FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 januari 2001

Extra kaartjes voor Eminem concert

Mojo heeft vandaag 800 extra kaartjes voor het optreden van de Amerikaanse hip-hopster Eminem in de verkoop gedaan. De omstreden rapper geeft zondag een optreden in Ahoy' Rotterdam. Door een andere zaalindeling ontstond extra ruimte in de hal.

Eminem (The Slim Shady) is momenteel razend populair over de hele wereld: hij is de eerste blanke rapper die artistieke erkenning krijgt en een groot publiek bereikt.

De vraag naar kaartjes voor het Ahoy'-concert van Eminem is volgens een woordvoerder van Mojo enorm. In de middag werden er al enkele honderden van de extra kaartjes verkocht. Op de zwarte markt en via internet worden ook nog kaartjes aangeboden voor woekerprijzen.

Een woordvoerder van Mojo liet weten dat het "zeer onwaarschijnlijk" dat Eminem zondag begeleiding krijgt van Dr Dre. Naast Eminem staan zondag ook Outkast (momenteel een nummer-1 hit met Ms. Jackson) en Xzibit op het podium.

Sharon blijft Barak nog steeds ruim voor

aa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verkiezingspoll van een grote krant in Israël afgelopen dinsdag liet precies een week voor aanvang van de verkiezingen een ruime voorsprong voor Ariel Sharon zien ten opzichte van de huidige premier Barak.

De uitslag van de poll, die overigens ook een ruime voorsprong voor Shimon Peres aantoonde kan nadelig uitpakken voor Sharon, aangezien alle rechtse stemmen misschien afhaken na het zien van de poll. Ook is hij bang dat om dezelfde reden de bevolking in de joodse nederzettingen niet naar de stembus gaat.

Bush op bankbiljet

President George Walker Bush is in de Verenigde Staten nog niet zo'n legende dat hij op bankbiljetten wordt afgebeeld. Maar een winkelmedewerker in de staat Kentucky dacht daar blijkbaar anders over. Hij accepteerde een biljet van 200 dollar waarop George W. staat afgebeeld.

In plaats van "In God we Trust", luidt de tekst op het biljet: "The right to bear arms" (Het recht om wapens te dragen). Op de achtergrond staat een olieveld afgebeeld, meldt CNN.

Volgens de politie is het biljet zo'n duidelijke vervalsing, dat het niet om een serieuze poging tot namaak kan gaan, maar eerder om een grap.

De schuldige lolbroek is er wel beter van geworden. Met het 200 dollarbiljet kocht hij voor 2,12 dollar aan levensmiddelen en kreeg 197,88 dollar wisselgeld. Met dat geld is hij er vandoor.

Meisje overlijdt aan nekkramp

Een 13-jarig meisje uit Kootwijkerbroek is maandag overleden aan een zeer ernstige vorm van nekkramp. GGD West-Veluwe Vallei waarschuwt mensen in de omgeving extra alert te zijn op mogelijke signalen van de besmettelijke ziekte.

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van de jonge Wanda Morren, benadrukt W. Stoop, hoofd afdeling algemene gezondheidsdienst van de GGD, dat er beperkt besmettingsgevaar voor de bevolking is. "Er is geen reden tot bezorgdheid, maar het is verstandig dat mensen alert zijn op klachten als hevige hoofdpijn, koorts, misselijkheid, braken en donkere bloedpuntjes op de huid. Laat ze in zulke gevallen contact opnemen met de huisarts en melden dat er een geval van hersenvliesontsteking in de omgeving is geconstateerd."

