FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 november 2001

Primeur: Wildplassende vrouw voor rechter

Een vrouw uit Hoorn, de 37-jarige I.D, heeft de primeur. Zij mag zich (voor zover bekend) de eerste vrouw noemen die in Nederland voor de rechter is verschenen wegens wildplassen.

De Hoornse kantonrechter W. Ravens - in zijn lange loopbaan heel wat gewend maar dit nog nooit meegemaakt - veroordeelde haar tot een boete van ƒ 100 (€ 45,38). De vrouw zelf moest diep in haar geheugen duiken om zich het dure plasje te kunnen herinneren. Het gebeurde anderhalf jaar geleden toen ze te voet van de kroeg naar huis ging en het niet langer op kon houden.

Volgens de officier van justitie had hij de vrouw overigens een schikking toegezonden, maar D. zei dat die nooit bij haar in de bus was gevallen.

Big-Brother voorbij voor Coos

Gert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 76 dagen afgesloten te zijn geweest van de buitenwereld, is donderdagavond Coos door de Big Brother-kijkers naar huis gestuurd.

De uitslag is niet echt verrassend: uit de diverse internet-polls bleek al dat Coos niet bepaald populair was. Met name de manier waarop Coos samen met zijn maatje Pascal probeerde om Gert-Jan het leven zuur te maken, zette bij veel kijkers kwaad bloed.

Uiteindelijk stemde meer dan 80 procent van de bellers op Leo.

Kijk voor meer info op ons Big Brother-forum.

Zeker 4000 Albanese kinderen verkocht

Het ministerie van Openbare Orde van Albanië heeft vanmiddag bekendgemaakt dat er de afgelopen jaren duizenden kinderen uit het land illegaal zijn verhandeld.

Volgens het ministerie hebben criminele organisaties de afgelopen acht jaar zeker 4000 Albanese kinderen verkocht. Vooral aan landen als Griekenland en Italië. In enkele gevallen gaat het om pasgeborenen. Vooral kleine meisjes zouden zijn misbruikt voor seksspelletjes. Bij verscheidene kinderen zouden de organen zijn weggehaald om te verkopen.

Albanië heeft de afgelopen weken de strijd tegen de mensenhandel geïntensiveerd. Met steun van Duitsland en Italië zijn onlangs ongeveer 200 van mensensmokkel verdachte criminelen opgepakt.

Hond belt alarmnummer

Qlo0n en Timmy en MaNiaX en Fean_Fan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van woensdag op donderdag kwam er een melding binnen bij de 112-centrale in Amsterdam. Er werd niets gezegd, maar het leek erop dat iemand in fikse ademnood verkeerde. Via nummermelding kon het adres worden achterhaald, waarna de politie op pad ging naar een adres aan de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster.

Daar aangekomen bleek de bewoonster van het pand in diepe slaap, nadat zij was wakker gemaakt, zei ze nergens vanaf te weten. Een kort onderzoek in de woning leidde al snel tot de dader van het telefoontje: De hond Sam; In zijn mand werd de telefoon gevonden.

Volgens de vrouw verzamelt de hond wel vaker spullen uit het huis in zijn mand. Deze nacht was het de beurt aan de draadloze telefoon. De zware ademhaling was dus niet afkomstig van de bewoonster, maar van haar hond.

De vrouw en/of de hond worden niet vervolgd voor het doen van een valse melding.

Nieuwe internet worm ontdekt

DiRadical had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een nieuw hybride virus ontdekt dat DDOS aanvallen combineert met de propagatie technieken van worms.
De laatste 6 uur is het aantal besmette servers met 600 % gestegen. De worm maakt gebruik van Microsoft SQL server om zich te verspreiden door het System Administrator (sa)account te scannen met een meegeleverd wachtwoord.
Security Focus zegt dat je

1. Moet controleren dat het "sa" account niet het (default) blanco wachtwoord heeft.
2. Poort 1433 blokkeren met een firewall

Toename martelingen in Turkije

De Turkse mensenrechtenorganisatie IHD heeft vandaag gemeld dat het aantal martelingen in Turkije in de eerste negen maanden van dit jaar met 50 procent is gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De IHD is de belangrijkste Turkse mensenrechtenorganisatie en baseerde zich bij het onderzoek naar de toename van het aantal martelingen onder meer op persoonlijke getuigenissen en schriftelijke klachten.

