Amerikaanse sterren op TV tegen terrorisme

Een groot aantal Amerikaanse supersterren treedt het komend weekeinde op in een tv-show tegen terrorisme. De show "America: A Tribute to Heroes'' (Amerika: een eerbetoon aan helden) zal in de nacht van vrijdag op zaterdag in heel de VS worden uitgezonden.

Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat de tv-stations op zo'n schaal samenwerken. Volgens de organisatoren hebben ook nog nooit zoveel supersterren (acteurs en musici) hun medewerking aan een tv-show toegezegd. Aan het evenement doen onder anderen mee: Julia Roberts, Cameron Diaz, Tom Cruise, Will Smith, Tom Hanks, Jim Carrey en Robert de Niro. Onder de talrijke deelnemende musici zijn Bruce Springsteen, Bon Jovi, Stevie Wonder, Neil Young, Paul Simon en Alicia Keys.

Alle supersterren doen belangeloos mee. De opbrengst is bestemd voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen in New York en Washington.

Inmiddels heeft de Amerikaanse vakbond van toneelspelers de regering alle medewerking toegezegd bij de strijd tegen het terrorisme. De acteurs zijn bereid zonder gage op te treden op militaire bases en in ziekenhuizen. Verder willen ze belangeloos optreden in tv-spotjes. Het ingezamelde geld zou dan moeten worden gebruikt voor een anti-haatcampagne.