Stoop bevestigt dat het in het geval van het meisje ,,zeer waarschijnlijk" gaat om een "agressieve vorm van hersenvliesontsteking". Laboratorium-onderzoek van het bloed moet dit deze week voor honderd procent bevestigen.
"Het is een infectieziekte", zegt Stoop. "Vijftien procent van de Nederlandse bevolking is gewoon drager van de bacterie, maar heeft daar nooit klachten over. Het kan gebeuren dat een bacterie mensen ziek maakt, bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand, oververmoeidheid of onvoldoende goede voeding. Maar soms is het ook onbegrijpelijk hoe iemand ziek kan worden. Het is een gevaarlijke ziekte. Soms gaat het zo snel dat iemand eigenlijk al niet meer te redden is wanneer de ziekte wordt geconstateerd."

"Per jaar worden er enkele honderden gevallen van ernstige nekkramp vastgesteld. Hoeveel er aan overlijden is niet bekend, maar het aantal is gering." De gezinsleden van het meisje ondergaan inmiddels uit voorzorg een antibioticakuur. "In huiselijke sfeer, bij voortdurend contact met iemand, is de besmettingskans groter."

Brandweerman gooit deel lijk in sloot

De Zwolse brandweer stelt een intern onderzoek in naar een brandweerman van dat korps. De man in kwestie heeft vrijdag bij het schoonmaken van de spoorwegovergang IJsselcentraleweg in Zwolle-zuid na een zelfdoding, opzettelijk een klein deel van het stoffelijk overschot in de sloot naast het spoor gegooid.

De gemeente Zwolle bevestigt het verhaal en verklaart de gang van zaken zeer te betreuren. Brandweercommandant P. Kappel heeft de nabestaanden maandagavond op de hoogte gebracht van het gebeurde.

Een passant betrapte de brandweerman vrijdag en heeft daarop het lichaamsdeel uit de sloot gehaald en in een plastic zak mee naar huis genomen. Later op de dag heeft de brandweer het bij de passant opgehaald en naar het mortuarium overgebracht. Volgens gemeentewoordvoerder Aard Nauta is dat laatste conform de regels.

Volgens Kappel is er ‘op dit moment geen dwingende aanleiding om ervan uit te gaan dat er willens en wetens onzorgvuldig is gehandeld’. De brandweer stelt daarom een intern onderzoek in naar wat er vrijdag precies is voorgevallen op de spoorwegovergang. Op basis van de uitkomsten daarvan worden al dan niet maatregelen tegen de man getroffen. Hij is nu nog aan het werk. Ook houdt de brandweer het te volgen protocol bij dit soort zaken nog eens tegen het licht. Het opruimen van de ravage na een aanrijding tussen trein en mens of dier is de wettelijke verantwoordelijkheid van de brandweer, zegt voorlichter Lex Schruijer van het Nibra, het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding.

De brandweer heeft bij dit soort ongevallen altijd de leiding. ‘En er wordt brandweerlieden geleerd bij dit soort gevallen met de nodige piëteit met de menselijke resten om te gaan. Het is dan ook voor het eerst dat wij van een situatie als deze horen’, zegt Schruijer.

8 jaar geëist tegen schutter Veghel

Officier van justitie M. Mol heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch acht jaar gevangenisstraf geëist tegen de 18-jarige A.D. uit Veghel. De jongen wordt verdacht van het neerschieten van vijf mensen in een school in Veghel in december 1999.

De officier vond de culturele achtergrond in deze zaak van groot belang. De zoon had het aanvankelijk voorzien op een 19-jarige man die enkele maanden daarvoor zijn 15-jarige zusje had meegenomen naar Turkije. Volgens Mol was hierbij de familie-eer geschonden en diende die te worden gewroken. "Ook al was de druk van de familie op de toen minderjarige A.D. heel groot, het is maar de vraag of hij niet ook zelf de familie-eer wilde herstellen," aldus Mol.

De vader van de jongen is in mei vorig jaar tot negen jaar celstraf veroordeeld, omdat hij zijn zoon had aangezet tot de schietpartij. Op 14 februari dient het hoger beroep in deze zaak.

De rechtbank doet op 13 februari uitspraak in de zaak van de zoon.

