FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 april 2003

Foeke Booy verlengt contract

Foeke Booy is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van FC Utrecht. De 40-jarige Fries heeft zijn contract met de club uit de Domstad met twee jaar verlengd.

Booy is in Galgenwaard aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bezig. Onder zijn leiding bereikte FC Utrecht afgelopen week de bekerfinale, op zondag 1 juni in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord.

Ook in de competitie voldoet hij met zijn staf en de spelersgroep aan de sportieve doelstellingen door zo lang mogelijk mee te spelen om de plaatsen die recht geven op deelname aan Europees voetbal. Booy maakte op 1 juli 2002 in Utrecht zijn debuut als zelfstandig hoofdcoach. Hij was al sinds 1995 in verschillende trainersfuncties in dienst bij FC Utrecht.

Verdachte kindermoord Eschweiler bekent

Roel_Jewel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De justitie in Aken heeft bekend gemaakt dat de jongste van de verdachten van de moord op de Duistse Tom en Sonja Spreeberg uit Eschweiler heeft bekend de kinderen samen met de andere man om het leven te hebben gebracht.

De twee mannen werden gisteren in Zwitserland opgepakt, en nog dezelfde dag uitgeleverd aan Duitsland. Volgens justitie in Aken zijn er aanwijzingen voor seksueel misbruik.

Veerboot rederij P&O botst tegen golfbreker

Stuartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de haven van het Britse Dover is vanavond een veerboot van de rederij P&O tegen een golfbreker gevaren. Daarbij zijn 28 mensen, 18 passagiers en 10 bemanningsleden, gewond geraakt.

In totaal waren er zo'n 650 mensen aan boord van de veerboot, die op weg was van het Franse Calais naar Dover. De zwarte doos van de boot zal onderzocht worden om de juiste oorzaak van de crash te vinden.

14-jarige bouwt eigen 'bromkinderfiets'

BASSANOVA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een grootscheepse bromfietscontrole in de wijk Haagse Beemden in Breda heeft de politie en wel heel aparts iets aangetroffen. Een 14-jarige jongen reed op een 'bromkinderfiets', welke hij zelf had gemotoriseerd.

De benzine van de tot bromfiets omgebouwde kinderfiets komt uit een blikken ranjafles. De geïmproviseerde benzinetank is dichtgemaakt met tweecomponentenlijm, die overigens bestand is tegen benzine.

Op dit moment staat de bromfiets in de garage van het politiebureau PrinsenBeemden. De vader van de jongen heeft een afstandsverklaring getekend. Justitie heeft nog niet besloten of de uitvinding zal worden vernietigd, of dat het een plaats krijgt in een museum voor uitvindingen.

Klik hier voor een plaatje van de fiets.

Voetbal: Selectie NAC geveld door virus

Januzzz en -dS- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KNVB heeft de wedstrijd FC Groningen - NAC afgelast. De bond komt hiermee tegemoet aan het verzoek van NAC om niet te hoeven spelen. Dit omdat bij de Bredanaars een mysterieus virus is uitgebroken. FC Groningen heeft zeer ontstemd gereageerd op het besluit van de KNVB.

De selectie van NAC werd vrijdag getroffen door een virus dat een aantal spelers heeft uitgeschakeld. Daarop hebben de Bredanaars aan de KNVB het verzoek gedaan om de wedstrijd af te gelasten. Volgens trainer Henk ten Cate waren nog slechts negen spelers en twee keepers beschikbaar.

Wanneer de wedstrijd wel wordt gespeeld, is nog niet bekend.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslag vrijdag kwalificatie San Marino

bowie, Eddie, D-Rise en Jaap de Graaf wisten ons vandaag het volgende te melden:

De uitslag van de vrijdag kwalificatie voor de Grand Prix van San Marino

De uitslag ziet er als volgt uit:

Pos. Coureur  Tijd
1 Michael Schumacher  1:20.628
2 Rubens Barrichello  1:21.082
3 Ralf Schumacher  1:21.193
4 Juan Pablo Montoya  1:21.490
5 Mark Webber  1:21.669
6 Jenson Button  1:21.891
7 Jacques Villeneuve  1:21.926
8 Kimi Räikkönen  1:22.147
9 David Coulthard  1:22.326
10 Heinz-Harald Frentzen  1:22.531
11 Giancarlo Fisichella  1:22.724
12 Olivier Panis  1:22.765
13 Fernando Alonso  1:22.809
14 Nick Heidfeld  1:22.911
15 Antonio Pizzonia  1:22.919
16 Jarno Trulli  1:23.100
17 Ralph Firman  1:24.360
18 Cristiano da Matta  1:24.854
19 Jos Verstappen  1:24.990
20 Justin Wilson  1:25.195

