FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 juli 2002

Sniper-kill-record staat nu op 2430 meter

NoVaRaGnA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het record langste-dodelijke-schot allertijden is verbeterd. Een groepje Canadese soldaten in Afghanistan schoten over 2430 meter een Al-Qaeda strijder dood. Het stond op 2250 meter en was behaald in Zuid-Vietnam.

Het eerste schot belandde in een tas die de moslimfundamentalist bij zich droeg, na een kleine correctie werd het tweede schot zijn doel wel fataal.

Once slaat een dubbelslag

In de ploegentijdrit die in etappe 4 op het programma stond (Epernay - Chateau Thierry, 67.5 km) heeft Once een dubbelslag geslagen. Niet alleen pakten zij de winst, maar met Igor Gonzalez de Galdeano pakten ze ook de gele trui.
Once, voor de tijdrit al favoriet voor de overwinning, werd winnaar in een tijd van 1.19.49. Dat was 16 seconden sneller dan de ploeg van Armstrong, US Postal. CSC - Tiscali, die lang de snelste tijd had, zakte door het ijs en werd "slechts" derde in een tijd van 1.20.35.
De winnaar van vorig jaar, Credit Agricole, werd 11de.
Rabobank reed, net zoals vorig jaar, geen slechte tijdrit en werd 8ste, van de 21.

Uitslag :

01 Once
02 Us Postal
03 CSC Tiscali
04 Fassa Bortolo
05 Cofidis
06 iBanesto.com
07 Domo
08 Rabobank
09 Kelme
10 Lampre
11 Credit Agricole
12 Telekom
13 Bonjour
14 Alessio
15 Lotto
16 Fdjeux.com
17 Jean Delatour
18 Tacconi Sport
19 Mapei
20 Euskaltel
21 AG2R

Meer Tour op de Tourmanager van Fok!

Helderziende leest toekomst in bipsen

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Handlezen is uit. Een Duitse blinde paragnost beweert dat hij de toekomst kan "lezen" door de naakte bips van mensen te betasten. Volgens helderziende Ulf Buck (39) hebben bipsen net als handpalmen lijnen, waaraan je het karakter en de toekomst van mensen kan aflezen.

Mensen met een appelvormig achterwerk zijn volgens Buck energieke, zelfverzekerde en creatieve mensen. Iemand met een peervormige kont is geduldig en heeft een nuchtere kijk op de dingen.

Berkowitz komt niet vrij

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beoordelende commissie weigerde David Berkowitz's eerste poging tot voorwaardelijke vrijlating, Berkowits doodde 6 mensen in New York in 1977. Hij pleegde deze moorden, zoals hij zelf zei, in opdracht van de hond van de buurman. In een brief naar gouverneur George Pataki gaf Berkowitz aan, zijn zaak niet te gaan bepleiten bij de commissie.

Pas over 2 jaar komt Berkowitz weer in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. In de brief naar Pataki zegt hij niet te verwachten ooit vrijgelaten te worden.

Acteur Rod Steiger overleden

De_Schaduw en Hawk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een ziekenhuis in Los Angeles is gisteren op 77-jarige leeftijd acteur Rod Steiger overleden aan een zware longontsteking en het falen van de nieren.

Steiger begon zijn loopbaan in het theater en speelde later in diverse tv-series en films. Z'n eerste grote rol was in 'Theresa' uit 1951. Z'n echte grote doorbraak was in de film 'On The Waterfront' uit 1954, waarin hij samen met Marlon Brando en Eve Marie Saint speelde.

Hij speelde uiteenlopende grote maar ook kleine rollen. Zo zette hij rollen neer als Napoleon, Al Capone, Mussolini, priester, bokser, rechter, president en detective. Hij kreeg ook de hoofdrol van generaal Patton aangeboden in de film 'Patton', maar hij bedankte vriendelijk omdat hij niet oorlog mooier wou laten lijken dan het in werkelijkheid was. George C. Scott kreeg uiteindelijk de rol en verdiende daar een Oscar mee. Steiger noemde dit zijn domste zet uit z'n carriere.

