Geen Zwakste Schakel voor BN'ers

Klingon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

RTL4 heeft een speciale oudejaarsaflevering van het programma De Zwakste Schakel geschrapt omdat uitgenodigde bekende Nederlanders het collectief lieten afweten. Presentatrice Chazia Mourali zou hen tijdens de uitzending van de kennisquiz net zo hatelijk hebben bejegend als normale kandidaten.

Een voorlichtster van RTL vind de term 'niet durven' wat overdreven. "Het was heel moeilijk om negen bekende Nederlanders op zo'n korte termijn tegelijkertijd in de studio te krijgen." We geeft RTL toe dat het voor de Zwakste Schakel aanzienlijk moeilijker was sterren te regelen dan voor andere RTL-programma's. De commerciële omroep benaderde meer dan honderd potentiële kandidaten. De enige die onvoorwaardelijk toezegde was presentator/acteur Beau van Erven Dorens.

Het idee om BN'ers uit te nodigen komt, net als het programma zelf, van de BBC. De Britse omroep zond de afgelopen jaren verschillende malen speciale afleveringen uit met BBC-presentatoren en Eastenders-acteurs. RTL wil het idee van een sterreneditie nog niet vergeten. "Misschien lukt het wel als we langer van tevoren plannen."

In plaats van de prominentenaflevering zendt de omroep 30 december een show uit waarin de sterkste schakels van het afgelopen seizoen tegen elkaar spelen. De twee afleveringen daarvoor strijden de allerzwakste schakels van het seizoen tegen elkaar.