Chabot schrijft nog 2 boeken over Brood

Dichter-performer Bart Chabot schrijft nog twee boeken over zijn vriend, muzikant en kunstenaar Herman Brood, die in juli met een sprong van het Amsterdamse Hilton zelfmoord pleegde. Dat heeft uitgeverij Nijgh & Van Ditmar bekendgemaakt.

Na 'Broodje gezond' (1996) en 'Broodje Halfom' (2001) verschijnen in september 2002 'Brood en Spelen' over een theatertournee die Brood, Chabot en Jules Deelder maakten tussen 1998 en 2000, en in 2003 'Broodje Springlevend' over het laatste levensjaar van Brood.

Chabot volgde Herman Brood meer dan 10 jaar. Hij verzamelde honderden cassettebandjes, tikte die uit en monteerde die tot wat zijn uitgeverij aanprijst als een 'hilarische en ontroerende schelmenroman' in vier delen. Van 'Broodje Gezond' zijn meer dan 50.000 exemplaren verkocht, van 'Broodje Halfom', dat inmiddels een vierde druk beleefd, meer dan 30.000. "Ik moet zeggen, sommige passages kwamen me bekend voor", was Broods reactie tegen Chabot na het verschijnen van het eerste deel. Tegelijk met 'Brood en Spelen' wordt ook een film uitgebracht over de theatertournee: 'Van God Los'.