Later heeft hij wel diverse keren voor generaal gespeeld, waaronder een rol als getikte generaal in de film 'Mars Attacks!'(1996). Zijn bekendste films zijn: On The Waterfront(1954), The Player(1992), The Longest Day(1962), Doctor Zhivago(1965), The Hurricane(1999), End of Days(1999), The Specialist(1994) en In the Heat of the Night(1967), waarvoor hij voor het neerzetten van de rol van racistische sheriff Bill Gillespie een Oscar won. Al vond Steiger dat ie die eigenlijk had moeten krijgen voor zijn rol als Holocaust overlevende in The Pawnbroker(1964). Volgens hem zijn beste prestatie.

LPF-fractie ziet verdeling toch niet zitten

ReneG en znjebdreb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CDA, LPF en VVD leken vanmorgen akkoord te zijn over de verdeling van de ministersposten, maar nu blijkt de LPF-fractie in de Tweede Kamer toch roet in het eten te gooien. Na fractieberaad maakte LPF-leider Mat Herben bekend, dat zijn partij zich toch niet kan vinden in de verdeling van de ministersposten. Niet iedereen van de LPF-fractie heeft zijn mening kunnen geven. Herben wil telefonisch de rest van de fractie raadplegen en vervolgens conclusies trekken.

De Lijst Pim Fortuyn is met de huidige verdeling de grote verliezer. Eerder liet de LPF-fractie weten minimaal één van de zware posten te willen: Justitie, Binnenlandse Zaken of Financiën. Dat is dus niet gelukt. Dat is dan ook de reden dat de fractie zich er niet in kan vinden. Herben houdt de moed erin: "Ik heb nog tot donderdagmiddag één uur om te rapporteren aan formateur Balkenende."

Morgen bespreken de Kamerfracties van CDA en VVD de verdeling van de posten. De gesprekken over de invulling van de ministersposten zijn al wel begonnen.

Once slaat een dubbelslag !

In de ploegentijdrit die in etappe 4 op het programma stond (Epernay - Chateau Thierry, 67.5 km) heeft Once een dubbelslag geslagen. Niet alleen pakten zij de winst, maar met Igor Gonzalez de Galdeano pakten ze ook de gele trui.
Once, voor de tijdrit al favoriet voor de overwinning, werd winnaar in een tijd van 1.19.49. Dat was 16 seconden sneller dan de ploeg van Armstrong, US Postal. CSC - Tiscali, die lang de snelste tijd had, zakte door het ijs en werd "slechts" derde in een tijd van 1.20.35.
De winnaar van vorig jaar, Credit Agricole, werd 11de.
Rabobank reed, net zoals vorig jaar, geen slechte tijdrit en werd 8ste, van de 21.

Uitslag :

01 Once
02 Us Postal
03 CSC Tiscali
04 Fassa Bortolo
05 Cofidis
06 iBanesto.com
07 Domo
08 Rabobank
09 Kelme
10 Lampre
11 Credit Agricole
12 Telekom
13 Bonjour
14 Alessio
15 Lotto
16 Fdjeux.com
17 Jean Delatour
18 Tacconi Sport
19 Mapei
20 Euskaltel
21 AG2R

Maker Gnutella pleegde zelfmoord

Gman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gene Kan, de maker van het systeem voor bestandsuitwisseling Gnutella, is twee weken geleden overleden. Volgens collega-programmeur en vriend Cody Oliver is Kan gestorven met behulp van een telefonische hulplijn voor zelfmoord.

Cody Oliver was getuige van de zelfmoord. "We gaven hem Prozac en gaven hem het telefoonnummer van de hulplijn. Hij beloofde geen gekke dingen te doen." Kan zou al langere tijd te kampen hebben gehad met depressies en persoonlijke problemen. De getuigenis van Oliver zorgt echter voor verwarring. Der Spiegel meldt dat het wapen waarmee zelfmoord gepleegd is een pistool was. Daarbij baseert de krant zich op de verklaring van een Amerikaanse onderzoeksrechter.

Gene Kan ging na de ontwikkeling van Gnutella het bedrijfsleven in. Samen met vriend Cody Oliver startte hij in 2000 een P2P-bedrijf, InfraSearch.

