12 nieuwe partijen voor deelname aan verkiezingen

yozd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de laatste dag dat dit mogelijk was hebben nog eens twee nieuwe politieke partijen zich bij de kiesraad aangemeld. Met de Alliantie voor Vernieuwing en Democratie (AVD) en Utregs glorie staat de teller van nieuw aangemelde partijen na de val van het kabinet op twaalf.

De AVD zegt een echte Fortuynpartij te zijn, die volledig Fortuyn's gedachtegoed wil gaan uitvoeren. De partij is opgericht door mensen uit de wetenschap en het bedrijfsleven. Verschillende groeperingen in Utrecht richten Utregs Glorie op, met als belangrijk punt het "Utrechts gedachtegoed". Eťn van die groeperingen is de Supporters Vereniging FC Utrecht.

Vorige week vrijdag waren er nog tien nieuwe partijen, waaronder de Gemeenschaps Partij van ex-Imam Haselhoef, de Lijst Nieuwe Politiek (LNP) van ex-LPFer Herman Heinsbroek en Conservatieven.nl van Winny De Jong (eveneens ex-LPF).

De andere namen zijn: Nieuw Nederland, de Nieuwe Communistische Partij, Nederland-United, Vrouw-Man Interactie Partij, Links Alternatief, de Nieuwe Nationale Partij en Nieuwe Toekomst Partij.

De registratie van de partijen betekent overigens niet dat alle partijen mee zullen doen aan de verkiezingen. Dat blijkt pas op 10 december, als de kieslijsten moeten zijn ingediend.