Politie stoort zich aan 1 aprilgrap

De politie in Boxtel is niet te spreken over een kennelijk als 1-aprilgrap bedoelde oproep aan mannen boven de 18 jaar in Boxtel om DNA-materiaal af te staan.

Op een nog onbekend aantal adressen werd donderdagavond een brief verspreid met de oproep tot het afstaan van DNA. De tot nu toe onbekende briefschrijver stelt dat in een afvalbak van de gemeente ongeïdentificeerd organisch materiaal is gevonden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat dit te maken heeft met een ernstig zedenmisdrijf, aldus de schrijver. In de brief wordt vervolgens gevraagd alle volwassen mannen hun oorsmeer op een wattenstaafje bij het politiebureau aan de Bosscheweg te brengen. In de envelop heeft de schrijver een wattenstaafje bijgeleverd.

Een woordvoerder zegt dat al meer dan veertig mensen verontrust de telefooncentrale van de politie gebeld hebben over het zedenmisdrijf. 'Omdat op de brief het politielogo wordt gebruikt, denkt iedereen dat het om een echte oproep gaat', aldus de woordvoerder.

De politie heeft nog geen aanwijzingen die naar de briefschrijver leiden. Wel wordt er een onderzoek ingesteld naar zijn of haar identiteit.
De zegsman kon nog niet zeggen of de schrijver strafrechtelijk aangepakt zal worden. Het logo van de Nederlandse politie is wel beschermd, zodat overtreding van de Auteurswet al een aanleiding zou kunnen zijn om een juridische stappen te nemen.