FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 maart 2002

De persoon Brad

Na enkele stukjes geplaatst te hebben is het eindelijk gelukt. Eindelijk de mogelijkheid om zonder tussenpersoon mijn foute gedachtenspinsels op het net neer te pleuren om daarmee mede-fokkers lastig te vallen Vanaf nu ben ik gedoemd om op regelmatige basis wat op het digitale papier neer te zetten. Hopenlijk met meer regelmaat dan mijn studie. Met de aankomende kabelinternetverbinding (yes, nog maar 1Ĺ week) moet dat toch wel haalbaar zijn. Waarmee ik gelijk mijn best zal doen om met de weblog-crew het weblog leuker en interesanter te maken.

Maar wie ben ik nu... De hamvraag van dit stukje waarin ik een poging doe iets van mijzelf prijs te geven. Niet al teveel info aangezien ik een kloon ben. Wellicht dat meer dan genoeg mensen ondertussen mij weten te binden aan mijn originele fokaccount, maar een beetje vaagheid kan ook interesant zijn

Korte info.
Hoofdfunctie in dagelijks leven: student informatica
Woonplaats: doordeweeks Enschede, weekend vaak in Hilversum
Bijbaan: gleuvenvuller
Leeftijd: 23

Wat voor soort stukjes ik zal schrijven? Ik denk dat mijn eerste 3 stukjes representatief genoeg waren. Ik schep er plezier in om af en toe generaliserende en sexueel getinte hersenspinsels eruit te gooien. Soms gaat het te ver wat misschien een apart beeld van mij vormt. Onthoud dan slechts dat wat je leest is neergezet wellicht meer bedoeld is om een reactie uit te lokken dan dat het echt gemeend is. IRL val ik immers best mee

Bij deze nodig ik dus iedereen uit om vooral reacties neer te zetten bij mijn kleine collumpjes. Negatief of positief, het maakt me niet uit. Iedere reactie die teruggekoppeld wordt is welkom. Verder kunnen tips of hints om leuke stukjes over te schrijven voorgesteld worden. Hulp bij onderwerpjes bedenken is altijd handig

Veel leesplezier verder,

Brad

Kok bekritiseert de mediahype rond Fortuyn

Premier Wim Kok heeft kritiek op de overdreven media-aandacht voor de opkomst en het succes van politicus Pim Fortuyn. Kok sprak na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad van een overconcentratie op spanning, sensatie en sentimenten, die tegelijkertijd gepaard gaat met weinig aandacht voor de inhoud.

Kok veroordeelt de media-aandacht niet, maar ziet er voor de andere politieke partijen een aansporing in een verkiezingscampagne op inhoud te voeren. De "gele kaart" die de paarse partijen woensdag hebben gekregen van de kiezer, vereist een duidelijke en inhoudelijke reactie, zei Kok.

Geen debat Kok - Fortuyn

Minster-president Kok zegt zelf niet in debat te gaan met Fortuyn, omdat dat volgens hem een ongelijke wedstrijd zou zijn. Kok kan zich alleen verantwoorden voor het beleid van de afgelopen jaren en treedt na de verkiezingen af.

EU en VS: ''IsraŽl moet stoppen''

De Europeese Unie en de Verenigde Staten zullen IsraŽl gezamenlijk oproepen om het huidige harde optreden tegen de Palestijnen te staken, zo zei minister Van Aartsen vandaag.

In de oproep zal Sharon en Peres duidelijk worden gemaakt dat de "desastreuze aanpak" van de Palestijnen zo niet langer kan. Het is dat de eerste keer dat de EU en de VS gezamenlijk dit zware diplomatieke middel inzetten.

VS-gezant Zinni gaat terug naar Israel om het vredesoverleg daar weer op te starten. Van sancties is volgens Van Aartsen geen sprake. "We doen in de buitenlandse politiek niet aan Fortuynisme", zei hij.

Kok

Premier Kok "hoopt vurig dat het mogelijk zal zijn om de IraŽlische premier Sharon tot rede te manen". Hij vindt dat IsraŽl "met de militaire activiteiten rond de Palestijnse kampen bezig is grenzen te verleggen". Volgens Kok "moeten we alles doen wat we kunnen om IsraŽl onder druk te zetten".

