FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 februari 2002

Christelijke oproep tot moorden

KomMaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Metropoliet en hoogste geestelijke van de Orthodoxe Kerk in GeorgiŽ Atanase Sjakvasjivili heeft vandaag in een uitzending, voor een Georgische televisie-omroep, gezegd: "Alle sektarische christenen in Georgie zouden doodgeschoten moeten worden."

Jehovah's getuigen, baptisten, anglicanen en leden van pinkstergemeenten rekent hij tot sektarische christenen. Ook sprak hij zijn sympathie uit voor voormalig geestelijke Basil Mkalavisjvili, die uit zijn ambt werd geschorst vanwege gewelddadige acties tegen minderheidsgroeperingen in Georgie.

Niet lang geleden hebben aanhagers van Basil nog een opslagloods van een bijbelgenootschap overvallen, waarbij de boeken verbrand werden. Atanase vond deze daad "Heldhaftig en mannelijk."

Een ding wil ik toevoegen: Mensen, houd de reacties normaal graag!

Zillion uitverkocht

Vandaag werd de volledige inboedel van de Antwerpse mega dancing Zillion openbaar verkocht.

Er kwamen meer dan 1000 kooplustigen naar de verkoop. De zaal die voorzien was op 600 mensen was daardoor ook direct gevuld. Een grote groep (mogelijke) kopers geraakte daardoor niet binnen.

De 1600 loten, gaande van gadgets over hightech zoals de bewegende dansvloer, tot een luxueze Mercedes aan toe werden geveild.
De veiling begon deze ochtend rond 8 uur en eindigde meer dan 12 uur later.

Zillion-baas Frank Verstraeten probeerde op de valreep de openbare verkoop tegen te houden door een kort geding, maar dat mocht niet baten.

Het Antwerpse gerecht heeft op het laatste nippertje een aantal loten uit de verkoop gehaald en in beslag genomen in kader van het onderzoek.

Het totaal van de veiling zou zo'n § 570.155 hebben opgebracht.
Dit is ruim onder de € 2 miljoen schulden die de NV Media Hall heeft bij de belangrijkste schuldeiser, brouwerij Alken-Maes.
Via deze verkoop wilde de brouwerij zijn geld terugkrijgen.

Met slang in broek achter het stuur

Een 21-jarige man uit Duitsland, werd aangehouden op een weg in "Goettingen". De man was verdacht van rijden onder invloed, maar hij vertelde de politie dat onder het rijden zijn slang ontsnapte uit zijn kooi en in zijn broek klom.

De man schrok zodanig dat hij geen controle meer over het stuur kon houden en dat hij daarom zo erg slingerde. De politie heeft de man geholpen om de slang uit zijn broek te halen.

Naamsverandering voor songfestival

De Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival, Sergie, gaat de naam van zijn groep wijzigen. In plaats van 'Sergio @ The Ladies' wordt het 'Sergio & The Ladies'.

De, voor de hand liggende, reden is dat als je de originele groepsnaam vertaalt, je iets krijgt als 'Sergio op het vrouwentoilet'...

Alhoewel, misschien kan een beetje provoceren wel de overwinningskansen vergroten!

Amerikanen dumpen high tech-vuil in AziŽ

MaTiC, inovation en MaD hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten dumpen op grote schaal computerafval in AziŽ. Grote gebieden in China, Pakistan en India zijn zwaar verontreinigd omdat er edelmetalen worden gewonnen uit de afgedankte hardware. Vijf milieugroeperingen komen tot deze conclusie. In tegenstelling tot Europa kent de VS nauwelijks regelingen voor recycling.

Inzameling geeft in de VS geen garantie voor milieuvriendelijke verwerking van het afval, stelt de Silicon Valley Toxics Coalition, een milieu-organisatie. Naar schatting belandt 50 tot 80 procent van het computer-afval alsnog in AziŽ.

Daar worden onder levensgevaarlijke omstandigheden nog bruikbare grondstoffen uit het afval gewonnen. De bewoners verbranden het afval om er metalen uit te winnen. De grond en nabijgeleven rivier zijn zo zwaar vervuild met lood, cadmium en kwik, dat schoon water moet worden aangevoerd van een dorp 30 kilometer verderop. Irrigatiekanalen zijn volgestort met het glas van monitoren.