Kabul heeft een groot afvalprobleem

Op een bijeenkomst van Aziatische burgemeesters in Bangkok heeft de burgermeester van Kabul, Fazil Karim aangegeven dat hij een groot afvalprobleem heeft in zijn stad. Tevens is er te weinig schoon drinkwater. De gemeente kan de explosief groeiende bevolking, veroorzaakt door terugkerende vluchtelingen, niet bijbenen.

"We hebben problemen met de aanvoer van schoon water en de afvoer van vast afval". "Elke dag hoopt zich in Kabul 1.600 kubieke meter afval op dat niet goed wordt afgevoerd.", aldus Karim. De toestroom van vierhonderd vluchtelingen per dag maakt het probleem alleen maar erger. Sinds de val van het Taliban-regime is de bevolking van de hoofdstad bijna verdubbeld van 1,2 miljoen naar 2,3 miljoen.

Een oplossing voor het probleem is nog niet gevonden.

Vaticaan doelwit al-Qaeda

Het Vaticaan was mogelijk een doelwit van de terroristische groepering al-Qaeda. Dit meldde de Italiaanse krant Corriere della Sera vandaag op basis van informatie van de antiterreureenheden van de Italiaanse politie (DIGOS).

Behalve de Heilige Stoel zouden een Amerikaans consulaat en een kerk in Venetië, waar veel Amerikanen komen, op het lijstje van de terroristen hebben gestaan. Twee maanden voor de aanslagen van 11 september kregen de terroristen de opdracht om hun activiteiten te stoppen. De aanslagen stonden dus voor 11 september op het programma van al-Qaeda, aldus DIGOS.

De politie in Italië wist op basis van infiltratie in een al-Qaeda-netwerk in Londen te achterhalen welke plaatsen mogelijk doelwit waren van de terroristen. Volgens DIGOS gaf een rapport van 24 mei een ruwe schets van plannen om het Vaticaan en "een Amerikaans doelwit in Europa" aan te vallen.

Britse toeristen vaakst slachtoffer misdrijf

Uit het jaarverslag van de Amsterdam Tourist Assistance Service (ATAS) blijkt dat toeristen uit het Verenigd Koninkrijk het meest worden beroofd of bestolen. Daarna volgen de Amerikanen, Fransen, Duitsers, en Italianen.

ATAS is een organisatie die praktische hulp en emotionele steun verleent aan buitenlandse toeristen die in de hoofdstad het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. De cijfers over de hulpverlening die ATAS biedt, zeggen overigens niets over het daadwerkelijke aantal gedupeerde toeristen. Gemiddeld komt tien procent van de buitenlanders die aangifte doen bij de politie, bij ATAS terecht voor hulp.

De mannen waren het merendeel van de slachtoffers, namelijk 410. En het ging in 185 gevallen om vrouwen. Van de gevallen werden 273 slachtoffers bestolen. Bij ATAS meldden zich 165 mensen uit het Verenigd Koninkrijk, 112 Amerikanen, 66 Duitsers, 84 Fransen en 61 Italianen.

De meeste mensen die bijstand vroegen waren het slachtoffer van zakkenrollerij (340) en eenvoudige diefstal (307). Ook kreeg een aanzienlijk aantal toeristen te maken met diefstal uit het hotel (68) en met straatroof (50).
In de meeste gevallen waren de toeristen vaak hun paspoort kwijt (541). Ook hielp ATAS vaak de slachtoffers met het verkrijgen van contant geld, nieuwe tickets, creditcard of bankpas.

In totaal hielp ATAS in 2001 1495 mensen weer op weg.

Sportauto in 23 seconden naar 300 km per uur

OZweb en NoVaRaGnA hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Duitse ontwerpbedrijf TechArt heeft een sportauto op de markt gebracht die niet onderdoet voor de formule 1-wagen van Michael Schumacher. De auto, genaamd TechArt GT, heeft een topsnelheid van 341 kilometer per uur. Volgens het bedrijf mag de auto gewoon op de openbare weg rijden.

De bolide is gebaseerd op de Porsche GT sportwagen en trekt in 22,9 seconden op tot 300 kilometer per uur. Hebben? Voor het bedrag van 266.000 euro is de wagen van jou.