Familie meldt zich voor implanteren chip

zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle gezinsleden van een Amerikaanse familie willen een chip in hun lichaam laten implanteren. De familie heeft contact gezocht met de maker van de Verichip. Die wacht echter op toestemming van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid om de chip op de markt te mogen brengen.

Het idee om alle gezinsleden uit te rusten met een chip is afkomstig van het jongste kind. De 12-jarige computernerd Derek Jacobs zag op tv een reportage over de Verichip van technologiebedrijf Applied Digital Solutions. Deze ID chip, zo groot als een rijstkorrel, kan onder de menselijke huid worden aangebracht. Er kan diverse informatie op de chip worden opgeslagen, zoals identiteit en het medisch dossier.

De vader van Derek heeft kanker gehad en staat onder strenge medische begeleiding. De familie verwacht dat het implanteren van de chip de familie meer rust geeft. Door de chip zijn dokters direct op de hoogte van zijn medisch verleden.

Nederland, seksland

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse seksindustrie is uitgegroeid tot een bedrijfstak waarin jaarlijks ruim 1,6 miljard euro omgaat. Sommige bedrijfsonderdelen zoals internetseks en erotische verzendhuizen groeien als kool. Pornovideo's, DVD's en vibrators zijn niet aan te slepen. Bijna 50.000 Nederlanders brengen dagelijks een bezoek aan een prostituee, dat is in totaal zo'n 17,5 miljoen keer per jaar.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een groot onderzoek van De Telegraaf. Nooit eerder is hier serieus onderzoek naar verricht, omdat vooral de prostitutie zich grotendeels in het illegale circuit afspeelde. In oktober 2000 werd het bordeelverbod echter opgeheven.

Ruim de helft van de seksomzet komt uit de prostitutie. Opvallend is dat de tarieven van prostituees de afgelopen twintig jaar amper zijn gestegen. Het begintarief bij een raamprostituee is gestegen van 25 naar 35 euro. Ook de entree in luxere clubs (50 euro voor een half uurtje) is al tijdenlang onveranderd.

Erotische sites doen het ook goed. Meer dan 20% van de internetters surft naar sekssites. In de maand januari werden alleen al thuis minstens 47 miljoen sekspagina's bekeken. Nederlandse sekssites zijn ook zeer populair in het buitenland.

Trainer ontslagen na naaktlopen team

Een Zuid-Koreaanse honkbaltrainer is ontslagen nadat bekend werd dat hij zijn jonge spelers na een geleden nederlaag naakt door de straten liet lopen.

De trainer had vijf spelertjes gedwongen om gedurende tien minuten naakt in de buurt van een basisschool in het dorp Gwangju te lopen. Hij had ze bestraft omdat ze verscheidene opeenvolgende wedstrijden hadden verloren.

De 35-jarige trainer beweerde dat zijn pupillen, in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, een dergelijke behandeling nodig hadden om hun fysieke kracht en teamprestaties te verbeteren.

Chello sluit 'grote' gebruikers af

Grootverbruikers van Chello die hun download-gedrag niet aanpassen, worden afgesloten of moeten extra betalen. Er is een limiet van 5 GB per maand.
De kabelaar is sinds een week of twee begonnen met het sturen van brieven. De 300 Chello-abonnees die het meeste verkeer genereren, wordt dringend verzocht het gedrag aan te passen. Wie dat niet doet en een week later nog steeds tot deze top 300 behoort, wordt resoluut afgesloten.

Volgens woordvoerder Marc Zellenrath van UPC gaat het om een kleine groep 'excessieve gebruikers' die verantwoordelijk zijn voor 'enkele tientallen procenten' van het totale verkeer. Dergelijke abonnees verbruiken meer data per dag dan de gemiddelde Chello-klant per maand. Het aanleggen van 'complete mp3-fabrieken' en 'film-catalogi' is hierbij een populaire bezigheid, stelt de woordvoerder.

Inmiddels zijn 25 abonnees daadwerkelijk afgesloten. Anderen hebben hun gedrag aangepast of willen gebruik maken van het aanbod extra te gaan betalen voor het verkeer dat boven de 5 GB per maand uitkomt. Chello vraagt 10 euro extra per 5 GB bovenop het abonnementsgeld, zo blijkt uit de verstuurde brieven.

KNVB kan niets met verzoek Van den Herik

Leif_erikson had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aanklager betaald voetbal heeft het verzoek van Jorien van den Herik naast zich neergelegd. De Feyenoord-preses uitte begin deze week bij de tuchtcommissie van de KNVB zijn onvrede over de schwalbe van Ajax-spits Nikos Machlas in het duel met de Rotterdammers.