Amerikaanse bedrijven mogen het afval in het buitenland afzetten, omdat de VS als enige westerse land weigert een VN-verdrag te erkennen dat export van giftig afval verbiedt.

Keroppi moet wachten

Keroppi moet wachten

Eindelijk was het dan zover, eindelijk. Mijn date (die door omstandigheden al 2x keer was verzet) zou eindelijk gaan plaatsvinden.

En dan spreek je af op een lekker centraal plekje, zoals het station. Ik had precies beschreven waar ik zou staan en gezien het feit dat ik een knalrode jas heb kun je me moeilijk over het hoofd zien.

De afspraak was 1 uur, maar omdat ik zoals altijd te vroeg was, stond ik al om 12.30 op de afgesproken plek. Discman aan, een beetje nonchalant tegen het hekje staan en natuurlijk mijn charmantste glimlach op mijn lippen.

Die charmante glimlach was bijzonder moeilijk vol te houden toen ik er al binnen 5 minuten achterkwam dat dit niet de meest ideale plek was om te moeten wachten.
Een man (oud, eng en irritant) kwam in mijn, wat ze bij zelfverdediging je "persoonlijke ruimte" noemen, staan.
Wat doe je dan? Eerst negeer je het... als ze er geen lol aan beleven zijn ze zo weg. Maar ik begon met toch knap ongemakkelijk te voelen en stapte over op plan B: "wil je alsjeblief weggaan" vroeg ik mister creep vriendelijk doch dringend.

En kijk aan: succes! De man sjokte weg. En ik kan weer verder waarmee ik bezig was, al wachtend muziek luisteren.

Zo lang als het duurde tenminste... Want nu kwam enge man nummer 2 bijzonder dicht voor me staan. Dat is opzich niet zo erg, maar hij zorgde wel ervoor dat ik geen uitzicht had op de mensen die de hal in kwamen lopen. En daar was ik behoorlijk wat meer in geÔnteresseerd dan in zijn achterhoofd.

Terwijl ik nog steeds charmant glimlachend over hem heen probeerde te kijken, om zo te zien of mijn date al kwam opdagen, draaide hij zich op en keek mij recht aan. "Wacht je op mij, meisje?" lispelde hij in mijn gezicht.
"Nee hoor" was mijn antwoord, waarbij ik bepaald niet echt mijn best deed om de minachting in mijn stem te verbergen.

De wijzers van de klok bewogen richting de 1 uur. Hoi hoi! Nog even en ik mag hier weg!. Die blijdschap verdween weer toen creep numero uno zich weer naast mij had opgesteld en Psssst, meisje in mijn oor sprak.
Ik deed net of het volume van mijn discman op 10 stond zodat ik hem niet hoorde. En ach... na 3x hetzelfde herhaald te hebben gaf hij het weer op.

Hee! Maar daar, is dat hem? In de verte zie ik een jongen aankomen die me wel erg herkenbaar voorkomt. Terwijl ik weer nonchalant ergens heenkijk met mijn ene oog probeert mijn andere oog de jongen zijn bewegingen te volgen. Dichterbij... dichterbij... hmm nog steeds te ver weg om goed te kunnen beoordelen.

Grrr... het is hem toch niet, de jongen buigt af en loopt niet meer in mijn richting.
Lang kan ik daar niet over nadenken want er dient zich een nieuwe creep aan.
Nu hoor ik van de andere kant "Pssst, meisje", nou als ze het nou nog ietsje beter ondeling coŲrdineren dan kunnen ze het in stereo doen .
Moedeloos van dit soort mensen negeer ik ook dit "geval". Maar deze geeft niet op, deze is vastbesloten om mijn aandacht te krijgen. Ik voel hem denken "Als ze me niet wil horen, dan zal ze me voelen".
Nee gelukkig hield hij zijn handjes thuis, maar hij blies wel tegen mijn gezicht.
Ha, leuk geprobeerd maar als ik vastbesloten ben om jou te negeren loser, dan doe ik dat ook.

Mijn grootste zorg is nu op het moment niet meer die irritante figuren, nee mijn date zorgt voor zenuwen. Het is namelijk al 1 uur geweest en hij bevindt zich nog niet binnen mijn gezichtsveld.
Met elke minuut die sinds dat moment verstrijkt stijgt mijn woede (*^%&* waar blijf je klootzak) en daalt mijn zelfvertrouwen (Ben ik het dan niet waard om op tijd te komen? ).

