Van der Graaf heeft wél politiek verleden

[Baggah] had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert vd GraafVolkert van der Graaf, de tot 18 jaar wegens de moord op Pim Fortuyn veroordeelde milieuactivist, blijkt wél degelijk politiek actief te zijn geweest. Tijdens het proces zei officier van justitie K. Plooy dat Van der Graaf geen politiek motief had toen hij Pim Fortuyn op 6 mei 2002 doodschoot. Voor hem telde alleen het dierenwelzijn, aldus Plooy.

Uit onderzoek van dagblad De Gelderlander blijkt nu dat van der Graaf in 1990 met een zelf opgerichte partij meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. De links-anarchistische partij Koevoet haalde 202 stemmen, wat te weinig was voor een raadszetel.

Volgens de Gelderlander heeft van der Graaf meer dan tien jaar vastgehouden aan dezelfde politieke drijfveren als die de partij Koevoet destijds had: het 'elimineren van onderdrukking van individuen. In welke vorm dan ook'.

De mede door Van der Graaf opgerichte partij Koevoet wilde afschaffing van het leger, legalisering van drugs, gratis openbaar vervoer, meer aandacht voor fietsverkeer, nivellering van inkomens, herstructurering van het onderwijs en de mogelijkheid tot bewuste werkloosheid. De partij eiste ook een verbod op bestrijdingsmiddelen, dierproeven en de bio-industrie. In 1991 werd de partij ontbonden.