LPF-fractie ziet verdeling toch niet zitten

ReneG en znjebdreb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CDA, LPF en VVD leken vanmorgen akkoord te zijn over de verdeling van de ministersposten, maar nu blijkt de LPF-fractie in de Tweede Kamer toch roet in het eten te gooien. Na fractieberaad maakte LPF-leider Mat Herben bekend, dat zijn partij zich toch niet kan vinden in de verdeling van de ministersposten. Niet iedereen van de LPF-fractie heeft zijn mening kunnen geven. Herben wil telefonisch de rest van de fractie raadplegen en vervolgens conclusies trekken.

De Lijst Pim Fortuyn is met de huidige verdeling de grote verliezer. Eerder liet de LPF-fractie weten minimaal ťťn van de zware posten te willen: Justitie, Binnenlandse Zaken of FinanciŽn. Dat is dus niet gelukt. Dat is dan ook de reden dat de fractie zich er niet in kan vinden. Herben houdt de moed erin: "Ik heb nog tot donderdagmiddag ťťn uur om te rapporteren aan formateur Balkenende."

Morgen bespreken de Kamerfracties van CDA en VVD de verdeling van de posten. De gesprekken over de invulling van de ministersposten zijn al wel begonnen.