Tonnie, Lahore (Pakistan) - 18/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Pakistani vriendelijk als vanouds
Vanaf september 2001 heb ik geen vrienden meer op bezoek gehad en is het behoorlijk eenzaam tussen de vele vermoeiend lieve Pakistanen, die zich met mij bezig houden. Met de Zwitser bezoek ik alle verplichte toeristische plaatsen in Lahore en het valt op, dat de mensen als vanouds heel vriendelijk en gastvrij zijn tegenover ons. Nergens is sprake van zelfs maar een klein beetje vijandigheid.

Blij verrast
We mochten zelfs de vrouwen in de grote Badshahi moskee fotograferen en filmen tijdens hun gebed samen met de mannen. Het is voor het eerst, dat ik vrouwen samen met mannen zie bidden in de moskee en ik was blij verrast. De volgende verrassing was, dat we ze mochten fotograferen, weliswaar deden we dat van een tamelijk grote afstand, maar toch....

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Voetbal: Luinge trekt zich terug voor Gelderse derby

ride had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In overleg met de KNVB heeft scheidsrechter Roelof Luinge besloten om aanstaande zondag de beladen streekderby Vitesse - NEC niet te fluiten.

Er was de laatste weken hevige kritiek op het optreden van Luinge. Vorige week gaf de arbiter PSV-aanvaller Mateja Kezman onterecht een rode kaart en woensdag gaf hij Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk rood. In beide gevallen was op televisiebeelden niks terug te zien van het incident dat Luinge gezien zou hebben.

De rode kaart van Kezman is inmiddels al ingetrokken en waarschijnlijk wordt ook de rode kaart van Van Hooijdonk geseponeerd.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Jongen uit Spijkenisse zet aanrijding in scene

Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarige jongen uit Spijkenisse heeft gisteren geprobeerd de politie te laten geloven dat hij met zijn auto tegen een verkeersbord was gereden. De jongen was woensdag met zijn auto tegen een muur gereden, maar liet dat verder voor wat het was. Toen hij gisteren weer in zijn auto stapte, kreeg hij toch zoveel last van zijn nek en rug dat hij de aanrijding tegen het verkeersbord in scene zette, om zo snel medische hulp te krijgen.

Brandweermannen sneden het dak van auto van de jongen open, om hem zo uit zijn auto te halen. Vervolgens werd hij naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. Tijdens een verhoor met de politie bleek dat hij de aanrijding had verzonnen.

Abu Dhabi tv toont beelden Saddam Hoessein

IrakAbu Dhabi tv heeft beelden uitgezonden van waarschijnlijk het laatste publieke optreden van Saddam Hoessein. Op de beelden is Saddam Hoessein omringd door een grote menigte mensen in de straten van Bagdad te zien.

Het televisiestation claimt dat de beelden gemaakt zijn op 9 april, de dag dat Amerikanen Bagdad binnentrokken. Op de beelden is Saddam Hoessein te zien, terwijl een grote menigte om hem heen scandeert : 'Met ons bloed en onze ziel verlossen we jou, oh Saddam'. Sommigen mannen in de menigte droegen automatische geweren. Saddam werd vergezeld door een man, van wie men vermoedt dat het de zoon van Saddam Hoessein, Qusai, is.

Hoewel er geen duidelijke aanwijzingen op de film zelf te vinden zijn over het tijdstip dat de beelden gemaakt zijn, is in de achtergrond rook te zien. Deze rook kan gewoon stof zijn maar kan ook veroorzaakt zijn door de Amerikaanse bombardementen.

Met dank aan bluebit (vertaald en herschreven) en zebirski voor de newssubmit!

Kippen via internetsite condoleren

bluebit herschreef en submitte het volgende:

Mensen die in het kader van Pasen besluiten tot meer diervriendelijkheid, kunnen nu via internet een goed begin maken. Vanaf eerste paasdag zal het namelijk mogelijk zijn een condoleance register te tekenen op internet om medeleven te betuigen aan het afgemaakte pluimvee in Nederland. Een aantal dierenorganisaties heeft hiervoor de website www.dierenrequiem.nl in het leven geroepen.

