Peter R. De Vries terug op de buis

Vanaf donderdag 8 november, tussen 20.30 en 21.30 uur, begint bij SBS 6 een nieuwe reeks van 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever'. Over zijn terugkeer bestond enige tijd onduidelijkheid, omdat SBS vond dat de formule moest worden aangepast.

Inmiddels is de formule naar wens veranderd. Zo zal De Vries extra 'dossiers' openen en wordt er vaker een beroep gedaan op de verborgen camera om misstanden aan het licht te brengen. Verder wordt er meer op locatie gefilmd en is het decor aangepast. SBS zendt het programma voorlopig elke 2 weken uit. Begin volgend jaar wil de zender het programma invoegen in een dagelijks nieuwsblok waarin ook mensen als Pieter Storms en Willibrord Frequin een rol krijgen. Het wordt waarschijnlijk in de vooravond uitgezonden.

Het programma van Peter R. De Vries heeft zich de laatste jaren gemanifesteerd als een luis in de pels van justitie. Zijn onafhankelijke, kritische benadering van het recherchewerk in een groot aantal onopgeloste (kinder)moordzaken heeft er voor gezorgd dat hij op dit gebied meer en meer als een soort 'ombudsman' wordt beschouwd. Voorlopige kroon op het werk is de historische revisie (herziening) van de Puttense moordzaak, waar Peter R. de Vries gedurende zes jaar in maar liefst 36 uitzendingen voor heeft gepleit en talloze nieuwe feiten voor heeft aangedragen. Zonder de bemoeienis van het programma zou deze ongekende gerechtelijke dwaling nooit boven water zijn gekomen. De herziening van de zaak zal in december aanstaande beginnen en februari 2002 door het gerechtshof in Leeuwarden waarschijnlijk worden afgerond. Hieraan zal uiteraard aandacht worden besteed.