FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 mei 2002

Engelse drugs-aanpak naar Nederlands voorbeeld

Politici in Engeland hebben de regering gevraagd het drugsbeleid grondig te herzien. Een radicaal parlementair rapport bevestigt de bevindingen van talloze studies: Engeland kent vele gevallen van buitensporig drugs gebruik en heeft het hoogste aantal drugs-gerelateerde sterftes binnen de EU.

De regering weigert echter haar houding ten opzichte van de trendy uitgaansdrug Ecstasy te versoepelen. "Ecstasy kan onvoorspelbare reacties oproepen en tot de dood leiden. Er is geen veilige dosis", aldus de minister van binnenlandse zaken.

Volgens het rapport zouden de Britten een voorbeeld moeten nemen aan de Nederlandse en Zwitserse aanpak van drugsproblematiek. Zo zou Engeland haar 250.000 drugsverslaafden gratis heroïne en veilige gebruikersplaatsen moeten aanbieden. Ook zou het gebruik van softdrugs als cannabis niet langer strafbaar moeten zijn. Ecstasy, dat op dit moment dezelfde A status heeft als heroïne en cocaïne, zou lager geclassificeerd moeten worden naar een B status, evenals cannabis, dat binnenkort de lagere C status krijgt, waardoor het bezit van kleine hoeveelheden niet langer strafbaar is.

"De drugspolitiek in dit land faalt al decennia", volgens conservatieve oppositie politicus David Cameron. "Drug misbuik is en het aantal drugsdoden is gestegen en de helft van alle diefstallen worden gepleegd als gevolg van drugsverslaving". Cameron zegt te hopen dat het rapport zal leiden tot een vernieuwde aanpak van het drugsprobleem.

Zoals het spreekwoord luidt: "Goed voorbeeld doet goed volgen"

Sculptuur gestolen uit puin WTC

PW1979 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een sculptuur dat na de verwoesting van het World Trade Centre op 11 september vrijwel ongeschonden uit het puin te voorschijn is gehaald, is nu alsnog verdwenen. Het betreft een bronzen replica van het bekende beeld 'de denker' van Rodin.

Het beeld is verdwenen uit de opslagplaats waar het was ondergebracht nadat het uit de puinhopen van de Twin Towers was gehaald. De politie vermoed dat het gestolen is. Het beeld is een van de vele replica's van De Denker, maar voor Newyorkers heeft het symbolische waarde. Een foto van een brandweerman met het gevonden beeld in de rokende resten van het WTC kreeg veel aandacht van de media.

Het beeld stond op de 105e etage bij de ingang van het kantoor van een investeringsbedrijf. Van de 960 werknemers stierven er 658 door de aanslag.

LPF wil kamervoorzitter leveren

Als het CDA afziet van de mogelijkheid om de voorzitter van de Tweede Kamer te leveren, dan wil de Lijst Pim Fortuyn (LPF) de voorzitter leveren.

Fractieleider Matt Herben van de LPF zei dat oud-Europarlementariër Janssen van Raay de LPF-kandidaat is die voorzitter Jeltje Van Nieuwenhoven zou moeten opvolgen.

Het CDA mag als grootste partij de Kamervoorzitter leveren, maar gunt dat mogelijk aan anderen omdat ze ook al de Eerste-Kamervoorzitter heeft. De VVD ambiëert het voorzitterschap van de Tweede Kamer ook en schuift daarvoor Frans Weisglas en Annemarie Jorritsma naar voren.

Aanstaande donderdag, bij de beëdiging van de nieuwe kamerleden, wordt mogelijk al een nieuwe voorzitter gekozen.

Bijna 1,4 miljoen kiezers stemden op Fortuyn

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de definitieve uitslag van de verkiezingen blijkt dat de op 6 mei vermoordde Pim Fortuyn 1.358.942 stemmen haalde. In totaal brachten 9.501.152 mensen op 15 mei hun stem uit. Veruit de meeste stemmen gingen naar de fractieleider van het CDA, Jan Peter Balkenende. Bijna 2,3 miljoen kiezers hadden een voorkeur voor hem.

Buitend de lijsttrekkers om heeft de nieuwe VVD-fractievoorzitter Gerrit Zalm de meeste voorkeurstemmen gehaald: 350.007. De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA, Jeltje van Nieuwenhoven, werd tweede met 233.374 stemmen, staatssecretaris Wouter Bos (Financiën, PvdA) was de derde met 121.021 stemmen.
De nieuwe fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn, Mat Herben, kreeg 37.299 stemmen.

