Vechtpartij bij Afrikaans concert

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden (en herschreven !):

Bij een concert in Brussel is zaterdagavond een vechtpartij uitgebroken tussen Afrikaanse jongeren. Dat heeft het parket maandag meegedeeld. Ruim 25 leden van een Afrikaanse jongerenbende hadden wapens bij en sloegen ťťn minderjarige jongen die bij een rivaliserende bende hoorde in het ziekenhuis in.

Zaterdagavond was er in het Paleis voor Schone Kunsten een Afrikaans concert. De start van het concert, voorzien voor 23.00u, liet op zich wachten. Bij het rumoer dat daarbij ontstond kwam het tot een confrontatie tussen twee bendes. Tussen de 20 en de 30 jongeren haalden hun wapens boven. Met baseballknuppels, flessen, stokken en ander slagmateriaal gingen ze een rivaliserende bende te lijf.

De leden van deze laatste bende vluchtten tijdig weg, op ťťn minderjarige jongen na. Hij kreeg rake klappen en kreeg ondermeer een hamer op het hoofd. Hij werd ook nog beroofd van schoenen en halsketting. Toen de politie ter plaatse kwam, vluchtten de daders weg in de richting van het Warandepark.

De politie sloot onmiddellijk het park af en vond in het park vijf jongeren die zich verscholen hadden tussen de bosjes. In een wagen die bij het park geparkeerd stond, werden stokken en knuppels gevonden alsook de schoenen en halsketting van het slachtoffer. De jongen was intussen weggevoerd voor verzorging in het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken achteraf mee te vallen. Enkele uren later duidde hij vier van de vijf opgepakte jongeren aan als zijn belagers. Ze werden voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Het is het tweede conflict tussen rivaliserende Afrikaanse bendes in Brussel in minder dan een week tijd. Eerder deze week raakten drie mensen, onder wie twee toeristen gewond bij een schietpartij in de Nieuwstraat.