Er werden tussen tussen januari en eind september 762 martelingen geregistreerd door IHD tegen 508 in de eerste negen maanden van 2000. Niet alleen de martelingen baren de IHD zorgen, ook de inperking van vrijheid van meningsuiting door te Turkse overheid neemt hand over hand toe.

Turkije wil graag toetreden tot de Europese Unie, maar de slechte reputatie van het land op het gebied van de mensenrechten blijft een belangrijk obstakel.

Kelly gaat uit de kleren voor Playboy

Duiveltja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kelly, de tot vrouw omgebouwde man uit Big-Brother The Battle, gaat uit de kleren voor Playboy. Hoewel de direct betrokkenen deze blootreportage niet willen bevestigen heeft Veronica uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Kelly zich zal bloot geven in het beroemde mannenblad

Endemol, dat de zakelijke belangen van de BB-deelnemers behartigt, wil over dit onderwerp niet meer kwijt dan dat "er tussen Playuboy en Endemol een goede relatie is". Hoofdredacteur Paul Koopal is gelukkig iets spraakzamer: "Kelly zou een optie kunnen zijn. Alleen is het zo moeilijk praten met iemand waar je geen contact mee kan hebben. En al zou het zo zijn, dan hoor je het zeker niet uit mij mond. Wij noemen geen namen."

Na Tara, Sabine en Hieke zou Kelly de vierde deelneemster uit Big-Brother worden die de pagina's van Playboy mag opvrolijken.

Voetbal: Guardiola ook positief

Aan het aantal positieve testen op het verboden, spierversterkende middel Nadrolon in de Italiaanse Serie A lijkt geen einde te komen.
Ditmaal is de Spanjaard Josep Guardiola van de club Brescia betrapt. Het Italiaans olympisch comité CONI vond tijdens een controle op 21 oktober na de wedstrijd tegen Piacenza een te hoge dosis nandrolon in het lichaam van Guardiola, die eerder bij Barcelona onder contract stond.

Vorige week maakte het comité al bekend dat Jaap Stam (Lazio) positief was getest op nandrolon.
Eerder dit jaar vond CONI een te hoge concentratie Nandrolon bij een reeks spelers, onder wie Edgar Davids (Juventus). Frank de Boer (Barcelona) testte positief na een wedstrijd in de UEFA Beker.

Licentiecommissie negatief over MVV

De licentiecommissie van de KNVB heeft het bestuur van de voetbalbond geadviseerd de licentie voor MVV in te trekken. Op grond van dit advies en dat van de spelersraad van de KNVB, waar nog geen advies van is ingewonnen, neemt het college maandag een beslissing. MVV heeft al aangekondigd bij een voor hun slechte uitspraak in beroep te gaan.

De club, uitkomend in de eerste divisie heeft financiële problemen mede omdat PSV onlangs weigerde geld in de club te steken. In een poging het betaald voetbal in Maastricht te redden, heeft MVV de gemeente gevraagd een bankgarantie van 3 miljoen gulden te verstrekken.
"Als de gemeente ja zegt, zijn we uit de problemen", aldus directeur Van Wouw van MVV. "We kunnen de bankgarantie dan aanvoeren als het bestuur van de KNVB besluit ons geen licentie te geven. We weten al dat het beroep op 9 december zal dienen."

De gemeentegarantie wordt volgende week dinsdag besproken in de commissie algemene zaken en sportzaken. "Het is afwachten wat het standpunt zal zijn en waarschijnlijk zal er nog een formeel raadsbesluit moeten volgen.
Als de gemeente geen garantie wil geven, zitten we in de problemen. Maar daar wil ik voorlopig nog niet aan denken", zei Van Wouw.