Van den Herik vroeg het geval alsnog in behandeling te nemen. De aanklager liet echter weten niet bevoegd te zijn beslissingen van de scheidsrechter te herroepen.

Scheidsrechter Dick Jol beloonde afgelopen zondag een snoekduik van Machlas met een strafschop en mocht BergdÝlmo in de 85ste minuut van de klassieker de gelijkmaker binnenschieten. Later tijdens het bekijken van de tv-beelden concludeerde ook Jol dat hij slechts een doeltrap voor Feyenoord had moeten geven.

Meer dan dertig Palestijnen gedood vandaag

KomMaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 30 Palestijnen zijn vanochtend vroeg bij nieuwe Israelische acties in Gaza en op de Westoever om het leven gekomen.In de Gazastrook werd onder anderen een Palestijnse generaal gedood. Het was voor het eerst sinds het begin van de intifada in 2000, dat een Palestijnse topmilitair is omgebracht.

Bij de aanvallen zette Israel schepen, helikopters en tanks in. In twee kampen op de Westoever zochten de Israeliers naar Palestijnse terroristen. Israel verdedigt het harde optreden als weerwraak voor een eerdere aanslag in de Gazastrook, waarbij vijf Israelische tieners werden doodgeschoten.

Foto's aanslag Pentagon vrijgegeven

Het Pentagon heeft foto's vrijgegeven waarop de aanslag op 11 september te zien is. De foto's, gemaakt door een beveiligingscamera, bestrijken een tijdspanne van vierhonderdste van een seconde. De camera stond ten noorden van het verwoeste gedeelte van het Pentagon.


Rechts op de foto is het vliegtuig te zien. Het vliegt slechts enkele meters boven de grond.Het vliegtuig boort zich in het Pentagon, met een enorme explosie als gevolg.De vuurzee komt tot ver boven het Pentagon, zo heftig als een stroom gloeiend hete lava.De uiteindelijk schade na de aanslag.


De foto's schijnen niet het enige beeldmateriaal van de aanslag te zijn. Het Pentagon heeft ook beelden van een beveiligingscamera van een hotel. Die zijn nog niet openbaar gemaakt.

Opvallend aan de foto's is de datum, 12 september. Dit terwijl de aanslag op 11 september plaatsvond. Volgens deskundigen zou het kunnen zijn dat de datum pas bij het archiveren een dag later is toegevoegd.

Studenten jagen vrouw stuipen op het lijf

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Psychologiestudenten van de Rijksuniversiteit in Groningen hebben met een practicumonderzoek, waar ze onderzochten hoe mensen reageren als ze achtervolgd worden, een vrouw de stuipen op het lijf gejaagd. De voorwaarde van het practicum was dat het niet 's nachts uitgevoerd mocht worden, maar de studenten vonden deze voorwaarde niets en achtervolgden in het donker een vrouw door het centrum van Groningen.

De vrouw zelf kon de achtervolging niet waarderen en heeft aangifte gedaan. De docent heeft inmiddels de studenten op het matje geroepen en noemt het incident 'betreurenswaardig'. De universiteit heeft naar aanleiding van dit incident besloten om soortgelijke onderzoeken te verbieden.

Anna erft toch 100 miljoen euro

AnTjE001 en Draaitafeltje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft de voormalige Playmate van het jaar, Anna Nicole Smith, toch haar erfenis van 88 miljoen dollar (100 miljoen euro) toegewezen gekregen. Deze erfenis was nagelaten door haar overleden echtgenoot.

Anna, destijds 26, trouwde in 1994 met de Texaanse oliebaron Howard Marshall. De miljardair overleed een jaar later op 90-jarige leeftijd. Het stel was slechts 14 maanden getrouwd. De kinderen van Marshall proberen sindsdien te voorkomen dat hun stiefmoeder de helft van de miljardenerfenis krijgt.

Deze uitspraak door de rechter is definitief in tegenstelling tot wat eerder gemeld werd.