Na afloop van de actie hopen de dierenorganisaties alle steunbetuigingen aan te bieden aan de minister van Landbouw, Cees Veerman, om op deze manier het landbouwministerie te dwingen om over te gaan op vaccinatie van dieren in plaats van ruiming. Tevens hopen de organisaties dat er in de toekomst meer bedrijven komen die kleiner en gemengder zijn, zodat nieuwe rampen in de bedrijfstak voorkomen kunnen worden. Volgens een woordvoerder van Wakker Dier, Mattheus Blijenberg, kunnen rampen alleen voorkomen worden als bedrijven een mix van dieren als varkens, kippen en koeien hebben in plaats van de specialisatie op een diersoort.

Een aantal bekende Nederlanders zoals Ivo de Wijs en Mensje van Keulen hebben ondertussen laten weten dat zij de actie steunen.

Tiende dode in Groningen door longziekte

In het Groningse verpleeghuis Coendersborg heeft een mysterieuze longziekte gisteravond zijn tiende slachtoffer geëist, aldus hulpdiensten in Groningen. Zondag viel het achtste slachtoffer. Het is nog steeds een raadsel om welke ziekteverwekker het gaat.

Onderzoek heeft aangetoond dat veel voorkomende griepachtige virussen uitgesloten kunnen worden. Ook kan het SARS-virus uitgesloten worden. De mogelijkheid bestaat dat het om influenza gaat, maar dit is nog niet aangetoond. Het onderzoek wordt voortgezet.

Naaktreportage Playboy populair bij KLM-stewardessen

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een oproep van het blootblad Playboy waarin KLM-stewardessen werden gevraagd voor een naaktreportage heeft veel reacties opgeleverd. Negentig stewardessen willen hun mantelpakjes wel eens aan de wilgen hangen om in het blad te verschijnen.

Met de reportage wil Playboy "de KLM in deze economisch zware tijden weer de glans geven die het verdient". Het blad is erg blij met de goede respons, waaruit nu de 'mooiste en leukste' vrouwen worden gekozen. Hoeveel er uiteindelijk in het juli-nummer gaan verschijnen is nog niet duidelijk.

Joyriden loopt fout af

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn drie jongens in Best gearresteerd voor joyriden. De drie jeugdige boefjes, 12, 13 en 15 jaar oud bleken de auto van de moeder van de 13-jarige meegenomen te hebben.

Agenten in een politieauto zagen de auto rijden en zetten de achtervolging in. Hierop besloten de jongens er vandoor te gaan, maar helaas faalde dit plan jammerlijk. In een bocht verloren zij de controle over het stuur en twee paaltjes werden hierbij vernield. Hierbij raakte niemand gewond.

De jonge coureur bekende dat hij zonder medeweten van zijn moeder de auto heeft meegenomen. De ouders van de kinderen zijn later die avond de kinderen gaan ophalen bij het politiebureau. De politie zal nog overleggen welke straffen de jonge brokkenpiloten krijgen.

Met dank aan bluebit voor het herschrijven en melden van dit bericht.

Uitwerpselen als mascotte in Japan

bluebit vertaalde het volgende opmerkelijke verhaal, waarvoor grote dank!

Een Japanse zakenman heeft een gat in de markt gevonden. Hij heeft besloten goud-geverfde menselijke uitwerpselen te verkopen als geluksbrenger.

De 52-jarige zakenman gaf aan dat hij vastbesloten was om de medemens wat geluk en blijdschap te schenken in deze barre tijden, waar het nieuws alleen nog maar over negatieve zaken bericht.

Hij voegde toe dat iedereen graag een stukje 'poo' wil ontvangen als cadeau. "Mensen houden van zaken die grappig en mooi zijn," aldus de zakenman. De woorden voor 'geluk' en 'poep' zijn bijna gelijk in het Japans.

De 7 centimeter hoge stapeltjes gouden uitwerpselen zullen binnenkort verkocht worden via supermarkten en zullen ongeveer 15 euro gaan kosten.

Wallage wil vroege sluitingstijden Groningen

Burgemeester J. Wallage wil dat de discotheken en café's in de stad Groningen niet langer 's nachts onbeperkt open mogen blijven. In Groningen is het op donderdagen en zaterdagen altijd een grote mensenmassa van jongeren en studenten in het uitgaansgebied, wat tot diep in de nacht doorgaat. Wallage zegt dat daar een eind aan moet komen en zegt dat de uitgaansgelegenheden om 2:00 geen nieuwe klanten meer binnen mogen laten.