Automaat slikt i.p.v. Euro ook Thaise munt

lurky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meeste automaten die vanaf 1 januari op euro's gaan werken kunnen de 2 Euro munt(ƒ4,40) en die van tien Thaise baht (55 cent) niet van elkaar onderscheiden. Dit geldt voor drank-, snoep-, sigaretten- en speelautomaten.

Smart Consult, die de automatenbranche vertegenwoordigt in de Klankbordgroep Chartale Omwisseling (KCO), sloeg drie weken geleden alarm nadat uit proeven bleek dat de meeste automaten de Thaise munt 'gewoon' accepteren. In KCO zitten onder meer banken, winkelbedrijven, VNO/NCW, MKB Nederland en de politie.

Computersoftware in automaten meet onder meer diameter, gewicht en legering van een munt. Het 10 bahtstuk verschilt daarin minimaal van de twee-euromunt. ,,De legering is zelfs precies hetzelfde'', zegt voorzitter Aad Kobus van de Vereniging Automatenexploitanten Nederland (VAN). ,,Ik schrok enorm, toen ik het hoorde.''

Theoretisch is het mogelijk de automaten nauwkeuriger af te stellen, maar de bahtmunt lijkt zoveel op die van twee euro dat munten uit andere eurolanden dan mogelijk ook niet worden geaccepteerd. Tussen euromunten uit verschillende landen zitten minieme verschillen, omdat de machines net een fractie anders zijn ingesteld. Deze 'buitenlandse' euro's zullen door toerisme na verloop van tijd op grote schaal in Nederland terechtkomen. Een scherpere instelling van de automaten betekent bovendien dat over één of twee jaar zelfs twee-euromuntstukken die in Nederland zijn geslagen door de automaten zullen worden geweigerd, omdat ze in de tussentijd zijn afgesleten of beschadigd.

,,Het is gewoon onmogelijk om onze automaten helemaal opnieuw in te stellen'', zegt een woordvoerder van Coca-Cola. Dit bedrijf heeft tienduizenden automaten in Nederland staan. ,,We wachten af hoeveel mensen er misbruik van maken. Als het er veel zijn, zullen we de software wel aan moeten aanpassen.''

Marc-Marie Huijbregts stopt programma

Marc-Marie Huijbregts, de populaire cabaretier die op TV bekend werd met Dit Was Het Nieuws en daarna bij de KRO een eigen programma kreeg, stopt met dat laatstgenoemde. Na 6 afleveringen van Marc-Marie Opgenomen heeft de presentator in overleg met zijn omroep besloten de geplande reeks van 24 afleveringen niet af te maken.

De KRO betreurt maar respecteert het besluit. Voor Marc-Marie was het "te moeilijk om tegen de stroom van kritiek in te blijven zwemmen," zo meldde hij.

Volgende week zaterdag (1 december) is het programma van Marc-Marie voor het laatst te zien. Marc-Marie Huijbregts blijft wel verbonden aan de KRO. Hij gaat voor de omroep een nieuw programma ontwikkelen. Dat zal echter pas in de loop van 2002 op het scherm komen.

Speciaal toilet met uitzicht voor bergbeklimmers

Bergbeklimmers die de populaire berg Daisen in het westen van Japan willen beklimmen kunnen voortaan comfortabel een toiletbezoek afleggen.
Bovenop de berg zijn twee luxe toiletten neergezet. De toiletten hebben een eigen milieuvriendelijke zuiveringsinstallatie waardoor het gebruikte spoelwater wordt gerecycled.
Tot de aanschaf van de nieuwe luxe-toiletten met uitzicht werd besloten na klachten over enorme stank in de oude wc's.

De toiletten kostten ongeveer 600.000 dollar, dit omdat ze met een helicopter gebracht moesten worden.

