[Voetbal] UEFA straft AS Roma

De UEFA heeft AS Roma stevige straffen opgelegd voor de ongeregeldheden na afloop van het duel met Galatasaray in de Champions League. Na provocaties tussen twee spelers ontstond er na de wedstrijd een handgemeen, waarbij verschillende mensen zich lieten gelden.

De UEFA heeft videobeelden gebruikt om de daders te achterhalen. 'De tuchtcommissie heeft de beelden moeten bekijken, omdat het een ernstig incident was. Onze individuele getuigen hebben niet alles kunnen zien, aangezien het tot in de spelerstunnel en in de kleedkamer doorging', zei Gerhard Aigner.

De UEFA oordeelde aan de hand van die videobeelden dat Francesco Totti en Francisco Lima de hoofdschuldigen zijn. Het tweetal kreeg drie wedstrijden schorsing voor hun aandeel in de vechtpartij. Gabriel Batistuta en trainer Fabio Capello werden gestraft voor één duel.
Daar bovenop kreeg AS Roma van de UEFA een boete opgelegd; de Romeinse club moet 135.000 euro overmaken naar de voetbalbond. Ook mag de club de eerste Europese thuiswedstrijd niet in het eigen Stadio Olimpico afwerken. Galatasaray kreeg een boete van 27.000 euro.