Wallage beweert dat het noodzakelijk is omdat volgens politiegegevens de meeste geweldsdelicten laat in de nacht plaatsvinden. Ondanks dat het aantal zwaregeweldsdelicten nu op 250 per jaar staat, mede dankzij het camera-toezicht in de vele uitgaansstraten wil hij dit aantal nog verder terugdringen. In andere steden in Nederland is er sprake van stijging van de grote geweldsdelicten.

Groningen is een van de weinige steden waar geen sluitingstijdenwet geldt. De burgemeester wil het voorstel, waarmee dan een einde zou komen aan het systeem van vrije sluitingstijden dat geldt sinds 1997, eerst met de ondernemers bespreken. Volgens het voorstel van de burgemeester kan men dus nog wel tot diep in de nacht in een kroeg zitten, maar vanaf twee uur kan men dan niet meer verkassen naar een ander café.

Gouden beker weg uit Ajax museum

Rik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Gouden Meerbeker is afgelopen woensdag uit het Ajax Museum in de Amsterdam ArenA gestolen. De prijs werd door Ajax tussen 1917 en 1920 drie keer op rij gewonnen. De volledig gouden beker werd in 1916 door Ajax-voorzitter Egeman beschikbaar gesteld om gemiste promotie naar de eerste klasse enigszins te verzachten. De dieven forceerden een vitrine en konden zo de beker midden op de dag stelen.

De beveiliging bij het museum is onmiddelijk aangescherpt. Volgens Ajax-historici is de diefstal een groot verlies. Naast de Gouden Meerbeker is ook een gouden honkbal uit de collectie trofeeën ontvreemd. Ajax heeft aangifte gedaan van de diefstal bij de politie. De trofeeën in het Ajax Museum zijn verzekerd.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Office 2000 blokkeert door 'registratie bug'

BlackBokz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gebruikers van het pakket Microsoft Office 2000 lopen het risico dat de software blokkeert als het registratiescherm wordt weggeklikt.

Door een bug in Office 2000 Service Release 1 (SR1), in samen werking met het Windows 2000 platform, kunnen gebruikers plotseling verrast worden door een dialoogvenster met de vraag om de software te registreren. Je kan op 2 manieren van dit venster afkomen: Door een achtcijferige registratiecode in te tikken of op de knop 'Registreer later' te drukken. De bug geeft dit venster echter elke keer weer als een Office programma gestart wordt. Na vijftig keer op 'Registreer later' gedrukt te hebben worden alle Office programma's geblokkeerd.

Microsoft heeft laten weten dat ze nog niet precies weten waar het probleem zich bevindt. Wel hebben zij een oplossing vrijgegeven maar dat is een 23 stappen plan, waarbij drastische wijzigingen aan de computersoftware moeten worden aangebracht. Tot nu toe is de makkelijkste oplossing om je computerklok twee jaar terug te zetten.

Plundering museum georganiseerde misdaad

IrakProfessionele kunstrovers hebben het Nationaal Musuem in Bagdad geplunderd. De organisatie was zeer professioneel, en had zelfs sleutels van kluizen. Dit had victorv8 ons via de newssubmit te melden:

Volgens historici werden de Iraakse musea geplunderd door georganiseerde, professionele bendes die gebruik maakten van de massale plunderingen na de val van het regime.

De bandieten gingen zeer efficient te werk bij het beroven van bibliotheken en musea dat sommige gestolen kunstwerken al op de zwarte markt zijn verschenen. Sommige dieven wisten exact waarnaar ze moesten zoeken in de onvervangbare Babylonische, Sumerische en Assyrische collecties. McGuire Gibson, president van de American Association for Research in Baghdad zei : "Het ziet er naar uit dat sommige diefstallen zeer goed gepland waren. Ik denk dat hier professionelen aan het werk waren.

Humanitaire ramp dreigt in Basra

IrakDoor tekort aan schoon drinkwater dreigt een ramp voor de inwoners van Basra. Dat had victorv8 ons via de newssubmit het volgende te melden en hij vertaalde het bericht voor ons:


Ziektes als dystenterie verpreiden zich door Basra als gevolg van een gebrek aan schoon drinkwater, zo waarschuwden dokters in de tweede stad van Irak afgelopen woensdag. Britse correspondenten in Zuid-irak melden dat ziekenhuizen in Basra een grote toevloed krijgen van patiënten met maag-darminfecties.

