'Over the Rainbow' beste lied 20e eeuw

Over the Rainbow is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot het beste lied van de twintigste eeuw. Het lied werd voor het eerst door Judy Garland gezongen in de film The Wizard of Oz,

Over the Rainbow werd uitverkoren uit een lijst van 365 songs die de Amerikaanse platenindustrie had opgesteld. Na het lied van Garland kwamen op de plaatsen twee tot en met vijf White Christmas (Bing Crosby), This Land Is Your Land (Woody Guthrie), Respect (Aretha Franklin) en American Pie (Don Mclean). Op de lijst van 365 platen waren vooral de jaren vijftig en zestig goed vertegenwoordigd. Voor modernere genres als rap en punk was aanzienlijk minder aandacht.

Vorig jaar waren er diverse andere peilingen naar het lied van de eeuw. Bij het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone en de BBC kwam Yesterday van The Beatles als beste uit de bus. Deelnemers aan een onderzoek van het muziekvideokanaal VH1 kozen Satisfaction van de Rolling Stones tot het lied van de twint! igste eeuw. In de peiling die woensdag bekend werd gemaakt, staat Satisfaction op plaats 16. Yesterday reikte niet hoger dan de 56e plaats.