FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 mei 2003

[Up]Wapenaar bijna rond met Ajax

Wapenaar lijkt te gaan kiezen voor Ajax

Doelman Harald Wapenaar heeft een goed gesprek gehad met Ronald Koeman en kan zich vinden in de rol die de coach van de Amsterdammers voor hem voor volgend seizoen in petto hebben. Het enige struikelblok zou het financiële plaatje kunnen zijn. Beide partijen verwachten echter dat ze er op korte termijn uit zullen komen.

5-05-2003 Voetbal.nl
Ajax heeft Wapenaar een contract voor 2 jaar aangeboden, zo meldt het AD. Wapenaar twijfelt nog omdat hem niet de positie van eerste doelman geboden wordt. Hij moet de concurrentie aangaan met huidig eerste keeper Bogdan Lobont. Daarnaast heeft de Utrechtse doelman diverse interessante aanbiedingen van clubs uit Duitsland en Italië. "Je praat dan uiteraard over de Bundesliga en de Serie A, want ik wil op het hoogste niveau mijn carrière beëindigen", aldus de routinier, die zegt bij beide buitenlandse clubs verzekerd te zijn van een basisplaats. Als Wapenaar niet toehapt, zal Ajax eind deze week Sander Boschker van FC Twente benaderen.

10-05-2003 VI.nl
Ajax heeft haar aanbod ingetrokken. Wapenaar en zijn zaakwaarnemer zijn boos over de gang van zaken. Wapenaar meende akkoord te zijn en overweegt een procedure.

Nieuwe motor voor Renault in Oostenrijk

mrdjey wist ons vandaag het volgende te melden:

Het Renault F1 Team maakt de balans op na 2 dagen testen op het circuit Paul Ricard in Frankrijk.

Jarno Trulli en Allan McNish hebben hun test sessie afgerond als voorbereiding op de aankomende Grand Prix van Oostenrijk op de A1 Ring. McNish heeft zich bezig gehouden met de ontwikkeling van de vering in de auto van afgelopen seizoen de R202, terwijl Jarno Trulli 76 rondes heeft afgelegd met een beste rondetijd van 1:12.780.

Mike Gascoyne de Technisch Directeur spreekt van een zeer productieve test sessie. Jarno Trulli heeft zich gericht op het testen van de nieuwe motor in de R23. Ook heeft hij zich geconcentreerd in samenwerking met Michelin op de bandenkeuze voor de aankomende Grand Prix. Overall spreekt Gascoyne van een bevredigend resultaat en hij kijkt vol zelfvertrouwen uit naar de Grand Prix van Oostenrijk.

Naast bonussen ook villa's voor topmannen

MOSA herschreef het volgende voor ons en plaatste dit in de newssubmit:

NRC Handelsblad meldt vandaag dat topmannen van grote bedrijven niet alleen grote bonussen krijgen, maar ook beloond worden met woningen van enkele miljoenen euro's. Normaal gesproken worden dergelijke gegevens niet vermeld in jaarverslagen. Pas sinds dit jaar moeten salarissen, bonussen en gouden handdrukken van individuele bestuurders worden vermeld.

Aegon betaalde in november vorig jaar 1,1 miljoen euro voor een huis in Den Haag waarin de Amerikaanse topman D. Shepard woont. Drie jaar geleden betaalde het inmiddels failliete KPNQwest 2,5 miljoen euro voor een villa in Wassenaar om zijn toenmalig topman J. McMaster van een woning te voorzien. Dit huis is onlangs door de curatoren die het faillissement van het bedrijf afwikkelen, verkocht met een verlies van 0,75 miljoen euro.

Intussen groeit het verzet tegen excessieve beloningen voor topmanagers. Donderdagavond werd op initiatief van KPN's centrale ondernemingsraad achter gesloten deuren een unieke bijeenkomst gehouden - met vakbonden, de ondernemingsraden van ING en Getronics, en diverse politici. Er is onder meer gesproken over het beperkingen van de beloningen door nieuwe wetgeving.

SGP-jongeren: Vrouwen in Kamer

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een recente SGP-enquête heeft drie op de vier jongeren van reformatorische gezindte geen bezwaar tegen vrouwelijke Kamerleden namens de SGP. Ook is een ruime meerderheid van mening dat het belangrijk is dat de partij gebruik maakt van radio en televisie om haar boodschap uit te dragen.