Sommige inwoners van Basra beweren dat ze sinds 20 dagen geen schoon water meer hebben gekregen en dat ze genoodzaakt zijn uit de rivier te drinken omdat het waterleidingssysteem en riolering nog steeds niet functioneren.

Vooral kinderen en babies zijn getroffen.

Indonesië wil euro voor verkoop olie

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

Indonesië overweegt om haar olie voortaan in euro's te verkopen in plaats van Amerikaanse Dollars. Ook andere Aziatische landen overwegen dit.

Dit zou inmense problemen veroorzaken voor de Amerikaanse economie, aangezien het handelstekort dan een nog groter probleem wordt. Op dit moment kampen de Verenigde Staten al met een handelstekort van 400 miljard dollar per jaar. Dat wil zeggen dat zij 400 miljard dollar meer importeren dan exporteren. Om producten te kunnen importeren moeten vreemde valuta voor handen zijn en die stromen het land alleen binnen als andere landen graag dollars willen hebben (om olie te kopen).

Als de olie niet meer in dollars wordt verhandeld maar in euro's, daalt de vraag naar dollars wat catastrofale gevolgen voor de toch al kwakkelende Amerikaanse economie zal hebben.

Geestelijken kwaad op PETA

De dierenrechtenorganisatie PETA heeft zich weer eens de woede van mensen op de hals gehaald. Ditmaal zijn het Christelijke en Joodse geestelijken die tegen een billboard van de organisatie zijn. Op het bewuste bord wordt vegetarisme gepromoot en wordt Jezus "prins van de erwten" genoemd. De geestelijken vinden dat historisch gezien niet juist en heiligschennend.

Op het reclamebord staat een foto van Jezus met een oranje schijf in plaats van een stralenkrans boven zijn hoofd en deze valt samen met het Joodse paasfeest Pascha en het Christelijke pasen.

Volgens PETA is de campagne bedoeld om mensen te laten denken dat als zij vlees eten ze wreedheid tegen dieren steunen. "De manier waarop dieren op fabrieksboerderijen worden behandeld is op een verschrikkelijke manier wreed en stelt God teleur," aldus een woordvoerder.

Maar volgens Rabbi David Ostrich is er bewijs dat Jezus, net zoals andere Joden in zijn tijd, een vleeseter is geweest. Volgens hem was een ritueel deel van de paasviering het slachten van een lam in de tempel van Jerusalem.

VS willen hulp Irakezen bij zoektocht naar wapens

IrakDe VS zullen alleen wapens vinden als de Irakezen hen met de zoektocht helpen...


De Amerikaanse minister van Defensie, Rumsfeld, heeft op een bijeenkomst van Pentagonmedewerkers gezegd dat de VS alleen verboden wapens in Irak zal vinden als de Irakezen de Amerikanen er naartoe leiden.

Amerikaanse troepen hebben tot nu toe alleen verdachte materialen en chemicaliën aangetroffen, maar tests wezen uit dat het om niet-verboden stoffen ging.

"Ik denk zelf niet dat we iets zullen vinden. Wat er denk ik zal gebeuren is dat we mensen ontdekken die ons vertellen waar we moeten zoeken. Het is geen schatzoeken waarbij je rondrent om overal te kijken in de hoop dat je iets vindt," aldus Rumsfeld.

In de afgelopen dagen zijn in Irak teams aangekomen die op zoek zullen gaan naar verboden wapens.

Met dank aan bluebit voor het herschrijven en submitten van dit bericht!

VS geven doden in Mosul toe

IrakAmerikanen geven toe dat hun troepen geschoten hebben op burgers in Mosul. Dat had victorv8 ons via de newssubmit te melden en hij vertaalde voor ons het bericht:


Een commandant van het Amerikaanse leger heeft toegegeven dat Amerikaanse troepen in Mosul op Iraakse burgers hebben geschoten. Daardoor zijn er een aantal doden gevallen onder de demonstranten.

"Coalitie-troepen hebben inderdaad gevuurd. Het was dodelijk vuur en enkele Irakezen zijn als gevolg daarvan gedood. We denken dat het er ongeveer zeven zijn en we denken ook dat er enkele gewond zijn geraakt.", zo zei hij.

Sommige berichten gaan uit van 15 doden en tussen de 60 en 100 gewonden.