Overvaller opgesloten in bank

Peter en GYZ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagmiddag is een bankovervaller op eenvoudige wijze gearresteerd door de politie. Hij wilde een overval plegen op een bank in Rotterdam en kwam met een pistool binnen en eiste geld. Het personeel in de bank zat echter achter kogelvrij glas en er waren geen klanten in de bank, dus ze besloten het electronische rolluik neer te laten en zo de overvaller op te sluiten in de klantenruimte van de bank.

Vervolgens werd de politie gebeld die de overvaller eenvoudig kon aanhouden. Uit later onderzoek is gebleken het wapen dat de overvaller bij zich had niet echt te zijn.

Partijen eens over portefeuilleverdeling

ReneG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is bekend geworden dat de partijen CDA, VVD en LPF het eens zijn geworden over de verdeling van de ministers en staatssecretarissen. Dit akkoord is bereikt na drie dagen onderhandelen tussen Balkenende, Zalm en Herben.

De verdeling zal er als volgt uitzien: CDA zal de minsters leveren voor Algemene Zaken, Justitie, Buitenlandse Zaken, Sociale Zaken, Onderwijs en Landbouw. De VVD de ministers voor Financiën, Binnenlandse Zaken, VROM en Defensie. En de LPF Economische Zaken, VWS, Verkeer en Waterstaat en Immigratie en Integratie.

Uit dit akkoord lijkt het dat de LPF de grote verliezer is omdat ze een van de drie zware posten wilde hebben: Justitie, Binnenlandse Zaken of Finaciën. Maar Herben zei hierover dat hij voldoende gecompenseerd is door de verdeling van de staatssecretarissen.

Hoe de verdeling van de staatssecretarissen in elkaar zit, is nog niet bekend. Nu moeten alleen de kamerfracties van de drie partijen nog instemmen met het akkoord.

Muziekschoen voor sporters

4]-[ Highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 24-jarige Maarten van Pul uit Delft is trots op zijn afstudeerproject: Een mp3-speler waar geen netvoeding of batterij aan te pas komt. De speler is volledig geintegreerd in de hiel van een Nike-sportschoen. Hierbij wordt de muziek draadloos doorgestuurd aan een, door zonnecellen gevoede, koptelefoon.

Omdat de zool van de schoen meerdere luchtkamers heeft, verplaatst er lucht bij iedere stapbeweging. Deze luchtverplaatsing wordt door een turbine omgezet in een elektrische energie, die op zijn beurt de mp3 speler voedt. Door dit ontwerp is de speler uiterst geschikt voor sporters, die toch graag muziek willen luisteren tijdens het sporten.

Voor dit afstudeerproject behaalde Maarten een 8. Of de schoen op de markt komt is nog niet bekend.

David Hasselhoff in ontwenningskliniek

wjlaak01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur David Hasselhoff, bekend van onder meer "Baywatch" en "Knightrider", heeft zich laten opnemen in een ontwenningskliniek. Hij kwam eind vorige maand tot de conclusie dat zijn drinkpatroon een iets te grote vorm had aangenomen. Dit is vandaag bekend gemaakt.

De acteur is al sinds 26 juni opgenomen en weet nog niet wanneer hij beter zal zijn. Volgende week wordt de acteur 50 jaar.

Amerikaans kernafval vanaf 2010 opgeslagen

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft het Amerikaanse congres bepaald dat, in 2010, het eerste depot voor de permanente opslag van kernafval wordt geopend. Het congres ging akkoord met het plan van president Bush om nucleair afval te begraven in de woestijn van Nevada. De kosten van dit project liggen rond de 58 miljard dollar.

Overigens is de staat Nevada hier niet blij mee. De staat vindt dat Yucca Mountain, zoals het gebied heet, niet geschikt is om nucleair afval veilig op te bergen. De staat heeft aangekondigd om tegen het besluit in beroep te gaan bij de federale rechtbank.

Rockster Van Halen gaat scheiden

Rockgitarist Eddie Van Halen (47), medeoprichter van de hardrockband Van Halen, gaat scheiden van zijn vrouw Valerie Bertinelli. Een woordvoerder van het paar bevestigde de scheiding, maar gaf geen reden.