Nederland loopt (nog) niet warm voor Potter

Eindelijk was het dan zover: In alle Nederlandse bioscopen ging vandaag de film Harry Potter en de steen der wijzen in première. De film brak in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten binnen drie dagen alle records.

In Nederland verliep de eerste première middag rustig. Bioscoop Pathé Arena in Amsterdam trok voor de eerste voorstelling 26 bezoekers.

Bezems in de lucht, Potter-bekerhouders en Potter-chocolade, het plaatje is compleet in Pathé Arena. De eerste voorstelling begon om 11.30 uur. In de grote zaal passen ruim zeshonderd mensen. In een andere 'Potter-zaal' passen iets meer dan tweehonderd bezoekers. De film wordt acht keer per dag gedraaid. Extra personeel moet ervoor zorgen dat de kleine bezoekers niets te kort komen.

Ook bij bioscoop The Movies in Amsterdam blijft het rustig. Een woordvoerster zegt dat het iets drukker is dan een normale donderdag, maar dit kan ook komen door de film Discovery of Heaven. ,,Die trekt ook nog steeds veel bezoekers'', aldus de woordvoerster. Het lijkt er dus op dat de Potter-gekte in Amerika en Engeland is blijven steken en nog niet naar Nederland is overgewaaid.
Overigens zijn de kaartjes voor het weekend wel uitverkocht.

Regi Blinker op VVD lijst Westvoorne

Regi Blinker, aanvaller bij de Rotterdamse voetbalclub Sparta, komt op de lijst van de VVD in de gemeente Westvoorne. Blinker zelf maakte dit donderdag bekend tijdens de training van Sparta.

Hij staat op een onverkiesbare negende of tiende plaats op de lokale lijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Blinker heeft in ieder geval op dit moment geen interesse in een politieke carrière. Hij woont al jaren ,,met veel plezier'' in de gemeente Westvoorne. ,,Ik heb me aangemeld omdat ik wat wil doen voor de gemeente'', zo zei hij donderdag.

Als Blinker met voorkeurstemmen gekozen zou worden bij de raadsverkiezingen zal hij ook niet in de gemeenteraad gaan zittenn. ,,Ik heb het veel te druk met voetballen. Maar als ik iets kan doen voor de sport in de gemeente, dan doe ik dat wel.''

Blinker is niet de eerste sporter die zich in zijn woonplaats op een onverkiesbare plaats aan een politieke partij verbindt. Onder bokser Regilio Tuur was in Rotterdam lijstduwer van de ouderenpartij Unie 55+.

Vijf Palestijnse scholieren gedood

Zeker vijf Palestijnse kinderen zijn donderdagochtend gedood door een Israëlische tankgranaat. Dat maakte de Palestijnse veiligheidsdienst bekend.

"Na onderzoek door onze strijdkrachten en onze explosievenexpert kunnen we zeggen dat het een tankgranaat betrof die in de afgelopen twee dagen is afgevuurd en die niet was geëxplodeerd", aldus een veiligheidsfunctionaris.

Het incident had plaats nabij het vluchtelingenkamp Khan Younis. "Vanochtend, toen de jongens op weg waren naar school en de plaats passeerden heeft een van hen vermoedelijk de granaat geraakt waardoor deze afging en waardoor hij en zijn vrienden werden gedood."

Het Israëlische leger ontkende eerder dat er op de scholieren was geschoten, maar bevestigde de explosie wel.

Onderhandelingen overgave Kunduz mislukt

De onderhandelingen voor de overgave van de Talibanstrijders en buitenlandse huurlingen in de Noord-Afghaanse stad Kunduz zijn donderdag mislukt. De Noordelijke Alliantie heeft de aanval op de stad inmiddels ingezet.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de Noordelijke Alliantie hopen ze Kunduz in een dag te veroveren. ,,We hebben geprobeerd de situatie in Kunduz via onderhandelingen op te lossen, maar we zijn gedwongen om een militaire oplossing te kiezen'', zei minister Yunus Qanuni in een interview met het Britse persbureau Reuters. ,,Op dit moment zijn onze strijdkrachten al aan het oprukken. Ik hoop dat wij de stad morgen in handen hebben.''

