FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 maart 2002

De FOK!shop gaat online...

De afgelopen weken zijn we heel druk bezig geweest met scripten, onderhandelen met leveranciers, invoeren van producten etc. en eindelijk is het begin er.
De FOK!shop is online.
Nu zul je in eerste instantie denken: 'ah, weer zo'n shop voor tweakers' en dat kunnen we enigszins begrijpen omdat we momenteel alleen nog maar computerproducten verkopen, maar toch is ons doel iets anders.
In de toekomst zullen we hier allerlei soorten producten gaan verkopen, en dat tegen vaak zeer lage prijzen. Meer dan 3/4 van de producten die we nu in de shop verkopen zijn bij ons goedkoper dan de goedkoopste prijs in de pricewatch van tweakers.net.
Natuurlijk verdienen we er nog wel iets aan, geld dat we goed kunnen gebruiken om verder te groeien, maar door onze marges zeer laag te houden bieden we onze users de mogelijkheid goedkoop aan nieuwe spullen te komen.
Uiteraard voorzien we al de nodige 'commercie!!!!' reacties, welke we dan ook gegarandeerd zullen negeren. Voor de mensen die het wèl een leuk of handig initiatief vinden hebben we deze moeite gedaan.

De fok!shop is GEEN affiliate program waarbij we in opdracht van of onder de naam van of via een reeds bestaande winkel producten verkopen.
Alles wat we verkopen kopen we ZELF in bij leveranciers, producenten en distributeurs.
Op alle producten zit dan ook de standaard fabrieksgarantie.

We hopen dat dit nieuwe initiatief door de meerderheid gewaardeerd wordt.
De shop vind je vanaf middernacht op shop.fok.nl...

Duitse ijshockey speler doet Hitlergroet

Eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse ijshockeyer Scott Levis bracht donderdag de Hitlergroet tegen een scheidsrechter omdat hij een strafpenalty tegen kreeg. Het gebeurde in de wedstrijd van de Iserlohn Roosters en de Polar Bears. Scott Levis speelde voorheen bij de Amerikaanse NHL clubs: Winnipeg, Florida, Ottawa, en Phoenix.

Voorzitter Gernot Tripcke van de Duitse ijshockey league verklaarde een onderzoek te starten tegen Scott Levis en zijn club de Polar Bears. Die wonnen overigens met 3-0.

Fred Teeven nieuwe lijsttrekker LN

De Amsterdamse Officier van justitie Fred Teeven is voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Zondag stemt het partijcongres over de voordracht. Teeven is nu aanbevolen door het bestuur van LN.

De 43-jarige Amsterdammer staat bekend als een echte ''crimefighter''. In een aantal grote drugszaken (Johan V., Mink K.) ging hij vaak op onorthodoxe wijze te werk. Als politicus wil Teeven zich inzetten voor meer veiligheid. Zo wil hij af van allerlei belemmeringen in de opsporing en vervolging van criminelen.

Partijvoorzitter Jan Nagel is blij met de voordracht: "Teeven is rugbyspeler geweest. Hij kan dus incasseren. Hij is naturel en we gaan hem niet kneden."

Maurice de Hond:''Pim Fortuyn krijgt 28 zetels''

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opiniepeiler en ex-internetondernemer Maurice de Hond deed vandaag een opmerkelijke voorspelling KRO's Ontbijt TV. Lijst Pim Fortuyn zou als de Tweede Kamerverkiezingen op dit moment worden gehouden de grootste partij kunnen zijn. Volgens hem is de huidige aanhang van LPF goed voor 28 zetels. In de meest recente peiling van Interview krijgt de partij 18 zetels.

Volgens De Hond zal deze enorme stijging op 15 mei komen omdat stemmers niet durven te zeggen dat ze voor Fortuyn kiezen. Hij baseert deze conclusie op het resultaat in Rotterdam.

Een opinipeiling van Intomart gaf aan dat Leefbaar Rotterdam gisteren 10-20% van de stemmen zou halen, terwijl de partij 35% van de stemmen in Rotterdam kreeg.

