Microsoft behaalt wederom dikke winst

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Softwaregigant Microsoft blijft ondanks alle rechtzaken een flinke winst boeken. Het afgelopen kwartaal werd een winst van 2,79 miljard dollar gehaald. Dat is iets meer dan in het zelfde kwartaal van het vorige jaar. Er werden vooral goede resultaten geboekt dankzij de serversoftware. De toekomst is volgens het bedrijf onzeker.

De omzet van het bedrijf steeg met 8 procent tot 7,84 miljard dollar. Vooral de verkoop van Windows XP en serversoftware deed het goed in de afgelopen drie maanden. '

Voor de bŤtaversie van het nieuwe Windows Server 2003 was de belangstelling boven verwachting. Het bedrijf uit Redmond verwacht dan ook veel van het nieuwe pakket.

De verkoop van de spelcomputer Xbox viel ronduit tegen. De omzet van de divisie Home and Entertainment, waar de Xbox onder valt, daalde van 778 miljoen dollar vorig jaar tot 453 miljoen dollar in dit kwartaal. Vorige week nog verlaagde Microsoft de prijs van de Xbox in Europa om een groter marktaandeel ten opzichte van concurrent Sony te winnen.

Met het onderdeel MSN, waar Hotmail en Messenger onder vallen, gaat het wel goed, zo blijkt uit de cijfers. De omzet steeg in de afgelopen drie maanden met 26 procent tot 508 miljoen dollar.