Grootse presentatie Ferrari F1-2001

Luca Cordero di Montezemolo, de charismatische 53-jarige directeur van Ferrari, wond er dit keer geen doekjes om: "Bij vorige teampresentaties vroegen mensen mij waarom ik niet ronduit verklaarde dat we voor de wereldtitel gingen. Daarom zeg ik nu: we zullen onze wereldtitels bij de rijders en constructeurs met heel ons hart proberen te prolongeren. Ik zeg niet meteen dat het zal lukken, maar we hebben een geweldig team in huis om te slagen. Punt uit, einde verhaal", declameerde hij als een opperstalmeester die in de arena van zijn circustent het publiek toespreekt.



De fans werden dan ook op hun wenken bediend. Zelfs Michael Schumacher, die wel eens verweten werd dat hij nog geen woord Italiaans spreekt, kreeg de handen op elkaar toen hij enkele zinnen in de taal van de tifosi uit zijn mond kreeg.

In uitstekend Engels klonk het later vastberaden: "Mensen die denken dat ik na het behalen van mijn derde wereldtitel minder gemotiveerd zou zijn, hebben het mis. Ik heb er juist heel veel zin in. Ik ben een 'natural', een rijder die altijd wil winnen. Eind van de week ga ik de nieuwe wagen voor het eerst testen. Ik kan bijna niet wachten."

Teamgenoot Barrichello, die vorig jaar duidelijk de tweede viool speelde bij de Scuderia, moet dat niet als muziek in de oren hebben geklonken. Zijn optimisme aan het begin van het vorig seizoen, toen hij de koppositie nog wilde betwisten, heeft dan ook plaats gemaakt voor realisme. "Ik heb afgelopen jaar veel geleerd. Daar hoop ik mijn voordeel mee te doen. Ik ga weer mijn uiterste best doen, maar aan voorspellingen waag ik me niet", sprak de Braziliaan bescheiden.