FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 mei 2003

Microsoft schikt met AOL Time Warner

Microsoft heeft een schikking getroffen met het mediaconcern AOL Time Warner waarmee een bedrag is gemoeid van 750 miljoen dollar. De schikking is een uitvloeisel van een ruzie over het besturingsprogramma Windows.

Doordat Microsoft Windows koppelde aan haar eigen Explorer ging AOL-dochter Netscape in korte tijd ten gronde. Netscape werd namelijk niet gesteund door Windows.

Omdat AOL Time Warner daar geen genoegen meenam stapte het bedrijf januari vorig jaar naar de rechter. De mediareus eiste een schadevergoeding. Met de betaling van driekwart miljard dollar ziet AOL Time Warner nu af van een verdere rechtszaak.

Donderdag spraken beide partijen af nauwer te gaan samenwerken. Gezamelijk zullen ze onder meer kijken hoe filmpjes en videomateriaal uit de AOL-stal beter voor internet geschikt kunnen worden gemaakt. Microsoft biedt AOL Time Warner een zevenjarige gratis licentie aan op zijn browser, waardoor de producten van beide ondernemingen beter uitwisselbaar worden.

Darts: Stompé Nederlands Kampioen

Donderdag is Co Stompé uitgeroepen tot Nederlands kampioen darten. Na het spelen van dertien nationale toernooien eindigde hij met de meeste punten (103) bovenaan de ranking van de Nederlandse Darts Federatie.

Op de tweede plaats eindigde Raymond van Barneveld met 93 punten. Daarbij dient wel gezegd te worden dat 'Barney' een reeks toernooien aan zich voorbij liet gaan. Mario Robbe werd derde (83 punten).

Hevige zonneactiviteit levert mooie plaatjes

Afgelopen week werd de aarde gebombardeerd door zonnewind van twee zonnevlam mega-ejecties. Het magnetisch veld van de aarde is nog steeds aan het natrillen van de inslagen. In het bovenste noordelijk halfrond en het onderste zuidelijk halfrond waren prachtige aurora borealis te zien.


Foto door Dominic Cantin, Laurentides wildlife reserve, Canada

De geomagnetische storm zal opnieuw zeer energiek worden op vrijdag 30 mei, wanneer een 3e coronal mass injection de aarde bombardeert. Het is erg onrustig op de zon. Een van de zonnevlekken, "sunspot 365" is breder dan zes keer de aarde, en is afgelopen week zeer actief geweest sinds 24 mei.


Foto door Stephane Levesque, Luceville, Quebec Canada

Meer foto's op science.nasa.gov. Geinteresseerden kunnnen een video bekijken over zonnevlammen.

Restaurant Applebee's sluit deuren

Alle restaurants van de Amerikaanse keten Applebee's in Nederland sluiten hun deuren. De formule blijkt niet aan te slaan, omdat het restaurant te Amerikaans is.

Zeven jaar geleden haalde de Maastrichtse ondernemer B. Wesly de formule naar Nederland. Bij de opening van de eerste vestiging in Heerlen was het de bedoeling dat er in 2000 twintig Applebee's-restaurants in Nederland moesten staan. Wesly is niet verder gekomen dan vijf restaurants, in Heerlen, Maastricht, Geleen, Nijmegen en Scheveningen.

Volgens Wesly hielden de Amerikanen op het hoofdkantoor in Kansas te veel vast aan de formule, ook nadat bleek dat Limburgers andere eetgewoonten hebben dan Amerikanen. Ze gaan uit van één menukaart voor 1500 restaurants en bleken niet te vermurwen.

De 150 personeelsleden van Applebee's en de vakbonden zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Volgens Wesly kan het personeel aan de slag in de nieuwe restaurants die hij wil gaan openen.

Kinderen gewond na instorten speeltoestel

In het Haagse Zuiderpark is rond vier uur vanmiddag een speeltoestel ingestort. Van de tien kinderen die op dat moment op het toestel speelden, moesten er vier naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Volgens een woordvoerder van het korps Haaglanden zijn twee kinderen aan gecompliceerde botbreuken behandeld en heeft een ander kind een hersenschudding opgelopen. Het vierde slachtoffer kon na observatie het ziekenhuis verlaten.

Het is nog onduidelijk hoe het speeltoestel kon instorten. De politie heeft een deel van de speeltuin afgezet.

Minder klachten bij LAKS

Dit jaar is er door eindexamenleerlingen minder geklaagd bij het Landelijk AktieKommittee Scholieren (LAKS). Toen de lijn woensdagavond om zeven uur gesloten werd, stond de teller op 60.062 klachten. In 2002 werd er 68.000 keer geklaagd. Wel waren de meldingen een stuk beter onderbouwd dan vorig jaar.