Vrouw maakt misbruik van Volendam

De regiopolitie Drenthe is op zoek naar een ongeveer twintigjarige oplichtster die bejaarde mensen geld aftroggelt onder het mom van een actie voor Volendam en Enschede. Politiewoordvoerder R. Hallink noemt de actie "ver beneden peil".

De zegsman vermoedt dat de vrouw al enkele weken actief is. De politie komt nu in actie omdat er aangifte is gedaan.

In zorgcentrum Paasbergen in Odoorn wilde de vrouw aan een 79-jarige bewoonster vier pakken koffie verkopen, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan de slachtoffers van de ramp in Volendam. De bejaarde vrouw had geen kleingeld, maar wel 300 gulden. De jonge vrouw gaf aan dat ze in haar auto veel kleingeld had en dat graag wilde omwisselen. Ze nam de 300 gulden mee, maar kwam niet meer terug.

Op dezelfde manier werden een alleenstaande vrouw aan de Lottingstraat in Sleen en een 77-jarige vrouw aan de Stikkerstraat in Schoonoord opgelicht, waarbij de vrouw met respectievelijk 50 en 200 gulden verdween. In het eerste geval noemde de oplichtster Enschede als goede doel, in het tweede geval ook weer Volendam.

Volgens de politiewoordvoerder geven de gedupeerden gemakkelijk geld aan de vrouw mee, omdat ze betrouwbaar overkomt, een net voorkomen heeft en welbespraakt is. Ze heeft kort blond haar en is rond de 1 meter 70 lang. Van de auto is geen signalement bekend.

Man klaagt schoolmeester aan na 17 jaar

Een Australische man heeft na zeventien jaar zijn oude schoolmeester aangeklaagd. Volgens de inmiddels 30-jarige Paul Hogan heeft een disciplinaire afranseling die hij op school heeft ondergaan zijn leven verwoest. Een Australische krant heeft dat dinsdag bericht.

Hogan beweert dat hij zo hard is geslagen dat hij specialistische zorg nodig heeft gehad voor zijn rechterhand. Hij zou banen die hem werden aangeboden hebben moeten afslaan omdat hij het werk fysiek niet aan zou kunnen als gevolg van het pak slaag, dat de leraar hem zou hebben toegebracht omdat zijn sportuniform vuil was.

Hogan zegt drie keer met een riem op zijn handpalm te zijn geslagen door leerkracht Denis Fricoh. Later zou hij nog eens vijf tikken hebben gekregen van dezelfde leraar.

De leraar en de katholieke school, die door Hogan ook in de aanklacht betrokken is, ontkennen de beschuldigingen. Hogan meent recht te hebben op vergoeding van de materiële en immateriële schade.

Bush speelt nu al Ruimteoorlog

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een nieuwe Amerikaanse regering aan het roer is het defensieapparaat van de VS begonnen met gesimuleerde oorlogsmanoeuvres in de ruimte.

Tot dusverre was de ruimte voor de defensietechnici vooral een uitvalsbasis voor het ondersteunen van de conventionele strijd op de grond. Maar bij de jongste manoeuvres wordt de strijd ook in de ruimte gestreden.

Het Amerikaanse dagblad The Washington Post heeft maandag bericht dat 250 deelnemers vijf dagen lang met computersimulaties een ruimteoorlog hebben nagebootst in een bunker bij Colorado Springs.

De fictie draaide om het jaar 2017, waarin China een buurland bedreigt dat de VS om hulp vraagt. En die hulp komt, compleet met ruimteveren en bewapende satellieten.

De VS beschikten in het spel over het omstreden ruimteschild, waar de nieuwe minister van Defensie Donald Rumsfeld een groot voorstander van is. Voorts is er gestreden met microsatellieten, laserkanonnen, kruisvluchtwapens en speciale ruimteveren die satellieten lanceerden.

De nieuwe proeven met de ruimteoorlogvoering zijn overigens wel ouder dan de regering Bush. Sinds de Golfoorlog (1991) en het ineenstorten van de Sovjet-Unie, is er een tendens de ruimte meer als reëel strijdtoneel te zien.

