FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 mei 2002

Afghanen worden door de honger bedreigd

Veertig procent van de Afghaanse bevolking wordt door honger bedreigd. Dit maakte gisteren het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties bekend. Zij vinden dat er dringend noodhulp naar Afghanistan moet worden verstuurd om de ergste nood te leningen.

De VN-organisatie schat dat er tot juli ongeveer 275.000 ton voedsel nodig is. Zonder hulp zullen ongeveer negen miljoen Afghanen zich tot die tijd moeten zien te redden met de nu al uitgeputte opbrengst uit de magere oogst van dit voorjaar.

"Cijfers boek Fortuyn kloppen niet"

Volgens hoofddocent economie Eijgelshoven van de Rijksuniversiteit Groningen kloppen de cijfers uit Fortuyn's boek De puinhopen van 8-jaar Paars niet.

De analyse van de staatsfinanciën zou niet in orde zijn aldus de universitair hoofddocent. Zo gaat Fortuyn bij de beoordeling van de paarse uitgaven voor de zorg uit van een voortdurend lage inflatie. De gulden was eind 2000 16% minder waard dan begin 1994. Die cijfers zijn niet met elkaar te vergelijken.

Ook meent Eijgelshoven dat Fortuyn bij het optellen van de totale rijksuitgaven verkeerde cijfers toepast. ''Hij trekt verkeerde conclusies door onder meer de aflossing van de staatsschuld niet mee te wegen'.

"De analyse is van zodanig niveau dat Fortuyn zich als voormalig wetenschapper ervoor zou moeten schamen," aldus Eijgelshoven.

Gesubmit door Sorcerer via de newssubmit die uitdrukkelijk vond dat dit geplaatst moest worden.

Tien doden bij busongeluk in Mexico

Bij een busongeluk in Mexico zijn zeker tien mensen om het leven gekomen en raakten zeker meer dan twaalf mensen gewond. Volgens de politie reed de bus van een steile berg af, op weg van Mexico-stad naar Cuernavaca toen het ongeluk gebeurde.

De bus rolde zo'n tweehonderd meter naar benden. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Ook is nog niet duidelijk of er Nederlanders in de bus zaten. Cuernavaca is een populaire verblijfplaats voor vooral de rijkere Mexicanen en buitenlandse bezoekers.

Gijzelingsactie in filiaal Fortis in Frankrijk

Vier gewapende en gemaskerde mannen hebben vandaag in een Fortis-bankfiliaal in Frankrijk vijf tot zes mensen korte tijd gegijzeld. De gijzelnemers wisten te ontkomen voordat een speciale politie eenheid bij het bankgebouw arriveerde. Niemand is bij de gijzeling gewond geraakt.

De gijzeling wat een gevolg was van een mislukte overval vond plaats in Montrouge, een paar kilometer van Parijs. De politie had medewerkers van de RAID, een gespecialiseerde politie-eenheid, naar Montrouge gestuurd. Maar toen die aankwam, waren de daders al verdwenen. Het is niet bekend of ze geld hebben buitgemaakt.

Ten gevolge van de gijzeling had de politie de snelweg van Parijs naar Orléans afgezet, later in de middag is de weg weer vrijgegeven.

Hasj tussen schilderijen uit Marokko

Rechercheurs van de FIOD en de Economische Controle Dienst (ECD) hebben afgelopen woensdag bijna 500 kilo hasj onderschept. De drugs werd aangetroffen bij een inval in een loods in het Noord-Hollandse dorpje Westwoud

De hasj is waarschijnlijk afkomstig uit Marokko, want de partij zat verstopt in 230 kisten met religieuze schilderijen uit dat land. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 1,5 miljoen euro.

In totaal zijn vijf personen aangehouden. Twee mannen van 37 en 40 jaar uit Hoorn zijn donderdag voor de rechtbank in Alkmaar voorgeleid en zijn in voorlopige hechtenis gesteld. De andere drie werden vrijgelaten.

VVD minister Jorritsma onder vuur

Minister Jorritsma van Economische Zaken is woedend op het Algemeen Dagblad (AD) dat morgen met een artikel komt over subsidie van haar ministerie, die ten goede zou zijn gekomen aan het bouwbedrijf van haar echtgenoot.

De minister heeft de redactie van het AD vergeefs gevraagd om af te zien van publicatie. Volgens Jorritsma wekt het artikel ten onrechte de schijn van verstrengeling van belangen en wordt haar integriteit aangetast.

De chef binnenland van het Algemeen Dagblad, Bennis, zei vrijdagavond tegenover het ANP dat het artikel morgen gewoon groot geplaatst wordt in de krant.

Marine entert schip met uien

In de Golf van Oman heeft de Van Amstel fregat van de Koninklijke Marine een klein transportship geënterd. Dit was gisteren het begin van een operatie om verdachte schepen te doorzoeken.

Van Amstel en de Philips van Almonde patrouilleren sinds begin dit jaar samen met schepen uit een groot aantal andere landen in de Perzische Golf en de Arabische Zee in de strijd tegen het terrorisme. De boot afkomstig uit Bombay bleek later alleen maar groenten, voornamelijk uien te vervoeren. De dertien bemanningsleden zijn gefotografeerd.