Volgens het LAKS ligt dit aan problemen met de website. Op een drukke dag, waarop wel 20.000 klachten kunnen binnenkomen, lag deze eruit.

HAVO-leerlingen klaagden het meest, vooral over het examen Aardrijkskunde. Deze zou te moeilijk zijn en bovendien werd maar een deel van de stof getoetst. De VWO-eindexamenkandidaten klaagden voornamelijk over het examen Engels. Ook al wordt er door VMBO'ers minder geklaagd dan door Havisten en VWO'ers, over het examen Economie bleken de meeste klachten binnen te komen.

Naast inhoudelijke klachten, kwamen ook klachten over organisatorische fouten binnen. Zo bleek vooral op het VMBO de foute stof opgegeven te zijn. Ook was de temperatuur in de examenzalen vaak te hoog.
Opvallend was het aantal vermeende fouten dat werd doorgegeven. De gegronde klachten zijn door het LAKS doorgestuurd naar de Centrale Examencommissie, die de normering vaststelt.

Oecumenische kerkdienst (D) druk bezocht

De eerste oecumenische kerkvergadering in Duitsland, die vandaag in Berlijn gehouden werd, is een groot succes geweest. Meer dan 12.000 Christenen hebben de gezamenlijke Hemelvaartsviering bezocht. De bedoeling van deze viering was Katholieken en Protestanten op basis van gezamenlijke ideeën dichter tot elkaar te brengen.

Na een gescheiden avondmaal togen de kerkgangers gezamenlijk naar de Gendarmenmarkt, alwaar de aartsbisschop en twee dominees elkaar troffen. Er was voor gekozen om een gescheiden avondmaal te houden, aangezien de Paus een gezamenlijke avondmaalviering verboden had. Dit in verband met de regels die voor het Katholieke avondmaal gelden.

Naast een kerkelijk doel, had deze viering ook een politiek doel. Bondkanselier Schröder en Minister van Buitenlandse Zaken Fischer discussieerden vanmiddag met jongeren over de toekomst van Europa.

De oecumenische kerkvergadering wordt zondag afgesloten met een kerkdienst.

Aantal zeehonden in de Waddenzee daalt

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Medewerkers van de Zeehondencrèche Pieterburen en de universiteit Wageningen hebben tijdens de eerste observatievlucht 1200 gewone zeehonden geteld op de wadden. Vorig jaar telden ze in dezelfde periode 3800 zeehonden. De oorzaak van de sterke daling is het virus dat vorig jaar onder de zeehonden heerste.

Het valt ons erg tegen", zei directeur van de Zeehondencrèche Pieterburen Lenie 't Hart gisteren. "De meldingen van onze veldwaarnemers waren al verontrustend. Vorig jaar was natuurlijk een rampjaar met de virusuitbraak die resulteerde in 2500 geregistreerde dode zeehonden. Je hoopt toch dat meer dieren het virus hebben overleefd, maar dit geeft een heel ander beeld."

De observatievlucht bied een momentopname en jaarlijks uitgevoerd met speciale videoapparatuur en een vaste methodiek. De zeehonden kunnen tijdens laag water alleen geregistreerd worden als men ze ook daadwerkelijk gezien heeft. Naast de gewone zeehonden, is er ook nog een groep van 250 grijze zeehonden geregistreerd.

Het aantal zeehonden in de Waddenzee wisselt met de seizoenen. In de winter verblijven de dieren vooral in de Noordzee, in het voorjaar komen ze naar de zandbanken van de Waddenzee om daar hun jongen te werpen. Eerder deze week vonden de medewerkers van de zeehondencrèche de eerste huiler. Dat is een zeehondenjong dat zijn moeder is kwijtgeraakt. Het dier is opgenomen in de crèche en maakt het goed.

Minder moorden in Nederland

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Het Openbare Ministerie meldt dat het aantal gevallen van moord en doodslag daalt vanaf 1998. Vorig jaar werden er 204 moorden gepleegd. In 1997 waren dat er nog 283. Ongeveer 1 op de 5 daders wordt niet gepakt. De gemiddelde gevangenisstraf voor een moord bedraagt 8,5 jaar.

De journalist G. Leistra van Elsevier en onderzoeker P. Nieuwbeerta van het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) verzamelden al vanaf 1992 gegevens over moord en doodslag in ons land. De cijfers hierover zijn nu te vinden in hun boek 'Tien jaar moord en doodslag'.

Het tweetal telde tussen 1992 en 2001 precies 2549 gevallen van moord en doodslag. In bijna 500 (eenvijfde) van de zaken werd de dader nooit gepakt. Auteur Leistra vindt de daling van de afgelopen vijf jaar opvallend. "Na iedere liquidatie roept iedereen dat er steeds meer moorden worden gepleegd. Dat is dus niet waar", zegt Leistra.