Ik ben dan ook bijna de wanhoop nabij wanneer om kwart over mijn telefoon gaat: "Hoi, ehm sorry maar ik kan je niet vinden!". Na wat aanwijzingen gegeven te hebben zie ik hem dan eindelijk aankomen.
Snel weg van deze creeps!

Andrť van Duin terug naar TROS

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Andrť van Duin keert terug bij de TROS. Het programma Bingopaleis verhuist mee naar de TROS. Collega Ron Brandsteder blijft wel bij RTL 4. Andrť van Duin ging in 1989 naar de commerciŽle zender TV10 die niet van de grond kwam. Later verhuisde hij naar RTL 4.

Andrť gaat in ieder geval acht nieuwe afleveringen maken waarbij hij iedere week wordt geholpen door een andere BN'er.

In september wordt het programma in een nieuw jasje gestoken. De bingo blijft wel. Verder is er veel muziek van Nederlandse bodem en zal Van Duin in de huid kruipen van een sterverslaggever in de vaderlandse artiestenwereld. De omroep heeft nog geen naam voor het nieuwe programma.

De Sponsorloterij, een initiatief van de Nationale Postcode Loterij, en RTL zijn beide niet tevreden over de afgelopen 24 afleveringen van het Bingopaleis. Vooral de kijkcijfers vielen tegen. "Wij vinden het niet langer verantwoord om verder te gaan met Ron en Andrť's Bingopaleis", zegt programmadirecteur Leo van der Goot van RTL4. "Deze grote sterren mogen wij niet blootstellen aan dit soort slechte kijkcijfers."

Nettowinst NS bijna gehalveerd

MaTiC wist op de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Spoorwegen hebben het afgelopen jaar aanzienlijk minder geld verdiend. De nettowinst kwam uit op 88 miljoen euro, dat is bijna een halvering ten opzichte van de winst in 2000 (156 miljoen euro).

In 2001 kreeg de NS ruim 2,5 miljard euro in het laatje, dat is 3 procent minder dan in 2000. De opbrengsten in het reizigersvervoer blijven volgens de NS achter bij de verwachtingen. Daarbij komt dat de kosten door de verschillende noodgrepen en verbeterplannen om de dienstverlening op orde te krijgen flink gestegen zijn.

Het vervoeren van reizigers, de kernactiviteit van het bedrijf, heeft het bedrijf zelfs geld gekost. In 2000 werd nog een winst gerealiseerd van 152 miljoen euro en dat bedrag is nu omgebogen in een verlies van 1 miljoen euro.

De omzet bij het reizigersvervoer steeg wel iets, met 4,2 procent tot ruim 1,5 miljard euro. Dat komt door de prijsverhoging van de kaartjes. Dit jaar worden de prijzen van de kaartjes niet verhoogd.

"De kwaliteit en de service zijn in 2001 verder teruggelopen", zo weet de NS zelfkritisch te zeggen. Het spoorbedrijf verwacht dat de "kwaliteitsinspanningen nog geruime tijd blijven drukken op het bedrijfsresultaat".

MŠxima op 3 mei naar de rechtbank

Prinses MŠxima brengt op vrijdag 3 mei een bezoek aan de rechtbank in Den Haag. Ze legt op die dag onder ede een getuigenverklaring af over de gang van zaken rond het verkeersongeval vorig jaar, waarbij ze Wassenaarder H. van der Bent aanreed.

Naast MŠxima worden er op 3 mei nog vier getuigen gehoord. Het gaat om de twee bodyguards van de prinses en de twee agenten die het proces verbaal hebben opgesteld. Mogelijk worden er later nog meer getuigen gehoord.

Met behulp van het voorlopig getuigenverhoor hoopt Van der Bent meer duidelijkheid te krijgen over de gang van zaken rond het ongeval. Hij stelt vraagtekens bij een aantal zaken. Zo zouden de kentekenplaten van prinses MŠxima zijn omgewisseld en bestaat er onduidelijkheid over de voorrangssituatie ter plaatse.

Surfer bedwingt grootste golf ooit

Surfer bedwingt grootste golf ooitSurfer Mike Parsons heeft even voor de kust van CaliforniŽ de grootste golf allertijden bedwongen. De enorme waterzuil was maar liefst 24 meter hoog en bewoog zich met een snelheid van meer dan 150 km per uur door de Grote Oceaan.