ChristenUnie-Kamerlid Tineke Huizinga-Heringa is het enige Kamerlid dat met voorkeurstemmen de Kamer is ingekomen terwijl zij op een onverkiesbare plaats stond. Zij stootte daarmee de als derde geplaatste Eimert van Middelkoop uit de fractie. De overige voorkeurstemmen hebben slechts verschuivingen binnen de betreffende fracties tot gevolg gehad.


Definitieve zetelverdeling

Bij de verkiezingen deden twee zogenoemde lijstencombinaties mee: GroenLinks/SP en ChristenUnie/SGP. Als de ChristenUnie alleen aan de verkiezingen had deelgenomen had de fractie slechts drie zetels gehaald in plaats van vier. De restzetel was in dat geval naar D66 gegaan.

De VVD heeft definitief de restzetel 'gewonnen' van GroenLinks. Hierdoor is de VVD nu de derde partij van het land. GroenLinks kwam iets meer dan 1100 stemmen tekort.


1. CDA - 43
2. Lijst Pim Fortuyn - 26
3. VVD - 24
4. PvdA - 23
5. GroenLinks - 10
6. SP - 9
7. D66 - 7
8. ChristenUnie - 4
9. SGP - 2
10. Leefbaar Nederland - 2


Alle nieuwe kamerleden kun je hier vinden: Gekozen in de Tweede Kamer

Nieuwsposters gezocht!

Zoals jullie waarschijnlijk weten hebben we hier een nieuwstracker. Op het moment is deze vooral gevuld met de uitslagen van wedstrijden en kwalificatie. We zouden hier graag meer nieuws in hebben, maar met het huidige team lukt dat simpel weg neit door tijdgebrek.
verder zal vanwege het succes van de F1-manager, er binnenkort ook een WK-Manager komen voor het WereldKampioenschap voetbal in Japan en Korea en ook een Tour-manager voor de Tour de France en een Voetbalmanager voor de nationale competitie staan op het programma.
Voor al deze onderdelen van Fok zijn wij op zoek naar nieuwsposters. Zowel voor de F1-manager, de WK-manager, de Tour-manager als voor de sportmanagers in het algemeen.
Ben jij geïntresseerd om ons team te komen versterken en heb je zin en tijd om deze sites regelmatig van nieuws te voorzien. Stuur dan een mailtje naar alisalami@fokzine.net

Geen pistolen in cockpit voor piloten

SF_RRR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Piloten in Amerika krijgen geen toestemming om in de cockpit vuurwapens te dragen. Dat heeft onderminister van Transport John Magaw meegedeeld aan een commissie in de Senaat.

Een aantal Congresleden had samen met de pilotenbonden na de aanslagen van 11 september om toestemming gevraagd voor vuurwapens in de cockpit.

Het Witte Huis heeft wel een aantal andere veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder strengere controles bij het inchecken van passagiers en het laten meevliegen van zogeheten air marshals, een soort burgerwachten. Zij krijgen wel toestemming om wapens te dragen.

Van Boxtel neemt Kamerzetel niet in

Rogier Van Boxtel, demissionair minister van Grotestedenbeleid en Integratie, zal zijn zetel in de Tweede Kamer niet innemen. De nummer twee van de kandidatenlijst van D66 wil plaatsmaken voor een nieuwkomer in de partij. Dat is Boris van der Ham, die op nummer acht stond.

Van Boxtel vindt dat hij de belichaming is van het tweede Paarse kabinet binnen de D66-fractie. Dat kabinet is volgens hem door de kiezer genadeloos afgestraft.
De demissionair minister meent verder dat het hart van zijn portefeuille, het minderhedenbeleid, het 'speelveld' was van de opkomst van de LPF. "Het agenderen van de problemen op dat terrein vond meer gehoor dan het werken aan oplossingen. Dat de spanning in mijn portefeuille toenam en de LPF groot geworden is op dit thema heeft me persoonlijk verdriet gedaan.''

Vliegenthart ook weg

Eerder op de dag maakte staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport al bekend dat ze uit de PvdA-fractie stapt, omdat het volgens haar nodig is dat er nieuwe PvdA-leden in de Tweede Kamer komen.