Achttien doden op bloedige dag in M-O

Bij de militaire acties vandaag in Tul Karm en twee nabijgelegen vluchtelingenkampen zijn achttien Palestijnen omgekomen, waaronder een gewone ambulancewerker en een van het Rode Kruis. Ook werden verschillende gewapende Palestijnen gedood, onder wie een leider van de Islamitische Jihad en een van Hamas. Veertig anderen raakten gewond. Het Israëlische leger nam de controle over in grote delen van de stad en de kampen en sloot de electriciteit af tijdens hevige gevechten.

Luchtaanvallen
Israëlische helikopters en F16’s hebben de hele dag aanvallen uitgevoerd op doelen in de West-Bank en Gaza. Ook het kantoor van de Palestijns leider Arafat werd weer geraakt. Op het moment dat bommen een gebouw naast Arafat raakten, was de gezant voor het Midden-Oosten van de Europese Unie Miguel Angel Moratinos in gesprek met Arafat. Niemand raakte gewond.

Volgens Arafat’s adviseur Ahmed Abdel Rahman waren de ruiten van de vergaderkamer waar Aarafat en Moratinos momenten daarvoor hadden vergaderd eruit geblazen. Dat zou ook het moment geweest zijn waarop Arafat met Shimon Peres aan de telefoon was. Arafat hield de hoorn in de lucht en vroeg Peres “Hoor je dit?” toen een van de raketten insloeg.

Zelfmoordaanslag
Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf vanmiddag opgeblazen in de lobby van een hotel in de nederzetting Ariel op de Westoever. Tien mensen raakten gewond, de terrorist kwam om. Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina heeft de aanslag opgeëist. In Jeruzalem is een man gearresteerd die in een koffiehuis een zelfmoordaanslag wilde plegen. Klanten zagen draden uit zijn tas hangen en overmeesterde hem. Volgens de politie was het explosief al klaar voor gebruik.

Voetbal
De Israëlische Voetbalbond gaat in beroep tegen de beslissing van UEFA om alle wedstrijden in Israël op te schorten tot nader order. Vanwege de verdere escalatie van het geweld wil de organisatie geen wedstrijden meer houden in Israël. De directe aanleiding was de aanslag op een restaurant in Tel Aviv. Onder de gasten waren twee Israëlische voetbalspelers, die overigens ongedeerd bleven.

'PC-lampjes verraden veel'

Phoenixx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse onderzoekers denken te kunnen aantonen dat het mogelijk is om computergebruikers in de gaten te houden door goed te kijken naar het knipperen van de diverse LED-lampjes op de PC en de gekoppelde randapparatuur.

De onderzoekers die verbonden zijn aan Lockheed Martin Space Systems in Denver en de Auburn University van Alabama gaan ervan uit dat het optische signaal van de software-gestuurde LED's in feite de echo zijn van de datastroom.

Als dat zo is zouden kwaadwillenden persoonlijke gegevens van PC-gebruikers kunnen ontfutselen door het bekijken en met speciale apparatuur decoderen van de knipperende lampjes. Op diverse soorten communicatie-apparatuur zoals modems, routers, PC's en toetsenborden zijn LED-indicatoren aanwezig.

De uitkomsten van het onderzoek worden nog dit jaar gepubliceerd.

Jeugdbende verdacht van honderd inbraken

De politie in Den Bosch heeft elf jeugdige verdachten aangehouden en denkt daarmee ruim honderd inbraken te hebben opgelost. De verdachten, in leeftijd variërend van zestien tot twintig jaar, hadden het vooral voorzien op auto's, bedrijfspanden, scholen en gebouwen van sportverenigingen.

De jeugdbende zou enkele maanden actief zijn geweest. Om de golf aan inbraken op te lossen, had de politie een team van vijf rechercheurs geformeerd. Het is niet bekend hoeveel schade de jongeren hebben aangericht.
Tijdens het onderzoek van de politie is een deel van de gestolen spullen teruggevonden.