Na 21 jaar getrouwd te zijn gaan de in Nederland geboren Van Halen en de 42-jarige actrice uit elkaar. Eerder al speculeerden diverse roddelbladen over een crisis in het huwelijk, met name nadat Van Halen in 1990 in een alcoholkliniek was beland.

Eddie Van Halen richtte de rockband Van Halen op samen met zijn broer Alex, bassist Michael Anthony en zanger David Lee Roth. In de Verenigde Staten werden van het debuutalbum meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. In Nederland scoorde de band hits met 'Running with the Devil' en 'Why can't this be love'.

Nieuw KaZaA virus ontdekt

wjlaak01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al eerder was bekend dat er een virus verspreid werd via het fileshare programma KaZaA. Wederom is er een nieuw virus ontdekt die gebruik maakt van dezelfde verspreidingsmethode als zijn voorganger (Benjamin virus). Het nieuwe virus vermomt zich als een DivX-film of illegale software. Hierbij neemt het de naam aan van actuele film- en softwaretitels die veel voorkomen.

De worm zelf richt niet veel schade aan, maar slokt wel veel bandbreedte op en opent een achterdeur voor hackers. Tevens wordt de PC pas besmet als je de bestanden opent. Zodra je dat gedaan hebt kopieert de worm zichzelf maximaal 150 keer naar de gedeelde map van KaZaA. Hierbij zal de worm zichzelf van naam laten veranderen. Er wordt zelfs een exemplaar in de systeemfolder van Windows gezet en je register zal worden gewijzigd zodat de worm zichzelf opstart bij het starten van het besturingssysteem. Je kan echter zelf eenvoudig zien of het gaat om een virus, aangezien het hier om ISO bestanden of DivX bestanden gaat. Een normaal ISO of DivX bestand is enkele honderden megabytes groot terwijl dit virus nog niet eens 20 Kilobyte groot is.

Er is nog geen remedie uitgebracht tegen de worm. Tot die tijd zul je moeten opletten wat je download met KaZaA.

[Voetbal] Sparta heeft nieuwe hoofdsponsor

De Rotterdamse voetbalclub Sparta heeft in Aegis Beveiliging een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Beide partijen kwamen een contract overeen voor één jaar.
Sparta zat zonder hoofdsponsor nadat de vorige het het contract beëindigde na de degradatie van de Rotterdammers naar de eerste divisie.

Overigens is Sparta nog niet zeker van een licentie voor komend seizoen. Donderdag valt de beslissing over een overbruggingskrediet van 2 miljoen euro van de gemeente Rotterdam aan Sparta. Bij een positieve uitkomst zal de KNVB vrijwel zeker de licentie verstrekken aan de oudste club in het betaald voetbal.

Nederland heeft duurste benzine in eurozone

Van alle landen die de euro hebben ingevoerd, heeft Nederland de hoogste benzineprijzen. Volgens de ANWB is alleen de benzine binnen Europa duurder in Groot-Brittannië en Noorwegen.

Terwijl in Nederland aan de pomp een liter euro loodvrij 1,15 euro kost, kost dezelfde benzine in Duitsland 1,05 euro en in Belgie zelfs 1,00 euro. Het goedkoopste tank je in Estland: daar kost een liter euroloodvrij 0,63 euro.

De duurste Europese benzinelanden zijn Groot-Brittannië met 1,19 euro en Noorwegen met 1,27 euro per liter euro ongelood.

[Wielrennen] Cipollini stopt ermee

Topsprinter Mario Cipollini heeft onverwachts zijn afscheid van het wielrennen aangekondigd. De sprinter, rijdende voor de Italiaanse ploeg Acqua e Sapone vermeldde het besluit dinsdag op zijn eigen website.

De Toscaan schrijft op zijn site in een korte verklaring over zijn bittere teleurstelling over het feit dat zijn ploeg dit jaar niet mag meedoen aan de Ronde van Frankrijk. ,,Ik kan niet meesprinten voor de overwinning en daarom neem ik dit drastische besluit.''

Overigens maakte 'Mooie Mario' niet duidelijk of hij onmiddellijk uit het peloton stapt of dat hij het lopende wielerseizoen nog afmaakt. De 35-jarige renner kondigde op zijn website aan dat hij binnen enkele dagen zijn besluit zal toelichten op een persconferentie.