Rouwberichten op pakje sigaretten

DJBilly had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De directeur van "DeFacto rookvrij", Trudy Prins, raad minister Borst aan om, het van origine Canadese idee, rouwberichten te plaatsen op pakjes sigaretten. Hierop zou te lezen kunnen zijn dat de gestorven persoon is overleden aan longkanker en nog redelijk jong was. Uit recent onderzoek in Canada blijkt dat steeds meer mensen willen stoppen met roken naar aanleiding van advertenties op de pakjes sigaretten, waarop beschadigde longen, hersenen en tanden te zien zijn.

De woordvoerder van BAT Nederland (de grootste sigarettenfabrikant in Nederland) wilt niets weten van het idee. Hij zegt: "Hoe bedenk je het? Dit is pure bangmakerij, de boodschap geeft geen enkele informatie. Deze waarschuwing kan volkomen verkeerd vallen. Je zult een naaste hebben verloren aan longkanker en dit onder ogen krijgen"

In Mei dit jaar zullen er grotere en indringendere waarschuwingen op de pakjes sigaretten staan.

Iraanse barbie geen succes

In Iran is men minder gelukkig met de schaars geklede, "sexy" barbie. Om dat probleem te verhelpen heeft de fabrikant een Iraanse versie op de markt gebracht gekleed in traditionele Iraanse kleding. De poppen hebben daar de namen "Sara" en "Dara" meegekregen als vervangers voor de Amerikaanse versies van Barbie en Ken.

Overigens loopt de verkoop voor geen meter. Iraanse kinderen preferen de oude, normale Barbiepop.

De lente is in zicht

De lente komt eraan, de eerste crocussen zijn in volle bloei, de sneeuwklokjes zijn al bijna weer uitgebloeid en echt koude dagen hebben we niet meer. De sjaal gaat van de nek, de handschoenen verdwijnen in de kast en overal op straat worden stoepen geveegd en auto's gewassen. De schaatsen kunnen het vet weer in en de sneeuwschep kan weer op zolder. En als je er dan toch bent, kan je de tuinstoelen en de parasol meteen wel mee naar beneden nemen, want de zomer duurt ook niet lang meer.

Wat is het warme weer toch fijn, lekker buiten zijn, genieten van het mooie weer en geen koude handen als je thuis komt. Dit jaar heb ik er echt zin in, ik ben de winter wel weer beu. Zeker als het weer eens drie keer niks was. Ik heb een half uurtje op het ijs gestaan en toen begon het al zodanig te kraken dat het risico me ietsjes te groot werd. Een fatsoenlijk sneeuwballengevecht is er tegenwoordig ook niet meer bij. Geen politie op het schoolplein omdat er teveel ruiten worden in gegooid, geen brugklassers die de volle laag krijgen. Op die manier is de winter maar een saai jaargetijde met als groot nadeel dat het ook nog zo verrekte koud is. Gelukkig is het al weer bijna lente.

Maar ook dan is de pret snel weer voorbij, in de lente kan je gewoon dingen doen en lekker leven. Maar na een paar weken is het vaak al weer zo heet dat er niets rest dan op het strand liggen en van het 'uitzicht' genieten. Op zich is het best vermakelijk, maar ik heb dan niet het gevoel zoals in de lente. Je zit de hele dag in het zand, je zwemt een beetje en zodra je je inspant stroomt het zweet van je voorhoofd. 's Avonds kan je van de hitte niet slapen en de muggen maken het rustig in de tuin zitten onmogelijk. En nooit heb je meer dat je aan het eind va nde dag denkt: 'Dit was nou eens een nuttige dag'.

En is dan de extreme hitte weer voorbij, dan komt de herfst de pret weer bederven met zn regen. De tuinstoelen verdwijnen op zolder, de dikke sokken komen terug. Er wordt hout gehakt voor in de kachel en alles raakt in mineur. De regenjassen komen weer tevoorschijn, de bomen laten hun bladeren uiteindelijk ook maar vallen en iedereen bereidt zich voor op de barre kou van de winter.

Nee, doe mij maar lente

Bejaarde begaat waslijst overtredingen

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bejaarde uit Venlo beging woensdagavond een waslijst aan overtredingen. De politie wilde de man aanhouden op verdenking van rijden onder invloed, maar de bestuurder negeerde de stoptekens. Uiteindelijk kon de man tot stilstand gedwongen worden, waaruit bleek dat de auto niet verzekerd was en ook geen geldig kentekenbewijs had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en weigerde om mee te werken aan een alcoholtest. Hij heeft de agenten zelfs met de dood bedreigd. Op het politiebureau zelf negeerde hij het rookverbod en stak regelmatig een sigaret op.

