TV-Show tegen terrorisme live op tv

De Amerikaanse tv-show tegen terrorisme 'America: A Tribute to Heroes' is in de nacht van vrijdag op zaterdag rechtstreeks te zien op Nederland 2. De gezamenlijke uitzending van BNN, EO en TROS begint om ongeveer 3 uur en duurt twee uur.

Ook SBS6 en Canal+ zenden de show rechtstreeks uit. Het abonneestation Canal+ brengt het programma ongecodeerd, dus gratis, op de buis.

Volgens de organisatoren hebben nog nooit zoveel supersterren (acteurs en musici) hun medewerking aan een tv-show toegezegd. Aan het evenement doen onder anderen mee: Julia Roberts, Cameron Diaz, Tom Cruise, Will Smith, Tom Hanks, Jim Carrey en Robert de Niro. Onder de talrijke deelnemende musici zijn Bruce Springsteen, Bon Jovi, Stevie Wonder, Neil Young, Paul Simon en Alicia Keys.

Alle supersterren doen belangeloos mee. De opbrengst van het programma, dat in heel de Verenigde Staten wordt uitgezonden, is bestemd voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen in New York en Washington. Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat de tv-stations op zo'n schaal samenwerken.

Zaterdagavond is op Nederland 2 om 20.30 uur een 60 minuten durende samenvatting van het programma te zien. SBS en Canal+ herhalen de uitzending zaterdag overdag.