Veel studenten van school gestuurd

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Universiteiten en hogescholen pakken beginnende studenten steeds harder aan. Wie in het eerste jaar niet de helft van de benodigde 42 studiepunten haalt, of in twee jaar de propedeuse, wordt steeds vaker weggestuurd.

Dat overkwam vorig jaar 1.100 van de ruim 7.000 eerstejaars aan de Hogeschool van Amsterdam, waar de grens met 28 studiepunten nog hoger ligt. De universiteit van Maastricht stuurde tweehonderd van de achthonderd eerstejaars economie weg. Aan de faculteit economie en management van de Hogeschool van Utrecht moest zelfs bijna eenderde van de eerstejaars weg.

Puur joodse dorpen verdeeld Israëliërs

Victorvanacht had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Knesset, het Israëlische parlement, moet binnenkort stemmen over een wetsvoorstel dat het Joods Agentschap in staat stelt overheidsgrond te gebruiken voor de bouw van dorpen waar alleen joden mogen wonen.

De regering is er deze week al in grote meerderheid mee akkoord gegaan en heeft daarmee een storm van kritiek over zich heen gekregen. De tegenstanders vinden dat de staat bij de toewijzing van bouwgrond onder geen beding onderscheid mag maken tussen joodse en niet-joodse burgers. Het Hooggerechtshof heeft zich twee jaar geleden al in die zin uitgesproken.

Zionistische waarden

Procureur-generaal Elyakim Rubinstein heeft zich onverkort achter de tegenstanders van het wetsvoorstel geschaard. 'Dit kan het ragfijne weefsel dat joden en Arabieren met elkaar verbindt verder ontrafelen', waarschuwt hij.

De voorstanders van het wetsvoorstel menen dat er in een Joodse staat grenzen zijn aan democratie. 'Onze zionistische waarden leren dat de staat Israël uit oogpunt van veiligheid in gebieden als Galilea een joodse meerderheid mag nastreven', zegt minister van Onderwijs Limor Livnat.

Bonaventuracollege stelt blote kleding ter discussie

intoxicated, NoVaRaGnA en OZweb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schoolleiding van het Bonaventuracollege in Leiden ziet in de toekomst graag wat minder bloot in de klaslokalen. Het verbieden van blote en strakke kledingstukken gaat de leiding te ver. Daarom stelt het bestuur de weinig verhullende zomerkleding in haar schoolorgaan ter discussie.

In het maandelijkse informatieblad voor ouders beschrijft de schoolleiding wat ze van het steeds bloter wordende modebeeld vindt. Ze spreekt leerlingen en ouders aan op kledingvoorschriften.

Onnodige onrust

De schrijver van het artikel, een vertrouwenspersoon van de scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en VMBO, vraagt zich onder meer af of de huidige zomerkleding niet onnodig onrust veroorzaakt. "De hormonen kunnen ook zonder dit soort uitdagingen al zo tekeer gaan." De te verwachtte geijkte repliek "Ik mag toch zeker zelf weten wat ik aan doe" doet de schrijver af met: "Je mag ook niet zelf weten of je te laat wilt komen, of je rotzooi op de grond gooit, of je in de les zit te telefoneren, of je een ander treitert."


De schoolleiding van het college zegt nog nooit klachten te hebben gehad over kleding van leerlingen. Door het onderwerp nu aan te kaarten en scholieren en ouders aan het denken te zetten, verwacht de leiding deze klachten te voorkomen. De school wil niet tot een verbod van zwoele kleding overgaan. "Zo gaan we hier niet met elkaar om. We houden er niet van om in strakke regels vast te leggen wat wel en wat niet mag. Het is sowieso moeilijk om kledingvoorschriften te maken. Daarin zou je elk kledingstuk apart moeten benoemen", aldus directeur F. Verhoeven van een van de vestigingen.

In het artikel wordt aan de leerlingen en ouders gevraagd om zelf eens na te denken over wat strandkleding is en wat voor kledingstukken geschikt zijn voor school.