Als de watermassa in die omvang en met die snelheid de Californische kust zou bereiken, zouden de gevolgen voor de strandgangers niet te overzien zijn geweest.

Brein wil met universiteiten samenwerken

De Stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) wil gaan samenwerken met de universiteiten om de handel in illegale software, muziek en films aan te pakken.

Volgens Brein vindt op veel Nederlandse universiteiten handel in illegale computerbestanden plaats. Sinds twee weken werkt Brein samen met de Universiteit Twente. Eerder noemde T. Kuik, directeur van de organisatie, deze universiteit een van de grootste Europese centra voor de verspreiding van illegale computerbestanden.

"Stichting Brein kijkt of er illegale bestanden op een computernetwerk van een universiteit staan. Dan lichten wij de instantie in, die dan de dader waarschuwt of desnoods hardere maatregelen treft", aldus Kuik.

Volgens hem werkt de maatregel, want sinds de invoering ervan is het erg rustig in Enschede. Een woordvoerder van de UT zegt dat de universiteit erg tevreden is over de samenwerking met Brein. Andere universiteiten staan volgens Brein welwillend tegenover haar voorstel.

Man dood door spelcomputer ?!

theslotmachine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw uit Lousiana sleept Nintendo voor de rechter nadat haar zoon van 30 jaar oud stierf, volgens haar aan de gevolgen van te lang op zijn Nintendo te spelen.

De man speelde zes dagen in de week, acht uur per dag videospelletjes op zijn Nintendo 64. Tijdens het spelen kreeg de man een toeval. Deze was zodanig dat de man met zijn mond op de tafel kwam en overleed. Volgens de vrouw had haar zoon voordat hij een Nintendo had, nooit een toeval gehad.

De moeder van de man eist een niet nader genoemde schadevergoeding voor haar medische kosten, uitvaartkosten, psychische en emotionele schade en voor gederfde toekomstige inkomsten van haar zoon.

Nintendo ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en ontkent dus de aanklacht.

Wim de Bie eerste professionele weblogger

Skik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wim de Bie wordt Nederlands eerste professionele, betaalde weblogger. Er werd bij de VPRO de mogelijkheid geboden een aantal nieuwe TV-series te maken, maar hij koos een andere manier om zich bezig te gaan houden.

Op 1 maart aanstaande start Wim de Bie zijn nieuwe televisieseizoen op het internet. De VPRO ruimde hiervoor server-ruimte in op Bieslog.vpro.nl.

Wim de Bie is de eerste programmamaker van de publieke omroep wiens werk louter op het internet te volgen zal zijn. Karin Veenendaal, voorlichter van de VPRO, kon niet vertellen of het weblog betaald wordt met programmagelden of wordt gezien als activiteit van de internetafdeling van de VPRO.

Het idee om een weblog, een dagboek op internet, bij te gaan houden kwam niet uit de lucht vallen. Al enkele maanden houdt De Bie op Blogger een persoonlijke weblog bij.

In de VPRO-gids zegt de Bie: 'Ik stond alweer ingepland voor zestien afleveringen televisie, maar had het gevoel dat ik iets anders moest doen. Ik ben toen zomaar gaan schrijven en daar is dit idee uitgekomen'.

De site zal meerdere malen per dag ververst worden. Er zal niet alleen geschreven tekst te zien zijn, maar de website zal ook radio- en televisiefragmenten bevatten. In een persbericht spreekt de VPRO zelfs over complete videofilms.

Woordvoerdster Veenendaal sluit niet uit, dat materiaal van Bieslog bewerkt zal worden tot televisiemateriaal. Voor muziekfestival Lowlands deed de VPRO met WebTV iets dergelijks.

De omroep deed gedurende drie dagen zeer uitgebreid verslag van het festival. Tekst- en videofragmenten van de site werden 's avonds bewerkt tot televisiemateriaal. Dit resulteerde in het TV-programma WebTV.

Wim de Bie zal proberen zijn weblog een jaar bij te houden.

Storm blaast truck omver en weer overeind

De harde storm die momenteel over ons land raast (zie: Waarschuwing: Storm op komst) heeft vanmorgen op de weg tussen Edam en Purmerend (N244) voor een bizar verkeersongeluk gezorgd. Een vrachtwagen werd door de harde windstoten omver geblazen en kantelde. Even later werd hij echter door de storm weer overeind geblazen! Volgens de politie was de vrachtwagen niet geladen er zijn geen gewonden gevallen.