Uiteindelijk heeft de politie hem een rijverbod voor 12 uur opgelegd. Ook heeft justitie een proces-verbaal opgemaakt voor alle overtredingen en misdrijven.

Boot met illegalen bij Italiaans eiland gezonken

zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer zestig illegale immigranten worden vermist op zee. De boot waarop zij zaten kwam donderdagnacht, 96 kilometer ten zuiden van het Italiaanse eiland Lampedusa, terecht in slecht weer en zonk.

Inmiddels zijn elf passagiers gered. De kustwacht en enkele vissersboten zoeken met behulp van een helikopter naar overlevenden. De illegalen komen vermoedelijk uit Noord-Afrika.

Tomatensaus helpt tegen prostaatkanker

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Etenswaren die uit gekookte tomaten bestaan, zoals spaghettisaus en ketchup, vormen een bescherming tegen prostaatkanker. Twee porties tomatensoep of tomatensaus zouden per week zou moeten volstaan om het risico met 24 tot 36 procent omlaag te brengen. Dit staat in het vakblad van het nationale kankerinstituut van de Verenigde staten.

Het team van Giovanucci, dat het onderzoek leidde, ontdekte dat gekookte tomaten nog meer bescherming bieden dan rode tomaten. Ze denken dat het kookproces de celwanden van de tomaten oplost waardoor je meer Lycopin kan opnemen (een antioxidant) Lycopin zou vermoedelijk het aantal gevaarlijke zuurstofradicalen reduceren, die bij stofwisseling ontstaan. Radicalen staan erom bekend dat ze genetisch materiaal van cellen kunnen beschadigen.

Hoogleraar pleit voor sluiting moskeeŽn

De Utrechtse hoogleraar missiologie A. Jongeneel pleit ervoor dat Nederland, de EU en het Westen een bouwstop voor moskeeŽn afkondigen, totdat er in elk islamitisch land, te beginnen met Saoedi-ArabiŽ, een roomskatholieke of een protestantse kerk staat.

Dat schrijft Jongeneel in het tijdschrift 'Ellips' van de de Evangelische Hogeschool in Amersfoort.

Verder vindt Jongeneel dat voor elke kerk die in de as gelegd wordt in bijvoorbeeld IndonesiŽ, een moskee in het Westen gesloten moet worden tot de kerk herbouwd is.

Jongeneel wijst erop dat voor de islam godsdienstvrijheid ťťnrichtingsverkeer is: men mag moslim geworden, op bekering van een moslim staat echter de doodstraf. Einddoel van de islam is volgens hem onderwerping van alle niet-gelovigen aan koran en sjaria.

Het tijdschrift 'Ellips' staat deze keer vol met aanvallen op de Islam. Zo laat Prof. Willem Ouweneel weten dat moslims altijd zullen blijven streven naar vernietiging van de Joodse staat.

Tilburgse juwelier die rover doodschoot vrij

Mandrake en AnTjE001 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tilburgse juwelier Marc Pijnenburg (40) die vorige week een Marokkaanse roofovervaller doodschoot in zijn winkel is vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. De raadkamer in Breda oordeelde dat er geen dringende redenen zijn hem langer vast te houden.

Volgens justitie blijft hij wel verdachte van doodslag en zal hij zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Tilburgse ondernemers hadden massaal geprotesteerd tegen zijn aanhouding.

Pijnenburg werd vorige week donderdag kort voor de middagpauze overvallen door ten minste twee, maar vermoedelijk vier gewapende overvallers. In de zaak ontstond een vuurgevecht, getuige een aantal kogelinslagen.

Toen de politie ter plaatse kwam hield Pijnenburg ťťn dader onder schot, de anderen waren reeds gevlucht. Tijdens het transport naar het cellencomplex begon de 26-jarige Marokkaan plotseling hevig te zweten en zakte hij in elkaar. Even later bleek dat hij ernstig gewond was door een kogel in de buik.

Marc Pijnenburg liet gisteren aan de pers weten nog te aangeslagen zijn om commentaar te kunnen geven.