Moslims redden Joods centrum in Irak

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iraakse Moslims kwamen de kleine Joodse gemeenschap in Bagdad te hulp om het Joodse culturele en religieuze centrum in Bagdad te redden van plunderaars.

Hassam en Hossam, twee bewakers van het centrum, konden de plunderaars verschalken met een list. "Rond 3 uur 's nachts zag ik twee mannen, één met een baard, op het dak van het Joodse gemeenschapshuis. Ik riep naar mijn vriend, "Hossam, breng me de Kalashnikovs" vertelt de 21-jarige Hassam. Beide jonge mannen waren ongewapend, maar de truuc werkte. Twee uur later probeerden de plunderaars het nog eens, en weer werd dezelfde truuc toegepast.

Ibrahim Mohamad, een 36-jarige textielarbeider zegt : "De Joden hebben altijd in dit huis gewoond. Het is niet meer dan normaal dat wij hen beschermen."

30 doden bij ongeval op Cuba

bluebit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een verkeersongeval op Cuba zijn donderdagochtend 30 doden gevallen en zijn 71 mensen gewond geraakt. Bij het ongeluk waren een bus en een vrachtwagen betrokken. Eén van deze voertuigen maakte een uitwijkende manoeuvre, waarschijnlijk voor een dier, en kwam vervolgens in botsing met de tegenligger.

De botsing vond plaats in de buurt van Santa Clara op een weg die dwars over het eiland heen naar Santiago de Cuba leidt. Het is niet bekend of er buitenlandse toeristen in de bus zaten.

Boze emails bezorgen man celstraf

IIIVX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een NASCAR fan kan mogelijk een jaar brommen tegemoet zien. Hij stuurde Fox Entertainment meer dan een half miljoen emails omdat hij boos was dat het netwerk een honkbal wedstrijd uitzond in plaats van een autorace.

Uit vrees dat het netwerk een hackers aanval te verwerken kreeg, was Fox verplicht een deel van zijn website te sluiten. Michael Melo ontwierp een programma dat herhaaldelijk 6 dezelfde e-mails stuurde naar de Boston-tak van Fox Entertainment. Het bedrijf ontving meer dan 530.000 emails van de man. De protestactie van Melo kostte het bedrijf $36.000 dollar.

"Hij was gewoon heel erg ontzet over het feit dat er een honkbal wedstrijd werd uitgezonden die de NASCAR verving, dus zond hij deze berichten naar Fox om zijn gedachten over de zaak uit te drukken." zei de advocaat van de man.

Melo kan tot een jaar gevangenisstraf krijgen voor zijn actie.

AEL is van plan zelfmoordacties te steunen

EZBoy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse tak van de Arabische Europese Liga (AEL) is van plan geld te doneren aan Palestijnse organisaties die zelfmoordaanslagen steunen. Volgens bestuurslid Nabil Marmouch en kandidaat-voorzitter Mohammed Cheppih zal de AEL op alle mogelijke manieren Palestijnen steunen die ''streven naar rechtvaardigheid''.

De AEL-NL steunt ook de Al Aqsa-beweging, de organisatie waarvan de tegoeden onlangs wegens steun aan de terroristische organisatie Hamas door de Nederlandse staat zijn geblokkeerd. Cheppih: "Die geblokkeerde gelden zijn fondsen voor familieleden van omgekomen martelaren. Wat is daar strafbaar aan?" Zelfmoordacties in Israël zijn volgens AEL-NL een legitiem verzetsmiddel. "Er is daar een verzetsstrijd gaande. Verzet, hoe dat dan ook wordt gevoerd, is legitiem," aldus Marmouch.

Volgens de beide AEL'ers zijn er geen onschuldige burgers in Israël: ''omdat alle burgers in Israël bezetters zijn''.

Volgens VVD-Kamerlid Wilders tonen deze uitspraken nog maar eens aan wat voor figuur Mohammed Cheppih, de kandidaat voorzitter van de AEL, is: ''Een keuze voor de AEL onder zijn leiding is een keuze voor het verharden van de verhouding tussen moslims en niet-moslims in dit land. Dat draagt niet bij aan de integratie."

Cheppih: ''In Israel zijn geen onschuldige burgers''

Twee Nederlanders ter dood veroordeeld

In Thailand zijn twee Rotterdammers ter dood veroordeeld wegens drugssmokkel. De mannen van Chinese komaf hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zijn overgeplaatst naar een dodencel in de beruchte Bang Kwang-gevangenis in Bangkok. Daar zijn ze met metalen enkelbanden vastgeketend in hun dodencel.

