Antrax werk van maniak

De FBI maakt vorderingen in het onderzoek naar de bron van de brieven met miltvuur in de VS. Alle brieven bevatten in ieder geval een miltvuurbacterie uit dezelfde stam, het gaat niet om de hoogwaardige "militaire" vorm. De FBI denkt dat de miltvuur brieven afkomstig zijn van een maniak.

Daarbij wordt een vergelijking gemaakt met de geruchtmakende zaak rond de Unabomber die zeventien jaar lang bombrieven verstuurde. De als kluizenaar in Montana levende ex-professor Theodore Kaczynski werd in 1996 na een tip van zijn broer ontmaskerd als de Unabomber die drie doden op zijn geweten had.

Handschriftdeskundigen hebben vastgesteld dat de brieven gericht aan Daschle en NBC-nieuwslezer Tom Brokaw geadresseerd zijn door een 'gevaarlijk depressief' persoon, die niet voor rede vatbaar zou zijn. Beide brieven waren gefrankeerd in New Jersey, waar twee medewerkers van een postkantoor antrax opliepen. FBI-agenten kamden gisteren de buurt uit waar de brief is gepost.

Gisteravond werd bekend dat bij een medewerker van de krant The New York Post de huidvorm van antrax is geconstateerd. Eerder werden in New York twee medewerkers van tv-stations alsmede de baby van een producent door deze milde vorm getroffen.