'Slimme Schemer' in Pim: De musical

Quenda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arjen Lubach, beter bekend als Slimme Schemer, speelt een rol in de nieuwe musical 'Pim'. De musical is een parodie op het leven van Pim Fortuyn en wordt gebracht door cabaretgroep Op Sterk Water, waarvan Lubach deel uitmaakt. Zaterdagmiddag zijn een aantal liedjes te horen in het radio 2-programma ‘Spijkers met Koppen’.

De Groninger student werd bekend door het lied 'Jelle', een parodie op het nummer 'Stan' van Eminem. Mede door de media-aandacht werd het nummer een enorme hit.

Lubach speelt de rol van Björn van de Oudewetering, de grootste politieke opponent van Pim. De rol van Fortuyn wordt vertolkt door zanger/acteur Tim Zeegers.

Pim: De Musical speelt zich af in 2003 en gaat op 15 mei in premičre. Hieronder het verhaal:
quote:
Aan de macht is Professor Pim. De politiek is veranderd, Nederland is een andere weg ingeslagen en de sterren van Lijst Fortuyn schitteren aan de bestuurlijke hemel. De man die voor zoveel opspraak zorgde en wiens bloed door velen gedronken kon worden, behaalt 85 zetels in de tweede kamer. Deze absolute meerderheid maakt hem premier en wanneer Koningin Beatrix daarop besluit af te treden, kiest het volk hem als president. Zijn grootste tegenstanders zijn op een enkeling na overstag en met Melkert blijkt best een leuk spelletje golf te spelen. De actie: ‘in elke woonkern een darkroom’ gaf een flinke boost aan de werkgelegenheid.

Pim is in extase. Hier droomde hij al van in zijn stoffige kamertje aan de universiteit van Groningen. Zijn auto’s zijn mooier, zijn macht is groter, zijn hoofd is kaler en wat schetst onze verbazing: Pim is verliefd. Verliefd op Kayed...

Kayed Butrňghali is een jonge Marokkaan met een hoofd als een filmster. Omdat het centrum voor uitzetvoorbereiding die avond een kapotte CV heeft, warmt hij zich op in de plaatstelijke darkroom. De plaatsvervangende verwarming heet Pim.

Dat liefde veelal niet zonder problemen is ontdekken ze snel: Kayed moet terug naar Marokko. Dat staat in de nieuwe wet die Pim zčlf heeft ontworpen. Het beleid is keihard, maar het hart van Pim zacht. Hij staat voor een onmogelijke keuze: zijn liefde, of zijn land...

Een verhaal van liefde en pijn, van macht en onmacht, van hier en daar, van humor en verdriet, maar vooral van eindeloos veel Pim.

Meer info is te vinden op de officiële site