internetgeliefde verkoos boven hemzelf. Wat voor hem het meest onverteerbare was, is dat deze internetgeliefde een alter ego was... van hemzelf.

De 20-jarige man, Huang Tzu-heng, creŽerde "Mr. J." in de hoop er achter te komen of zijn vriendin Hsiao Lan voor hem de ware was. Terwijl hij "in real life" met haar een relatie aanging, startte hij als Mr. J. een uitgebreide email-correspondentie op.

Na enige tijd echter vertelde zijn vriendin hem dat ze hem wilde verlaten. Ze zei verliefd te zijn geworden op "Mr. J.", niet wetende dat zij ťťn en dezelfde voor zich had. Dit was voor de ongelukkige man reden genoeg om zelfmoord te plegen. In een afscheidsbrief die aan de vrouw was gericht, schreef hij: "Herinner jij je internetvriendje? Dat was ik. Maar ik had nooit kunnen vermoeden dat dit zů zou eindigen".

Verkeersdoden pas ťťn dag later gevonden

hardcorealways en Axeweb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een auto, met daarin een 22-jarige vrouw en een 27-jarige man, is maandagochtend liggend op z'n kop in de sloot gevonden. Beide inzittenden, inwoners uit Grootegast (Gr.) waren reeds overleden. Het bizarre aan dit trieste verhaal is dat de politie bekend maakte dat de auto daar al sinds zondagavond moet hebben gelegen.

De man en de vrouw moeten, rijdend in de richting van Lutjegast, in een bocht met de wagen van de weg geraakt zijn en zo op de kop in de sloot zijn beland. Het precieze tijdstip van het ongeval is niet bekend, maar de politie schat dat het tussen 22.00 uur en middernacht moet zijn gebeurd.

Het waren enkele voorbijgangers die de auto van de slachtoffers pas maandagochtend tussen 8 en 9 uur op de kop in de sloot zagen liggen. Bij de berging van het voertuig bleken beide slachtoffers nog in auto te zitten. De politie heeft inmiddels een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

Wereldbevolking blijft hard groeien

Veel ontwikkelingslanden in Afrika en AziŽ hebben door politieke onrust en oorlog geen mogelijkheden om aan programma's voor geboorteregeling en alfabetisering te werken. Hierdoor neemt zowel de bevolkingsgroei als de armoede in de Derde Wereld sterk toe.

Het geÔndustrialiseerde en welvarende Europa krijgt daarentegen te maken met een sterke bevolkingsafname. Dat zegt het Population Reference Bureau (PRB), een in de Verenigde Staten gevestigde organisatie voor demografie, in zijn dinsdag uitgebrachte jaarrapport World Population Data Sheet.

De wereldbevolking zal in de eerste helft van de 21ste eeuw met bijna de helft toenemen tot ongeveer negen miljard mensen, zo voorspelt het PRB. De prognose komt ongeveer overeen met die van de Verenigde Naties en andere organisaties. De Verenigde Staten zullen, door een stabiel geboortecijfer en grootschalige immigratie, als ťťn van de weinige geÔndustrialiseerde landen een groei van hun bevolking realiseren, met 45 procent tot 422 miljoen.

In Europa zal de bevolkingsomvang tussen nu en 2050 met negen procent dalen tot 664 miljoen mensen, tenzij echtparen meer kinderen krijgen of er meer immigranten worden binnengelaten.

Dat betekent dat de meeste groei zal komen van de ontwikkelingslanden, met name de landen waar op dit moment politieke onrust heerst of oorlog wordt gevoerd. De bevolking van Pakistan zal in 2050 bijvoorbeeld met 134 procent zijn toegenomen tot 349 miljoen. In het door burgeroorlog geteisterde Congo wordt zelfs een verdrievoudiging van de bevolking verwacht, tot 181 miljoen. Geboortebeperking is niet aan de orde en als dit soort programma's er al waren, dan zijn deze door strijd of politieke onrust onderbroken. Hoewel aids het sterftecijfer in veel Afrikaanse landen doet stijgen, zal in Afrika per saldo toch een groei van de bevolking plaatsvinden.

India staat nog steeds op de nominatie om China in 2050 te hebben ingehaald als het land met de meeste inwoners. De Indiase bevolking zal naar verwachting met 52 procent groeien tot 1,6 miljard. De bevolking van China, nu 1,3 miljard, zal in 2025 waarschijnlijk zijn toegenomen tot 1,45 miljard.Daarna wordt er in China een lichte daling verwacht, tot 1,4 miljard in 2050.

Gruwelijke ontdekking in Congo

In een dorp in Congo zijn Franse soldaten gestuit op 22 in stukken gehakte lichamen van ouderen, vrouwen en kinderen. De Fransen ontdekten deze gruwelijke vondst, nadat ze een confrontatie hadden gehad met een militie van de Lendu-stam, die het dorp wilde verlaten.

De Franse soldaten zijn sinds begin juni aanwezig in de stad Bunia in Congo om de bevolking te beschermen. Ze hebben echter geen toestemming om ver buiten de stad te patrouilleren. Hierdoor kunnen ze gevechten tussen leden van de Lendu-stam en hun vijanden van de Hema-stam niet voorkomen.

De Verenigde Naties gaan waarschijnlijk binnenkort akkoord met een uitbreiding van het mandaat en het sturen van extra troepen. Hiermee hoopt de organisatie de stabiliteit in Congo beter te kunnen waarborgen.

