MDI dient klacht in tegen Moskee database

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft bij justitie in Almelo een aanklacht ingediend tegen een 21-jarige student uit Nijverdal. De man, die een adressenlijst van alle Nederlandse moskeeën publiceert op www.moskeedatabse.com, zou aanzetten tot haat en geweld tegen moslims.

Op Moskeedatabase.com verzamelt de aangeklaagde foto's en adressen van alle moskeeën in Nederland. Het Meldpunt Discriminatie Internet heeft al langer moeite met de site die zou zijn opgezet met behulp van extreem-rechtse groeperingen. Eerder al verzocht het MDI in een brief aan internetprovider Studenten Net Twente, om de Nederlandse Moskeedatabase te verwijderen. Inmiddels staat de site op een Amerikaanse internetserver en heeft een eigen dotcom-adres gekregen.

Ronald Eissens van het MDI zegt dat de website na de brief aan de provider deels aangepast is, maar toch zijn er daarna ook weer een aantal uitingen toegevoegd die ontoelaatbaar zijn. Daarom is er nu aangifte gedaan. Dat er banden zijn tussen de maker van de site en extreem-rechtse groeperingen, daar twijfelt het MDI niet aan. De man zou op internet oa actief zijn op het zeer rechtse forum Polinco.net, wat al vaker onder vuur lag van het MDI.

De maker, die op internet door het leven gaat onder nickname Ssnake, is lid van dat Polinco, een organisatie waarvan de harde kern is opgebouwd uit een aantal extreem-rechtse personen, zoals leden van Stormfront Nederland en de Nieuwe Nationale Partij'', aldus Eissens. Eerder liet de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka weten dat achter Ssnake de 21-jarige Nijverdalse student informatica Rob Juurlink schuilgaat.

Juurlink zelf laat in de krant TC Tubantia weten met de moskeedatbase-website inzicht te willen geven in de verspreiding van de islam in ons land. "Het aantal moskeeën is al tot boven de 400 gegroeid. Dat is een gevaar voor de samenleving, want de islam voorkomt dat Marokkanen integreren. Maar geweld tegen personen of moskeeën keur ik ten strengste af. Ik krijg niet voor niets zo veel Marokkaanse bezoekers op mijn site." De Nijverdaller zegt niet zo van dat hele extreem-rechtse te houden. "Ik ben geen racist. Ik heb nog een jaar verkering gehad met een Antilliaans meisje. Vier jaar geleden heb ik nog op de SP gestemd. Dat heeft geen verandering gebracht. Daarom steun ik nu Fortuyn."

De maker wijst er verder op dat er ook een site als www.kerkenregister.com bestaat, die alle kerken van Nederland in beeld brengt.

Justitie in Almelo heeft nog geen beslissing genomen of er al dan niet vervolgd wordt.
-

Geraadpleegde bronnen: artikel uit Algemeen Dagblad, artikel uit TC Tubantia, Kafka, en Moskeedatabase.com.