Dank aan psv die dit meldde op de submit!

Pa's nieuwe auto testen? Duur grapje!

_LowLander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 23-jarige man Nijmegenaar heeft in de nacht van zaterdag op zondag de nieuwe auto van zijn vader getest. De test-sessie was erg succesvol: de wagen bleek in ieder geval snel genoeg voor een dikke bekeuring.

Het succesvolle gedeelte van de proefrit: de wagen bleek op de oprit naar de snelweg van de A28 een snelheid van 167 kilometer per uur vrij makkelijk te halen. Minder succesvol was dat een aantal politieagenten getuige waren van de test-rit. Ter plekke geldt namelijk een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De 23-jarige heeft zijn rijbewijs in moeten leveren en een bekeuring gekregen.

Michelin sust bandenrel

Bandenfabrikant Michelin zal zijn nieuwe banden zondag tijdens de Grand Pix van AustraliŽ niet gebruiken. De fabrikant wil daarmee mogelijke rechtzaken vermijden, nadat door de FIA en concurrent Bridgestone vraagtekens zijn gezet bij de legaliteit van de banden.

Michelin wilde banden introduceren met een nieuw design waarin asymetrische groeven zijn verwerkt. Volgens de fabrikant is er bij het ontwikkelen van de nieuwe band volgens de boekjes gewerkt, maar de FIA is daar niet zo zeker van. Hoewel zondag met de oude banden zal worden gereden, sluit Michelin niet uit de banden later in het seizoen wel te gebruiken.

Michelin voorziet zes teams van banden; McLaren, Williams, Renault, Jaguar, Minardi en Toyota.

Plaats Verstappen bij Sauber niet zeker

Vorige week was hij er vrij zeker van, maar het is nog verre van zeker dat Jos Verstappen dit seizoen testrijder wordt bij Sauber. Dat maakte het team gisteren bekend.

Verstappen pastte vorige week bij het Zwitserse team een stoel. Dit was om te kijken of Verstappen, die veel groter is dan de andere Saubercoureurs, zonder veel aanpassingen aan het chassis in de wagen paste. Na het testen leek de zaak zo goed als rond.

Teambaas Sauber weet nog niet wat voor keuze hij gaat maken. Het team is volgens hem te klein om er speciaal een testrijder voor aan te stellen. Aan de andere kant melden technische mensen dat het voor de huidige coureurs, Felipe Massa en Nick Heidfeld, ondoenlijk is naast het racen ook nog eens te testen.

We wachten af...

Film Review: Black Hawk Down

Amerikanen hebben iets met oorlogsfilms. Met grote budgetten, ster-acteurs en de creme de la creme van de regisseurs achter de camera, sierden al vele indrukwekkende films over dit thema het grote scherm.

Om mee te tellen in het rijtje grote Amerikaanse regisseurs moet je een keer in je leven een groots opgezette oorlogsfilm maken.

Oliver Stone deed dat met 'Platoon', Stanley Kubrick met 'Full Metal Jacket', Steven Spielberg maakte 'Saving Private Ryan' en natuurlijk moeten we 'Apocalypse Now' van Francis Ford Coppola niet vergeten te noemen in dit rijtje.

Je zou kunnen zeggen dat Ridley Scott al een soort van oorlogsfilm op zijn naam heeft staan met Alien. Maar die valt, ondanks de sterk vertegenwoordigde space marines, toch eerder onder de noemer Science Fiction dan oorlogsfilm.
Samen met Jerry Bruckheimer is nu Ridley Scott aan de beurt om een poging te wagen om 'Black Hawk Down' in bovengenoemd rijtje een plek te geven.

Britse premier overladen met telefoontjes

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse premier Tony Blair wordt sinds kort gestalked met telefoontjes. Duizenden mobiele bellers kregen een sms met het nummer van 10 Downing Street, de ambtswoning van de premier, en het bericht "Ring Tony at this number."

De premier heeft een nieuw nummer aan moeten vragen omdat er zoveel mensen waren die aan de oproep gehoor gaven. Vorige week zou 80 procent van alle telefoontjes naar Tony Blair het gevolg zijn geweest van mensen die het sms-bericht hadden ontvangen.

