Nederland, seksland

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse seksindustrie is uitgegroeid tot een bedrijfstak waarin jaarlijks ruim 1,6 miljard euro omgaat. Sommige bedrijfsonderdelen zoals internetseks en erotische verzendhuizen groeien als kool. Pornovideo's, DVD's en vibrators zijn niet aan te slepen. Bijna 50.000 Nederlanders brengen dagelijks een bezoek aan een prostituee, dat is in totaal zo'n 17,5 miljoen keer per jaar.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een groot onderzoek van De Telegraaf. Nooit eerder is hier serieus onderzoek naar verricht, omdat vooral de prostitutie zich grotendeels in het illegale circuit afspeelde. In oktober 2000 werd het bordeelverbod echter opgeheven.

Ruim de helft van de seksomzet komt uit de prostitutie. Opvallend is dat de tarieven van prostituees de afgelopen twintig jaar amper zijn gestegen. Het begintarief bij een raamprostituee is gestegen van 25 naar 35 euro. Ook de entree in luxere clubs (50 euro voor een half uurtje) is al tijdenlang onveranderd.

Erotische sites doen het ook goed. Meer dan 20% van de internetters surft naar sekssites. In de maand januari werden alleen al thuis minstens 47 miljoen sekspagina's bekeken. Nederlandse sekssites zijn ook zeer populair in het buitenland.