Geestelijken kwaad op PETA

De dierenrechtenorganisatie PETA heeft zich weer eens de woede van mensen op de hals gehaald. Ditmaal zijn het Christelijke en Joodse geestelijken die tegen een billboard van de organisatie zijn. Op het bewuste bord wordt vegetarisme gepromoot en wordt Jezus "prins van de erwten" genoemd. De geestelijken vinden dat historisch gezien niet juist en heiligschennend.

Op het reclamebord staat een foto van Jezus met een oranje schijf in plaats van een stralenkrans boven zijn hoofd en deze valt samen met het Joodse paasfeest Pascha en het Christelijke pasen.

Volgens PETA is de campagne bedoeld om mensen te laten denken dat als zij vlees eten ze wreedheid tegen dieren steunen. "De manier waarop dieren op fabrieksboerderijen worden behandeld is op een verschrikkelijke manier wreed en stelt God teleur," aldus een woordvoerder.

Maar volgens Rabbi David Ostrich is er bewijs dat Jezus, net zoals andere Joden in zijn tijd, een vleeseter is geweest. Volgens hem was een ritueel deel van de paasviering het slachten van een lam in de tempel van Jerusalem.