Eerder meldden generaal Abdul Rashid Dostum van de Noordelijke Alliantie en enkele commandanten van de Taliban in Kunduz dat de partijen een akkoord hadden bereikt over de overgave van de strijdkrachten van de Taliban in de belegerde stad.


Laatste bolwerk

Duizenden Taliban-strijders en Pakistanen, Arabieren en Tsjetsjenen verbonden aan Osama bin Ladens netwerk al-Qaida, zijn ingesloten in Kunduz. Het is het laatste bolwerk van de Taliban in het noorden van Afghanistan.

Mocht Kunduz vallen, dan hebben de Taliban alleen nog hun eigen machtsbasis Kandahar in handen. Een woordvoerder van Talibanleider mullah Omar verklaarde woensdag dat ze Kandahar tot de dood zullen verdedigen. De stad werd donderdag weer onder vuur genomen door de Amerikanen.


Zie ook: "Taliban in Kunduz capituleren"

"Zweeftrein Randstad realistisch"

Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) ziet een zweeftrein in de Randstad nog wel degelijk als een reëele mogelijkheid. Dat heeft zij onlangs tegenover Siemens Nederland bevestigd, zo meldt het bedrijf.

Netelenbos nam volgens M. van Pernis van Siemens Nederland contact op met het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving dat zij was afgestapt van het idee om tussen de grote steden in de Randstad een zweeftrein te laten rijden. Ze had hierover twee weken geleden uitlatingen gedaan tijdens een debat in de Tweede Kamer. Netelenbos zei toen het Rondje Randstad meer als metafoor te zien en meer te voelen voor moderner gebruik van bestaand spoor.

Een woordvoerder van Netelenbos zegt donderdag niet van een gesprek met Siemens af te weten. Hij wijst op de uitlatingen van de bewindsvrouw tijdens het debat. ,,Het kabinet moet er nog over beslissen, maar het ligt niet voor de hand dat er op korte termijn een Rondje Randstad komt.''


Consortium

Van Pernis deed zijn uitlatingen donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van Siemens Nederland. Van Pernis, vice-voorzitter van de raad van bestuur, is voorzitter van het consortium dat zich sterk maakt voor de aanleg van zweeftreintrajecten in Nederland. Hierin zitten ook Ballast Nedam, HBG en ABN Amro.

Siemens Nederland heeft er ondertussen goede hoop op dat het kabinet positief beslist over de aanleg van een zweefbaan op het traject de Zuiderzeelijn (Amsterdam - Groningen). Het is de bedoeling dat het kabinet hier dit jaar nog over praat. De minister liet eerder al weten te voelen voor een 'prijsvraag' voor deze lijn, waar bedrijven hun plannen voor kunnen indienen.


Zie ook: Europees krediet voor Nederlandse HSL

'Meisje Westerpark' opgenomen in inrichting

Het meisje dat twee jaar geleden slachtoffer werd van een groepsverkrachting in de Amsterdamse Westerparkbuurt, de nu 15-jarige Tessa Termonen, is toch opgenomen in een gesloten instelling. Eerder deze week eiste de Staat der Nederlanden in een kort geding, namens de voogdij-instelling de William Schrikker Stichting, al dat dit zou gebeuren.

Het meisje is opgenomen in de Rijks Jeugdinrichting Noorderzand in Heerhugowaard. Peggy Termonen, Tessa's pleegmoeder, is geschokt: "Dat is gewoon een gevangenis! Ik snap hier niets van!".