Vliegenthart schrijft in een brief aan partijvoorzitter Ruud Koole en fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven dat de vijftien jaar dat ze in de landelijke politiek actief is geweest bij hebben gedragen aan haar besluit. "Weliswaar ben ik nog jong van leeftijd (43 jaar), maar op basis van mijn ervaring behoor ik tot de oude rotten in het vak".

Worm binnen KaZaA-netwerk

slakkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de eerste keer is in het KaZaA-netwerk een worm gesignaleerd. De worm heet Worm.Kazaa.Benjamin en verspreidt zich binnen de uitwisseldienst door de naam aan te nemen van veelgebruikte zoektermen. Als je op zo'n term zoekt krijg je automatisch de worm binnen, die vervolgens een map aanmaakt met verschillende kopieeen erin van zichzelf en die automatisch weer beschikbaar stelt aan KaZaA. Bovendien legt de worm contact met een Duitse website die een pop-up advertentie stuurt.

Volgens anti-virussoftwareleverancier Kaspersky Labs gaat het hier om een poging om geld te verdienen aan het verkopen van automatisch verspreide advertenties, maar dit wordt tegengesproken door de maker van de worm. Die zegt dat het een test is om te bekijken in hoeverre de uitwisseling verstoord kan worden.

Spelcomputers voor spotprijzen te koop

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dit moment is er in de spelcomputerwereld een prijzenslag bezig, die gunstige gevolgen voor de consument heeft. De fabrikanten Sony, Nintendo en Microsoft slingeren hun consoles voor spotprijzen op de markt.

Nadat eerder de Playstation 2 en de Xbox sterk in prijs werden verlaagd, heeft Nintendo nu ook zijn GameCube in de aanbieding gedaan. In de Verenigde Staten koop je er nu al een voor het bedrag van 161 euro.

De fabrikanten verdienen nu weliswaar bijna niets op de spelcomputers. De spellen zelf gaan echter als warme broodjes over de toonbank, en die zijn niet bepaald goedkoop.

Verdachte in zaak dreigbrieven vrij

Fredjjuuhhh en -=Eddow=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wegens gebrek aan bewijs is de eerste verdachte van het sturen van dreigbrieven aan RTV Oost vrijgelaten. Onbekend is of de 34-jarige man nog als verdachte geldt. Vrijdag werd een tweede verdachte, een 42-jarige man uit Almelo aangehouden. Morgen moet hij voor de rechter-commissaris verschijnen.

RTV Oost ontving zaterdag een vijfde dreigbrief. De brief werd, net als eerder, telefonisch aangekondigd. De omroep zond delen van die gesprekken uit, om de dader te kunnen opsporen. In de brieven werden lijsttrekkers en de koningin met de dood bedreigd.

Buma/Stemra stapt naar Hoge Raad

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra stapt naar de Hoge Raad om een uitspraak aan te vechten van het gerechtshof in Amsterdam over muziekuitwisseldienst KaZaA. In maart werd bepaald dat KaZaA geen auteursrechten is verschuldigd. De consument die de muziek via internet binnenhaalt, zou verantwoordelijk zijn voor afdracht van de auteursrechten.

Buma/Stemra is van mening dat er volledig aan voorbij wordt gegaan dat de activiteiten van KaZaA verder gaan dan alleen het beschikbaar stellen van software waarmee muziek kan worden uitgewisseld. Gebruikers verspreiden met behulp van het programma zonder toestemming muziek massaal over de hele wereld.

Moordenares na 32 jaar gepakt

Een uit de gevangenis ontsnapte moordenares is na 32 voortvluchtig te zijn geweest alsnog opgepakt.

De 53-jarige Margo Freshwater werd in Colombus in de staat Ohio in de Verenigde Staten opgepakt. Toen zij uit de gevangenis ontsnapte in oktober 1970 had zij er pas 18 maanden opzitten van de straf van 99 jaar, die zij kreeg voor het doodschieten van een verkoper van een drankwinkel tijdens een roofoverval. Freshwater woonde in Ohio onder de naam Tonya Hudkins waar ze getrouwd was en een zoon had. Ook haar echtgenoot wist vermoedelijk niet van haar criminele verleden af.
Terwijl haar portret in de laatste jaren ook regelmatig getoond is in het nationale televisieprogramma "America's Most Wanted". Freshwater verzet zich nu tegen uitlevering aan de staat Tennessee waar ze haar straf uitzat en blijft nu voorlopig in hechtenis in de gevangenis van Franklin County in Ohio.

