Nederland loopt (nog) niet warm voor Potter

Eindelijk was het dan zover: In alle Nederlandse bioscopen ging vandaag de film Harry Potter en de steen der wijzen in première. De film brak in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten binnen drie dagen alle records.

In Nederland verliep de eerste première middag rustig. Bioscoop Pathé Arena in Amsterdam trok voor de eerste voorstelling 26 bezoekers.

Bezems in de lucht, Potter-bekerhouders en Potter-chocolade, het plaatje is compleet in Pathé Arena. De eerste voorstelling begon om 11.30 uur. In de grote zaal passen ruim zeshonderd mensen. In een andere 'Potter-zaal' passen iets meer dan tweehonderd bezoekers. De film wordt acht keer per dag gedraaid. Extra personeel moet ervoor zorgen dat de kleine bezoekers niets te kort komen.

Ook bij bioscoop The Movies in Amsterdam blijft het rustig. Een woordvoerster zegt dat het iets drukker is dan een normale donderdag, maar dit kan ook komen door de film Discovery of Heaven. ,,Die trekt ook nog steeds veel bezoekers'', aldus de woordvoerster. Het lijkt er dus op dat de Potter-gekte in Amerika en Engeland is blijven steken en nog niet naar Nederland is overgewaaid.
Overigens zijn de kaartjes voor het weekend wel uitverkocht.