De jongeren nemen hiermee andere standpunten in dan die van de SGP zelf. De partij is van mening dat camera en microfoon niet actief opgezocht moeten worden, maar ook niet ontlopen moeten worden.

Partijvoorzitter Kolijn en partijleider Van der Vlies vinden het niet nodig het partijlidmaatschap voor vrouwen open te stellen en menen dat er juist meer gedaan moet worden om het eigen standpunt uit te leggen. Wel heeft Van der Vlies een aantal jaren geleden tegenover de Volkskrant al toegegeven dat het vrouwenstandpunt van zijn partij niet onomstotelijk vastligt, gezien de ontwikkelingen in de achterban. Kolijn blijkt principiëler: "Kerk en politiek zijn bijzondere instellingen waarin vrouwen geen leiding behoren te geven. Ik baseer dat op de in de Bijbel genoemde scheppingsorde en ook wel op nieuwtestamentische gegevens".

Wereldrecord uit luchtballon springen verbroken

Halvarine, MrLunk, Michel van Bergen en MentalWesto hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland heeft er weer een record bij. Zaterdag slaagde de Paraclub Flevo uit Lelystad er boven Markelo in om het wereldrecord met zoveel mogelijk parachutisten op hetzelfde moment vanuit de grootste luchtballon ter wereld te springen te verbeteren. Daarmee is de verovering van de titel 'met zoveel mogelijk parachutisten tegelijkertijd uit een luchtballon' een feit. Het oude record was gevestigd door zestien Britten.

De sprong vond rond 07.00 uur plaats. Dat tijdstip was gekozen omdat er een rustige atmosfeer moest zijn om in te springen. Twintig mensen sprongen tegelijkertijd, waarna nog eens tien mensen het luchtruim kozen. Ook dat aantal van dertig parachutisten tijdens een ballontocht was een wereldrecord.

Paraclub Flevo laat de Britten zo snel mogelijk weten dat ze het record kwijt zijn. "Dat zullen ze niet leuk vinden. Ze kunnen er voorlopig namelijk niet overheen, omdat je daar de grootste luchtballon ter wereld voor nodig hebt. En die is in Nederlandse bezit", aldus de chef-instructeur.

Sekte: wereld gaat ten onder op 15 mei

MentalWesto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Snel! Doe alles wat je in je leven altijd nog wilde doen, want over enkele dagen kan het niet meer. Op 15 mei gaat onze wereld ten onder. Aan "elektromagnetische straling". Dat zegt de Japanse sekte Panawave.

De ondergang komt volgens de sekte door een grote verandering in de stand van de aarde tegenover de zon. Daardoor komt er een stortvloed aan elektromagnetische golven naar de aarde, die de wereld naar zijn ondergang zal brengen.

De sekte onderzoekt de elektromagnetische gevolgen op de wereld en de natuur overigens al jaren. Om zich te beschermen tegen de stralen dragen de sekteleden allemaal witte kleding. Al hun gebruiksvoorwerpen zoals brillen en handtassen worden ingepakt in wit papier, plastic of stof. Zelfs de auto's en busjes waarin ze zich verplaatsen zijn wit.

Een paar dagen geleden veroorzaakte de sekte nog opschudding, omdat ze nu zelfs een stuk bergweg en de bomen erlangs hadden ingepakt. Volgens de sekteleden konden ze niet meer verder rijden omdat hun 69-jarige leidster een terminale vorm van kanker heeft en te ziek was om vervoerd te worden. De vrouw zou kanker gekregen hebben nadat ze was aangevallen door linkse guerilla's die gebruik maken van microgolven. De politie heeft de oproerpolitie ingezet om de groep van zo'n dertig leden te verwijderen. De sekte toert nu door Japan, wachtend op de ondergang.

'Britse artsen haalden illegaal hersenen weg'

jwee en Bregalad hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hersenen van overleden depressieve mensen zijn in Groot-Brittannië door artsen weggehaald, zonder dat de nabestaanden hiervoor toestemming hadden gegeven. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Britse regering. Het zou gaan om hersenen van tienduizenden mensen, die zijn gebruikt voor de wetenschap, zo schrijft de krant The Times, die het rapport in handen kreeg.