Blote buik

Mochten de leerlingen na de schoolvakantie toch massaal met nauwelijks verhulde borsten en heel veel blote buik op school verschijnen, dan intensiveert de leiding de discussie met ouders en leerlingen en zal de leerlingen individueel op hun minitopjes aanspreken. Verhoeven: "We hebben nu iets aangezwengeld. Als we een volgende stap moeten maken, zullen we dat zeker doen."

Gezichtstransplantatie in Engeland

NoVaRaGnA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Plannen van Britse plastisch chirurgen om 's werelds eerste gezichtstransplantatie te gaan uitvoeren, hebben in Groot-Brittannië voor enige opschudding gezorgd.

Net als in de film 'Face off', waarin John Travolta en Nicolas Cage elkaars gezicht overnemen, willen artsen een compleet aangezicht van een dode overbrengen op het hoofd van een ernstig beschadigde patiënt. In het medische vaktijdschrift The Lancet zeggen zij te denken aan verbrandingsslachtoffers of mensen die een ernstig gezichtstrauma hebben opgelopen.

Omdat slechts een heel dun laagje gezichtshuid van de donor wordt afgenomen, is de kans echter nihil dat het getransplanteerde uiterlijk een dubbelganger van de dode wordt.

Rookontwikkeling tijdens crematie

Sherminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In crematorium Eikelenburg in Rijswijk is dinsdag door een technische storing, grote rookontwikkeling ontstaan tijdens de crematie van een overleden persoon. Twee personen moesten naar het ziekenhuis, vanwege het inademen van de rook.

De technische storing heeft ervoor gezorgd dat de rookafvoer niet goed was ingesteld. De rookafvoer stond gericht naar de kelder. Vervolgens gingen de werknemers kijken waar de rook vandaan kwam en kregen teveel rook binnen. Vanuit de kelder verspreidde de rook zich door het hele crematorium. De brandweer werd gealarmeerd en heeft de rook verdreven door middel van ventilatie.

De diensten voor die dag zijn verplaatst naar de buitenlucht.

Franse douane neemt 5,8 ton sigaretten in beslag

Dinsdag maakte de Franse douane bekend dat zondag tijdens controles aan de Frans-Luxemburgse grensovergang Thionville er 5,8 ton aan sigaretten in beslag is genomen.

De sigaretten met een geschatte waarde van 1,5 miljoen euro was verstopt achter een lading groenten in de oplegger van een vrachtwagen met een Duitse nummerplaat. De sigaretten, verpakt in 29.150 sloffen, afkomstig uit Griekenland en waren volgens de douane bestemd voor de Belgische markt.

De twee inzittenden van de vrachtwagen, beiden Roemenen, zijn aangehouden en worden verhoord.

Pakistan laat Talibanstrijders vrij

Pakistan heeft dinsdag veertig Pakistanen vrijgelaten die meevochten aan de kant van de Taliban. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze geen banden hebben met Al-Qaida, aldus een medewerker van de provincie Punjab.

De groep strijders is volgens Pakistan misleid door moslimgeestelijken, die erop aandrongen dat ze de Afghaanse Taliban zouden moeten steunen. Duizenden Pakistanen zijn vorig jaar om die reden naar Afghanistan gegaan. Een aantal van hen is bij terugkomst in Pakistan gearresteerd. Zeker 2.000 Pakistanen zouden nog in Afghaanse gevangenissen vastzitten.

Maximaal 6 jaar voor virtuele kinderporno

De eerste kamer is akkoord gegaan met een wet om virtuele kinderporno met maximaal zes jaar te bestraffen. Bij virtuele kinderpornografie zijn kinderen niet daadwerkelijk fysiek misbruikt of gebruikt, maar zijn afbeeldingen (digitaal) gemanipuleerd.

Daders van ontucht met kinderen tussen de twaalf en de zestien jaar kunnen door de wetswijziging voortaan worden vervolgd zonder dat een strafklacht bekend is. Tot vandaag moest eerst een klacht van of namens het slachtoffer worden ingediend. De slachtoffers worden dan gehoord over wat zich heeft afgespeeld voordat justitie actie kan ondernemen.

