Gay Krant waarschuwt homo's voor Egypte

De Gay Krant waarschuwt homoseksuele toeristen voor 'de achterhaalde opvattingen' in Egypte. Voorzitter Krol van de Stichting Vrienden van de Gay Krant heeft het reisbureau van de Gay Krant gevraagd alle klanten die naar het Noord-Afrikaanse land willen reizen, te waarschuwen.

Krol schrijft dit in een brief aan de Egyptische ambassadeur in Nederland, naar aanleiding van een rechtszaak tegen 52 homoseksuele verdachten. Deze mensen werden na een feestelijke boottocht op de Nijl door de Egyptische politie opgepakt op verdenking van immoreel seksueel gedrag, het propageren van extremistische ideeën en het belasteren van de islam.

Diverse internationale mensenrechtengroepen hebben kritiek op de Egyptische autoriteiten, omdat zij menen dat de mannen worden berecht op grond van hun seksuele geaardheid. In orthodox-islamitisch Egypte rust een taboe op homoseksualiteit, maar het is niet bij wet verboden.

Krol zegt het negatieve advies voor Egypte met tegenzin te geven, omdat hij "uit ervaring weet dat veel Nederlandse homoseksuelen juist met erg veel genoegen naar uw land op vakantie gingen'', schrijft hij aan ambassadeur Hanafi. Krol hoopt verder dat de discussie over homorechten in Egypte versneld op gang komt.