De verdachten waren tijdens hun strooptochten vaak onder invloed van alcohol en XTC. Vijf jongeren zitten nog in voorarrest. De anderen zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Politie schiet op automobilist

Donderdagavond bij een controle hebben agenten van het politiekorps Hollands Midden gericht geschoten op een automobilist. Daarbij is de man gewond geraakt. Welke verwondingen hij heeft opgelopen, is nog niet bekend.

De man, die een bekende van de politie zou zijn, verzette zich volgens de politie bij een aanhouding op de Lekdijk West, op de grens van Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Half miljard internetters wereldwijd

Uit onderzoek van Nielsen/Netratings blijkt dat een half miljard mensen thuis toegang tot internet hebben. Dat komt neer op 8 procent van de wereldbevolking.

Noord-Amerika is koploper als het gaat om percentage internetters van de bevolking : 39 procent van alle internetters woont in de Verenigde Staten of Canada. In die twee landen hebben 191,7 miljoen mensen thuis toegang tot internet.

Het aantal internetters in Europa, Afrika en het Midden-Oosten bedraagt 134,7 miljoen. In Azië zitten 110,1 miljoen internetters, terwijl in Zuid-Amerika 20,7 miljoen mensen toegang hebben tot het internet.

In Noord-Amerika groeit het aantal internetters daarentegen wel het minst snel. In het laatste kwartaal van 2001 nam het aantal internetters daar met 3,2 procent toe. In de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten bedroeg het groeipercentage 4,9 procent, in Azië was er een stijging met 5,5 procent.

Wereldwijd waren er in het vierde kwartaal van 2001 5 procent meer internetters dan in het jaar ervoor.

XS4ALL wint rechtszaak tegen AbFab

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

AbFab moet stoppen met het versturen van spam aan de abonnees van internetprovider XS4ALL. Voor elke e-mail die AbFab aan een abonnee van XS4ALL verstuurt, moet het bedrijf een boete van 50 euro betalen. De maximum boete die AbFab opgelegd kan krijgen is 2,5 miljoen euro. De Amsterdamse rechtbank bepaalde dit vandaag.

De eis van XS4ALL dat AbFab ook moet stoppen met het mailen van houders van domeinnamen die door XS4ALL worden gehost, werd niet toegewezen, omdat dat 'te moeilijk' zou zijn. XS4ALL had in het kort geding geëist dat AbFab stopt met het versturen van commerciële e-mails naar de abonnees van de provider. Volgens XS4ALL maakt AbFab inbreuk op de privacy en misbruikt het bedrijf de door XS4ALL geboden voorzieningen.

XS4ALL is opgetogen over de uitspraak. "Dit vonnis vormt een goede stap in de strijd tegen spam. XS4ALL hoopt dan ook dat dit vonnis een duidelijk signaal vormt dat spam aan klanten van XS4ALL onrechtmatig is." XS4ALL moet naar eigen zeggen hoge kosten maken om spam te bestrijden. Zo heeft de provider vijf werknemers in dienst die een dagtaak hebben aan het behandelen van klachten over spam. Al met al vormt spam voor de provider een jaarlijkse schadepost van 368.000 euro.

Xbox maakt krassen op DVD's

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds de lancering van de Xbox in Japan, twee weken geleden, heeft Microsoft 243 klachten ontvangen van gebruikers die claimen dat de spelcomputer schade toebrengt aan afgespeelde dvd-schijfjes.

Het softwareconcern gaf toe dat ook in de Verenigde Staten Xbox-bezitters hierover hebben geklaagd. Microsoft maakte het aantal klachten vanuit de VS niet bekend.

Microsoft verklaarde overigens eerder deze week dat de krassen naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt worden doordat de dvd-schijven verkeerd in de speler worden geplaatst, en niet omdat er iets met de X-box mis zou zijn. Ondanks de krassen kunnen de discs volgens Microsoft nog wel gewoon worden afgespeeld.