Opkomend anti-semitisme veroordeeld door bisschoppen

De Nederlandse bisschoppen hebben een verklaring afgegeven waarin ze het opkomende antisemitisme in Nederland en andere West-Europese landen sterk veroordelen. De verklaring is opgesteld naar aanleiding van de Dodenherdenking :,,De geschiedenis heeft ons geleerd om in dezen waakzaam te zijn en te blijven.''

"Er is duidelijk sprake van een groeiende angst en onzekerheid onder onze joodse medeburgers", schrijven de bisschoppen. De R.K-kerk roept op om in verzet- en protest te komen tegen tendensen die de joodse gemeenschap het gevoel van veiligheid en vrijheid ontnemen.

Verbondenheid met de Palestijnse zaak mag niet ontaarden in antisemitische uitingen, zoals onlangs bij een pro-Palestijnse demonstratie in Amsterdam, zo vinden de bisschoppen.

Ook nemen de bisschoppen opnieuw afstand van de traditie van kerkelijk anti-joods denken die heeft bijgedragen tot het ontstaan van een klimaat waarin de moord op 6.000.000 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog kon plaatsvinden. De bisschoppen deden dat voor het eerst in 1995, in een verklaring over de relatie van de Rooms-Katholieke Kerk tot het jodendom.

Maastrichtenaar raakt gewond bij blussen

sjkultra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige inwoner van Maastricht heeft ernstige brandwonden opgelopen toen hij een in brand gevlogen frituurpan met water probeerde te blussen.

De man was bij het opwarmen van de frituurplan in slaap gevallen. Toen hij wakker werd, probeerde hij het vuur met water te blussen, maar dat ging helaas niet. In plaats daarvan spatte de inhoud van de pan alle kanten op, en liep de man brandwonden op aan zijn handen.

De brand in de frituurpan breidde zich uit naar de rest van de keuken, maar kon door de brandweer worden geblust. De woning liep ernstige brand- en rookschade op, en is voorlopig niet bewoonbaar.

[VS] Schoolhoofd controleert op strings

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een Amerikaanse highschool is een assistent-schoolhoofd, Rita Wilson, op non actief gezet. Zij dwong meisjes van haar school om hun rokken op te tillen om te controleren of ze geen string droegen voor het dansfeest.

Dit gebeurde in het bijzijn van andere leerlingen. Een 16-jarig meisje van de school verklaarde dat, terwijl 50 andere leerlingen toekeken, Rita haar kleding controleerde zodat zelfs haar BH voor iedereen zichbaar was.

Rita Wilson had al een stenge reputatie. Inmiddels is er landelijk aandacht voor dit verhaal.

'Slimme Schemer' in Pim: De musical

Quenda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arjen Lubach, beter bekend als Slimme Schemer, speelt een rol in de nieuwe musical 'Pim'. De musical is een parodie op het leven van Pim Fortuyn en wordt gebracht door cabaretgroep Op Sterk Water, waarvan Lubach deel uitmaakt. Zaterdagmiddag zijn een aantal liedjes te horen in het radio 2-programma ‘Spijkers met Koppen’.

De Groninger student werd bekend door het lied 'Jelle', een parodie op het nummer 'Stan' van Eminem. Mede door de media-aandacht werd het nummer een enorme hit.

Lubach speelt de rol van Björn van de Oudewetering, de grootste politieke opponent van Pim. De rol van Fortuyn wordt vertolkt door zanger/acteur Tim Zeegers.

Pim: De Musical speelt zich af in 2003 en gaat op 15 mei in première. Hieronder het verhaal:
quote:
Aan de macht is Professor Pim. De politiek is veranderd, Nederland is een andere weg ingeslagen en de sterren van Lijst Fortuyn schitteren aan de bestuurlijke hemel. De man die voor zoveel opspraak zorgde en wiens bloed door velen gedronken kon worden, behaalt 85 zetels in de tweede kamer. Deze absolute meerderheid maakt hem premier en wanneer Koningin Beatrix daarop besluit af te treden, kiest het volk hem als president. Zijn grootste tegenstanders zijn op een enkeling na overstag en met Melkert blijkt best een leuk spelletje golf te spelen. De actie: ‘in elke woonkern een darkroom’ gaf een flinke boost aan de werkgelegenheid.

Pim is in extase. Hier droomde hij al van in zijn stoffige kamertje aan de universiteit van Groningen. Zijn auto’s zijn mooier, zijn macht is groter, zijn hoofd is kaler en wat schetst onze verbazing: Pim is verliefd. Verliefd op Kayed...

Kayed Butròghali is een jonge Marokkaan met een hoofd als een filmster. Omdat het centrum voor uitzetvoorbereiding die avond een kapotte CV heeft, warmt hij zich op in de plaatstelijke darkroom. De plaatsvervangende verwarming heet Pim.

Dat liefde veelal niet zonder problemen is ontdekken ze snel: Kayed moet terug naar Marokko. Dat staat in de nieuwe wet die Pim zèlf heeft ontworpen. Het beleid is keihard, maar het hart van Pim zacht. Hij staat voor een onmogelijke keuze: zijn liefde, of zijn land...

Een verhaal van liefde en pijn, van macht en onmacht, van hier en daar, van humor en verdriet, maar vooral van eindeloos veel Pim.

Meer info is te vinden op de officiële site

Boze Fortuyn gooit journalisten uit huis

Li0nHeart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn en de media liggen elkaar soms niet zo. Vooral als er lastige vragen worden gesteld. Dat bleek ook vanmiddag toen cameraploegen van de NOS en RTL hem interviewden over zijn plan om 5000 uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog een verblijfsvergunning te geven.