In Congo woedt al vijf jaar een burgeroorlog die al drie miljoen slachtoffers heeft geŽist. De belangrijkste rebellenbewegingen en de regering hebben vorige week een verdrag ondertekend over vrede en een overgangsregering.

VS willen Noord-Korea niet aanvallen

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse regering denkt erover om met Noord-Korea een niet-aanvalsverdrag af te sluiten. Als tegenprestatie willen de VS de nucleaire faciliteiten van Noord-Korea gaan ontmantelen. Dat meldde The Washington Post dinsdag.

De VS hopen op deze manier het hoogoplopend conflict met Pyongyang met een sisser te laten aflopen. Eerder dreigden de VS nog om Noord-Korea aan te vallen.

De VS zullen het plan presenteren tijdens een overleg met Noord-Korea. Hierbij zullen ook vertegenwoordigers van China, Japan en Zuid-Korea aanwezig zijn. Het laatste overleg met Noord-Korea vond in april plaats.

De ruzie tussen de twee landen duurt al negen maanden. In oktober liet het communistische regime de Amerikanen weten in het geheim aan een kernwapenprogramma te werken.

De regering in Pyongyang eist al langer dat de regering-Bush een non-agressiepact tekent. Pas daarna willen de Noord-Koreanen eventueel praten over het stoppen van het nucleaire programma. Washington heeft steeds laten weten nucleaire chantage niet te belonen.

Het Witte Huis sprak in de loop van de dag het bericht van een aanbod tot een niet-aanvalsverdrag tegen. ,,Onze positie blijft gelijk'', zei woordvoerder Scott McClellan. Ook zei het dat ,,natuurlijk alle opties open blijven'' en dat er een diplomatieke oplossing wordt gezocht voor het conflict.

Praktijken bejaardenzorg alarmerend

Tegenwoordig komen er frequenter wantoestanden aan het licht in bejaardentehuizen. Het dreigt zelfs een groter probleem te worden.

In verzorgingshuizen gebeurt het steeds vaker, dat er geen of onvoldoende personeel is om bejaarden te helpen bij hun wc-bezoek. Het gaat soms zelfs zo ver, dat de ouderen luiers moeten dragen.

Het CDA vindt de toestanden in de bejaardenzorg 'onacceptabel' en zal de staatssecretaris van Volksgezondheid hierover vragen gaan stellen. Belangenorganisaties hebben het over 'ernstige wantoestanden'.

De verpleeghuizen erkennen de problemen. Ze wijten dit probleem met name aan de tť hoge werkdruk van het personeel. De Landelijke Organisatie CliŽntenraden heeft de Hoofdinspectie een brandbrief gestuurd.

Merries mishandeld aan geslachtsdelen

In het Noord-Hollandse Zwaagdijk, gelegen in de driehoek Medemblik-Enkhuizen-Hoorn, zijn in een weide twee merries aan de geslachtsdelen gewond geraakt door een nog onbekend voorwerp.

Eťn van de merries had al rond 7 juli verwondingen opgelopen en behoefde geen behandeling. Het andere paard is kort geleden mishandeld en moest voor haar verwondingen worden behandeld door een dierenarts.

Expeditie naar Verschrikkelijke Sneeuwman

Deze zomer zal een Japanse expeditie geleid door alpinist Yoshiteru Takahashi op zoek gaan naar de Verschrikkelijke Sneeuwman, rondom de Dhaulagiri berg in het Himalaya gebergte in Nepal. De Dhaulagiri berg is de op zeven na hoogste berg ter wereld. Vier van de expeditieleden zijn gevorderden in bergbeklimmen, en hebben al vele pieken in het Himalaya gebergte beklommen.

Volgens hen is er genoeg bewijs dat de Verschrikkelijke Sneeuwman in het Himalaya gebergte leeft. In 1951 nam Eric Shipton een foto van een grote voetafdruk gemaakt door een onbekend wezen. Hij vond de voetafdruk aan de voet van de Mount Everest aan de kant van Nepal. Verder zeggen veel mensen, waaronder Takahashi zelf, dat ze het wezen gezien hebben.

In 1994 hield hij al een expeditie op zoek naar de wezens. Hij vond wel een grot met een sterke geur van dieren, en enkele grote mensachtige voetafdrukken, maar is de Verschrikkelijke Sneeuwman niet tegengekomen. Hij probeert het deze zomer weer, met extra apparatuur zoals infrarood camera's.

"Er is een grote kans dat het ons lukt foto's van dit onbekende wezen te maken, omdat hun leefgebied geografisch gelimiteerd is", zegt Takahasi. Hiroyoshi Otsuka, voormalig voorzitter van de Japanese Alpine club zegt: "Ik voorspel dat Takahashi's expeditie succesvol zal zijn, omdat ze een enorme hoeveelheid informatie omtrent de Verschrikkelijke Sneeuwman hebben verzameld".

Paul Bosvelt vertrekt bij Feyenoord

rolfvp, demi_2001, shepherd1, markiemark en ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na Pierre van Hooijdonk verdwijnt er nog een grote speler bij Feyenoord. Paul Bosvelt is namelijk verkocht aan Manchester City. Vanavond hebben beide clubs een akkoord bereikt over de transfersom.

De 33-jarige Bosvelt, die zes seizoenen in De Kuip speelde, vliegt morgen naar Manchester om het contract te tekenen. City meldde zich pas dinsdagmorgen als potentiŽle koper nadat Feyenoord geweigerd had Bosvelt transfervrij naar Glasgow Rangers te laten vertrekken.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.