Groepsaanranding in zwembad Eindhoven

Pseudo, Frenkie en J0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:   
 
Afgelopen weekeinde zijn twee Helmondse meisjes van 14 en 15 aangerand door spelers van een allochtone voetbalclub uit Rotterdam in het zwembad De Tongelreep in Eindhoven. De politie wist samen met de badmeesters zes verdachten aan te houden nadat die de meisjes massaal onzedig hadden betast en bleven lastigvallen. De jongens sloegen kort voor hun vertrek toe, nadat hun begleider naar de receptie was vertrokken om hen via de intercom uit het water te laten roepen.

Vijf jaar geleden trof de directie van de Tongelreep al uitgebreide veiligheidsmaatregelen nadat vooral jongens van allochtone afkomst zich met regelmaat schuldig maakten aan onzedig gedrag. De meeste daders moesten al verplicht een therapie volgen hoe om te gaan met Nederlandse zeden en gewoonten.

Het aantal aanrandingen is met 60 procent gedaald tot zo'n zeven incidenten per jaar, sinds het preventie-project 'Kennen en gekend worden' in 1997 van start ging. Het zwembadpersoneel is speciaal geschoold voor de aanpak van vooral allochtone jongeren. Verder hangen er zeventien bewakingscamera's. Inmiddels heeft het zwembad een overeenkomst gesloten met de politie en met het bureau HALT.

Balkenende: coalitie met LPF en VVD

Verkiezingen 2002CDA-leider Jan Peter Balkenende wil een coalitie vormen met de Lijst Pim Fortuyn en de VVD. Dat heeft hij vandaag gezegd na een gesprek met informateur Donner. Volgens Balkenende leert de verkiezingsuitslag dat het merendeel van de kiezers voorkeur heeft voor een centrumrechts kabinet.

Balkenende zei dat hij eerst een document op hoofdlijnen wil opstellen met de mogelijke coalitiepartners. Daarna kunnen er personen worden gezocht die zitting nemen in het kabinet, dat de afspraken dan verder moet uitwerken. De CDA-leider benadrukte dat het kabinet vanaf de eerste dag daadkrachtig moet zijn.

Donner meldde eerder op de dag dat hij de combinatie van het CDA en de LPF als uitgangspunt zou nemen voor de vorming van een nieuw kabinet. De informateur gaat eerst bekijken welke andere partijen met de twee grote winnaars van de verkiezingen een meerderheidscoalitie zouden kunnen vormen.

Israëliërs fokken naakte kip

zuperman en Ferrari4ever hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Haan zonder verenHet is Israëlische wetenschappers gelukt een kip te fokken die zonder veren ter wereld komt. Het genetisch aangepaste dier zou minder vet hebben dan gewone kippen en minder vatbaar zijn voor hitte. Dat laatste is belangrijk in warme landen. De kippen hoeven uiteraard ook niet meer te worden geplukt.

Wel zal het nog enige tijd duren voordat de kippen massaal hun opwachting maken in de bio-industrie.

Politie achtervolgt bankovervallers

De politie heeft de achtervolging ingezet op vier mensen die verdacht worden een overval te hebben gepleegd op een 's Gravelandse bank in het Gooi.

De bankoverval vond om 14:45 plaats toen de vier gewapende daders het personeel dwong hun geld te geven. Direct sloegen ze op de vlucht. Kort daarna kon de politie al twee daders aanhouden, de andere twee daders vluchtten met de auto waarbij een schot werd gelost. Na een achtervolging zijn de overvallers in Maarssen te voet verder gevlucht waarbij de politie een van de daders wist aan te houden, de andere dader is nog voortvluchtig.

Update:
Inmiddels is de vierde verdachte die te voet was ontkomen ook aangehouden nadat hij zich urenlang had schuilgehouden op een kerkhof.

Met dank aan halu die ons dit via de newssubmit meldde

Populariteit van Bush daalt

Natalie had ons via de newssubmit het volgende te melden (herschreven en al):

De populariteit van de Amerikaanse President Bush daalt. Zo blijkt uit een onlangs gehouden peiling van ABC News/Washington Post. De kersverse President kan nog altijd op de steun van 76 procent van de bevolking rekenen. Maar het is niet meer de 92 procent van september 2001.

