Examen Biologie Havo (Lu-Cky)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Lu-Cky stuurde een examenverslag in.

Mijn eerste examen ooit was vandaag een feit. Een beetje gespannen reed ik een uur voor aanvangstijd naar school en drie kwartier voordat we onze gym zaal in mochten zat ik al voor school met wat mede klasgenoten. Toen het eindelijk zo ver was dat we de zaal mochten betreden gierde de zenuwen door me lijf, iets waar ik de hele dag nog geen last van had gehad. Na mijn plekje te hebben gevonden begon het dan... biologie. Ik moest een 4.4 halen om gemiddeld een 5.5 te komen staan.

In het begin was het allemaal nog een beetje lastig maar na wat vragen was de spanning er al weer lang vanaf. Het werd zelfs een beetje leuk als je goed ging letten op de knulligheid van de vragen; (vogels die geluiden maken zoals "err-or-err-or"). Halverwege het examen moet ik nodig naar de WC (dankzij 2 energiedrankje) en dat was ook een ervaring apart. Ik voelde me net een soort van gladiator die de dood te gemoed liep. Iedereen die je aankeek terwijl je rustig naar de WC liep ook dit was wel een aparte ervaring.

Er liep zelfs een leraar mee de kleedkamer in (we zaten in een gymzaal hé) om te controleren of ik geen foute dingen deed. Daarna heb ik met een lege blaas m'n examen afgemaakt. Ongeveer een uur en een kwartier voor tijd was ik klaar (we kregen namelijk 3 uur de tijd) Al met al was dit een mooie ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik heb al weer zin in maandag wanneer ik moet opdraven om m'n Nederlands te maken. Dat iets lastiger wordt omdat ik hier niet zo goed in ben, ik ga dan voor minimaal een 5.5 want daarmee sta ik dan een 5.5 gemiddeld mee