Boeren blokkeren snelweg

Boze boeren blokkeren maandagochtend met tractoren verscheidene snelwegen in Nederland. Volgens een woordvoerder van de verkeersinformatiedienst TIC in Utrecht blokkeren zij de wegen meestal met tien tot vijftien tractoren.
Rond zeven uur is het klaverblad Beekbergen van de snelwegen A1 en A50 geblokkeerd. Verkeer in alle richtingen is daar onmogelijk door de aanwezigheid van zo'n twintig tractoren en vrachtwagens op de rijbanen.

Boeren hebben ook hun tractoren stilgezet op de IJsselbrug bij Zwolle. De A28 is in de richting Amersfoort daardoor lamgelegd. Ook bij Bijlen staat het verkeer op die snelweg stil.

De Afsluitdijk is aan weerszijden afgesloten. Bij Zurich voorkomen de boeren dat het verkeer de blokkade passeert door hun tractoren ook op het fietspad te parkeren.

Ook op de A27 bij Lexmond, de A58 bij Wouw, de N50 van Zwolle naar Kampen en de N343 bij Langeveen staan tractoren stil. Op de A1 bij Oldenzaal wordt een langzaamaanactie gevoerd.

De boeren protesteren met de blokkades tegen de sluiting van de veemarkten, de administratieve rompslomp waarmee boeren na de mond- en klauwzeercrisis zijn geconfronteerd en de kosten van onderzoek naar de gekkekoeienziekte BSE, aldus een woordvoerder.