Volgens de krant maakt de regering de resultaten van het onderzoek maandag bekend. Uit het onderzoek zou blijken dat artsen in de periode 1970 - 1999 duizenden hersenen weg hebben gehaald zonder dat nabestaanden daarvoor toestemming hadden gegeven. Volgens de Britse wetgeving is die toestemming wel nodig. In Britse ziekenhuizen en universiteiten zouden nog 24.000 illegaal verkregen hersenen liggen opgeslagen.

Juventus naar de titel

Juventus heeft voor de 27e keer in haar bestaan de Italiaanse titel veroverd. Juve speelde vandaag thuis gelijk tegen Perugia (2-2), wat voldoende was, daar nummer 2 Internazionale eveneens gelijk speelde tegen Parma (1-1). Het gat met 2 ronden te gaan bedraagt 8 punten.

De strijd om de Europese plaatsen is nog in volle gang in Italie, het land heeft ook het maximaal aantal plaatsen te verdelen. Juventus ontrekt zich aan dat alles, de ploeg is zeker van nieuw Champions League voetbal. Wel moet de club vrezen voor het huidig succes in deze competitie. In 1997 en 1998 ging de ploeg steeds na behalen van de Italiaanse titel in de Champions League onderuit. Juventus moet aanstaande woensdag een 1-2 achterstand goed maken tegen Real Madrid.

Verzekeraar brengt terrorisme per land in kaart

Roel's Weblog submitte via de newssubmit het volgende geheel herschreven bericht:

Voor bijna geheel West-Europa en heel Amerika en Rusland geldt een hoog risico op een terroristische aanslag. Dit blijkt uit een onderzoek door Aon, een van 's werelds grootste verzekeraars.

Op een wereldkaart is per land aangegeven of en, zo ja, welk risico op een terroristische aanslag bestaat. Verrassend is dat voor bijna alle landen in Centraal en Zuid-Amerika een laag of te verwaarlozen risico op terrorisme geldt. Alleen in Colombia geldt een extreem hoog risico vanwege de training door de Provisional IRA die leden van de Revolutionair Gewapende Strijdkrachten van Colombia (FARC) hebben ontvangen. Verder geldt dat Noord-Ierland een kleinere kans op een aanslag heeft dan de rest van het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks dat het risico op aanslagen in Amerika recent is verlaagd van hoog (code oranje) naar beperkt (code geel) bestaat volgens Aon toch een reëel risico op aanslagen. Dit wordt mede veroorzaakt door de recente oorlog in Irak.

Verder merkt Aon op dat terrorisme - ondanks de afname van het aantal aanslagen sinds de jaren zeventig en tachtig - de laatste jaren steeds meer doden eist. Voorheen werd door aanslagen aandacht voor bijvoorbeeld politieke zaken gevraagd, maar het lijkt erop dat terroristen tegenwoordig zo veel mogelijk slachtoffers willen maken.

De gedetailleerde terrorismekaart is hier in PDF-formaat te downloaden. De site van verzekeraar Aon Special Risks Counter Terrorism (SRT) vind je hier.

Hoofddoekjesverbod op school mag toch

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft gisteren in een advies aan het ministerie van Onderwijs laten weten dat Christelijke, en andere bijzondere scholen, leerlingen en docenten mogen verbieden om hoofddoekjes te dragen. Dit verbod is volgens het CGB toegestaan als een dergelijke religieuze hoofdbedekking niet strookt met de grondslag van een school.

In het advies zet de commissie op een rijtje wat mag en niet mag volgens de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) en andere wetten.

In januari van dit jaar zei demissionair CDA-minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs dat wat haar betreft scholen leerlingen met hoofddoekjes mochten weigeren: ''Dat recht hebben ze'', zo liet ze destijds in een tv-programma weten. Daarop kwam toen een hoop kritiek. Het CGB lijkt nu de minister tegemoet te komen.

''Nationale Monument op de Dam afsluiten''

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse VVD-deelraadfractie van het Centrum van de hoofdstad wil het Nationaal Monument op de Dam afsluiten met een hekwerk. Het is de fractie een doorn in het oog dat het monument gebruikt wordt als hangplek van zwervers, drugsgebruikers en rondhangende toeristen.

Ook pleit de partij voor een erewacht bij het monument, zoals in het buitenland gebruikelijk is bij het Nationale monument van een land.

Het Nationaal Monument op de Dam staat voor de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog én de bevrijding in 1945.