52 procent van de Amerikanen is inmiddels ook van mening dat de overheid nieuwe aanslagen niet kan voorkomen. Kortgeleden liet Vice-President Cheney weten dat nieuwe aanslagen 'vrijwel zeker' zijn.

De president en de inlichtingendiensten hebben het momenteel zwaar te voorduren omdat bekend is geworden dat zij aanwijzingen hadden voor de aanslag op het WTC maar hier niks mee gedaan hebben. In een reactie op alle kritiek laat Bush weten dat zijn regering alles zal doen om een nieuwe aanslag te voorkomen.

Een meerderheid van de ondervraagden vindt overigens dat de aanwijzingen voor de aanslag van 11 september jl. te vaag waren.

Vechtpartij bij Afrikaans concert

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden (en herschreven !):

Bij een concert in Brussel is zaterdagavond een vechtpartij uitgebroken tussen Afrikaanse jongeren. Dat heeft het parket maandag meegedeeld. Ruim 25 leden van een Afrikaanse jongerenbende hadden wapens bij en sloegen één minderjarige jongen die bij een rivaliserende bende hoorde in het ziekenhuis in.

Zaterdagavond was er in het Paleis voor Schone Kunsten een Afrikaans concert. De start van het concert, voorzien voor 23.00u, liet op zich wachten. Bij het rumoer dat daarbij ontstond kwam het tot een confrontatie tussen twee bendes. Tussen de 20 en de 30 jongeren haalden hun wapens boven. Met baseballknuppels, flessen, stokken en ander slagmateriaal gingen ze een rivaliserende bende te lijf.

De leden van deze laatste bende vluchtten tijdig weg, op één minderjarige jongen na. Hij kreeg rake klappen en kreeg ondermeer een hamer op het hoofd. Hij werd ook nog beroofd van schoenen en halsketting. Toen de politie ter plaatse kwam, vluchtten de daders weg in de richting van het Warandepark.

De politie sloot onmiddellijk het park af en vond in het park vijf jongeren die zich verscholen hadden tussen de bosjes. In een wagen die bij het park geparkeerd stond, werden stokken en knuppels gevonden alsook de schoenen en halsketting van het slachtoffer. De jongen was intussen weggevoerd voor verzorging in het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken achteraf mee te vallen. Enkele uren later duidde hij vier van de vijf opgepakte jongeren aan als zijn belagers. Ze werden voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Het is het tweede conflict tussen rivaliserende Afrikaanse bendes in Brussel in minder dan een week tijd. Eerder deze week raakten drie mensen, onder wie twee toeristen gewond bij een schietpartij in de Nieuwstraat.

String-diefstal in Londen

De politie in Londen is op zoek naar een bende "stringdieven". De groep heeft voor ongeveer 42.000 euro aan strings en ander sexy onderkleding gestolen uit een peperdure lingeriezaak in het centrum, Agent Provocateur.

De "string-bende", zoals de politie de groep noemt, wil de bijzondere ontwerpen waarschijnlijk laten namaken en verkopen op de zwarte markt. De betrokken lingeriezaak Agent Provocateur is populair onder de sterren zoals onder andere 'Posh' Spice (Victoria Beckham), Kylie Minogue en Liz Hurley.

Op de website van Agent Provocateur valt te lezen dat de inbraak plaats vond op 18 mei j.l. Er werd ingebroken op het hoofdkantoor waar o.a. de nieuwe collectie werd gestolen en een gedeelte van de oude collectie. Op het moment van de inbraak werd er gewerkt op de eerste verdieping. Waarschijnlijk werden de dieven onderbroken in hun werkzaamheden in de kelder, omdat de deur nog openstond en er nog een paar dozen klaar stonden om mee te nemen. Omdat de kleding alleen via de eigen winkel verkocht wordt zou de buit snel op moeten vallen indien elders aangeboden.