Het interview was ongeveer 8 minuten bezig, toen Fortuyn door de kritische vragen die er werden gesteld in grote woede ontstak. Samen met zijn butler stuurde hij de journalisten zonder pardon van zijn terrein af.

Ozzy's vrouw tussen 50 mooiste mensen

Sharon Osbourne, de vrouw van Ozzy Osbourne, staat OOK in de lijst van vijftig mooiste mensen van de wereld. De editie van People Magazine, waarin de lijst is samengesteld, komt vandaag uit. Sharon zegt zelf ook zeer verbaasd te zijn. Ze wordt nu namelijk in adem genoemd met schoonheden als Nicole Kidman, Halle Berry, Denzel Washington en Alicia Keys."Wat doe ik in godsnaam in dit overzicht. Ik vind het een feest. Het wel een vreemd gevoel voor iemand die al 50 is", aldus Sharon, die op dit moment zeer populair is door de serie 'The Osbournes' die wordt uitgezonden op MTV.

Babe uit The Bar was een verleidster

Martine
Dat sommige mensen wel erg graag op televisie komen blijkt wel uit het volgende.

Een van de deelnemers aan The Bar blijkt al eerder in een reality soap gezeten te hebben. De donkerharige Martine uit de gele bar blijkt namelijk een van de verleidsters van het SBS programma Blind Vertrouwen te zijn geweest. Mocht je haar niet meteen herkent hebben als een van de verleidsters dan kan dat kloppen; in Blind Vertrouwen was zij namelijk BLOND!

Overigens is Martine ook nog eens een van de beste vriendinnen van Big Brother Kelly, dus waarschijnlijk is Martine ook wel in de studio van dit programma te spotten geweest...

FOK!downtime door stroomuitval

Momenteel ondervindt FOK!, samen met Tweakers.net, hinder van een stroomuitval in Telecity. Telecity is waar de servers waar beide sites op draaien gehuisd zijn.

Tot voor kort lagen de IRC-server en webserver Aphrodite er samen uit. Eerstgenoemde is inmiddels weer draaiende, aan de tweede, de server waar het forum op draait, wordt op dit moment gewerkt.

Het kan nog eventjes duren, dus de echte FOK!verslaafden moeten nog even op een houtje bijten.

Update +/- 17.00 uur
Het forum is weer online. Hier en daar zul je nog wat haperingen tegenkomen, maar ook het FOK!ken op het forum is dus weer mogelijk!

Aantal allochtone agenten bij politie zeer laag

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse politie doet de officiële cijfers mooier overkomen dan ze werkelijk zijn. Er werken veel minder allochtonen bij de politie dan de ruim 2700 die zij zelf opgeeft.

Nog geen duizend daarvan zijn echter van Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse of Surinaamse afkomst. Dat komt omdat ook iemand met een Belgische of Amerikaanse vader of moeder als allochtoon wordt bestempeld. Hierdoor wil de politie bewust een te positief beeld geven van het allochtonenbeleid.

Het voornemen dat de politietop heeft om 7 procent allochtonen in dienst te hebben, wordt nog lang niet gehaald. Momenteel is niet meer dan 1 procent van de politiemedewerkers allochtoon.

"Vrijwillig radardetectoren inleveren"

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Verkeersofficier Koos Spee wil een inleveractie opzetten voor radardetectoren en laserapparatuur."
Dat staat vandaag in een interview met Mr. Spee in Metro.

Zo'n actie waarbij men vrijwillig radarverklikkers kan inleveren moet hetzelfde zijn opgezet als de wapen-inleveractie van de politie enkele jaren geleden, vindt Spee.

Het ministerie van Verkeer wil dat er een verbod komt op radarverklikkers en anti-laserapparatuur. De roep om dit verbod klinkt al jaren in Den Haag maar het is er steeds niet van gekomen. Het zal ook nog wel even duren volgens advocaat Willem Anker. Hij zegt dat een verbod ''wettelijk onmogelijk is''.

Man springt door raam en slaat schilders

HeavyD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Groningen heeft gisteren een man aangehouden nadat hij twee schilders die aan z'n voorgevel aan het werk waren had afgetuigd met een stuk ijzer.

De schilders hadden een radio aanstaan tijdens het werk. De man vond dat die veel te hard stond en vroeg hen de muziek wat zachter te zetten. De schilders hadden daar maling aan en lieten de radio aanstaan.

Vervolgens sprong de man in blinde woede door z'n eigen raam en sloeg hij de twee mannen met een ijzerenpijp.

Eén schilder moest met een zware hersenschuding naar het ziekenhuis voor behandling. De verdachte zelf heeft aan dit incident een gebroken neus overgehouden.

Louis van Gaal kandidaat trainer Barcelona

static had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voornaamste kandidaat voor de post van trainer/coach bij FC Barcelona is, Louis van Gaal. Spaanse media meldden dat Joan Gaspart, voorzitter van de club, dit heeft gezegd.

Van Gaal werkte al bij FC Barcelona in de periode 1997-2000. Hij won toen twee titels, een beker en een Europese Supercup. Aan het eind van zijn derde jaar nam hij ontslag. Korte tijd later tekende hij bij de KNVB als bondscoach.

