"Bunker van Saddam bestond niet"

Butt_Plugg en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bunker in de Iraakse hoofdstad Bagdad, waar president Saddam Hoessein zich aan het begin van de oorlog zou hebben schuil gehouden, bestaat helemaal niet.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CBS heeft kolonel Tim Madere verklaard dat er rond het paleis van Saddam zich helemaal geen bunker bevond. Madere onderzoekt voor de Amerikanen 'gevoelige plaatsen'.

Het paleizencomplex Dora Farms, in het zuiden van Bagdad, werd aan het begin van de oorlog bestookt met bommen en kruisraketten. Volgens de Amerikaanse geheime dienst zou Saddam zich namelijk schuilhouden in een ondergrondse bunker. De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld verklaarde op 21 maart nog dat de aanval een groot succes was geweest.

Madere geeft aan dat er op het terrein alleen een groot gat is gevonden, maar "geen ondergrondse faciliteiten en geen lichamen". Bij de aanval werden alle gebouwen op het terrein vernietigd, op het belangrijkste paleis na. Volgens Madere zou niemand daar een aanval overleefd kunnen hebben.