Vuurlopers mét brandwonden beter af

De Leidse studenten die vorige week brandwonden opliepen toen zij over hete kolen liepen, zijn er minder erg aan toe dan dan degenen die het doorstonden en geen brandwonden opliepen. Dit stelt directeur R. Matzken van de Stichting Bijbel en Onderwijs.

Geest wenden tot een afgod

Volgens de stichting wenden de mensen die succesvol over vuur lopen hun geest tot een afgod. In ruil daarvoor zouden zij bijzondere vaardigheden ontvangen. De bijbel veroordeelt volgens Matzken het vuurlopen met een passage waarin koning Manasse van Juda zijn zoon door het vuur liet gaan. Het zou gaan om een offer aan de afgod Moloch of Melek.

De vijftien studenten raakten gewond bij de activiteit tijdens de Leidse introductieweek voor eerstejaars studenten, waarvoor Emile Ratelband uitgenodigd was. Volgens de stichting wordt het lopen over kolen beoefend als onderdeel van cursussen over teambuilding.

Bijbel en onderwijs voegt het vuurlopen toe aan haar website www.occultenlicht.nl, waarop zij waarschuwt voor occulte 'duivelse praktijken', zoals het lezen van de boeken van Harry Potter en het spelen van het Pokemon spel.