Vooral het aantal moorden in het criminele circuit is gedaald. Volgens Leistra zou dit te maken kunnen hebben met de opmerkelijke afrekeningen in de Amsterdamse onderwereld.

Italiaan overlijdt na drinken espresso

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Italië is een 56-jarige konijnenkweker uit de buurt van Ferrara vanmorgen overleden, nadat hij espresso uit een automatische koffiemachine had gedronken. Zijn vriend, met wie hij samen espresso dronk, vecht nog voor zijn leven.

Enkele minuten nadat de mannen de espresso tot zich namen, voelden ze een scherpe pijn in de maag en riepen ze om hulp. De ene man overleed terplekke, de andere man kon met een helikopter nog naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De exacte oorzaak is nog onbekend. Vermoedt wordt dat de mannen per ongeluk onkruidverdelger in plaats van water gebruikten om hun espresso te zetten. Ook zou onderzocht worden of er een giftige stof door een technisch falen van het toestel in de drankjes terecht is gekomen.

Miljoenencontract met Nike voor 13-jarige

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarige jongen heeft een miljoenencontract gesloten met kledingfabrikant Nike. Supertalent Freddy Adu, geboren in Ghana, maar in het bezit van de Amerikaanse nationaliteit, mag volgens ingewijden ongeveer 1 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven.

De jongen speelt voor het Amerikaanse voetbalelftal onder 17 jaar. Maandag kwam hij met dat team nog in actie tegen Costa Rica. Dat werd 3-2, en Adu scoorde eenmaal.

Winkelwagentjes door dak van woonhuis

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Breda hebben vandalen vanaf het dak van parkeergarage De Barones drie in elkaar geschoven winkelwagentjes op een zo'n acht meter daaronder gelegen woonhuis gegooid. De wagentjes verpulverden een flink aantal dakpannen en doorboorden een van de dakspanten. De karretjes kwamen gelukkig niet in de pal eronder gelegen woonkamer terecht, maar stuiterden af naar een platdak tussen garage en woonhuis.

De bewoners van het huis hadden eerst geen idee waar de klap vandaan was gekomen. Dit werd hen pas duidelijk toen personeel van het gemeentelijk parkeerbedrijf de wagentjes aantrof vlakbij een nooduitgang van de parking. "Mijn vader is meteen poolshoogte gaan nemen, maar hij kon niets vinden", aldus Jeroen Wijers. "Nu pas begrijpen we de oorzaak. En het geluk dat we gehad hebben. Voor hetzelfde geld waren die karren dwars door het dak gegaan en had er iemand onder gezeten. Ook mijn zus en haar peuter wonen hier. Welke malloten doen nou zoiets!"

Rond de bovenste verdieping van het parkeerdek staat een borstwering van circa 1.65 cm. Op de dakverdieping ontbreekt echter een beugelrek waaraan de door bezoekers achtergelaten winkelwagentjes, eigendom van Albert Heijn, kunnen worden vastgezet. Zowel de gemeente Breda als de centrale directie van het Aholdconcern in Zaandam hebben direct een onderzoek ingesteld naar de vraag hoe deze vorm van vandalisme volgende keer voorkomen kan worden. Beide partijen meldden dat hun juristen mogelijke aansprakelijkheden onderzoeken.

De gemeente Breda laat ook de opnamen van de op het garagedak aanwezige camera's afzoeken op beelden van de daders. "Als we die inderdaad op band hebben, doen we aangifte bij de politie", aldus een gemeentevoorlichter.

Hier is een foto van de ravage te vinden.

Jongetje (7) dood gevonden in Utrecht [Update]

F-ron en draaier hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is op een braakliggend terrein bij de Jekerstraat in Utrecht het lijk van zevenjarig jongetje gevonden. Het kind werd sinds woensdagavond vermist.

De moeder van het jongetje had hem rond half elf 's avonds als vermist opgegeven, toen hij niet thuiskwam. De jongen, Mohammed, was rond zes uur op zijn mountainbike van zijn huis aan de Geleenstraat vertrokken.
Tijdens de grote zoekactie die de politie na de melding startte, werd alleen de fiets van het ventje gevonden. Daarop werden een speurhond en een duikploeg van de brandweer ingezet. Het lijkje werd echter gevonden door buurtbewoners.

De politie geeft aan dat het nog niet duidelijk is of de jongen slachtoffer is van een misdrijf. Het buurtonderzoek is inmiddels gaande. Bovendien heeft de politie een speciaal telefoonnummer voor tips geopend. Dit nummer is 030-2100002.

Update 21.45 uur
Uit onderzoek is gebleken dat de jongen door een ongeval om het leven is gekomen. Bij het spelen is hij bedolven onder een omvallende stapel hekken.