Vooruitblik op Nederlands door Nerd

Nerd schreef gisteren een stukje over zijn vooruitblik op de examens. Vandaag heeft hij Nederlands gedaan en nu kun je lezen hoe hij er gisteren tegenaan keek.
Efficient

Hmmm... morgenochtend is het zover. Mijn eerste eindexamen, Nederlands. Ik weet nog wel 6 jaar geleden in het begin van de brugklas, dat ik het met een vriend over mijn eindexamens had, wat toen nog verschrikkelijk ver weg leek. Tegen die tijd zouden we ons een maand lang opsluiten en totaal concentreren op de examens. Geen sociaal leven, niks meer. De examens leken de 2 belangrijkste weken uit ons leven.

De afgelopen 6 jaar ben ik ieder jaar met zesjes over gegaan. Mooi toch? Het hele jaar feesten en alleen de laatste maanden ietsjes meer doen. Alleen voor mijn examens zou ik wel serieus mijn best gaan doen heb ik tegen mijn ouders afgelopen zomervakantie gezegd. Nu is het dan echt zover, en wat heb ik tot nu toe voor de examens gedaan. Weinig tot niks, gewoon niks eigenlijk. Het hele jaar op school heb ik me bezig gehouden met alles behalve dan mijn schoolwerk. De stuntcommissie, gezellige tussenuren, lang in mijn bed blijven liggen en weer op tijd naar huis gaan omdat ik geen zin meer had in de laatste 2 uurtjes. Met als gevolg dat ik bij sommige lessen de les niet meer in kwam.

Maar wat maakte het uit? Mijn examens zou ik op zich wel gaan halen, want ik sta er gewoon voldoende voor. En een zesje is toch genoeg? Dan ga ik daarna lekker een jaar in mijn eentje naar Amerika. Genieten van het echte leven. Zelfstandig.

Maar de examens komen nu echt dichtbij, en ik vraag me toch weer af of ik niet wat meer had moeten doen. Ik denk dat ik die dag in de brugklas meer gespannen was voor de examens dan nu. Ik heb ook nog helemaal geen spanning of stress die ik had verwacht. Heb de afgelopen maand misschien wel meer gefeest dan de 2 maanden daarvoor. Maarja...zo is het leven.

En ik ben vast niet de enige. Ik ben blij dat ik de afgelopen jaren zonder veel moeite het VWO heb doorstaan, terwijl ik om me heen ook veel mensen zie ploeteren. Ik heb me dan altijd afgevraagd of die mensen niet gelukkiger zouden zijn als ze gewoon een niveau lager hadden gedaan? Dat ze dan meer tijd zouden overhouden om te feesten. Of als ze tevreden waren geweest met zesjes. Waarom harder werken dan nodig is?

Ik kreeg altijd het verwijt dat ik te lui was,

Ik ben niet lui, ik ben efficient.

Als jij examen hebt gedaan en je wilt een verslag daarvan op de FOK!frontpage zien verschijnen, stop je stukje dan in de Examensubmit.

VWO'ers vinden examens moeilijk

VWO-examenkandidaten hebben vorige week erg geklaagd over de examens. Het LAKS kreeg op de 2e dag al 600 klachten binnen.
Frans en Maatschappijleer
De meeste klachten werden gespuid over het examen Frans van donderdag. Het examen was niet alleen te lang, ook waren 3 teksten gewoon te moeilijk. Een woordvoerder van het LAKS meldt aan RTL dat dat klopt: "In een tekst over Jacques Brel stond een voor de klagers onbegrijpelijke passage over tolwegen."

Ook Maatschappijleer was een dankbaar klaagonderwerp. De laatste opgave van het examen zou gaan over leerstof die volgens de eisen niet bestudeerd hoefde te worden.

Klagen via internet
Klachten over de examens kun je als examenkandidaat kwijt bij het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS). Het LAKS gaat vervolgens met de klachten naar het Cito en CEVO, die verantwoordelijk zijn voor de examens. Mogelijkheid is dat hierdoor de normering wordt aangepast, dus klagen helpt wel degelijk.

Spong zelf nu ook aangeklaagd

duvel, Fredjjuuhhh, zuperman, PatricQ en PeeCee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw uit Utrecht heeft aangifte gedaan bij de politie. Op zich niet bijzonder ware het niet dat zij aangifte doet tegen tegen advocaat Gerard Spong, zij beschuldigt hem van aanzetten tot haat, aldus een politiewoordvoerder.