De William Schrikker Stichting laat bij monde van teamleider Nelly Gruis weten dat Noorderzand juist een goede plaats voor Tessa is: "Het is inderdaad een gesloten rijksinrichting maar niét voor strafrechtelijk geplaatste meisjes. Ze zit niet tussen criminelen, maar tussen meisjes die seksueel zijn mishandeld of bijvoorbeeld door loverboys in de prostitutie zijn gedwongen. In ieder geval meisjes voor wie het goed is dat ze een tijdje in een beschermde omgeving worden behandeld en geobserveerd."

Slotwoord van Haselhoef in boek Fortuyn

Norush had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De, wel of geen, imam Haselhoef heeft weer van zich laten horen. Abdullah R. F. Haselhoef vindt dat asielzoekers helemaal niet meer opgevangen moeten worden in Nederland, maar alleen nog in hun eigen regio. Ook is Haselhoef voor spreiding over ons land en legalisering van reeds aanwezige illegalen. Grote steden zouden desnoods onder dwang `verwit' moeten worden. En ook het verbannen van randgroepjongeren naar veraf gelegen `witte' gebieden behoort tot de mogelijkheden.

slotwoord in herdruk van Pim Fortuyn's boek

Vandaag verschijnt de herdruk van Pim Fortuyns boek (Tegen) De islamisering van Nederland. Fortuyn schreef dit boekwerk al enige jaren geleden maar het is nu opnieuw uitgebracht met als nieuw onderdeel: een slotwoord van Haselhoef.
Over Fortuyn zegt Haselhoef dat hij absoluut gelooft "in het goede van de mens". Hij vindt hem geen racist, maar "een goed mens, die zich durft uit te spreken over zaken die hem pijn doen en die zaken bij zijn naam durft te noemen"

In het slotwoord van Fortuyn's Tegen de islamisering van Nederland noemt Haselhoef zich nu een slecht- en laagopgeleide moslim. Haselhoef vindt het grote aantal migranten in grote steden (sommige wijken zijn voor 90 procent allochtoon) geen gezonde ontwikkeling.

Haselhoef: ,,Het is waar: Sommige allochtone moslims gedragen zich alsof zij heer en meester zijn in hun eigen (achterstands)wijk, waardoor de plaatselijke bevolking het gevoel krijgt (...) dat er op hen neergekeken wordt. Buurten en portieken die veranderen in varkenskotten doen de wederzijdse acceptatie geen goed.''. Vandaar dat Haselhoef pleit voor een spreidingsbeleid van allochtonen over Nederland.

Pedofiel met tatoo's van slachtoffers

thedon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 43-jarige G. van D., inwoner van het Groningse Zuidwolde, stond vandaag terecht voor de rechtbank van Groningen wegens pedofilie. De man heeft zich de afgelopen jaren op gruwelijke wijze vergrepen aan een groot aantal minderjarige jongetjes.

Van D, die al eerder veroordeeld is wegens pedofilie, is na zijn vorige veroordeling gewoon doorgegaan met zijn activiteiten. Een aantal kinderen is behalve seksueel misbruikt ook ernstig mishandeld. De verdachte zou ze geschopt en geslagen hebben. Een van de slachtoffers kreeg kokend water over zijn geslachtsdeel uitgegoten. De nu 11-jarige jongen is onlangs in een psychose geraakt en in een psychiatrische instelling opgenomen.

Tatoo's van slachtoffers

Zeer opvallend is dat Van D. de namen en beeltenissen van een aantal van de jongens op allerlei plaatsen op zijn lichaam heeft laten tatoeëren. Bij zijn aanhouding, afgelopen zomer, is in zijn woning een grote hoeveelheid pornografisch materiaal gevonden, waaronder veel foto's van de slachtoffertjes.

De man heeft alle feiten bekend. De dagvaarding tegen de man telt vijf slachtoffers. Enkele slachtoffers weigeren aangifte te doen omdat ze Van G. wel aardig vinden. De rechtbank heeft een psychiatrisch onderzoek van de man bevolen. Over uiterlijk drie maanden moet hij terechtstaan.