Uitslagen HCE (Week 22)

De laatste speelronde vandaag in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de eindstand van dit seizoen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 22)
Donderdag 29 mei
Ajax - sc Heerenveen (3-0)
FC Groningen - PSV (0-0)
Feyenoord - Roda JC (3-1)
RKC Waalwijk - NEC (0-1)
RBC Roosendaal - NAC Breda (1-2)
Vitesse - Willem II (2-0)
FC Zwolle - De Graafschap (2-1)
AZ - Excelsior (4-1)
FC Utrecht - FC Twente (3-2)

Eindstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2002/2003)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 3426628487-20
2. Ajax 3426538396-32
3. Feyenoord 3425548089-39
4. NAC 34131385242-31
5. NEC 34149115141-40
6. Roda JC 34148125058-54
7. Heerenveen 34138134761-55
8. FC Utrecht 341211114749-49
9. RKC Waalwijk 34144164644-51
10. AZ 34128144450-69
11. Willem II 34119144248-51
12. FC Twente 341011134136-45
13.RBC Roosendaal 34106183633-54
14. Vitesse 3489173337-51
15. FC Groningen 34711163228-44
16. FC Zwolle 3488183231-62
17. Excelsior 3458212338-72
18. De Graafschap 3465232335-84

Kampioen, plaatsingen Europees voetbal, nacompetitie en degradatie
Kampioen: PSV
Voorronde CL: Ajax
UEFA Cup: Feyenoord, NAC, NEC (, Roda JC - bij bekerwinst Feyenoord)
Nacompetitie: Zwolle, Excelsior
Degradatie: De Graafschap

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 22)

De laatste speelronde vandaag in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de eindstand van dit seizoen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 22)
Donderdag 29 mei
Ajax - sc Heerenveen (3-0)
FC Groningen - PSV (0-0)
Feyenoord - Roda JC (3-1)
RKC Waalwijk - NEC (0-1)
RBC Roosendaal - NAC Breda (1-2)
Vitesse - Willem II (2-0)
FC Zwolle - De Graafschap (2-1)
AZ - Excelsior (4-1)
FC Utrecht - FC Twente (3-2)

Eindstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2002/2003)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 3426628487-20
2. Ajax 3426538396-32
3. Feyenoord 3425548089-39
4. NAC 34131385242-31
5. NEC 34149115141-40
6. Roda JC 34148125058-54
7. Heerenveen 34138134761-55
8. FC Utrecht 341211114749-49
9. RKC Waalwijk 34144164644-51
10. AZ 34128144450-69
11. Willem II 34119144248-51
12. FC Twente 341011134136-45
13.RBC Roosendaal 34106183633-54
14. Vitesse 3489173337-51
15. FC Groningen 34711163228-44
16. FC Zwolle 3488183231-62
17. Excelsior 3458212338-72
18. De Graafschap 3465232335-84

Kampioen, plaatsingen Europees voetbal, nacompetitie en degradatie
Kampioen:PSV
Voorronde CL:Ajax
UEFA Cup:Feyenoord, NAC, NEC (, Roda JC - bij bekerwinst Feyenoord)
Nacompetitie:Zwolle, Excelsior
Degradatie:De Graafschap

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Filmjurk gestolen in Cannes

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Het gewaad dat Monica Bellucci, die in de Matrix Reloaded de rol van Persephone vervult, droeg in de film Mission Cléopâtre is een korte tijd ontvreemd geweest.

Het gewaad was opeens verdwenen van het voetstuk. De jurk stond in Hotel Martinez ter gelegenheid van het jaarlijkse filmfestival in Cannes tentoongesteld.
Het gewaad, dat speciaal voor de film was gemaakt, is geheel belegd met bladgoud en vertegenwoordigd een waarde van maar liefst ¤ 150.000.

Het gewaad is ondertussen weer terecht. Een ober van het Martinez Hotel had indruk willen maken op een paar jonge dames en had daarvoor het gewaad gebruikt. De politie heeft de ober ondervraagd.

Uitslag donderdag GP van Monaco

De eerste kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is weer verreden, Ferrari wist de eerste 2 plaatsen weer te veroveren, op plaats 3 vinden we de BAR van Jenson Button.