Inmiddels heeft de onderneming zich soepeler opgesteld. Microsoft heeft aangegeven dat het alle hardware en de beschadigde software onvoorwaardelijk zal vervangen. Van een recall is echter nog geen sprake, aldus Microsoft.

Volgens bronnen heeft Microsoft 125.000 Xboxen verkocht in de eerste drie dagen dat het product in Japan op de markt was.

Illegale zendmasten worden niet weggehaald

Nederlandse gemeenten laten vaak illegale gsm-zendmasten staan, terwijl ze weten dat er geen vergunningen voor de masten zijn. Dat is gebleken uit een onderzoek van F. Karthaus dat hij deed in opdracht van de Universiteit Utrecht.

Door veel gemeenten, onder andere Rotterdam en Amsterdam, wordt een 'gsmmast-beleid' gevoerd waarin de vergunningplicht voor zendmasten is opgenomen. Daar bovenop zouden alle gemeenten zijn begonnen met het inventariseren van de illegaal gebouwde zendmasten. Maar ze gaan volgens Karthaus niet over tot het verwijderen van de illegale constructies.

Karthaus verrichtte zijn onderzoek op verzoek van bewoners van een flatgebouw in Amsterdam. Op het gebouw waarin zij wonen werd plots een mast neergezet. De bewoners waren bang dat de mast hun gezondheid zouden schaden. Daarom wilden ze dat er onderzoek gedaan werd naar de wettelijke eisen voor het plaatsen van een gsm-mast en naar de juridische mogelijkheden om de bouw tegen te gaan.

Gegevens CIA medewerkers op internet

De Britse veiligheidsfirma Matta heeft de e-mailadressen en telefoonnummers van tientallen CIA-medewerkers te pakken gekregen via een simpele zoekactie op Google..

Het beveiligingsbedrijf toont zo in het rapport 'Internet-based Counterintelligence' aan hoe eenvoudig het is om interessante informatie te krijgen over de Amerikaanse spionagedienst. Het bewuste rapport van het bedrijf is via hun site te downloaden.

Microsoft: IE kan niet los van Windows

Microsoft blijft volhouden dat ze de Internet Explorer niet kan loskoppelen van hun besturingssysteem Windows. Microsoft-vice-president Jim Allchin zei in een video-verklaring. ,,Het is niet eens een zakelijk iets, het is technisch gewoon niet mogelijk."

In de VS hebben negen staten een rechtszaak tegen MS aangespannen om zo het bedrijf te dwingen een gestripte versie van Windows op de markt te brengen.

De directeur van Microsoft, Steve Ballmer, zegt dat een veroordeling door de rechter de nekslag zou zijn voor 's werelds meest gebruikte besturingssysteem. Hij denkt dat concurrenten steeds opnieuw zullen aandringen op aangepaste versies, die dan weer moeten voldoen aan de eisen van alle negen staten. ,,Het zou een oneindig aantal versies betekenen en dat is niet in het belang van computergebruikers en computerfabrikanten."

De negen staten hebben afgelopen maandag hun eisen bijgesteld en willen nu één universele gestripte versie van Windows. Ook hoeft Microsoft van hen de kosten van het inbouwen van de Java-programmeertaal niet zelf te dragen. Microsoft bestudeert nu de nieuwe eisen voor daarop te reageren.

Beeld van naakte prins Charles in Brazilië

In de Braziliaanse stad Palmas wordt de Britse kroonprins Charles op een bijzondere manier vereeuwigd. Midden in de stad komt een bronzen beeld van hem te staan. De prins wordt vrijwel naakt afgebeeld als een gespierde, gevleugelde god.

Het bronzen beeld van prins Charles is wel voorzien van een lendedoek. Voor zover bekend toont het gezicht de meeste gelijkenissen.