Assistente van Hans Klok vat vlam

ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De assistente van illusionist Hans Klok heeft tijdens een optreden flinke brandwonden opgelopen aan haar buik en hand. Het ongeluk gebeurde tijdens een act met een kist waar brandende spijkers in geslagen worden. Deze truc wordt al vijf jaar door Hans uitgevoerd en geldt als een van de hoogtepunten van zijn show. In Nijkerk bewees de illusionist echter dat dit geen veilig werkje is.

Assistente Debby Verheij (31) nam zoals vele andere malen plaats in een kist. Hans sloeg zijn brandende spijkers in de kist. De bedoeling was dat Debbie uit de kist zou zijn verdwenen zodra Hans de deksel weer open zou doen. Vervolgens zou de deksel weer naar beneden gaan en zouden de spijkers eruit gehaald worden. En dan moest Debbie samen met een collega weer tevoorschijn komen. Maar dit keer pakte het anders uit.
"Toen Debbie in de kist kroop moet zich daarin nog benzinedamp hebben bevonden. We voerden de truc uit, maar opeens begon ze te gillen. Ik trok haar meteen de kist uit en zag vlammen bij haar buik. Die heb ik direct gedoofd."

Ambulancepersoneel behandelden de verwondingen van Debbie. Later in het ziekenhuis bleek echter dat de brandwonden veel erger waren dan in eerste instantie gedacht werd. Ze liep tweedegraads verbrandingen op. Ze is nog steeds onder behandeling voor de wonden, maar zal toch aanstaande vrijdag weer optreden.

Vrachtschip ramt woonhuis in Haarlem

Een ongewoon ongeval: In Haarlem heeft een vrachtschip gisterenavond de gevel van een woning aan het Spaarne geramd. Het 70 meter lange schip kwam in aanvaring met de onderste etage van het huis. Een buitenmuur en een kozijn raakten zwaar beschadigd.

De boot, die normaal zand als lading heeft maar nu leeg was, was op weg naar de Amerikahaven in Amsterdam. De 25-jarige Rotterdamse schipper had de motor van de boegschroef aan staan om door de bochten van het Spaarne te kunnen varen. De motor viel echter uit door mechanische problemen.

Bij de aanvaring vielen geen gewonden.

"Taliban in Kunduz capituleren"

De strijders van de Taliban in de belegerde Afghaanse stad Kunduz zouden inmiddels bereid zijn zich over te geven. Dat heeft een Taliban-bevelhebber vanuit de stad verklaard. Eerder was al bekend gemaakt dat De Taliban over een capitulatie onderhandelde met de Noordelijke Alliantie.

In de noordelijke stad Kunduz bevinden zich zo'n 30.000 strijders en buitenlandse extremisten die aan hun kant staan. Een woordvoerder van de Noordelijke Alliantie heeft laten weten dat alleen de buitenlanders zullen worden berecht; de overige strijders zouden naar huis terug mogen keren. Uit de stad komen echter ook nog berichten over heftige gevechten om de noordelijke stad.

De Pakistaanse, Arabische en Tsjetsjeense aanhangers van de Al Qaeda-organisatie van Bin Laden hebben tot dusverre steeds laten weten door te vechten tot het bittere einde.

Irritante tienertaal

Toen ik nog een kleine jongen was die vrolijk over het schoolplein dartelde werden er wel eens nieuwe uitdrukkingen verzonnen. 'Gaaf, kaasie, kicke' zijn hier voorbeelden van. Jaren later zag ik op het Jeugdjournaal dat er weer andere uitdrukkingen waren waarvan 'kutjebef' me nog is bijgebleven. Het betekende iets als ongelofelijk maar ik heb het na die bewuste reportage nooit meer gehoord. In deze roerige internettijden heeft de jeugd weer iets anders verzonnen. Naast hippe kreten hun eigen grammaticastijl. En dat is niet positief.

Opgedragen aan DuchessX die het eerder aanhaalde op het forum
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.