Zwembad sluit eerder door vervelende jeugd

Ongeveer tien jongetjes in de leeftijd van 12 tot 14 jaar hebben zwembad het Valleibad te Veenendaal twee uur eerder doen sluiten. De mannetjes van Marokkaanse en Turkse komaf terroriseerden het personeel en de bezoekers zo erg dat men zich hiertoe gedwongen voelde. De massaal opgetrommelde politie nam volgens een woordvoerster "na een goed gesprek" geen maatregelen tegen de jeugdigen omdat er "geen strafbare feiten" waren gepleegd.

Een badmeester greep één van de jongens in zijn kraag omdat hij een zak chips leeggooide aan de rand van het zwembad. Ondertussen alarmeerden vrienden van de jongen via gsm's familie en vrienden.

Enkele leden van het zwembadpersoneel voelden zich zo benard dat zij zich opsloten in kleedruimtes. Terwijl het zwembadpersoneel de wanhoop nabij is, zegt burgemeester J. Spros dat hij "deze pubers en hun ouders graag op het wangedrag wil aanspreken".

Een medewerkster van het Valleibad is woest over deze uitspraak. "Ik ben geen racist. Maar, neem me niet kwalijk, dit buitenlandse gajes verpest ons hele zwembad. Zowel de politie als het gemeentebestuur moet bikkelhard optreden. Zo niet, dan zitten alle badmeesters binnenkort in de Ziektewet", zegt zij.

Er werden geen arrestaties verricht. De tien jongeren kunnen wel een brief thuis verwachten waarin staat dat zij een zwembadverbod hebben voor tenminste een half jaar.