WAO-voorstellen drastisch aangescherpt

In de toekomst moeten alleen mensen die absoluut niet meer kunnen werken recht hebben op WAO. Aandoeningen als een whiplash, ME, overspannenheid en rugklachten zouden niet meer tot een WAO-uitkering leiden. Dat staat in een uitgewerkt advies van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Ondanks de nieuwe strenge criteria denkt de SER het aantal arbeidsongeschikten niet te kunnen terugdringen, zoals in januari nog werd voorspeld. Toen ging de SER er nog vanuit dat het aantal nieuwe WAO-ers van 40.000 naar 25.000 per jaar zou kunnen dalen. Nu zit er volgens de SER geen daling meer in, en zijn de nieuwe maatregelen nodig om te voorkomen dat het aantal verder oploopt.

Kritiek op lijsttrekkers binnen VVD en PvdA

Binnen de gelederen van de Partij van de Arbeid en de VVD is forse kritiek geuit op het optreden van de lijsttrekkers Melkert en Dijkstal in het verkiezingsdebat afgelopen woensdag met Pim Fortuyn.

Melkert zei donderdag in Netwerk dat ook hij niet tevreden was en beloofde beterschap. De PvdA-lijsttrekker maakte in het debat een verkrampte en hooghartige indruk en ging een directe confrontatie met Fortuyn uit de weg. VVD-partijvoorzitter Bas Eenhoorn zei tegen de Volkskrant dat Dijkstal de liberale verkiezingsboodschap niet helder overbrengt.

Marcel van Dam, die het debat op tv altijd propageert, zei gisteravond in B&W dat wanneer het altijd zo zou gaan als in het bewuste tv-debat, hij de lijsttrekkers het advies zou geven om maar niet meer in debat te gaan met Fortuyn. Ook andere commentatoren hadden forse kritiek op de houding van de lijsttrekkers, met name op het gedrag van Melkert.

Melkert liet in het programma Netwerk wel weten dat hij weer rechtstreeks in debat wil met Fortuyn. Netwerk zei daarop een ťťn op ťťn debat met Fortuyn te zullen regelen (mits Fortuyn dat ook wil).

Vrouwen in Kenia vaak verkracht

Vandaag, op de Internationale Vrouwendag, heeft Amnesty International een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat in Kenia dagelijks vrouwen fysiek en mentaal mishandeld worden of zelfs gemarteld. Het geweld tegen vrouwen is in Kenia wijdverspreid. Ongeveer 50% van vrouwelijke bevolking heeft ermee te maken. De regering in Nairobi onderneemt er weinig tegen.

Een van de grootste problemen in het Afrikaanse land is dat vrouwen die lijden onder verkrachting en andere vormen van geweld, onvoldoende door de wet worden beschermd. Zo komt verkrachting binnen het huwelijk heel vaak voor, mede omdat dit niet strafbaar is.

Geen gehoor

Vrouwen hebben nauwelijks toegang tot het rechtssysteem en worden vaak door bepaalde culturele tradities ervan weerhouden aangifte te doen. Bij de politie vinden de vrouwen vaak weinig gehoor. Politiefunctionarissen gedragen zich vaak discriminerend jegens vrouwen.

De Keniaanse regering van president DaniŽl arap Moi heeft gelijke behandeling van mannen en vrouwen en maatregelen om geweld tegen vrouwen tegen te gaan wel toegezegd, maar is deze belofte niet nagekomen.

Vrouw laat zwerver doodbloeden na aanrijding

In de Amerikaanse staat Texas heeft een vrouw een zwerver aangereden en vervolgens hem twee of drie dagen laten doodbloeden. De man zat na het ongeluk beklemd in haar voorruit. Zij is aangeklaagd voor moord

Als gevolg van de aanrijding knalde de 37-jarige zwerver Gregory Glen Biggs door de voorruit van de auto. Zijn bebloede hoofd stak door het raam terwijl zijn gebroken benen op de motorkap lagen, aldus politiewoordvoerder Jesse Hernandez van Fort Worth.

Chante Mallard (25) zei tegen de politie dat zij in paniek raakte toen ze in oktober vorig jaar Biggs aanreed. Na het ongeluk reed zij naar huis parkeerde haar auto in de garage en stoorde zich niet aan het hulpgeroep van de man.

Het slachtoffer stierf een dag of twee, drie later door bloedverlies en de shock, aldus de patholoog-anatoom in zijn rapport. Biggs zou het incident hebben overleefd wanneer hem medische hulp zou zijn gegeven.

