Microsoft: IE kan niet los van Windows

Microsoft blijft volhouden dat ze de Internet Explorer niet kan loskoppelen van hun besturingssysteem Windows. Microsoft-vice-president Jim Allchin zei in een video-verklaring. ,,Het is niet eens een zakelijk iets, het is technisch gewoon niet mogelijk."

In de VS hebben negen staten een rechtszaak tegen MS aangespannen om zo het bedrijf te dwingen een gestripte versie van Windows op de markt te brengen.

De directeur van Microsoft, Steve Ballmer, zegt dat een veroordeling door de rechter de nekslag zou zijn voor 's werelds meest gebruikte besturingssysteem. Hij denkt dat concurrenten steeds opnieuw zullen aandringen op aangepaste versies, die dan weer moeten voldoen aan de eisen van alle negen staten. ,,Het zou een oneindig aantal versies betekenen en dat is niet in het belang van computergebruikers en computerfabrikanten."

De negen staten hebben afgelopen maandag hun eisen bijgesteld en willen nu één universele gestripte versie van Windows. Ook hoeft Microsoft van hen de kosten van het inbouwen van de Java-programmeertaal niet zelf te dragen. Microsoft bestudeert nu de nieuwe eisen voor daarop te reageren.