Het beeld toont de milieubewuste Charles als Redder van de Wereld en wordt levensgroot. Dinsdag kreeg de prins tijdens een bezoek aan het Amazonegebied een miniatuur van het kunstwerk te zien. Hij toonde zich zeer verrast en zelfs een beetje ontroerd.

Beatles wilden Lord of the Rings verfilmen

Rubbertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dertig jaar geleden hadden de Beatles al het plan opgevat om The Lord of the Rings the gaan verfilmen. Dennis O'Dell, de filmproducer van de Beatles, verklaarde dat tegenover de Times Of Londen. Paul McCartney zou de rol van Frodo gaan spelen, terwijl John Lennon de tovenaar Gandalf zou vertolken.

Het aandeel van Ringo Starr en George Harrison was nog niet duidelijk. Het project ging echter niet door, omdat er geen regisseur gevonden kon worden. David Lean was geinterreseerd, maar had het te druk met een andere film. Stanley Kubrick was ervan overtuigd was dat de boeken niet verfilmbaar waren. O'Dell zei verder dat de band er tevens over dacht een speciale soundtrack voor de film te schrijven.

Laatste rustplaats speciaal voor junks

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drugsverslaafden in Den Haag kunnen er binnenkort op rekenen dat zij na hun dood niet in een anoniem graf terechtkomen. Het drugspastoraat krijgt de beschikking over een gedeelte van begraafplaats Oud Eik en Duinen om overleden junks een herkenbare laatste rustplaats te geven. Drugspastor E. van Egmond benaderde de begraafplaats omdat hij merkte dat een anonieme uitvaart zonder belangstellenden een van de grootste angsten van drugsverslaafden is. Ik vindt hij dat ook de 'probleemgevallen' in de maatschappij meer dan dat verdienen.

Er zouden acht graven in een hoekje van het terrein moeten komen. In elk van die graven is ruimte voor drie stoffelijke overschotten. In het midden van dat gebied moet een gedenkteken komen.

Het is nog onduidelijk wanneer het project daadwerkelijk gerealiseerd wordt. De financiering is nog niet helemaal rond. Oud Eik en Duinen heeft besloten om een deel van de grond gratis beschikbaar te stellen.

Lokauto's tegen autokrakers in Amsterdam

gerritdekzijl en ernie09 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie zet lokauto's in om autokrakers te pakken. De politie parkeert onopvallende auto's op plekken waar autokrakers actief zijn. Aantrekkelijke spullen als mobiele telefoons en laptops dienen als lokaas. Vanuit een observatiewagen wordt de lokauto in de gaten gehouden. De politie kan de krakers zo op heterdaad betrappen en direct arresteren.

De proef die acht maanden zal gaan duren, start deze maand en is in de hele stad. De actie verplaatst zich iedere maand naar een van de acht Amsterdamse politiedistricten.

In 2001 werden in Amsterdam bijna 25.000 autokraken gepleegd.

El Moumni op 25 maart voor rechter

Imam Khalil el Moumni moet zich op 25 maart voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden voor zijn omstreden uitspraken van vorig jaar.

In het tv- programma Nova zei El-Moumni begin mei 2001 dat homoseksualiteit een schadelijke ziekte is voor de samenleving. Verder zei hij onder meer dat als deze ziekte zich onder de jeugd verspreidt, de mens zal uitsterven. "Als straks ouderen niet meer actief zijn in de voortplanting, wie maken dan nog kinderen als mannen onderling trouwen en vrouwen ook." In een door El Moumni geschreven boekwerk met een aantal van zijn preken noemde hij Europeanen lager dan honden en varkens omdat zij homoseksualiteit toestaan.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam denkt te kunnen aantonen dat de imam anderen bewust heeft aangezet tot haat dan wel belediging.

De advocate van El Moumni, L. van den Puttelaar, noemde het in december beschamend om te moeten constateren dat ''in dit in toenemende mate intolerante land'' haar cliënt is aangeklaagd door het OM. Volgens haar geeft het geen pas om een geestelijke voor de rechter te laten verschijnen om verantwoording af te leggen over de uitleg van religieuze geschriften.

