Presentatie ''Heb lef, stem LPF'' campagne

De Lijst Pim Fortuyn heeft vandaag een toelichting gegeven op de campagne voor de komende Tweede Kamerverkiezingen aan de ,,vrienden en vriendinnen van de pers''. Onder het mom Wij hebben lef, wij stemmen LPF wil de partij opnieuw een gooi doen naar het regeringspluche.

Beoogd lijsttrekker Hilbrand Nawijn zei dat wanneer dat niet lukt hij als oppositielid zitting zal nemen in de Tweede Kamer. Van de zittende bewindslieden zijn verder de staatssecretarissen Oding, Phoa en Van Leeuwen beschikbaar voor de kandidatenlijst.

De LPF gaat verder op grootse wijze campagne voeren: Totale kosten: ťťn miljoen euro. Daarbij zal de kiezers om ,,een tweede kans'' worden gevraagd. Het accent komt te liggen op veiligheid, immigratie en integratie, aldus demissionair minister Nawijn. Zijn ,,running mate'' Herben kondigde bovendien een aanvalsplan tegen de bureaucratie aan.

Nawijn lijkt de beste papieren te hebben om de LPF te gaan leiden. Bij de achterban is hij populair om zijn maatregelen tegen immigranten en zijn harde taal over de integratie. Bovendien hebben zich nog geen andere kandidaten aangemeld. Nawijn gaat ook een boek publiceren, dat half december uitkomt, waarin meer over zijn gedachtegoed te lezen zal staan.