Marokkaanse website boos op Volkskrant

De site van en voor Marokkaanse moslims, Maghreb.NL is niet te spreken over een artikel in de Volkskrant van afgelopen vrijdag. Daarin werden citaten van gebruikers van het forum van de website aangehaald om aan te tonen dat Marokkaanse jongeren de aanslagen in Amerika wel terecht vonden.

Volkskrant: "Natuurlijk voelen de meeste moslims afschuw en medeleven met de duizenden doden in New York en Washington, maar bij velen heerst ook vreugde over het feit dat de Verenigde Staten eindelijk een les is geleerd. Vooral op de discussiesites maghreb.nl en naffer.nl tonen moslimjongeren hun blijdschap."

Volgens de makers van Maghreb heeft dit bericht heeft veel verwarring opgewekt en vraagtekens opgeroepen. Veel lezers van de Volkskrant hebben de link naar Maghreb.NL gevolgd en hebben de hele site geassocieerd met alle uitspraken die in het artikel zijn genoemd. Zo lijkt het alsof Maghreb.NL de aanslag terecht vindt en dat alle Marokkaanse jongeren die Maghreb.NL bezoeken, blijdschap tonen. Bijdragen van mensen die de aanslagen afkeuren zijn door de "verslaggevers" niet genoemd want dat is blijkbaar geen nieuws. Aldus Maghreb.NL

De makers wijzen er tevens op dat ze vrijdagmiddag samen met vele landgenoten om 12:00u de website "op zwart gezet" hebben en drie minuten stilte hebben gehouden voor alle onschuldige burgers die zijn omgekomen als gevolg van terreur, oorlog of intolerantie in het Noorden, Oosten, Zuiden en Westen van de wereld. Waarmee ze dus wel afstand nemen van een herdenking voor alléén Amerikaanse slachtoffers.

Maar goed dat er geen krant sommige extreme reacties op Fok! heeft gequote van de afgelopen dagen........