Spaans dorp gooit laatste geit van toren

Spanjaarden hebben een vorig jaar ingesteld verbod naast zich neergelegd, door een levende geit van een kerktoren af te gooien. De geit overleefde de val van 16 meter zonder een schrammetje, door in een net te landen dat door de plaatselijke bevolkingen was uitgespannen.

Het 'springen van de geit' is een traditie in het stadje, maar het werd vorig jaar officieel verboden na protesten van dierenrechten-activisten. Mensen die deel hebben genomen aan het ritueel in het kleine stadje, Manganeses de la Polvorosa, kunnen een boete tot ruim 35.000 gulden opgelegd krijgen. Maar Spaanse autoriteiten melden dat het ritueel dit jaar plaatsvond in de beschutting van de duisternis.

Raadslid Benedict Heras verklaart:"We hebben tot nu toe nog geen ooggetuigen van het voorval. Iedereen die iets gezien zou hebben, weigert te spreken." De dorpelingen hadden de geit de naam Chillerona meegegeven, naar Alfonso Chilleron, de leider van de ANPBA, de Spaanse dierenbescherming, die campagne had gevoerd om de traditie uit te bannen.

Dit jaar zou toch het laatste jaar kunnen zijn, aangezien de traditie voorschrijft dat de geit door dienstplichtigen van de toren wordt geworpen en Spanje de dienstplicht volgend jaar afschaft.

26.000 banen weg bij DaimlerChrysler

Autoconcern DaimlerChrysler heeft gisteren bevestigd de komende drie jaar 26.000 banen te schrappen bij zijn Amerikaanse tak Chrysler. Dat komt neer op 20 procent van het totaal. Eerder op de dag kwam de zakenkrant The Wall Street Journal al met het enorme banenverlies naar buiten.

De reorganisatie is nodig om Chrysler er weer bovenop te helpen. Het dochterbedrijf kampt met een sterk teruglopend marktaandeel en grote verliezen. DaimlerChrysler wil daarom in twee jaar zes fabrieken sluiten, onder meer in Midden- en Zuid-Amerika. In de VS gaat een streep door een aantal ploegendiensten.

De bekendmaking van een grootscheepse reorganisatie was eigenlijk voor eind februari gepland. Maar omdat al details uitlekten, was DaimlerChrysler waarschijnlijk genoodzaakt het nieuws eerder naar buiten te brengen. Chrysler-directeur Dieter Zetsche repte gisteren van het 'wegnemen van onzekerheid bij het personeel'.

De verwachting is dat de meeste banen dit jaar zullen verdwijnen. DaimlerChrysler denkt dat het merendeel van het personeel afvloeit via vervroegde pensionering.

Het concern wil met de ingrepen van Chrysler weer een 'kwieke' onderneming maken. Chrysler gold ooit als de parel van de auto-industrie, maar is sinds de overname door Daimler-Benz in 1998 ver afgegleden. Het verloor vooral veel terrein doordat nieuwe modellen niet aansloegen bij de Amerikanen.

Nagellak voortaan in de vuilniszak

Goed nieuws voor het milieu: nagellak kan tegenwoordig door de afvalovens verbrand worden zonder dat het milieu hieronder lijdt. Dit heeft minister Pronk vandaag bekend gemaakt.

O.a. nagellak, vloeibare inkt, correctievloeistof, kit, meubelolie, aceton, kogellagervet en plamuur worden niet langer beschouwd als klein chemisch afval.
Daarentegen staan er twee nieuwe producten op de kca-lijst: gootsteenontstopper en etsvloeistoffen.

Gewonden Volendam zijn uit kritieke fase

De Volendamse jongeren die door de cafébrand in Het Hemeltje nog in het ziekenhuis liggen, verkeren niet meer in kritieke toestand. Men kan er echter nog niet van uit gaan dat er nu niemand meer zal overlijden aan de gevolgen van de brand; dit zegt de medisch coördinator van het Brandwondencentrum in Beverwijk.