De uitslag van de kwalificatie ziet er als volgt uit:

Pos. Coureur  Tijd
1 Michael Schumacher  1:16.305
2 Rubens Barrichello  1:16.636
3 Jenson Button  1:16.895
4 Jarno Trulli  1:16.905
5 David Coulthard  1:17.059
6 Ralf Schumacher  1:17.063
7 Giancarlo Fisichella  1:17.080
8 Juan Pablo Montoya  1:17.108
9 Mark Webber  1:17.637
10 Nick Heidfeld  1:17.912
11 Kimi Räikkönen  1:17.926
12 Jacques Villeneuve  1:18.109
13 Ralph Firman  1:18.286
14 Fernando Alonso  1:18.370
15 Antonio Pizzonia  1:18.967
16 Jos Verstappen  1:19.421
17 Justin Wilson  1:19.680
18 Olivier Panis  1:19.903
19 Cristiano da Matta  1:20.374
20 Heinz-Harald Frentzen  Geen tijd

"Bunker van Saddam bestond niet"

Butt_Plugg en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bunker in de Iraakse hoofdstad Bagdad, waar president Saddam Hoessein zich aan het begin van de oorlog zou hebben schuil gehouden, bestaat helemaal niet.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CBS heeft kolonel Tim Madere verklaard dat er rond het paleis van Saddam zich helemaal geen bunker bevond. Madere onderzoekt voor de Amerikanen 'gevoelige plaatsen'.

Het paleizencomplex Dora Farms, in het zuiden van Bagdad, werd aan het begin van de oorlog bestookt met bommen en kruisraketten. Volgens de Amerikaanse geheime dienst zou Saddam zich namelijk schuilhouden in een ondergrondse bunker. De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld verklaarde op 21 maart nog dat de aanval een groot succes was geweest.

Madere geeft aan dat er op het terrein alleen een groot gat is gevonden, maar "geen ondergrondse faciliteiten en geen lichamen". Bij de aanval werden alle gebouwen op het terrein vernietigd, op het belangrijkste paleis na. Volgens Madere zou niemand daar een aanval overleefd kunnen hebben.

Vermist 16-jarig meisje terecht

chanty, Roel's Weblog, FiscBiker en The_T hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vermiste Melissa Raats uit Bergen op Zoom is weer terecht. De politie heeft het zestienjarige meisje woensdagavond van vliegveld Schiphol opgehaald, waar ze kort daarvoor was geland. Melissa was met haar 28-jarige vriend uit Vlissingen naar het buitenland vertrokken.

Melissa heeft inmiddels verklaard dat ze uit vrije wil met haar vriend naar het buitenland is vertrokken. De politie heeft de man, die met haar mee terug was gekomen, direct aangehouden wegens het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag.

Melissa is niet teruggekeerd naar haar ouders, maar verblijft op een opvangadres in Bergen op Zoom.

H&M

In Duitsland zijn de nieuwe H&M posters ingeslagen als een bom. Meer dan de helft van alle reclameborden met Heidi Klum is al vernield door hunkerende mannen
In Nederland kunnen de Klum-posters vanaf 30 mei worden afgehaald bij diverse H&M-filialen in het hele land. Wie precies wil weten waar de posters te krijgen zijn, moet even bellen met H&M.... 020-556 77 77

Reclame

Spelcomputers hebben goede invloed

chanty had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

Onderzoekers aan de universiteit van Rochester in de Verenigde Staten zijn tot de conclusie gekomen dat spelcomputers en videogames een positief effect hebben op het waarnemings- en reactievermogen. De onderzoekers denken dat het onderzoek aanknopingspunten biedt voor het trainen van militairen en de behandeling van patiënten met een oogafwijking.

Het onderzoek wordt vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature gepubliceerd. Het artikel meldt dat het neermaaien van tegenstanders, het ontwijken van inslaande raketten en het rondracen op een racebaan met behulp van een joystick, muis of virtueel wapen op langere termijn zorgt voor een verbetering van het vermogen om meerdere objecten tegelijk in de gaten te houden. Ook brengt het een hogere handelings- en reactiesnelheid teweeg.

Het idee dat computerspelletjes een negatieve invloed hebben en kinderen aanzetten tot geweld is onjuist. Het spelen van spelletjes heeft duidelijk een goede invloed op de snelheid waarmee ze informatie verwerken. Dit zei Kurt Squire van het Massachussetts Instutute of Technology. Uit een onderzoek van het Amerikaanse leger is eerder al gebleken dat militairen die regelmatig videospelletjes speelden, beter scoren bij gevechtssimulaties waarbij visualisatie een belangrijke rol speelt.

'Ontuchtige' vissers vrijgelaten

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

De rechtbank in Alkmaar heeft het voorarrest van drie visser geschorst. Als de vissers geen nieuwe strafbare feiten plegen, mogen ze tot hun proces op vrije voeten blijven. De drie vissers worden ervan verdacht een zestienjarige matroos seksueel te hebben misbruikt.

De zestienjarige matroos was ontslagen en heeft na lang aarzelen aangifte van een zedenmisdrijf gedaan. Daarop zijn de drie verdachten twee weken geleden, na te zijn gehoord, opgepakt

De 'ontgroening' van de zestienjarige visser staat op videoband. Het gefilmde scheepsjournaal dat een periode van enkele maanden bestrijkt, toont volgens de verdediging hoe het 'slachtoffer en gedupeerden' zich bezig houden met zaken als schminken, kaalscheren en met ijskoud water gooien

Op het filmmateriaal is niet te zien of een banaan in het achterwerk van de matroos wordt geslagen, wat in juridische zin verkrachting oplevert. Of dat de banaan tegen het achterwerk van de matroos wordt platgedrukt, wat hooguit op een beschuldiging van mishandeling kan uitdraaien.