Céline Dion gaat zingen voor 115 miljoen euro

Jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor drie jaar optreden in Las Vegas gaat Celine Dion een slordige 115 miljoen euro ontvangen. De 33-jarige zangeres uit Canada heeft een overeenkomst gesloten met het Caesars Palace casino, waar ze in een speciaal voor haar gebouwde zaal zal gaan optreden.

De show die begint in maart 2003, bestaat naast optredens ook uit allerlei acts en heeft extravagante toneeldecors van verschillende kunstenaars. Dion heeft vorig weekend in Los Angeles voor het eerst weer opgetreden na een muzikale rustpauze van twee jaar.

André Hazes nu politicus

De gemeenteraad van De Ronde Venen (o.a Vinkeveen) wordt opgevrolijkt met de bekendste vertolker van het levenslied van ons land, André Hazes.

Hazes stond als lijstduwer op de lijst van de lokale partij Ronde Venen Belang, maar door de 362 voorkeurstemmen die op André werden uitgebracht kreeg hij na de lijsttrekker de meeste stemmen, en werd zodoende direct in de raad gekozen. De partij haalde in totaal 5 zetels.





Rondo Rousso

De dwarsfluitspeelster Berdien Stenberg is, dankzij voorkeurstemmen, herkozen in de gemeenteraad van Almere. Stenberg, de afgelopen jaren fractieleider van het CDA, had zichzelf op de 18e plaats laten zetten omdat ze in verwachting was.

Paul McCartney gaat trouwen

MaTiC had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-Beatle Paul McCartney heeft bekend laten maken dat hij in juni in het huwelijk gaat treden met zijn verloofde Heather Mills. De details voor het huwelijk zijn nog geheim, maar het ziet er naar uit dat het een megahuwelijk wordt met veel mediabelangstelling uit de hele wereld.

Het jaar 2002 zal helemaal een geluksjaar voor hem worden aangezien hij ook nog voor de tweede keer grootvader wordt. Paul McCartney was overigens al eerder getrouwd, maar zijn vrouw overleed in 1998 aan borstkanker.

School wijst moslim terecht af

MaTiC had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Zuiderpark College in Rotterdam heeft terecht een moslim afgewezen. De moslim solliciteerde naar een baan op de "reproductieafdeling" maar volgens zijn geloof mag hij vrouwen geen hand geven. De school vind namelijk dat die functie een representatieve functie is, waar je regelmatig mensen een hand moet geven. Hiermee maakt de school geen verboden onderscheid op grond van godsdienst, althans zo oordeelt de Commissie Gelijke Behandeling.

Het anti-discriminatiebureau vocht deze afwijzing begin januari aan tijdens een zitting van de Commissie Gelijke Behandeling. Volgens dat bureau is die functie van "repro-medewerker" niet zo erg representatief als dat de school denkt.

Peres belde met Arafat tijdens bombardement

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres heeft woensdag tijdens de beschietingen van Yasser Arafat's kantoor met hem gebeld. Dat hebben Palestijnse bronnen gezegd. Peres bevestigde dit niet direct: "Ik kan geen details geven, omdat het gesprek vertrouwelijk was en de man met wie ik sprak zich bedreigd voelde", aldus Peres. Volgens de Israëlische krant Yediot Aharonot zou Arafat gezegd hebben: "Shimon, Ze zijn bezig me te bombarderen." Volgens Palestijnse bronnnen kwamen de raketten op zo’n tien meter afstand van Arafat’s kantoor terecht. In tegenstelling tot dat verklaarde de Israëlische minister van Defensie dat de raketten zo’n "drie tot vierhonderd meter ervandaan" neerkwamen.