In Beverwijk liggen nog twaalf slachtoffers van de brand, waarvan 4 op Intensive Care. Het Martini Ziekenhuis in Groningen verpleegt er nog vijf, van wie er vier intensieve zorg krijgen. Zeven patiënten verblijven nog in het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid in Rotterdam. De brand heeft inmiddels dertien levens geëist.

Gelukkig eens goed nieuws over de Volendamse jongeren

Gezicht van ongeborene zichtbaar

ROBBIE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 'pret-echo' zal nooit meer hetzelfde zijn. Met een door Siemens ontwikkelde 3D-scanner is het voortaan mogelijk het gezicht van de ongeboren baby zichtbaar te maken. Ook andere details komen driedimensionaal in beeld. Bovendien zijn er door het apparaat betere mogelijkheden om eventuele afwijkingen tijdig op de sporen. Dat meldt The Times dinsdag. Volgens de krant biedt de 3D-techniek aanstaande ouders de mogelijkheid om zich al in de vroegste fase met hun kind te binden.

Duitsers drinken steeds minder bier

JU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens DFT.nl vanmiddag drinken Duitsers steeds minder bier, in plaats daarvan grijpen ze steeds vaker naar mengsels van bier en limonade. De afzet van het gerstenat is in 2000 gedaald met 0,4% naar 109,7 hectoliter.

Uitgezonderd 1999, is het bierverbruik de laatste jaren steeds verder afgenomen. Buiten deze cijfers blijven alcoholvrij bier en bieren die geïmporteerd worden buiten de EU.

Toch raar dat de mensen van Bertelsmann dan met zo'n dronken idee kunnen komen als geld vragen voor Napster

Hennep drogerij annex kwekerij opgerold

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag zondagnacht dat bij het bedrijf aan de Hazekoog een garagedeur openstond. Er was ingebroken. Toen agenten het bedrijf doorzochten stuitten zij op een hennepdrogerij. Hier worden de topjes van de henneplanten 'rook klaar' gemaakt voor verkoop in koffieshops.

Toen de politie het pand verder doorzocht bleken er ook nog ruim 1000 planten in een andere ruimte te staan. Deze worden vernietigd. Ook is de apparatuur waarmee de hennep wordt gedroogd in beslag genomen. Er zijn (nog) geen arrestaties verricht, bij het bedrijf op de Beverkoog in Alkmaar was niemand aanwezig.

Eerst praten, dan pas seks

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst in meer dan 25 jaar houdt de Belgische overheid een brede seksuele voorlichtingscampagne. Centrale slogan is: "Doe je mond open voor je sekst". Anders gezegd: praat erover. De campagne mikt speciaal op jongeren tussen 15 en 19 jaar van het technisch en beroepsonderwijs. Met woorden als 'kut' en 'lul' windt ze er geen doekjes om.

Zo komen er schoolaffiches ("Eerst blablabla, dan boemboemboem"), en advertenties in Humo, Joepie en Flair. In toiletten van cafés en andere uitgaansgelegenheden hangen nu al affiches, die qua taal een stapje verder gaan: "Vrijen zonder praten is kut" (in de damestoiletten) en "Zeg dan iets, lul" (bij de heren).

Vanaf 5 februari zullen op Studio Brussel, Donna, Top Radio en FM Mix drie radiospots te horen zijn die dezelfde boodschap moeten overbrengen: dat praten belangrijk is voor je al dan niet tot seks overgaat. De spots zijn nogal grappig: Zo laat één een jongeman horen die voor het eerst met de moeder van zijn lief belt. Niet thuis, zegt de vrouw. Geeft niet, het was maar omdat wij vanavond uitgaan en ik wilde weten of ze de pil neemt. Aangenaam kennismaken, mevrouw.