Boeing 727 gestolen van Angolese luchthaven

Op de luchthaven van Luanda, Angola is zondag een Boeing 727 gestolen. Het vliegtuig werd een jaar geleden aan de grond gezet nadat het na een aantal onregelmatigheden verboden was boven Angolees territorium te vliegen, aldus luchtvaartdirecteur Helder Preza. Het vliegtuig werd gechartered door de Angolese luchtvaartmaatschappij Airangol.

Een ooggetuige, luchthavenmedewerker Luis Lopes zegt dat hij een blanke man het lege vluigtuig zag starten, en na een paar gevaarlijke taxi-maneuvres op zag stijgen. Celso Rosa, hoofd van de luchthaven zegt dat er aanwijzingen zijn dat het vliegtuig ook getankt heeft bij Luando Airport. Deze informatie zal worden doorgegeven aan autoriteiten voor verder onderzoek naar het incident.

Bedrijf ontvangt onbedoeld webcambeelden

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Axis Communications, een leverancier van netwerkcamera's, biedt de mogelijkheid deze aan een pc te koppelen om zo dienst doen als beveiligingscamera. Op deze manier kunnen de beelden vervolgens worden doorgestuurd naar een willekeurig e-mailadres van de eigenaar. De standaardoptie voor deze mogelijkheids is ingesteld op het adres mail@somewhere.com.

Nu blijken veel eigenaren van de camera's dit adres niet te vervangen door hun eigen mailadres, waardoor de eigenaar van de domeinnaam Somewhere.com dagelijks naar schatting 10.000 tot 15.000 mailtjes binnenkrijgt met louter beelden van beveiligingscamera's.

De eigenaar van Somewhere.com, een Amerikaans consultingbureau, ergert zich hier gruwelijk aan en da's natuurlijk begrijpelijk. Dagelijks komen er duizenden mailtjes binnen met snapshots van camera's overal in de wereld. Daarbij zitten "beelden van beveiligingscamera's in bijvoorbeeld juweliers en computerruimtes. Niet echt de beelden die je graag naar een onbekende stuurt", zo reageert het bedrijf.

Men raadt de gebruikers van de netwerkcamera's daarom aan om de apparaten zo in te stellen dat de beelden naar een eigen domein worden verstuurd.

Nieuwe helm Panis toch in Monaco

Raceplanet.net wist ons vandaag het volgende te melden:

Niet lang geleden liet Olivier Panis weten dat hij een nieuwe helm zou krijgen omdat hij last had van het Head And Neck Support (HANS) systeem. Nu is duidelijk dat hij zijn nieuwe helm al de aankomende GP zal dragen, waar men verwachtte dat hij pas na de GP van Monaco zou komen. De Franse coureur vroeg het helmenbedrijf Bell om hem te helpen om een oplossing voor het probleem te vinden. Bell had gelukkig de middelen voor Panis wat ervoor zorgt dat de coureur van Toyota tijdens de GP van Monaco al zijn nieuwe helm heeft.

Vorig week hebben we samen met Panis verschillende helmtypes geprobeerd en hij koos voor een type die we al aankomende GP klaar konden hebben, aldus Martine Cohen, directeur van Bell. Ik kan hierbij bevestigen dat de nieuwe helm al in Monaco kan worden gebruikt en een medewerker is vanochtend uit Nice met de nieuwe helm vertrokken naar Monaco.

We hebben al vaker gehoord dat coureurs problemen hebben met het systeem van HANS. We hebben samen met de FIA een goede helm gevonden die op de beste positie zit zonder de reglementen daarvoor aan te passen. We hebben de helmen van tegenwoordig zo aangepast dat hij niet onverwachts de verkeerde kant opschuift zodat een coureur niets meer kan zien. Alles wat we nu aan data hebben moeten we nog gaan testen, maar we hebben er vertrouwen in.

Kometen slaan te pletter op de zon

[SainteR] had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een stel kometen die periodiek rond de zon draaien, hebben hun laatste encounter niet overleefd. Niets bijzonders qua nieuwswaarde zul je denken, want dat gebeurt al miljoenen jaren zo. Wel interessant is, dat dit vanaf de aarde nu met een SOHO-coronagraaf op bijzonder fraaie wijze is vast gelegd. Op een filmpje (2Mb) wat op het internet is gezet, is goed waarneembaar dat de eerste komeet de zon schampt, waarbij alleen de komeetstaart lijkt te "overleven", terwijl de tweede, wat kleinere komeet geheel verdwijnt. Op deze site kun je ter verduidelijking ook wat foto's zien voorzien van onderschrift, en is het filmpje ook nog in een andere bestandsgrootte en -formaat te vinden.