Van der Graaf heeft wél politiek verleden

[Baggah] had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert vd GraafVolkert van der Graaf, de tot 18 jaar wegens de moord op Pim Fortuyn veroordeelde milieuactivist, blijkt wél degelijk politiek actief te zijn geweest. Tijdens het proces zei officier van justitie K. Plooy dat Van der Graaf geen politiek motief had toen hij Pim Fortuyn op 6 mei 2002 doodschoot. Voor hem telde alleen het dierenwelzijn, aldus Plooy.

Uit onderzoek van dagblad De Gelderlander blijkt nu dat van der Graaf in 1990 met een zelf opgerichte partij meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. De links-anarchistische partij Koevoet haalde 202 stemmen, wat te weinig was voor een raadszetel.

Volgens de Gelderlander heeft van der Graaf meer dan tien jaar vastgehouden aan dezelfde politieke drijfveren als die de partij Koevoet destijds had: het 'elimineren van onderdrukking van individuen. In welke vorm dan ook'.

De mede door Van der Graaf opgerichte partij Koevoet wilde afschaffing van het leger, legalisering van drugs, gratis openbaar vervoer, meer aandacht voor fietsverkeer, nivellering van inkomens, herstructurering van het onderwijs en de mogelijkheid tot bewuste werkloosheid. De partij eiste ook een verbod op bestrijdingsmiddelen, dierproeven en de bio-industrie. In 1991 werd de partij ontbonden.

Weer overlast trein Hoorn-Enkhuizen

EdwinW en ChillyWilly hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de trein tussen Hoorn en Enkhuizen zijn gisteravond wederom ongeregeldheden geweest. Vorige week zondag kwam de lijn ook al in het nieuws toen NS-personeel het werk stillegde wegens aanhoudende wanordelijkheden.

TreinGisteravond raakte een groep jongeren in de trein naar Enkhuizen slaags met personeel van een particuliere bewakingsdienst. De jongelui stapten op station Hoogkarspel in. Onderweg naar Enkhuizen pleegden ze enkele vernielingen. Het bewakingspersoneel sprak hen hierop aan, waarna de vechtpartij ontstond. Twee personen zijn door de spoorwegpolitie gearresteerd.

De NS heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om een einde te maken aan de problemen. Er komt extra bewaking op de lijn en de politie geeft een hogere prioriteit aan meldingen van overlast.

KPN verliest kortgeding tegen UPC

sipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UPC heeft het kort geding wat de KPN tegen haar had aangespannen gewonnen. De reclameslogan van UPC waarin staat dat Chello sneller is dan het ADSL van de KPN is niet onnodig denigrerend aldus de rechter.

De slogan waarin werd gezegd dat Chello ADSL van KPN te snel af was verscheen in televisiespotjes en dagbladadvertenties. UPC vergeleek de snelheden van Chello met die van ADSL van KPN. De KPN vond dit ontoelaatbaar en stapte naar de rechter.

De reclamecampagne van UPC kwam voort uit een recent onderzoek van www.speedtest.nl in PC Magazine van maart. De rechter oordeelde dat de gebruikte slogan juist is, en niet onnodig denigrerend is.

De KPN voerde ook aan dat sinds de recente verbetering van het netwerk van Chello het pas 'tot twee keer zo snel is'. De rechter stelde vast dat de bewering van UPC niet correct was, maar het nut van een rectificatie zag de rechter ook niet. Zelfs na verbeteringen in het KPN-netwerk blijft Chello 1,8 keer sneller dan ADSL van KPN, aldus de rechter.

Wel moet de disclaimer in het tv-spotje beter leesbaar worden aldus de rechter, in de dagbladen is deze wel duidelijk te lezen.

Politie niet meer beste vriend

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De slogan die jarenlang door de politie is gebruikt 'De politie is je beste vriend' is achterhaald, aldus korpschef B. Welten van de regiopolitie Groningen. Deze uitspraak deed hij in Politiemagazine.

Een agent zou in plaats van de vriend in het blauw zich een ander imago aan moeten meten vindt de korpschef. Hoe precies dat weet hij zelf ook nog niet, het is echter de bedoeling wel om nog voor de zomer met een plan te komen. De slogan van de belastingdienst 'Leuker kunnen we het niet maken' heeft de dienst van haar 'stoffige imago' ontdaan, en de politie kan daar nog wat van leren, aldus Welten.