Seksuele exploitatie van kinderen zonder dat daarbij seksueel contact plaats heeft met een andere persoon, bijvoorbeeld in een peepshow, is op dit moment niet strafbaar. Met de wetswijziging wordt deze uitbuiting "van andere seksuele dienstverlening dan prostitutie door minderjarigen" strafbaar gemaakt. Het maximum daarvoor wordt zes jaar. Bezoekers kunnen een maximumstraf van vier jaar krijgen.

Treinrover Biggs trouwt in gevangenis

Woensdag trouwt de Britse treinrover Ronnie Biggs in de gevangenis met de 54-jarige Raimunda Rothen. De 72-jarige Biggs, die ernstige gezondheidsproblemen heeft, moet nog 28 jaar uitzitten.

Biggs verblijft in de ziekenboeg van de Bellmarsh gevangenis in Londen. Hij is gedeeltelijk verlamd na een aantal hersenbloedingen.

Ronnie Biggs werd beroemd door een beroving op een posttrein in 1963 waarbij miljoenen buit werden gemaakt. Biggs werd later opgepakt en veroordeeld tot 30 jaar cel. Na 15 maanden wist hij te ontsnappen uit de Wandsworth gevangenis en vluchtte naar Brazilië. Vorig jaar keerde hij mede door zijn gezondheid terug in Groot-Brittanië. Bij aankomst werd hij direct opgepakt en overgebracht naar de gevangenis om de rest van zijn straf uit te zitten.

Nederland hoog op de misdaadladder

Disorder en OZweb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer de criminaliteitscijfers van Nederland met negen andere landen, waaronder Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, en de Verenigde Staten vergeleken worden, dan blijkt dat ons een koppositie inneemt bij lichte misdrijven als diefstal, vandalisme, bedreiging en vernieling.

Veel moorden

Bij zwaardere misdrijven als woninginbraken en geweldscriminaliteit neemt Nederland een middenpositie in. Het aantal moorden in Amsterdam en Rotterdam is weer het hoogst van alle onderzochte steden, op die in de VS na. Toch zijn het niet onschuldige burgers die in eerste instantie voor hun leven moeten vrezen. Veruit de meeste moorden zijn te wijten aan de vele liquidaties in het drugsmilieu.

Uit onderzoek blijkt dat de politie jaarlijks ongeveer 170.000 personen één of meer keer aanhoudt voor een misdrijf. Zo'n 50% van hen komt voor de eerste keer in aanraking met de politie. Een klein deel, ruim 9.000 personen, rekent de politie tot de 'vaste klantenkring'. Zij zijn de afgelopen jaren meer dan twintig keer gearresteerd en plegen 70 tot 75 misdrijven per persoon.

Een apart probleem vormen jeugdige criminelen, vooral in de grote steden. Zij worden steeds actiever en bestaan momentaal uit zo'n 6.500 jongeren.

Cipollini wil stoppen!

Mario Cipollini heeft via zijn website laten weten dat hij wil stoppen met wielrennen. Reden hiervoor is dat de tourdirectie zijn ploeg uit de Tour gehouden heeft. Binnenkort geeft hij een persconferentie.

Dit is een vrije vertaling van het Italiaanse bericht op zijn website:

"Hoe bitter is het om niet te kunnen strijden voor de winst, terwijl ik nog steeds de mogelijkheid had om een aantal etappes te winnen, terwijl ik hevig teleurgesteld ben in de sponsors die niet wilden inzien hoe groot mijn offers waren, en me gewoon botweg vetelden dat het over was met fietsen.

De komende dagen zal ik contact hebben met de pers en een verklaring geven."

Verkeer in Mont-Blanctunnel tijdelijk stilgelegd

Dinsdagmiddag is de Mont-Blanctunnel een half uur gesloten geweest. Een auto moest langs de kant van de weg worden gezet omdat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Het alarmsysteem in de tunnel zorgde er direct voor dat de ingangen werden gesloten.

Sinds maart is de tunnel weer open voor lichte voertuigen. Drie jaar geleden ontstond een brand die aan 39 mensen het leven kosten. Sinds eind vorige maand mag ook weer zwaar vrachtverkeer door de tunnel.

Sinds de heropening moest de tunnel enkele keren korte tijd dicht. De laatste keer dat de tunnel dicht ging kwam omdat een automobilist stopte om iets uit zijn kofferbak te pakken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.