Barcelona behaalde de laatste twee jaar weinig successen. Voor de opvolging van de huidige coach Rexach consulteerde de club eerst Capello, Ranieri, Irureta en Eriksson. Zij hebben contracten elders.

Zijne Koninklijke Snelheid weer in de fout(en)

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks het briefje waarin premier Verhofstadt hem straffend toesprak blijft de Belgische prins Laurent een snelheidsduivel. Onlangs reed hij met 140 door de Brusselse binnenstad en nu is de prins weer in de fout gegaan.

De jongste zoon van koning Albert II toonde zich een echte man van het volk door in een paar minuten tijd maar liefst zeven overtredingen te begaan. Hij haalde een voor hem rijdende auto rechts in en reed tergelijkertijd door rood. Prins Laurent had de pech dat de door hem ingehaalde auto een anonieme patrouillewagen was.

De agenten lieten zich door de woedende prins niet intimideren, en noteerden ook nog dat hij hun stopteken negeerde, geen riem droeg, geen richting aangaf en een mistlamp voerde. De rekening: 485 euro.

Invalidenparkeerkaart populair bij autokrakers

Hitec4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe Europese gehandicaptenparkeerkaart is razend populair onder autokrakers. Op de nieuwe kaart staat geen kenteken en met de kaart kan je overal in de stad gratis parkeren.

Het is daarom dat het aantal autokraken bij invalideauto's enorm is toegenomen. Volgens Carglass is het de afgelopen maand zelfs verzesvoudigd. De glasspecialist leidt dit af aan het aantal autoruiten dat de Amsterdamse vestigingen heeft vervangen in auto's van invaliden.

Sinds begin april mogen invaliden overal in de stad gratis parkeren. Zij kunnen of de landelijke ontheffing gebruiken of de nieuwe Europese kaart, die slechts op naam staat.

GroenLinks: Snelbussen over de vluchtstroken

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks wil een netwerk van snelbussen, die over de vluchtstroken langs de snelwegen mogen rijden.

De nieuwe snelbussen stoppen als het aan GroenLinks ligt alleen aan de randen van de stad. Bij die haltes moeten reizigers een fiets kunnen huren of overstappen op een andere bus of een tram. Dit stelt de partij voor in een speciaal plan voor het openbaar vervoer.

Campagnetrein vertraagd
Een speciale campagnetrein van GroenLinks heeft voor Utrecht CS een uur stilgestaan door een wisselstoring. De partij wilde in Utrecht een plan voor verbetering van de NS aabieden.

[VS] Priester verkrachtte kind in biechtstoel

deGVR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Katholieke priester, die reeds met pensioen is, werd gisteren gearresteerd in San Diego(VS). Hij wordt beschuldigd van drie verkrachtingen met geweld bij een kind.

De openbare aanklager deelde mee dat het slachtoffer verklaarde dat de priester hem verkrachtte in "het toilet, de biechtstoel of in de pastorie" die tegenover zijn basisschool gelegen was.

Arts belde mobiel tijdens operatie

Een taxichauffeur uit Hong Kong eist een schadevergoeding van een arts die hem in 1999 aan zijn darmen opereerde en tegelijkertijd een persoonlijk telefoongesprek voerde via zijn mobiele telefoon.

De man, Gary Chung, was tijdens de operatie bij bewustzijn en kon de arts horen terwijl die een aankoop van een nieuwe auto besprak. Chung beweert dat hij door de onzorgvuldigheid van de arts schade heeft opgelopen, maar er wordt getwijfeld aan de waarheid daarvan. Ook is niet bekend hoe hoog de schadevergoeding is die hij eist.

De medische raad heeft de zaak al eens eerder onderzocht en kwam tot de conclusie dat de arts zich niet heeft misdragen.

Hond 24 dagen alleen op zee

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

24 Dagen lang heeft een hond alleen op een verlaten Indonesische olietanker moeten doorbrengen. De hond, tweejarige terrier genaamd Forgia, was per ongeluk achtergebleven toen de olietanker wegens brand werd geëvacueerd. De hond vaart nu op een sleepboot richting Hawaii waar ze als een held zal worden opgewacht.

Forgia is namelijk wereldnieuws en de Amerikaanse Jay Leno wil haar in zijn talk-show. Daar moet hij nog wel even op wachten, want volgens Hawaiiaanse wet moet Forgia eerst vier maanden in quarantaine.

Aap nieuwe burgemeester Hartlepool

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse stad Hartlepool heeft een knuffelaap als burgemeester. De 28-jarige Stuart Drummond won donderdag de gemeenteraadsverkiezingen. Het is voor het eerst in Engeland dat men daar het systeem van de gekozen burgemeester kent.

Hij dankt zijn populariteit vooral aan het feit dat hij de mascotte van de plaatselijke voetbalclub speelt. Zijn belangrijkste programmapunt is dan ook gratis bananenverstrekking op scholen.

Als Drummond zich in zijn pak heeft gehesen, heet hij H'Angus de Aap. De knuffelaap heeft bij andere clubs een slechte reputatie. Tijdens een uitwedstrijd werd hij weggestuurd, omdat hij net deed of hij seks had met een stadionmedewerkster. Vorig jaar deed hij ongeveer hetzelfde, maar dan met een opblaaspop.