Op 19 oktober 2001 waren ze nog vrijgesproken. De dreigende executie van het duo stelt de Nederlandse diplomatie opnieuw op de proef. Onlangs voerde de familie van Machiel Kuijt een proces tegen de Nederlandse staat, omdat die zich, volgens hen, onvoldoende inspant om de Nederlander uit de cel te krijgen. Kuijt werd vrijgesproken van smokkel, maar wacht nu in de cel op hoger beroep.

Grote brand in Zevenbergen

pven, bumberklevers en spirit77 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een grote brand in Zevenbergen zijn vannacht twee scholen, een sporthal, een café en een ontmoetingscentrum afgebrand.

Brandweerkorpsen vanuit verschillende gemeenten hebben bij het blussen geassisteerd. Mensen die in de omgeving van de brand wonen werden uit voorzorg uit huis gehaald en in de brandweerkazerne ondergebracht. Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Aanleg nieuw systeem hulpdiensten vertraagd

Het aanleggen van het nieuwe digitale mobiele verbindingssysteem, c2000, dat door de politie, brandweer en ambulance diensten in 2004 in gebruik genomen zou worden is zeker met een jaar vertraagd. De vertraging maakt het project, dat nu al honderden miljoenen euro's heeft gekost, nog veel duurder.

Don Berghuijs, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Rampenbestrijding, beweert dat door de vertraging ook de veiligheid van burgers en hulpverleners in gevaar is. Doordat de kosten voor tijdelijke oplossingen of alternatieven hoog zijn hebben hulpdiensten sinds 1996 niet meer geïnvesteerd in de huidige analoge apparatuur. Dit in afwachting van de oplevering van het c2000 systeem. Ook zijn voor de huidige apparatuur geen reserveonderdelen meer te krijgen. Bij een ramp is de kans groot dat de systemen die nu worden gebruikt dienst weigeren aldus Berghuijs.

Het project kostte ten minste 700 miljoen euro, al 220 miljoen meer dan in 1996 werd begroot. Ook is het project omstreden om het concept en de gebruikte techniek. Bij die 700 miljoen euro komen ook de kosten van 28 geïntegreerde meldkamers van de politie, brandweer en ambulances en de exploitatiekosten van 86 miljoen per jaar.

C2000 had eigenlijk net na de eeuwwisseling operationeel moeten zijn, en aan het einde van 2003 volledig operationeel. Het systeem zou de 80 duizend hulpverleners in Nederland de mogelijkheid bieden om waar dan ook met elkaar te communiceren.

Prijsafspraken worden nog steeds gemaakt

Na de bouwfraude affaire en de parlementaire enquête erover blijken bouwbedrijven nog steeds prijsafspraken te maken. Tijdens invallen in maart en april van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn daar bewijzen van gevonden. Dit verklaarden Henk Kamp, demissionair minister van Volkshuisvesting en Joop Wijn, staatssecretaris van Economische Zaken gisteren in de tweede kamer.

Dit najaar worden er door het kabinet nieuwe regels opgesteld voor het aanbesteden van bouwopdrachten. Die regels zullen dan nog dit jaar van kracht worden en de illegale prijsafspraken ontmoedigen.

De nieuwe regels zijn echter maar van tijdelijke aard, in 2006 komt er een nieuwe aanbestedingswet. In de toekomst wil het kabinet dat aannemers kunnen bewijzen dat er door de opdrachtgever fouten zijn gemaakt als het laagste bod veel te hoog blijkt te zijn. Ook kunnen dan de biedingen van andere kandidaten worden geopenbaard, dit om te kijken of er wel echte concurrentie was. Dat is op dit moment verboden.

Pim Fortuyn verkoopt niet goed

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verwachte run op spullen die met Pim Fortuyn te maken hebben, is uitgebleven. Begin april werd bekend dat de familie Fortuyn een herdenkingsvlag ging verkopen via internet. Marten Fortuyn, de broer van Pim, had gehoopt 50.000 vlaggen te slijten. Tot nu toe zijn er nog maar 7500 besteld. Dat terwijl geïnteresseerden de vlag in principe vandaag nog moesten reserveren, om er zeker van te zijn dat hij voor 6 mei, de dag dat Fortuyn wordt herdacht, in huis is.

