Drug verandert mensen in zombies

Ferdy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Colombia zit in zijn maag met een drug die zijn slachtoffers in zombies verandert. De drug, Scopolamine genaamd, is daardoor erg geliefd bij dieven en verkrachters.

Elke maand worden honderden mensen het slachtoffer van de drug. Het is kleurloos, geurloos en smaakloos en kan daardoor gemakkelijk in drinken of voedsel worden gegooid. Slachtoffers worden zo afhankelijk dat ze bijvoorbeeld dieven helpen met het beroven van een bank of hun eigen rekeningen leeghalen. Vrouwen worden dagenlang verkracht of verhuurd als prostituťes.

Wat de politie het meest dwarszit is de invloed die de drug heeft op de hersenen. Scopolamine blokkeert namelijk volledig de opslag van herinneringen, waardoor slachtoffers hun aanvallers niet kunnen identificeren.

Scopolamine heeft een lange geschiedenis in Colombia. Zo gebruikten Indiaanse stammen het als een drug om vrouwen en slaven van gedode bevelhebbers levend te begraven, zodat ze de man konden vergezellen in het hiernamaals. Nazi Joseph Mengele gebruikte de drug in de Tweede Wereldoorlog om mensen mee te ondervragen.

De drug is in Colombia goed te vinden. Scopolamine komt van de "borrachero"-boom. Alleen de pollen van de boom zouden je al vreemde dromen geven.