De aangifte werd op de dezelfde dag gedaan dat Spong met zijn collega O. Hammerstein aangifte deed tegen enkele politici en journalisten wegens het aanzetten tot haat tegen Pim fortuyn. Spong heeft inmiddels laten weten dat hij bereid is de aangifte tegen politici te laten vallen als dat nodig is voor kabinetsdeelname van de LPF. Als Balkenende deze eis aan de LPF stelt, dan bespreekt Spong dat met het bestuur van die lijst, zei hij zondag. LPF-leider Herben liet zich maandag ontvallen dat koningin Beatrix bezorgd is over de aangifte van Spong.

Star Wars maakt verwachtingen niet waar

Natalie had ons via de newssubmit het volgende te melden (herschreven en al!):

De nieuwe Star Wars "Attack of the Clones" heeft de hooggespannen verwachtingen in Amerika niet waar kunnen maken. Met een opbrengst van 86 miljoen dollar bleef hij achter op "Spiderman", die in het openingsweekend een omzet maakte van 114 miljoen dollar.

De film ging afgelopen donderdag in bijna de gehele wereld in première en heeft tot nu toe in Amerika en Canada in het totaal 116 miljoen dollar opgebracht.

In Nederland gaat het redelijk goed met de film. De cijfers zijn nog niet bekend maar bioscoopketen Pathé kon al wel meldden er 20.000 in de voorverkoop waren verkocht. Wolff-bioscopen vertelde dat de premièrevoorstelling compleet uitverkocht waren.

Massale slachting Australische kangoeroes

Vandaag zal een groep dierenactivisten een betoging houden bij een legerbasis in Australië. Het ministerie van Defensie heeft opdracht gegeven om daar 15.000 kangoeroes dood te schieten.

De activisten zijn van plan om het legerterrein binnen te dringen en zo het doden van de kangoeroes te verhinderen. Vorige week ontdekte de dierenbescherming dat duizenden kangoeroes de afgelopen vijftien jaar vast hebben gezeten op de legerbasis in Victoria ten noorden van Melbourne. De dieren konden het omheinde terrein niet verlaten en stierven vaak een langzame dood.

Nu heeft het leger als oplossing voor de overbevolking opdracht gegeven aan een groep professionele kangoeroejagers om een groot deel van de dieren af te schieten. Het aantal van 80.000 zorgt nu voor veel overlast en zal de komende weken gehalveerd worden.

De plaatselijke overheid heeft besloten dat de kangoeroes niet voor commerciële doeleinden mogen worden verkocht. De jagers zullen hun slachtoffers dus begraven op het legerterrein.

Lustopwekkend middel voor vrouwen

zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Canadese wetenschappers hebben voor vrouwen een medicijn ontwikkeld dat sexuele drift verhoogt. Het medicijn is ontwikkeld door Concordia Universiteit in Montreal, de eerste proefresultaten waren overweldigend, er was sprake van driftexplosie op vrouwelijke proef dieren.

Als het zogenaamde driftmedicijn, PT141, zich bewijst, komt het binnen 3 jaar op de markt. Wetenschappers die PT141 hebben ontwikkeld beweren dat door hun medicijn een grotere uitvinding is dan Viagra wat een oplossing leek voor mannen met impotentie. PT141 kan geingehaleerd worden als neus spray, de spray bevat alfa-melanokit hormoon wat effect heeft op het zenuwsysteem. Dit hormoon is bekend om zijn drift verhogende eigenschap.

FBI vreest zelfmoordaanslagen

Directeur van de FBI, Mueller, vreest dat de zelfmoordaanslagen zoals die nu al plaatsvinden in Israël binnen afzienbare tijd ook zullen gebeuren in de Verenigde Staten. Hij verklaarde dit maandag in een toespraak tot de vereniging van openbare aanklagers in Alexandria in de staat Virginia.

"Het lijkt mij onvermijdelijk", aldus de topman. "Ik zou meer optimistisch willen zijn". De FBI-directeur zei erbij dat dergelijke aanslagen moeilijk te voorkomen zijn omdat het vrijwel ondoenlijk is om in de groepen die ze plegen te infiltreren.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei dat de waarschuwing van Mueller "in overeenstemming is met de patronen die we aan de andere kant van de oceaan hebben gezien en de inlichtingen die wij de afgelopen weken hebben ontvangen".