Burgers zouden zich alleen nog aan de wet houden wanneer hen dat uitkomt volgens Welten. "De emancipatie van de burger heeft een vorm aangenomen waarbij alles wat overheid is ter discussie staat. Wij gaan doen waar we voor zijn: overtredende burgers financieel corrigeren en boeven vangen." Welten verklaarde dat agenten 'scheidsrechters' zijn in publieke ruimtes: "En daar valt niet mee te dollen."

Vrouw verzamelde vuil in flats

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Hongkong is donderdag in twee kleine flats zo'n twintig ton troep aangetroffen. Onder de rommel bevonden zich circa 300 paraplu's, ook lag het vol met dode ratten.

De bewoonster van de twee flats, een oude vrouw, had de rommel gedurende de afgelopen twintig jaar weten te verzamelen. Buren van de vrouw hadden al eerder geklaagd over de stank die in het gebouw hing. Er werd echter pas gereageerd door ontruimers toen de regering vroeg om de wijken op te ruimen in verband met het SARS-virus. De vrouw heeft psychiatrische hulp gekregen.

Er zouden drie voetbalvelden bedekt kunnen worden met de vuilverzameling van de vrouw aldus een lokaal radiostation.

Brandweerauto aangevallen door stieren

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een tweetal stieren hebben een brandweerwagen aangevallen. De twee dieren zouden zo agressief zijn geworden van de rode kleur van de auto dat ze tot de aanval over zijn gegaan. Dit maakte de politie van Annecy, een plaats in Oost-Frankrijk, vrijdag bekend.

De twee stieren die waren uitgebroken blokkeerden al twee uur lang een autosnelweg. De brandweer moest ingrijpen om de weg tussen Chamonix en Genève weer vrij te maken. De stieren gingen echter in de aanval. Pas toen een dierenarts de twee dieren had verdoofd waren ze gewillig genoeg om in een veewagen te stappen.

Voetbal: NAC vraagt wederom uitstel [Update]

Palmbeach en Dwarf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voetbalclub NAC Breda heeft voor de tweede keer dit jaar de KNVB verzocht een wedstrijd uit te stellen. De eerste keer was toen een groot aantal spelers van de club te ziek was om te spelen.

De club vraagt dit keer uitstel uit respect voor de slachtoffers die zijn gevallen bij de brand in het horecapand van De Drie Gezusters in het centrum van Breda. Bij de brand vielen vier gewonden. NAC Breda zou dit weekeinde FC Utrecht op bezoek krijgen.

Update 15.50 uur
De officiële website van NAC meldt dat de voetbalclub geen uitstel heeft gevraagd voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, vanavond: "Bij NAC Breda is niets bekend over mogelijke slachtoffers die zouden zijn gevallen tijdens deze bewuste brand, derhalve is ook zeker GEEN uitstel gevraagd voor de wedstrijd van zaterdagavond 10 mei tegen FC Utrecht."

Kijk voor meer nieuws op de FOK! Voetbalmanager

Grote pin- en tankpas fraude ontdekt

BaRTeZ en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Regio Utrecht heeft met negen arrestaties een criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk was voor het verduisteren van ten minste 200.000 euro. Dit maakte de politie gisteren bekend.

De negen mannen die zijn aangehouden werden allemaal tussen november 2002 en eind maart 2003 aangehouden, van de negen zitten er drie nog steeds vast. De arrestaties begonnen in november met de aanhouding van twee mannen uit Veenendaal die in een vrachtwagen inbraken. De twee hadden een groot aantal pin- en tankpasjes in hun bezit.

Het grote aantal pasjes wekte wantrouwen bij de recherche. De pasjes werden onderzocht en daaruit bleek dat ze waren gekopieerd. De pasjes werden tijdens mobiele transacties, dit zijn transacties waarbij de gebruiker van een pasje ermee aan de deur betaald, gekopieerd.

Over de periode van november 2002 en april 2003 hield de recherche nog zeven mannen aan. 25 mensen hebben aangifte gedaan van fraude met hun pin- of tankpasje. Met de gekopieerde pasjes werd geld opgenomen of aankopen gedaan voor een totaal bedrag van minimaal 60.000,- euro. De overige 130.000,- euro werd 'getankt'.

Bij huiszoekingen trof de recherche ook nog eens bij twee van de verdachten een hennepkwekerij aan. Ook troffen ze een handelsvoorraad cocaïne vast. De drie die nog vast zitten zijn drie Utrechters van achttien, negentien en vierentwintig jaar oud.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.