Deze kometen zijn overigens afkomstig uit de brokstukken van een veel grotere komeet, die naar schatting enkele duizenden jaren geleden uiteengevallen moet zijn. Astronomen noemen deze kometennevel de "Kreutz zonneschavers", genoemd naar de astronoom Heinrich Kreutz, die deze in detail bestudeerde en vanwege het feit dat deze kometen steeds een stukje van de zon lijkt "af te schaven". De verwachting is dat uiteindelijk alle fragmenten uit deze kometennevel zullen verdampen in de hitte van de zon.

Arrestaties bij supportersrellen in Groningen

DarkRider had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagochtend vroeg heeft de politie in Groningen zeventien arrestaties verricht bij rellen tussen aanhangers van PSV en FC Groningen. Donderdag spelen de clubs de laatste competitie wedstrijd tegen elkaar. De politie verklaarde dat de rellen ontstonden toen supporters van FC Groningen de supporters van PSV belaagden. Twee politiemensen raakten gewond.

Rond middernacht onstonden de rellen, toen supporters van FC Groningen op de Grote Markt in de binnenstad ongeveer honderd PSV-supporters te lijf wilden gaan. Bij de actie van de politie werd traangas ingezet om de supporters van FC Groningen te verspreiden. Door een linie te vormen rond de bedreigde PSV-supporters kon een verdere confrontatie worden voorkomen.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de politie al op de hoogte was van het feit dat de PSV-aanhang woensdagavond al in Groningen zou aankomen en had gezorgd voor extra politiemensen. Het lukte uiteindelijk om een grote confrontatie te voorkomen. Een deel van de PSV-aanhang heeft de nacht buiten de stad doorgebracht.

Hoogste gebouw ter wereld komt in Seoul

In 2008 krijgt Seoul mogelijk het hoogste gebouw van de wereld. De Zuid-Koreaanse stad moet in dat jaar een wolkenkrabber gebouwd hebben van 580 meter. Dat heeft de Koreaanse Vereniging voor Buitenlandse Bedrijven donderdag gezegd.

Volgens een woordvoerder worden de kosten van het Internationale Handelscentrum geschat op ongeveer 1,3 miljard dollar. Eind dit jaar moet de financiering rond zijn. De bouw kan dan in 2004 beginnen.

De wolkenkrabber moeten een oppervlakte van 39.600 meter krijgen, en daar zullen onder meer een hotel met 560 kamers, kantoren, appartementen en congrescentra in komen te huizen. Het gebouw krijgt 130 verdiepingen.

Op dit moment is het Wereld Financieel Centrum in het Chinese Shanghai met 492 meter het hoogste gebouw ter wereld.

Steekpartij in Australisch vliegtuig

Donderdag zijn twee medewerkers van een luchtvaartmaatschappij gewond geraakt bij een steekpartij. De steekpartij gebeurde op een binnenlandse vlucht in Australië. Bij het incident liepen twee andere passagiers ook lichte verwondingen op.

Tijdens een vlucht van Melbourne naar Launceston stak een passagier de twee medewerkers neer, en verwondde hij de andere twee passagiers. Direct na de steekpartij keerde het vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas terug naar de luchthaven van Melbourne. Daar werd de dader gearresteerd.

Volgens de politie heeft de man waarschijnlijk niet met een mes gestoken. Over het motief van de dader kon de politie nog niets zeggen.

het beste van Bart...

Op 25 mei 2003 is het precies een jaar geleden dat televisiemaker, presentator,
tv-talent, omroepbaas, voorzitter en boegbeeld van BNN, vriend, held en inspirator Bart de Graaff is overleden.

"Het Beste van Bart" is een eerbetoon aan Bart de Graaffs veelzijdige talent met een compilatie van hoogtepunten uit oude programma's van Bart. Van de Teringtubbies tot het legendarische WKIJSVWM en vergeten fragmenten zoals het interview met Linda de Mol.

Bekijk nu die uitzendingen online :
Aflevering 1:
Real smalband
Real breedband
Windowsmedia smalband
Windowsmedia breedband

Aflevering 2:
Real smalband
Real breedband
Windowsmedia smalband
Windowsmedia breedband
Bnn.nl

Column: Een vrouwenurinoir plast niet

Een paar maanden geleden is de binnenstadsbibliotheek van de Universiteit Maastricht naar een andere locatie verhuisd. In plaats van het oude, doch zeer stijlvolle, Jezuitenklooster kunnen wij, Maastrichtse studenten, onze boeken nu in een geheel nieuw gebouw uitzoeken. En geheel nieuw is het zeker. Er staan een hoop kluisjes in de hal, je jas kun je aan rare kapstokken ophangen, het hele gebouw is van glas, je kunt overal heen kijken. Kortom: prachtig. Maar het allermooiste: op elke verdieping zijn wc's te vinden. Moest je in de oude bieb nog flink zoeken naar een toilet, hier zitten ze op vaste plekken.