Tientallen doden bij gevechten Nepal

Er zijn nieuwe gevechten tussen regeringstroepen en maoïstische rebellen in Nepal. Donderdag zijn er zeker 65 doden gevallen, dit maakte minister van Staat Raj Kandal vrijdag bekend.

De gevechten vinden vooral plaats in het westen van het land. Volgens onbevestige berichten zijn in de regio Linsne nog meer doden gevallen. De rebellen beschikken daar over een trainingskamp.

Donderdag kwamen er berichten uit de Himalayastaat dat de rebellen ook onderling strijd leveren. Door een misverstand zouden er gevechten zijn ontstaan die volgens het leger veertig mensen het leven hebben gekost. De rebellen strijden sinds 1996 voor afschaffing van de monarchie en voor de rechten van de armen op het platteland.

De opstandelingen maakte donderdag bekend bereid te zijn om te onderhandelen over een bestand. Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep van politieke partijen uit het midden. De Napalese premier Sher Bahadur Deuba liet vorige week al weten alle onderhandelingen met de rebellen af te wijzen.
"Alleen een overgave van de maoïsten kan leiden tot gesprekken" aldus de premier.

Gamecube op veel plaatsen al uitverkocht

Neo_TGP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De mensen die de nieuwe gameconsole van Nintendo, The GameCube, hadden gereserveerd hebben die vandaag geleverd gekregen.

Het lijkt er op dat de GameCube een zeer succesvolle launch beleeft, want bij de meeste gamestores is de nieuwe spelcomputer uitverkocht. De GameCube ligt vanaf vandaag in de winkel en kost ongeveer 219 euro.

Straatrover verhuist en vergeet verstopte buit

22339 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het was zeven jaar geleden maar nu loopt de straatrover die in 1995 met een groot mes een vrouw in Voorburg had beroofd van haar handtas, alsnog tegen de lamp.

De slimmerik had de buit, een handtasje met identiteitspapieren van het slachtoffer, in het plafond van zijn huis verstopt en deze daar laten liggen toen hij verhuisde. De nieuwe bewoners vonden het en brachten het naar de politie.

Politici negeren post kiezers

De meeste politieke partijen reageren vaak niet op brieven en e-mails van de kiezers. Van de zestig brieven en e-mails, die een aantal kiezers naar tien politieke leiders gestuurd hebben, kwamen er 15 reacties terug. Dit blijkt uit een onderzoek van het Algemeen dagblad.

D66 komt met dit onderzoek als beste uit de bus. De partij heeft vier van de zes brieven en e-mails beantwoord. Deze partij werd gevolgd door het CDA en de SGP, die beide drie keer inhoudelijk hebben gereageerd op de post. De PvdA komt als slechtste uit de bus. Zij hebben geen enkele brief of e-mail beantwoord. Volgens een woordvoerder van de PvdA komt dit door een onderbezette afdeling "publieksvoorlichting".

''Genen bepalen afhankelijkheid alcohol''

scannert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers van de Universiteit van Heidelberg hebben ontdekt dat muizen die een bepaald gen hebben, meer alcohol drinken na stress dan muizen zonder dit gen.

De kans is groot dat dit ook voor mensen geldt. Alcoholverslaving bij stress zou dus door genen bepaald kunnen zijn.

De Duitse onderzoekers menen dat alcoholisten beter geholpen kunnen worden door een gerichtere therapie en een test die aantoont hoe vatbaar iemand is om de fles te pakken na een stressvolle gebeurtenis.

Smokey Bay in de greep van witte haai

cHiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Smokey Bay, een klein visserdorpje in Zuid-Australië is in de greep van de witte haai die deze week Paul Buckland (23) een gruwelijke dood bezorgde. De professionele mosselduiker, die een hypermodern haaiafschrikkend apparaat droeg, werd gegrepen toen hij aan boord van zijn bootje wilde klimmen. De haai beet zijn linkerbeen af en Buckland overleed in de armen van een collega.

Deze haai was de afgelopen maanden al diverse keren gesignaleerd. De bevolking van Smokey Bay is verdeeld in mensen die vinden dat de haai opgespoord en gedood moet worden en in hen die vinden dat je de grote witte haai met rust moet laten. De witte haai is namelijk een een beschermde diersoort in Australië.

Tienduizenden genieten uitkering in buitenland

Pseudo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lekker wonen in het (vaak warmere) buitenland, mét financiële steun van de Nederlandse overheid. Dat kan omdat mensen hun uitkering mogen meenemen of gebruik maken van de remigratieregeling.

Een voorbeeld: een Marokkaanse man die genoeg heeft van de Nederlandse 'verderfelijke maatschappij' en die terug wil naar Marokko. Afgelopen oktober heeft hij de stap genomen, met behulp van de Remigratiewet. Daardoor ontvangt hij zo'n 570 euro per maand.

Jaarlijks besluiten duizenden mensen (tijdelijk) te gaan wonen in het buitenland. Ze overwinteren in een warm land of verhuizen naar hun geboorteland.

Ons land biedt als enige ter wereld een speciale remigratie-uitkering aan mensen die terug willen naar hun land van herkomst, maar dat om financiële redenen niet kunnen.

Bovenaan de ranglijst van landen waar Nederland uitkeringen naar `exporteert', staat Marokko. Bijna 20.000 mensen in Marokko, onder wie 12.000 kinderen, ontvangen een arbeidsongeschiktheidsuitkering, kinderbijslag, AOW of een nabestaanderegeling. In het afgelopen jaar vertrokken ruim 1500 Marokkanen met een remigratie-uitkering uit Nederland om zich weer in hun geboorteland te vestigen.