"De website was tot afgelopen vrijdag nog helemaal niet bekend. We hoorden van alle kanten dat mensen die vlag wilden hebben, maar niet wisten waar ze hem konden kopen", zegt een woordvoerder van de familie Fortuyn. De vlag is nu dan ook nog te bestellen tot eind april.

De broers hebben inmiddels ruim 70 manchetknopen en 45 reversspelden met het Fortuyn-familiewapen verkocht. Pim Fortuyn gaf zelf in april vorig jaar een juwelier opdracht deze sieraden te laten maken. Hij heeft ze nooit gedragen, maar Pim-fans kunnen de zilveren exemplaren vanaf 49 euro bestellen.

De kerken in Driehuis en Rotterdam hebben wel succes. Voor Driehuis, het geboortedorp van Pim, waar 500 bezoekers terecht kunnen hebben zich al 200 mensen gemeld voor de herdenkingsdienst. In Rotterdam is plaats voor 700 burgers. Ruim 600 hebben een plaats aangevraagd.

NOVA peiling: PvdA de grootste partij

nyrem, -Mk- en JML hadden ons via de newssubmit het volgende te melden: Peiling Nova: PvdA grootste partij

Uit een peiling in opdracht van het televisieprogramma NOVA blijkt dat de PvdA de grootste partij wordt als er nu verkiezingen zouden zijn. De partij zou met 43 zetels als grootste partij uit de bus komen. De PvdA kreeg bij de laatste verkiezingen 42 zetels.

Het CDA zou volgens de politieke barometer zakken van 44 naar 36 zetels. De VVD zou 5 zetels winnen en uitkomen op 33. Ook de LPF moet inleveren van acht naar zes. Bij de andere partijen zou weinig veranderen.

Antillen vroeg Nederland om militaire hulp

bluebit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Antilliaanse minister van Justitie Ribeiro heeft afgelopen maart militaire steun gevraagd aan Nederland om het onderbezette justitieele apparaat te ondersteunen. Dit is donderdag bekend gemaakt.

Ribeiro vertelde dat er met meerdere Nederlandse ministers contact is geweest, maar dat er nog geen concrete beslissingen zijn genomen. Wat betreft Ribeiro moet de steun komen van de Nederlandse mariniers die een basis daar hebben.

De Antillen hebben tot dit verzoek besloten nadat duidelijk werd dat het niet mogelijk bleek de criminaliteit in te dammen op de eilanden. Ter vergelijk zijn er dit jaar reeds 19 mensen omgekomen door geweld tegen 9 mensen in dezelfde periode vorig jaar.

Nederland heeft ondertussen twee onderzoekers naar de Antillen gestuurd om de situatie te analyseren en te bekijken op welke manier Nederland steun kan geven.

Game Review: Freelancer

Publisher:Microsoft Game Studios
Developer:Digital Anvil
Website:Freelancer
Platform:PC CD-Rom


"Freelancer Alpha 1-1, you are cleared for launch. Safe journey!"

Via de docking ring verlaat je de dampkring, de ruimte in. Wie je daar tegen gaat komen? Wat je gaat vinden? Hoe je je bezig gaat houden? Je bepaalt het helemaal zelf.

FOK! neemt een kijkje naar de nieuwe space action game met RPG elementen van Digital Anvil (makers van StarLancer), Freelancer.

Het is voorbij

*tik* *tak* *tik* *tak* ....... de tijd tikt voort. Als je er bij stilstaat helemaal niet zo snel.

*zoeff* *zoeff* ..... maar als je niet oplet vliegt het.

Ik zit hier ondertussen al weer 8 maanden en het is al bijna over. Over een paar uur ben ik ook klaar met mijn laatste examen en over twee weekjes vertrek ik.

*rill* spannend, eng, onverwacht, onbekend. Ik ga 60 dagen met de bus door Canada en hoop na die tijd heel wat meer gezien te hebben dan tot nu toe.

Ik ga naar Calgary, Regina, Winnipeg, Ottowa, Montreal en waarschijnlijk Halifax en Quebec-city en dan weer terug naar Vancouver. Dan heb ik alle grote plaatsen gezien behalve Toronto, maar met de huidige mate van SARS daar blijf ik liever een beetje uit de buurt.

Twee leuke maanden waarschijnlijk, twee maanden weinig Fokken, twee maanden nog Engels praten, twee maanden nog maar, twee maanden.

Tja, ik heb er wel zin in, maar het is ook wel lastig om hier weer alles achter me te laten, maar that's life I guess

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.