Wereldbank ontruimd na miltvuur alarm

In Washington zijn gisteren ongeveer 1200 personeelsleden van de Wereldbank naar huis gestuurd nadat een machine die de post test op miltvuur alarm had geslagen. Een medewerker van de bank heeft dit bevestigd. De komende dagen zal het personeel thuis blijven.

Een woordvoerster verklaarde: "Een klein deel van de post testte positief voor miltvuur."
Een uitgebreid vervolgonderzoek bleek negatief, maar de directie besloot toch het personeel van het bijgebouw naar huis te sturen. De verdachte post wordt onderworpen aan een derde onderzoek.

Scholieren krijgen naakt te zien tijdens tentamen

Sakura had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Scholieren van het Marlborough College in Wilshire (Engeland) zijn tijdens een tentamen onbedoeld getrakteerd op pornografische beelden. Halverwege het tentamen verschenen plotseling beelden die eigenlijk niet voor hun ogen bestemd waren op een groot scherm, toen de wiskunde leraar de tijd doodde door op zijn PC een porno-site te bekijken, daarbij vergetend dat de PC in verbinding stond met het scherm.

De school voert een onderzoek uit. De leraar, Richard Jowett, is inmiddels 'met ziekteverlof', aldus hoofddocent Edward Gould, die niet kon zeggen of Jowett terug zou keren.

Herben: Liever Wiegel dan Balkenende

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Herben, de leider van de LPF, zegt in een interview met Barend en Van Dorp dat hij wil meepraten over de keuze van een nieuwe minister-president. Hij meent dat de LPF dit recht heeft, omdat het CDA de grote winst vooral te danken heeft aan de opkomst. Naast dat LPF wil meepraten mag van Herben ook de VVD meepraten over de nieuwe premier. Hij zou namelijk liever Wiegel op de plek van de nieuwe premier zien dan Balkenende.

Herben zelf heeft geen aspiraties voor premierschap dan wel ministerschap, hij blijft liever fractievoorzitter van zijn partij. Tot nu toe heeft de LPF alleen met Joep van den Nieuwenhuizen gesproken over een eventuele in te vullen ministerspost.

Slachtoffers Palestijnen klagen EU aan

Good_Looking_Gobling had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Familieleden van joodse slachtoffers van Palestijns geweld eisen via de rechter ruim 20 miljoen dollar (ruim 21 miljoen euro) van de Europese Unie (EU). Zij achten de EU medeschuldig aan Palestijns 'terrorisme' omdat de EU de Palestijnse autoriteit financieel steunt.

In augustus kwam een lid van de Joodse familie om het leven en raakten er twee verlamd door kogels van een Palestijnse schutter. De politie hield destijds twee verdachten aan, die beiden voor de Palestijnse politie bleken te werken.

Man is de baas over de afstandsbediening

edjuh18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gelukkig hebben we op deze dinsdagochtend ook nog de onderzoeken. Uit Engels onderzoek is gebleken dat mannen de baas zij over de afstandsbediening. Niet dat vrouwen het apparaat niet gebruiken, maar zij geven hem snel terug aan hun man omdat ze of bang zijn het verkeerde kanaal op te zetten of omdat ze bang zijn om ruzie te krijgen met hun man.

Mark Ritson, een van de onderzoekers zegt dat het gebruik van de afstandsbediening een absolute mannenzaak is: "Zelfs als een man naar een programma keek dat zijn vrouw had uitgekozen, dan nog wilde de man de afstandsbediening niet loslaten hoewel hij er niets mee deed."

Dit onderzoek duurde slechts drie weken en werd op Big Brother achtige wijze gedaan. Namelijk acht huiskamers werden gefilmd met diverse mini-camara's.De conclusie is heel duidelijk aldus professor Ritson: "Vrouwen lijken te accepteren dat mannen de controle over de afstandsbediening hebben."

Toiletpot Pol Pot nu achter slot

Mensen zijn er gek op om rare dingen te hebben, zo ook de Britse hoteleigenaar Karl Balch die een hotel heeft in het noorden van Cambodja. Samen met een vriend bracht hij een bezoek aan hetgeen wat ooit het huis was van Pol Pot. Het enige wat nog over was, was 2 toiletpotten en een vloer. De Brit nam de toiletpot, achter op zijn motorfiets, mee naar zijn hotel.

Toen toeristen foto's van deze pot gingen maken zette hij deze achter slot en grendel uit angst dat dit pronkstuk gestolen zou worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.