Twee overvallers serveren koffie in Starbucks

deGVR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Omdat ze ontevreden waren over de hoeveelheid geld in de kassa, gingen twee overvallers van een Starbucks-café nabij Seatlle (VS) aan de slag om zoveel mogelijk koffie te verkopen. Hiermee hoopten ze de buit nog wat te vergroten.

De twee criminelen hebben tenminste 18 klanten bediend in een half uur tijd. Daarna vluchtten ze met de (toegenomen) buit, aldus de politie.

De ''overval'' vond op een vreemde manier plaats. Net voordat de Starbucks vestiging open zou gaan vroeg een vrouw of ze even naar het toilet kon. De hulpvaardige manager, die al in de zaak was, liet haar binnen. Vervolgens stormde de tweede overvaller, met vuurwapens, de zaak binnen.

Deze tweede overvaller deed een Starbucks-schort aan en ging gedwee aan de slag. De manager werd opgesloten in de berging.

Starbucks looft $1,000 voor de gouden tip die leidt tot arrestatie van de twee.

Gemeenteambtenaren verdacht van smokkel

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee ambtenaren van de gemeente Spijkenisse worden verdacht van 1,2 miljoen xtc-pillen - de grootste hoeveelheid drugs ooit onderschept in Nederland. De opgepakte mannen zijn nooit eerder in aanraking geweest met justitie.

De rechter-commissaris besloot hen voor tenminste 10 dagen in verzekerde bewaring te stellen. Hun werkgever, de gemeente Spijkenisse, wil niet reageren omdat ze officieel nog geen bevestiging heeft dat onder de verdachten twee van haar ambtenaren zijn.

"Onze agenten zijn maatschappelijke werkers"

Sensis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse politiemensen worden 'ontstellend slecht' aangestuurd en daarom ligt het ophelderingspercentage in ons land rond de 15 procent, terwijl onze oosterburen 50 procent van de misdaden oplossen. Dat stelt prof. mr. Ybo Buruma, hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

"We hebben 43.000 politiemensen. Drieduizend van hen zijn rechercheur. Veertigduizend vallen eigenlijk onder niemand. Ja, onder burgemeesters, maar die sturen ontstellend slecht aan. Ze gebruiken de agenten te veel voor maatschappelijk werk dat ze in de loop der jaren wegbezuinigd hebben.''

De hoogleraar stelt dat de preventietaken en onderwijskundige diensten die de politie uitvoerd overgelaten moeten worden aan een maatschappelijk werker. ''De politie moet weer boeven vangen.''

VVD verbijsterd over generaal-pardon Fortuyn

De uitspraak van Pim Fortuyn, dat hij bereid is illegalen die langer dan vijf jaar in ons land zijn, een verblijfsvergunning te geven, is met verbijstering ontvangen door de VVD.

Tweede Kamer lid Kamp, woordvoerder vreemdelingen- en asielbeleid van de VVD: "Hiermee slaat Fortuyn een gat in de dijk, dat niet meer te stoppen is. "We dachten dat Fortuyn ons zou kunnen helpen, maar hij zet een stap terug. Ik had gehoopt dat na CDA en SGP ook Fortuyn met de VVD zou optrekken naar een strenger vreemdelingenbeleid".

Uit onderzoek blijkt dat 79% van de aanhang van Fortuyn hem vooral steunt wegens diens vreemdelingen- en asielbeleid. Maar volgens de VVD gaat Fortuyn met zijn standpunt nu nog verder dan GroenLinks en SP. "Hij is niet koersvast en dat is zorgwekkend", aldus VVD vice-fractievoorzitter Cornielje.

Voorwaarden

Fortuyn stelt overigens wel voorwaarden voor een generaal-pardon: In ruil daarvoor mogen dan alleen nog in 'hoogst uitzonderlijke' gevallen asielzoekers worden toegelaten. Ook gezinshereniging moet worden ontmoedigd, en de illegalen die in aanmerking komen voor het generaal-pardon moeten de Nederlandse taal beheersen.

"Dat Fortuyn beheersing van de Nederlandse taal als voorwaarde noemt bij een generaal pardon, maakt weinig indruk. Met een spoedcursus van drie maanden is men al zover", aldus Kamp.

Volgens de VVD is een generaal-pardon onuitvoerbaar. Het bewijs dat iemand vijf jaar illegaal in ons land is geweest, is moeilijk te leveren. Er zal een vloedgolf komen van bezwaar- en beroepschriften en er zullen grote vertragingen ontstaan bij rechtbanken.

Koffer met menselijke resten gevonden

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagmiddag heeft een schipper tijdens het baggeren langs de Neherkade in Den Haag een koffer met menselijke resten gevonden. Dat heeft de politie donderdag bekend gemaakt.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Ook is het niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw en waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen. Donderdag is er sectie verricht op de stoffelijke resten, maar de politie kon hierover nog geen mededelingen doen.

Vrijspraak voor Pierre van Hooijdonk

Tryllian had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pierre van Hooijdonk ontloopt een schorsing naar aanleiding van de rode kaart die hij in de wedstrijd tegen de Graafschap kreeg. Volgens de tuchtcommissie van de KNVB heeft van Hooijdonk zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De commissie baseert dit op de televisiebeelden en de verklaring van vierde official Fred Sterk.