Nieuwe invallen
Een grote troepenmacht van het Israëlische leger is vanmorgen de stad Tul Karm en twee vluchtelingenkampen op de Westoever binnengevallen. Mensen werden in hun huizen gehouden terwijl eenheden huis voor huis doorzochten voor terroristen. Ook hervatte de luchtmacht aanvallen op doelen in de Gazastrook. Drie mensen kwamen om, waaronder een 17-jarige jongen en een lid van de Islamitische Jihad.

Reactie op kritiek uit de VS
In een reactie op de hardste kritiek van de Verenigde Staten tot nu toe, zei de Israëlische premier Ariel Sharon dat Israël nooit de oorlog heeft verklaard aan het Palestijnse volk, en dat de militaire operaties ter zelfverdediging waren.

"De Palestijnse Autoriteit en haar leider heeft Israël in een oorlog gedwongen, en zij die de oorlog zijn begonnen hebben ook de macht om die te stoppen", aldus Sharon in een schriftelijke verklaring. Buitenlandse Zaken-minister Shimon Peres zei op de Israëlische radio dat Israël niet tegen het Palestijnse volk vecht en dat er "geen intentie is om de Palestijnen iets aan te doen."

Kruisboogschutter belaagt dieren

Quartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kruisboogschutter heeft het op dieren gemunt op een plaatselijke kinderboerderij in Bodegraven. Deze week werd er een beestje met een pijl in het lichaam dood aangetroffen. Ook werden er meer pijlen gevonden bij het konijnenverblijf. Volgens de politie gebeurt dit allemaal na sluitingstijd, en moet dus van grote afstand gebeuren.

Vorige maand is er ook al eens geprobeerd om kippen te doden bij een volkstuinencomplex in Bodegraven. De politie vermoed dat het om dezelfde dader gaat.

'Nederland helemaal niet zo tolerant'

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

H. Karaçaer, directeur van de islamitische beweging Milli Görus, zegt dat Nederland helemaal niet zo tolerant is als altijd werd gedacht. Volgens hem blijkt dat uit de overwinning van Pim Fortuyn in Rotterdam en zijn voorspelde zege bij de Tweede-Kamerverkiezingen.

Volgens hem getuigt de uitslag van onbehagen onder de mensen over moslims en buitenlanders. Dat is volgens Karaçaer het enige onderwerp waar Fortuyn duidelijk over is geweest. ,,Hij is niet duidelijk over de vraag hoe hij de wachtlijsten in de zorg wil wegwerken. Maar hij heeft wel herhaaldelijk gezegd dat hij de komst van moslims naar Nederland niet ziet zitten.''

Hij vreest dat door de opkomst de sfeer voor moslims in Rotterdam grimmiger zal worden.

Onbegrijpelijk

Bourzik, het Rotterdamse raadslid van GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat één op de drie Rotterdamse stemmers tegen de multiculturele samenleving is. ,,Als ik burgemeester was, zou ik daar onmiddellijk onderzoek naar laten doen.''

De Marokkaan stond vierde op de kandidatenlijst en heeft het niet gehaald.

In Rotterdam stemde ruim 34% voor Fortuyn. 42% van de stad bestaat uit allochtonen, hetgeen betekent dat wanneer alleen autochtonen op Leefbaar Rotterdam hebben gestemd, dat meer dan de helft zou zijn.

Actie Theo Van Gogh leidt tot aanklacht

De actie die filmer, tv-presentator en columnist Theo van Gogh gisteren gevoerd heeft voor het Marokkaanse PvdA raadslid Fatima Elatik uit Amsterdam, is verkeerd gevallen bij haar zelf.

Gisteren stond er op de voorpagina van Het Parool de volgende advertentie: 'Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elkatik, PvdA'.

Fatima Elatik was vorig jaar een fervent tegenstander van het toneelstuk Aïsja, waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. Theo van Gogh heeft zich daar het afgelopen jaar in columns meerdere malen zeer laatdunkend over uitgelaten. Volgens Van Gogh gaf het geen pas dat Elatik voor censuur pleitte. Het toneelstuk werd uiteindelijk niet opgevoerd omdat de Marokkaanse spelers werden bedreigd.

