Examen HAVO Geschiedenis (D4V3)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook D4V3 stuurde een examenverslag in.
Zo, mijn 2e examendag alweer, 43% van het examen zit er al op
Vandaag heb ik maar eens examen gedaan in Geschiedenis, ik had echt het idee dat ik het niet goed geleerd had maar toen ik het even vergeleek met de mede examenkandidaten bleek het wel mee te vallen.

Dat ik de examenstof niet helemaal beheerste was helemaal niet erg bleek toen ik de toets kreeg, er werd maar zeer weinig theorie gevraagd, er zat maar 1 vraagje tussen die letterlijk over de theorie gaat (uit welke 3 partijen bestond Keerpunt '72).
De vragen zelf gingen dus niet over de theorie maar voornamelijk over bronnen, ook zat er een stelopdracht tussen die erg vervelend was, maar wel nodig om je cijfer te vormen want hij was 13 punten waard.

Conclusie: Het examen geschiedenis van dit jaar was veel te veel gericht op vaardigheden en veel te weinig op theorie, ik hoop voor de examencandidaten van volgend jaar dat ze meer geluk hebben met dit examen.