In de bewuste wedstrijd leek Van Hooijdonk zich schuldig te maken aan het slaan van tegenstander René Bot. Hij werd met rood van het veld gestuurd en kreeg later een schikkingsvoorstel van 3 wedstrijden schorsing voorgelegd door de aanklager van de KNVB. PI-Air ging hier niet mee akkoord.

Volgens Van Hooijdonk was er absoluut geen opzet in het spel. "René Bot hield me vast toen ik diep wilde gaan en ik wilde hem van me afschudden. Daarbij raakte ik hem met de buitenkant van mijn hand. Er was absoluut géén sprake van een elleboogstoot of opzet, zoals de vierde official beweerde. René heeft dat later ook bevestigd. Ik vind het wel opmerkelijk dat de vierde official van alles gezien meent te hebben, terwijl hij vanuit zijn positie zo ongeveer het slechtste zicht van allemaal had. René liep namelijk precies tussen de official en mij in."

Ullrich maakt brokken en scheurt weg

Jan Ullrich, oud tourwinnaar en Olympisch kampioen, zal een sanctie van zijn wielrenteam Telekom opgelegd krijgen. De wielrenner reed weg na een aanrijding met zijn auto.

Het incident vond plaats in de nacht voor 1 mei. 'Der Jan' ramde voor een hotel een stalling met fietsen toen hij met zijn Porsche keerde, vervolgens scheurde hij ervandoor. In de auto zaten ook zijn Kazakse ploeggenoot Aleksandr Vinokourov en twee vrouwen. Een getuige van het ongeluk deed aangifte bij de politie. Ullrich werd van zijn bed gelicht, moest zijn rijbewijs inleveren en bloed afgeven.

Ploegleider Rudy Pevenage reageerde woedend: ,,Dergelijk wangedrag van de kopman is onze ploeg onwaardig. Dit valt niet te tolereren.''

Le Pen kan kwart van de stemmen halen

De extreemrechtse presidentskandidaat Jean-Marie Le Pen zal zondag tijdens de laatste verkiezingsronde in Frankrijk uitkomen op tussen de 18 en 25 procent van de stemmen. Dat blijkt uit een peiling van de Franse krant Le Figaro en Radio Europe 1.

Chirac, de enige tegenkandidaat van de veel bekritiseerde Le Pen, komt uit op 75 tot 82 procent. Le Pen zelf gelooft nog wel in een overwinning, zo liet hij weten op een bijeenkomst in Marseilles. Hij sprak er overigens voor een halfvolle zaal...

Met dank aan Fredjjuuhhh voor de tip!.

Niet meer kussen in treinen Kuala Lumpur

rYu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer je deze zomer de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur bezoekt met je partner moet je opletten dat je elkaar in de treinen en op de stations niet zoent. De exploitant van zogeheten light-rail-treinen heeft hierop een verbod ingesteld, na klachten van treinpassagiers. Zelfs knuffelen is nu verboden.

Volgens een woordvoerster van de maatschappij kreeg men per maand gemiddeld 80 tot 100 klachten over stellen die lieten zien hoeveel ze van elkaar hielden. Wie de nieuwe regels overtreedt loopt kans op een boete van omgerekend 142 euro.

CDA wil actie tegen Maroc.nl

De Koninklijke Marechaussee en de Utrechtse politie die al enige tijd personeelsadvertenties hadden lopen op de website www.Maroc.nl hebben deze verwijderd nadat het CDA en het Israëlisch informatiecentrum (CIDI) alarm hadden geslagen over de website.

Het forum van de website voor jonge Marokkanen is de laatste tijd verworden tot een anti-Westers geheel waarop verder veel steunbetuigingen aan de Palestijnen en racistische leuzen stonden. De leden van het forum gebruiken bovendien als signature foto's (die dus in iedere post terugkomen) waarop Bin Laden, wapens, lijken van gedode Palestijnen en Hamas leden in strijders outfit te zien waren.

"Hiermee willen wij natuurlijk niet worden geassocieerd", aldus een woordvoerder van de Utrechtse politie. "We willen alleen in neutrale media adverteren", aldus een zegsvrouw van de Koninklijke Marechaussee.

Het CDA is woedend dat politie en marechaussee al maandenlang personeel blijken te werven op dergelijke websites. "Het is toch absurd dat instellingen die onze rechtsstaat moeten beschermen, personeel werven in media die oproepen tot racisme en antisemitisme en waar wapens te koop worden aangeboden", aldus Kamerlid Maxime Verhagen, die de zaak bovendien bij het kabinet gaat aankaarten.

Bovendien wil het CDA dat minister De Vries (Binnenlandse Zaken) optreedt tegen websites met racistische teksten.

Paar voorbeelden op Maroc.nl
Pim Flikkertuyn neemt niets terug van Islam uitspraken
Dat wat omgaat in het hoofd van een jood

=
Inmiddels heeft de leiding van Maroc.nl de meeste gewraakte foto's vandaag verwijderd. Een voorbeeld valt nog in dit topic te zien

[Voetbal] Emerton blijft geschorst

Het beroep van Feyenoord tegen de schorsing voor de UEFA-cup finale van Brett Emerton is door de beroepscommissie van de Europese voetbalbond ongegrond verklaard.