Grootse presentatie Ferrari F1-2001

Luca Cordero di Montezemolo, de charismatische 53-jarige directeur van Ferrari, wond er dit keer geen doekjes om: "Bij vorige teampresentaties vroegen mensen mij waarom ik niet ronduit verklaarde dat we voor de wereldtitel gingen. Daarom zeg ik nu: we zullen onze wereldtitels bij de rijders en constructeurs met heel ons hart proberen te prolongeren. Ik zeg niet meteen dat het zal lukken, maar we hebben een geweldig team in huis om te slagen. Punt uit, einde verhaal", declameerde hij als een opperstalmeester die in de arena van zijn circustent het publiek toespreekt.



De fans werden dan ook op hun wenken bediend. Zelfs Michael Schumacher, die wel eens verweten werd dat hij nog geen woord Italiaans spreekt, kreeg de handen op elkaar toen hij enkele zinnen in de taal van de tifosi uit zijn mond kreeg.

In uitstekend Engels klonk het later vastberaden: "Mensen die denken dat ik na het behalen van mijn derde wereldtitel minder gemotiveerd zou zijn, hebben het mis. Ik heb er juist heel veel zin in. Ik ben een 'natural', een rijder die altijd wil winnen. Eind van de week ga ik de nieuwe wagen voor het eerst testen. Ik kan bijna niet wachten."

Teamgenoot Barrichello, die vorig jaar duidelijk de tweede viool speelde bij de Scuderia, moet dat niet als muziek in de oren hebben geklonken. Zijn optimisme aan het begin van het vorig seizoen, toen hij de koppositie nog wilde betwisten, heeft dan ook plaats gemaakt voor realisme. "Ik heb afgelopen jaar veel geleerd. Daar hoop ik mijn voordeel mee te doen. Ik ga weer mijn uiterste best doen, maar aan voorspellingen waag ik me niet", sprak de Braziliaan bescheiden.

Favoriete muziek tijdens operatie

Patiënten die in het Scheperziekenhuis in Emmen onder het mes moeten en plaatselijke verdoving krijgen, kunnen tijdens de ingreep genieten van hun eigen favoriete muziek.

De patiënten kunnen voor de operatie een koptelefoon opzetten en de boor- en zaaggeluiden die dikwijls te horen zijn, overstemmen met bijvoorbeeld 'Oerend Hard' van Normaal of de klassieke klanken van Pavarotti.

"We hebben in onze zes operatiekamers een stereo-installatie neergezet die op afstand te bedienen is. De patiënten kunnen kiezen, ze mogen een koptelefoon opzetten maar als het operatieteam het gezellig vindt om mee te genieten van de muziek, mag het ook gewoon via de geluidsboxen.

Slechte vakmanschap oorzaak vele doden

De Indiase minister van Defensie George Fernandes heeft dinsdag tegen de Britse omroep BBC gezegd dat het uiteindelijke aantal slachtoffers van de aardbeving in het westen van India kan oplopen tot ongeveer 100.000. Tot nu toe werd uitgegaan van ongeveer 20.000 doden.
Het aantal gewonden kan volgens de bewindsman stijgen tot 200.000. Hij zei tot deze aantallen te zijn gekomen op basis van luchtverkenningen van delen van Gujarat, de staat die het ergst getroffen is door de beving.

Autoriteiten van Gujarat vinden de cijfers voorbarig en te hoog. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Gujarat wordt er nog steeds uitgegaan van 15- tot 20.000 doden. Ook een woordvoerder van premier Vajpayee zei dat het te vroeg was om te zeggen wat het uiteindelijke dodental zal worden.

De stad Buhj zou compleet zijn verwoest. "De oude stad bestaat niet meer", aldus Fernandes. Volgens hem is vooral het slechte vakmanschap de oorzaak van de vele doden. Hierdoor zouden veel gebouwen simpelweg in elkaar gestort zijn. Hij pleitte voor een verbetering van de bouwkwaliteit.