Elatik, zelf moslim, vond het destijds "moedig" dat het stuk niet opgevoerd werd, omdat gelovigen erdoor gekwetst worden. Elatik vond dat de vrijheid van meningsuiting in geloofszaken ook te ver kon doorschieten. Van Gogh was daar woest over, en is van mening dat "fundamentalisten" zich niet met de kunsten hebben te bemoeien.

Aanklacht

Volgens het Parool is de advertentie onder valse voorwendselen aangeboden. Van Gogh ontkent dat ten stelligste. "Het is aangeboden door Van Gogh Filmproducties BV".

Elatik laat weten dat ze de advertentie "grote shit" vindt en kondigde aan Van Gogh wegens laster te zullen aanklagen. Theo van Gogh zelf ziet hier met groot plezier naar uit. Hij wenst haar "veel sterkte met de vrije meningsuiting". Van Gogh nam het afgelopen jaar Elatik meerdere malen onder vuur in harde columns op zijn site.

Elatik, not amused

Rochelle weet dat Rowena is vermoord

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rochelle (3) is te weten gekomen dat haar zusje Rowena (4) is omgebracht. Een psycholoog die het meisje onderzocht, heeft zijn mond voorbij gepraat. De advocaat van Rochelles vader is woedend. "Wij hadden Rochelle in het bijzijn van haar familieleden over die vreselijke gebeurtenis willen vertellen. Nu is het zonder enig overleg gebeurd."

De advocaat heeft de kinderrechter gisteren tijdens een zitting in Dordrecht verzocht om een tweede, onafhankelijk onderzoek naar de geestesgesteldheid van de peuter en de ouderschapskwaliteiten van haar vader. Hij heeft grote moeite met het onderzoek dat de Raad voor de Kinderbescherming aanvoert om Rochelle in een pleeggezin te plaatsen. Volgende week donderdag wordt beslist wat er met Rochelle gaat gebeuren.

Volgens onbevestigde berichten heeft Rotterdammer Mike J., de vriend van Rochelles moeder Wanda Rikkers, de moord op Rowena gedeeltelijk bekend. Binnenkort wordt er een dagvaarding tegen Wanda Rikkers en Mike J. wordt uitgebracht. Naar verwachting zal het duo in april terechtstaan.

Bush laat hersens wederom in de kast

President Bush heeft zeer waarschijnlijk zijn hersens thuis gelaten afgelopen zondagavond. Hij was aanwezig bij het Presidentieel Gala in Washington, waar onder andere Stevie Wonder op het podium achter het klavier plaatsnam.

Vlak voordat hij begon, stond Bush op, lachte naar Stevie en zwaaide naar hem. Voor degene die dit niet bijzonder vinden: Stevie Wonder is vanaf zijn derde blind....

Winst Fortuyn schokt de politiek

De grote zege van Fortuyn is hard aangekomen bij de overige partijen in Nederland. Vooral bij de PvdA-top is de zege van Fortuyn in Rotterdam aangekomen als een keiharde mokerslag.

Melkert noemt de uitslag schokkend. "Ik begrijp het niet. Zonder duidelijk programma zoveel steun"
PvdA Partijvoorzitter Koole sprak van "een vreselijke uitslag".

VVD leider Hans Dijkstal noemt het succes van Pim Fortuyn en Leefbaar Nederland niet alleen een probleem voor de VVD, maar voor alle gevestigde partijen.

Zowel Dijkstal als Melkert willen de strijd met Fortuyn fors opvoeren richting de verkiezingen van 15 mei.

VVD voorzitter Eenhoorn sprak van een dramatische wending in het politieke landschap: "Als dit zo doorgaat gaat Nederland een economische ramp tegemoet". Hij vindt dat er keihard campagne moet worden gevoerd de komende tijd. "Eigenlijk iedere dag".


Fortuyn heeft niet alleen voorstanders, zo bleek vandaag toen hij zelf zijn stem uitbracht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.