Tijdens de halve finale tegen Internazionale kreeg de Australische middenvelder van de Rotterdammers een gele kaart. Scheidsrechter Lopez Nieto bestrafte Emerton wegens tijdrekken. De Spanjaard vond dat de Australiër te lang wachtte met het nemen van een hoekschop. Lopez Nieto zag echter niet dat Emerton de bal van de grensrechter moest verleggen.

Feyenoord en Emerton vonden dat om die reden de schorsing onterecht . De UEFA maakt echter geen uitzondering, waardoor Emerton op 8 mei de eindstrijd tegen Borussia Dortmund slechts als toeschouwer mag volgen.

CDA-achterban regeert liever met links

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kleine meerderheid van CDA-kiezers (54 procent) is voorstander van een regering met PvdA en GroenLinks. Ruim een derde kiest voor de coalitie met de VVD en de Lijst Pim Fortuyn. Toch vind 40 procent een coalitie met Fortuyn onaanvaardbaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van Nova onder 251 CDA-aanhangers. CDA-leider Balkenende wil nog steeds geen enkele partij uitsluiten, herhaalde hij gisteravond. "We kiezen voor onszelf."

Balkenende is onder de CDA-kiezers met 38 procent de favoriete minister-president. Hans Dijkstal (VVD) eindigt met 14 procent verassend op de tweede plaats.

"We hebben nog steeds vragen over de stabiliteit van Fortuyn's partij. Ook over de inhoud van zijn programma, want hij verandert zijn standpunten wekelijks. We weten ook niet precies wat voor mensen in de fractie zitten", aldus Balkenende.

Máxima ondergaat verhoor in rechtbank

Prinses Máxima moet vandaag in de Haagse rechtbank onder ede een verklaring afleggen over het ongeval waarbij ze vorig jaar was betrokken.

Het gaat om een zogeheten voorlopig getuigenverhoor. Met het verhoor hoopt G. van der Bent uit Wassenaar, die een gebroken been opliep door de aanrijding, duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het ongeval. Hij verwacht dat het resultaat van de verhoren hem kan helpen bij een bodemprocedure. Daarin wil hij schadevergoeding eisen van Máxima.

De pers was massaal aanwezig bij de rechtbank. Willem-Alexander en hoofddirecteur Eef Brouwers zijn vrijdag met Máxima meegekomen.

Naast de prinses leggen nog drie andere getuigen verklaringen af bij de rechter-commissaris. Het gaat om de bodyguard van Máxima en twee agenten. Een tweede bodyguard komt op een andere dag naar de rechtbank voor zijn verhoor.

De verhoren zijn toegankelijk voor publiek en pers. Maar opnameapparatuur is op het verzoek van Máxima niet toegestaan.

Kidman, Roberts en Berry mooiste mensen

JORIS had ons via de newssubmit het volgende te melden: Kidman, Roberts en Berry mooiste mensen

De vijftig mooiste mensen ter wereld-lijst van het Amerikaanse tijdschrift People Magazine wordt aangevoerd door Nicole Kidman, Julia Roberts en Halle Berry.

People Magazine, dat pas volgende week met zijn Top 50 in de schappen is te vinden, lichtte een tipje van de sluier op door de drie toppers bekend te maken. Op de omslag van het blad staat het portret van Kidman.

Naast Hale Berry, de eerste zwarte filmster die een Oscar voor beste actrice in de wacht sleepte, prijkt ook de naam van Denzel Washington. Hij werd onlangs beloond met de Oscar voor beste acteur.

Fortuyn wil generaal pardon illegalen

Illegalen die langer dan vijf jaar in ons land verblijven en aantoonbaar goed Nederlands spreken moeten een verblijfsvergunning krijgen. Pim Fortuyn is voorstander van zo'n generaal pardon. 'in ruil daarvoor' moeten asielzoekers alleen nog in 'hoogst uitzonderlijke' gevallen worden toegelaten. Dit zegt de lijsttrekker van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in een interview met de GPD-kranten.

,,Het is een deal: een streng beleid èn een generaal pardon'', aldus Fortuyn. Hij zegt overtuigd te zijn door de migranten op zijn lijst. ,,Maar ik zeg er wel bij: het is gelijk oversteken. Blijft het asielbeleid bij het oude, dan geen generaal pardon.''

Eerder pleitten ook D66, GroenLinks, ChristenUnie en SP er in de Tweede Kamer voor om een verblijfsvergunning te geven aan uitgeprocedeerde asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland zitten, maar niet terug kunnen naar hun land. Dit voorstel haalde het niet, omdat PvdA, VVD en CDA tegenstemden. Het kabinet had het voorstel toen ontraden.

Indiase MiG crasht in kantoorgebouw

zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Indiase MiG-21 is tijdens een oefenvlucht in brand gevlogen en op een kantoorgebouw in de stad Jalandhar neergestort.

Volgens de eerste berichten zijn er twee doden en 10 gewonden. De stad ligt in Punjab,in het noordwesten. De twee inzittenden van de straaljager konden het toestel met de schietstoel verlaten.

Het flatgebouw,waarin een bank en winkels zijn gevestigd, vloog net als enkele belendende panden in brand. De Indiase luchtvloot bestaat voor het merendeel uit verouderde Russische MiG-straaljagers. In de afgelopen tien jaar zijn al meer dan honderd Indiase toestellen verongelukt.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.