Tot nu toe zijn ongeveer 6200 doden geborgen. Volgens een schatting van de Britse regering zijn ongeveer 500.000 mensen dakloos geworden door de aardbeving.

Kamerlid: WA geen koning na huwelijk

Het Tweede-Kamerlid Van Walsem (D66) vindt dat kroonprins Willem-Alexander afstand moet doen van het koningschap als hij zijn huwelijk met Máxima wil doorzetten. Van Walsem meent dat de Tweede Kamer stelling moet nemen in wat de kwestie-Zorreguieta is gaan heten.

Het Kamerlid neemt afstand van zijn fractievoorzitter De Graaf, die het afgelopen weekeinde liet weten dat de omstreden vader van Máxima het huwelijk mag bijwonen. De Graaf meent dat de Nederlandse regering Jorge Zorreguieta niet kan verhinderen om aanwezig te zijn bij het huwelijk van zijn dochter.

Zorreguieta was eind jaren zeventig en begin jaren tachtig staatssecretaris en later minister van landbouw in het Argentijnse militaire regime van generaal Videla.

DJ breekt wereldrecord

koos voos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'This is the Moment'. Met deze cd van René Froger draaide de Berlicumse dj Richard Blokx gisteren om 17.00 uur de knop om. Zijn recordpoging was gelukt. De zaal ging al uit haar dak, toen zijn emoties losbarstten. In de armen van vriendin Joyce Wegman liet hij zich even gaan.

Met honderd uur non-stop muziek draaien en aan elkaar praten verbeterde de dj onder massale belangstelling en ondersteuning het wereldrecord met liefst 35 uur. Zodat hij vrijwel zeker is van een plaatsje in het Guinness Book of Records. Afgelopen woensdag ging hij in de lokale herberg De Prins, die dag en nacht geopend was, om 13.00 uur van start. Volgens de reglementen moet elk nummer, dat live aan- of afgekondigd en geregistreerd wordt, minimaal twee en maximaal zes minuten duren. Om de drie uur mag het herhaald worden.

Naast een medische controle, om de vier uur, mocht Blokx om de acht uur een kwartier pauzeren. Naast de geselecteerde muziek gaf de dj informatie en regionieuws, dat hij via internet kreeg. Ook paste hij verzoeknummers in. De opbrengst, ruim tienduizend gulden, ging naar Doe Een Wens Stichting Nederland. "Die jongen levert een topprestatie", zegt begeleidend huisarts Han Ferrée.

7-jarige geeft zusje aan

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in het Canadese stadje Peterborough werd opgeschrikt door een zeer dringend telefoontje. Een zeven-jarig jochie belde de politie zelf op met de mededeling dat ze maar gauw zijn vier-jarige zusje moesten arresteren, omdat zij zijn lego had gestolen. De zaak werd uiteindelijk afgehandeld door de lokale (lees aanwezige) babysitter.

Puff Daddy plakt billboards vol

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zoals jullie al eerder via FOK hebben vernomen is het uit tussen het showbizzpaar Jennifer Lopez en Puff Daddy.

Maar natuurlijk laat Puffy zo'n goeie vangst niet zomaar gaan. En doet een verzoeningspoging. Hij heeft La Lopez 100 witte duiven gestuurd. Verder heeft hij bijna elke billboard in Beverly Hills versierd met de slogan 'Puffy loves Bella'. Bella is de bijnaam van Jennifer Lopez.

Puff Daddy wil maar niet accepteren dat hun 17-maanden durende relatie over is. Arme jongen toch

Overigens heeft de rapper maandag tijdens een proces alle aanklachten ontkend. De 31-jarige multimuljonair staat terecht wegens illegale wapenbezit en omkoping. De officier van justitie heeft onvoldoende bewijs en voor de jury zit er dan ook niet anders op dan om hem onschuldig te verklaren, aldus advocaat Bill Brafman van Puff Daddy.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.