Het antwoordapparaat van Downing Street luidt nu: "Hallo, dit is de telefooncentrale van Downing Street. U ontvangt dit opgenomen bericht, omdat er nepberichten in omloop zijn die de ontvanger oproepen om dit nummer te bellen. Als u geen reden heeft om Downing Street te bellen, hang dan nu op."

Man sterft na val op koffiekop

BlackJack had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Joseph Stoyer, een 51-jarige New Yorker is vorige week overleden na een bizar ongeluk.

De Amerikaan werd dood voor zijn huis aangetroffen door een toevallig passerende jogger. Uit onderzoek door de politie bleek dat de man op een een of andere manier viel, en daarbij zijn kopje koffie brak. Hij kwam terecht in een opstaande scherf en bloedde terplekke dood, aldus rechercheur Frank Guidice.

Tien miljoen euro uit geldwagen gestolen

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gister in de Duitse stad Frankfurt am Main is bij een geldroof uit een geldauto een recordbedrag van tien miljoen euro gestolen.

Volgens de politie is naar alle waarschijnlijkheid de 23-jarige Franse bestuurder een van de breinen achter de overval. Hij zou de diefstal samen met twee handlangers hebben gepleegd. Een bijrijder werd geboeid in de wagen achtergelaten.
De tot nu toe grootste Duitse diefstal uit een geldwagen tot was in 1997 en bedroeg destijds zeven miljoen mark (3,55 miljoen euro).

Scooterbom ontploft in Rome

Dyon Beaart, joris en la.femme.nikita hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht is in het centrum van Rome een bom geŽxplodeerd. Daarbij raakte niemand gewond. Wťl raakten enkele auto's zwaar beschadigd.

De bom ontplofte vlak bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens de recherche was het explosief verstopt in een scooter. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeŽist.

De veiligheidsmaatregelen in Rome zijn flink aangescherpt sinds de arrestatie van een groep Marokkanen vorige week dinsdag. Ze zouden plannen hebben gehad om de waterleiding van de Amerikaanse ambassade met cyanide te vergiftigen.

Wiegel valt VVD tijdens Paars-2 af

Het politieke orakel uit het Noorden, VVD erelid en coryfee Hans Wiegel, heeft zijn ongenoegen uitgesproken over het Paarse kabinet. Ook de inbreng van zijn 'eigen' VVD de laatste 4 jaar kon zijn goedkeuring niet krijgen. Was Paars-1 nog te pruimen, Paars-2 is voor Wiegel duidelijk een brug te ver.

Volgens Wiegel moet de VVD erkennen dat er een hoop zaken fout zijn gegaan onder Paars. Hij hekelde het torentjesoverleg dat onder Paars is ontstaan. Hierdoor is het publieke debat in de Tweede Kamer gesmoord vindt Wiegel. Vooral de zogenaamde achterkamertjes politiek is voor Wiegel onverteerbaar. De VVD zou in de komende 6 weken richting de verkiezingen in mei, volmondig afstand moeten nemen van het Paarse beleid van de afgelopen jaren.

Wiegel sprak tijdens een liberale bijeenkomst in Bill's Bar in Markelo. Zijn voorkeur voor een kabinet van VVD en CDA stak hij niet onder stoelen of banken. Gerrit Zalm, de populaire minister van FinanciŽn, is volgens hem `een van de liberale kandidaten voor het premierschap'. De VVD moet van hem een `speerpunt in de campagne maken'.

Op de vraag of Hans Wiegel zelf minister-president zou willen worden gaf hij geen antwoord. Maar in een ministerschap is hij niet geÔnteresseerd. ,,Dat ben ik al een keer geweest, onder premier Van Agt.'' VVD lijsttrekker Hans Dijkstal kreeg een complimentje van Wiegel omdat hij koppig weigert zich kandidaat te stellen voor het premierschap. Staatsrechtelijk zuiver, oordeelde Wiegel.

Griezelkabinet

Wiegel maakt zich vooral zorgen om de vele VVD kiezers die zich van de partij afkeren en aansluiting zoeken bij Leefbaar Nederland en de Lijst Pim Fortuyn. Maar hij ging niet zover als het VVD kamerlid Oplaat. Die waarschuwde op de bijeenkomst dat Nederland een links `griezelkabinet' te wachten staat als PvdA-leider Ad Melkert premier wordt van een coalitie van PvdA, CDA en GroenLinks. Oplaat: ,,VVD-kiezers die overstappen naar Leefbaar Nederland of de Lijst Fortuyn moeten zich goed realiseren dat ze daarmee kiezen voor zo'n griezelkabinet.''