Douane vindt grote partij drugs in Oostzaan

Vorige week heeft de Amsterdamse douane een grote partij synthetische drugs in beslag genomen in een loods in Oostzaan. De vondst werd gisteren bekendgemaakt.

Aangetroffen in de loods werden 267.000 XTC-pillen en 117 kilo amfetaminepasta. Met die pasta zouden ook nog eens 3,5 miljoen pillen gemaakt kunnen worden. De aangetroffen partij drugs is groter dan alle vondsten van vorig jaar bij elkaar.

Pakistaanse provincie wil sharia invoeren

De kans is groot dat er in Pakistan voor het eerst in haar 56-jarig bestaan de sharia, de heilige wetgeving van de Koran, wordt ingevoerd. Dat zal dan gebeuren in de noord-westelijke grensprovincie van Pakistan (NWFP). De extreem-rechtse en ultra-religieuze regering van die provincie heeft al besloten tot de opzet van een Ministerie van Zeden. De wetgeving wil ze veranderen in die van de sharia.

De regering vindt ook dat vrouwen vanaf hun 12-de jaar buitenshuis de burqa moeten dragen. Het parlement heeft drie dagen om over de plannen na te denken. Aangezien de regeringspartijen een absolute meerderheid hebben, zullen de voorstellen vrijwel zeker worden aangenomen.

Met deze maatregelen zou NWFP - één van de vijf Pakistaanse provincies - het Taliban-bewind navolgen, dat in buurland Afghanistan tussen 1996 en eind 2001 aan de macht was.

Tiesto niet naar dancefestival in Breda

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DJ Tiesto komt niet naar het dancefestival dat op 22 juni in zijn eigen stad Breda gehouden wordt. Het management van de dj heeft hem teruggetrokken uit de line-up van het dancefestival. Het dansspektakel zou eerst plaatsvinden in het NAC-stadion, maar later werd dat verplaatst naar de parkeerplaats naast het stadion. In eerste opzet was het festival gratis, na verplaatsing moesten bezoekers vijf euro betalen voor een kaartje.

Door het switchen van locatie op korte termijn is de opzet volgens het management van DJ Tiesto niet meer professioneel genoeg om de kwaliteit te waarborgen. Tiesto was de grote publiekstrekker. Het is niet bekend of het evemenent zonder Tiesto nog doorgaat.

Bestuurder AEL blijft langer in cel

Interim-bestuurslid Nabil Marmouch van de Arabisch Europese Liga (AEL) blijft nog zeker 30 dagen in de cel. Gisteren verlengde de rechter-commissaris in Almelo zijn voorarrest. Marmouch wordt samen met zijn broertje verdacht van handel in gestolen computers, afpersing en diefstal met geweld; op 19 mei werd hij aangehouden.


De zaak kwam onlangs in de bekendheid toen het tv-programma Netwerk onthulde dat Marmouch op internet handelde in gestolen lap-tops. Maar daarbuiten wordt hij ook verdacht van een gewapende overval, die vorig jaar plaatsvond in Almelo bij een vestiging van McDonald's. Daar werd toen een ondernemer uit Enschede overvallen die had afgesproken met een leverancier van laptops.

Schumacher wil Monaco houden

Michael Schumacher zou het jammer vinden als de Grand Prix van Monaco zou verdwijnen. Dit ondanks dat circuit niet echt veilig is.

Michael Schumacher is ook actief in de GPDA - de Grand Prix Drivers' Association - en laat altijd van zich horen als het om veiligheid gaat. "Ik vind dat we dit onderwerp uitvoerig moeten bespreken. Ieder jaar vraagt de Formule 1 zich af waarom er in Monaco geraced wordt, en ieder jaar wordt besloten er terug te keren. Ja, het kan een beetje riskant zijn, maar dat is een deel van de aantrekkingskracht van het circuit", aldus Schumacher, die het record van Ayrton Senna da Silva - 6 overwinningen in Monaco - kan evenaren.

Juist het rijden vlak langs de vangrail verhoogt de motivatie, en het is ook een uitdaging op zich, aldus Schumacher. Ook is het bijzonder dat de baan erg smal is. Schumacher ziet het ook als extra spanning dat je bij een aantal bochten pas de apex kunt zien als je daar bent.

Bochten worden van buiten naar binnen naar buiten genomen, de apex is het punt waar de wagen het verst naar binnen zit, uitgaande van de ideale lijn natuurlijk.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.