Anouk eerste bevestigde act op Pinkpop 2003

Het Europese festivalseizoen is afgelopen week tijdens het uitverkochte Noorderslag weer traditioneel begonnen. Opnieuw wagen verschillende sites zich aan voorspellingen en geruchten over acts op festivals, zoals bijvoorbeeld Pinkpop.

De eerste bevestigde act voor Pinkpop (Pinksterweekend op zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni) is inmiddels een feit. Op Noorderslag sprak Anouk perongeluk (?) haar mond voorbij tijdens een interview met Giel Beelen, en gaf te kennen dat ze dit jaar op Pinkpop te zien zou zijn. De laatste keer dat ze op Nederlands grootste festival stond was in 2001. Grote kanshebbers voor Pinkpop 2003 zijn Krezip, Beef, Relax, Audioslave, Linkin Park, Incubus, SUM41 en Foo Fighters. Ook voor de dance-liehebbers zijn er grote namen: Moby, Massive Attack, Underworld, Groove Armada, Junkie XL en DJ Tiësto.

Pinkpop lijkt aan het Belgische festival Rock Werchter een zware concurrent te hebben. Deze zal plaatsvinden op 27, 28 en 29 juni en heeft inmiddels REM en Metallica bevestigd. De voorverkoop van Pinkpop 2003 start op zaterdag 15 maart en de persmeeting, waarbij de line-up bekend zal worden gemaakt, is op dinsdag 11 maart in Paradiso te Amsterdam.


De 34e editie van Pinkpop - 7/8/9 juni