Imam offert baby tijdens offerfeest

In Bangladesh is een 30-jarige imam aangehouden die zijn 8 maanden oude zoontje heeft geofferd. Hij doodde zijn kindje op het offerfeest dat altijd aan het einde van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka wordt gehouden. Hij zei dat hij daarvoor in een droom opdracht had gekregen

Inwoners van een afgelegen dorpje in het district Mymensingh, in het noorden van het land, vonden zaterdag een baby met doorgesneden keel, in een grote plas bloed. Hierop waarschuwde ze de politie.

Het is normaal om beesten ritueel te slachten tijdens het offerfeest, het doden van een kind is ook in moslim kringen niet normaal. Moslims herdenken op het offerfeest het offer van Ibrahim (Abraham). Volgens het verhaal in de koran en de bijbel stond Abraham op het punt om in opdracht van God zijn zoon te offeren, toen God dat op het laatste moment verhinderde en een offerdier zond dat hij in plaats van zijn zoon mocht doden

De vrouw van de imam vertelde dat haar man haar had gevraagd het kind in bad te doen, maar dat zij niet wist wat hij van plan was.

Waarschuwing: Storm op komst

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het KNMI in de Bilt waarschuwt op een hevige storm die vanmiddag ons land bereikt. In het westen, oosten en aan de kust kan de windsnelheid oplopen tot 120 kilometer per uur.

Heel Nederland moet vandaag rekening houden met storm en er wordt geadviseerd om niet met een caravan te gaan rijden tevens is het verstandig om met de auto dijken te mijden.

Snelheiden rond de 120 kilometer per uur komen slechts 2 Š 3 keer per jaar voor in Nederland. Een snelheid van 120 kilometer per uur ligt boven een orkaankracht aldus het KNMI.

Interview: Peter R. de Vries

Peter R. De Vries, ťťn van Nederlands' meest bekende journalisten. Zijn naam is synoniem aan misdaadverslaggever. Hij zorgde voor vele geruchtmakende en onthullende primeurs, legde de zwakke plekken van Justitie bloot en blijft zoeken naar de waarheid bij zaken waar de politie en justitie al geen aandacht meer aan geven.

Fok! stelde Peter een aantal vragen waarop hij openhartig geantwoord heeft.

Kleine kinderen beroven bejaarden

Inovation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Vlaardingen heeft een 7-jarig meisje samen met een 10-jarig jongetje maandag middag een bejaarde vrouw beroofd. Het tweetal stal de portemonnee, het bankpasje en de fietstas.

Het slachtoffer (in de tachtig) kon het meisje beetpakken en de politie alarmeren. Toen de politie bij de jongen thuis kwam had hij een deel van het gestolen geld al uitgegeven aan snoep.

De politie vermoed dat het duo wel vaker op rooftocht gaat in winkels. Het duo is onder de 12 jaar en kan niet worden vervolgd, samen met justitie wordt er nu gekeken hoe het nu verder moet.

Geen samenwerking met Fortuyn in Rotterdam

Het is nog niet eens bekend of Pim Fortuyn zetels haalt in Rotterdam, maar een ding is zeker een plaats in het college van B & W is onhaalbaar. Op dit moment komt de partij van Pim Fortuyn in de peilingen uit op vijf tot tien zetels.

CDA en PVDA dreigen de partij, Leefbaar Rotterdam, uit te sluiten voor de college-onderhandelingen. CDA en PVDA zijn op dit moment goed voor 21 van de 45 zetels.

De PVDA en CDA hebben beide naar buiten gebracht dat ze het niet zien zitten om met een partij te besturen die onrust zaait onder grote groepen Rotterdammers. Lijsttrekker Van der Tak van de CDA verklaart hierover: "Hij zet groepen tegen elkaar op. Dat is geen goede manier om een stad te besturen. Bovendien worden er geen oplossingen genoemd waar wij iets mee kunnen. De PVDA, namens lijsttrekker Kuiper, sluit zich hier volledig bij aan.

VVD en D66 sluiten een coalitie niet uit, alleen zou Pim Fortuyn zijn uitlatingen over grondwetsartikel 1 moeten intrekken. SP acht een coalitie onwaarschijnlijk, maar houdt een slag om de arm.