Mallard heeft het lijk later in een park gedumpt. Daar werd het door de politie ontdekt die een onderzoek begon. Na een tip werd de verpleeghulp woensdag gearresteerd. Tijdens het verhoor zei ze onder invloed van drank en XTC-pillen te hebben gestaan toen de aanrijding plaatshad.

In de garage van Mallard vond men de auto met de vernielde voorruit terug. Het bewijsmateriaal, bloed en haren, waren niet verwijderd.

Rattengif in koffie ziekenhuis

In de Braziliaanse stad Salvador zijn acht mensen overleden toen zij een kopje koffie van het ziekenhuis dronken. Dat rattengif de oorzaak was heeft de recherche van de Braziliaanse rijkspolitie donderdag bekendgemaakt.

Onder de slachtoffers bevinden zich zowel professoren, studenten als medewerkers van het ziekenhuis. De slachtoffers overleden slechts enkele uren nadat zij de koffie hadden gedronken. "Volgens de informatie die we nu hebben, was het geen ongeluk, maar was er opzet in het spel", aldus een woordvoerder van de recherche.

Katja en Ruud in contact met politie

KnoXville, Bolkje en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eergisteravond zijn Katja Schuurman en Ruud de Wild aangesproken door de Amsterdamse politie op hun gedrag. De twee waren in de buurt rondom het concertgebouw verkiezingsposters aan het wildplakken voor het nieuwe tv-programma van Katja 'Lijst 0'.

De stadswacht kreeg Katja en Ruud, in het bijzijn van een cameraploeg van de omroep BNN, in de smiezen rondom het concertgebouw en tipte direct de politie.

Op last van de agenten moesten de twee de posters die zij zojuist hadden opgehangen onmiddellijk weer verwijderen. Schuurman en De Wild zijn er deze keer met een waarschuwing vanaf gekomen. De overtreding had het stel ook zo'n 115 euro boete kunnen kosten.

In 'Lijst 0' richt Katja, samen met Bridget Maasland een politieke partij op. Katja had Ruud uitgenodigd om bij wijze van gastoptreden mee te gaan wildplakken. De Amsterdamse politie neemt de zaak in onderzoek en wist te melden dat de door de gemeente Amsterdam geleden schade op Schuurman en de Wild verhaald zal worden.

AltaVista slaat 1,4 miljoen nutteloze pagina's op

Zoekmachine AltaVista heeft in haar internationale database bijna 1,4 miljoen nutteloze pagina's opgeslagen met daarin louter storingsmeldingen. Het gaat om ruim 990.000 zogenoemde 'Page not Found'-meldingen en ruim 400.000 '404-error'-pagina's.

De 404-storingsmeldingen horen niet thuis in de antwoordenlijstjes van zoekende internetters. Alle zoekmachines hebben enige last van het probleem, maar bij AltaVista is de vervuiling het grootst met bijna 1,4 miljoen nutteloze pagina's. Ter vergelijking: Google telt 153.000 soortgelijke storingspagina's. Het gaat om ruim 80.000 "page not found" en ruim 73.000 404-error's.

Bouwtekeningen parkeerdek v/d Valk weg

Het is nog steeds niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het instorten van het parkeerdek van het Van der Valk hotel in Tiel. De gemeente is de bouwtekeningen van het dek kwijtgeraakt en verwacht ze ook niet meer terug te vinden.

De bouwtekeningen vormen het belangrijkste bewijs om aan te tonen wie de schuld heeft. De schuld kan namelijk bij de ontwerper of bij de uitvoerder liggen. Een ding is wel zeker en dat is dat de staalconstructie van het parkeerdek onvoldoende was.

De verantwoordelijke van de gemeente voor de tekeningen, R. Sawade, ziet er geen belang in om een schuldige aan te tonen. "Het parkeerdek staat er toch niet meer, dus wat dat betreft maakt het niet veel uit. Het is vooral iets dat belangrijk is voor Van der Valk, in verband met het verhalen van de schade."

Van der Valk heeft nog wel de tekeningen van het aangrenzende restaurant. De constructie van het restaurant is hetzelfde als die van het parkeerdek. Bureau Arcadis, dat onderzoek doet voor Van der Valk, heeft deze tekeningen bekeken en doorgerekend en vastgesteld dat het restaurant veilig is. De gemeente wil dit nog niet aannemen en wacht tot de conclusie van hun eigen onderzoeksbureau.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.