Zwembad sluit eerder door vervelende jeugd

Ongeveer tien jongetjes in de leeftijd van 12 tot 14 jaar hebben zwembad het Valleibad te Veenendaal twee uur eerder doen sluiten. De mannetjes van Marokkaanse en Turkse komaf terroriseerden het personeel en de bezoekers zo erg dat men zich hiertoe gedwongen voelde. De massaal opgetrommelde politie nam volgens een woordvoerster "na een goed gesprek" geen maatregelen tegen de jeugdigen omdat er "geen strafbare feiten" waren gepleegd.

Een badmeester greep ťťn van de jongens in zijn kraag omdat hij een zak chips leeggooide aan de rand van het zwembad. Ondertussen alarmeerden vrienden van de jongen via gsm's familie en vrienden.

Enkele leden van het zwembadpersoneel voelden zich zo benard dat zij zich opsloten in kleedruimtes. Terwijl het zwembadpersoneel de wanhoop nabij is, zegt burgemeester J. Spros dat hij "deze pubers en hun ouders graag op het wangedrag wil aanspreken".

Een medewerkster van het Valleibad is woest over deze uitspraak. "Ik ben geen racist. Maar, neem me niet kwalijk, dit buitenlandse gajes verpest ons hele zwembad. Zowel de politie als het gemeentebestuur moet bikkelhard optreden. Zo niet, dan zitten alle badmeesters binnenkort in de Ziektewet", zegt zij.

Er werden geen arrestaties verricht. De tien jongeren kunnen wel een brief thuis verwachten waarin staat dat zij een zwembadverbod hebben voor tenminste een half jaar.

Kerken minder inkomsten door euro

Sinds de invoering van de euro geven kerkgangers kleinere donaties aan de kerk. De kerkbesturen doen ook hun beklag over het feit dat men veel "kleine" euromuntjes terugvind in de kerkzakjes.

De invoering van de euro heeft tot ongeveer 20% minder collectegeld geleid. Dit terwijl de hypothese was dat men meer geld zou ontvangen door de nieuwe munt.

Volgens penningmeester Hans Troost van de Pancratiuskerk in Heerlen, met elk weekeinde 650 bezoekers de grootste van de stad, gooien de kerkgangers overwegend nog muntstukken van een, twee en vijf eurocent in de schaal.

"Mensen voelen zich kennelijk niet beschaamd om een eurocent in de schaal te gooien", zegt Troost. "U moet eens komen kijken naar al die muntjes. Afgelopen weekeinde hadden we er zeker 1000 van een cent."

Inhoud politiewagens geroofd

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zondag op maandag zijn drie politiewagen in het Brabantse Eersel leeggeroofd. De politiewagens stonden niet op slot.

De dienstwagens stonden wel op een afgesloten binnenplaats van het politiebureau. Maandagochtend kwam men tot de ontdekking dat enkele spijlen van het toegangshek verbogen waren.

De buit van de dieven betrof onder meer een mobilofoon, twee gsm's, reflecterende vesten, vier kogelwerende vesten en een gereedschapskoffer.

Bruidspaar bedolven onder ingestort gebouw

In de Egyptische stad Damietta zijn zeker acht mensen omgekomen na het instorten van een flat. Onder hen bevonden zich een bruid en een bruidegom. Ook raakte minstens vijftien mensen gewond.

Inmiddels zijn er acht lichamen geborgen. De bruid en bruidegom zaten op de benedenverdieping toen het vijf etages hoge gebouw instortte.

Het gebeurt regelmatig in Egypte dat gebouwen instorten. Meestal ligt de oorzaak bij het slecht naleven van de veiligheidsmaatregels

Veerman aangeklaagd wegens belastingfraude

Woensdag 6 maart moet cafebaas Veerman voor de rechter in Haarlem verschijnen vanwege belastingfraude. Dit is bekend gemaakt door een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Haarlem.

Veerman wordt beschuldigd van het te weinig afdragen aan inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting bij het op de markt brengen van het afslankmiddel Voldafar Slank. Dit zou plaats hebben gevonden tussen mei 1996 en januari 1998.

Naast Veerman dienen ook de productieleider en diens ex-vrouw voor het gerecht te verschijnen. Er zou in totaal voor ongeveer 650.000 euro aan de belasting ontdoken zijn.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.