38e executie in Texas

Een 33-jarige Amerikaan heeft dinsdagavond (plaatselijke tijd) in de strafgevangenis van Huntsville een dodelijke injectie gekregen. Hij is de 38ste terdoodveroordeelde aan wie dit jaar in Texas de doodstraf is voltrokken, meer dan ooit tevoren.

Het vorige record, 37 executies in een jaar, dateerde uit 1997. Omdat er voor deze week nog twee executies staan gepland, zullen er in de staat van gouverneur en presidentskandidaat George Bush in 2000 vrijwel zeker veertig mensen door de autoriteiten ter dood worden gebracht. Nog niet eerder in de Amerikaanse geschiedenis zijn er in een jaar zoveel mensen in een staat geexecuteerd.

Garry Dean Miller, die dinsdag werd omgebracht, is schuldig bevonden aan de moord op en verkrachting van een 7-jarig meisje. Procureur-generaal Gary Brown van het district Jones County zei geen genade te kennen voor de dader. "Jammer dat ze hem niet kunnen vierendelen (...) en martelen zoals hij met haar heeft gedaan", zei hij. Miller heeft een bekentenis afgelegd. Daarna vroeg hij zijn advocaten de zaak niet eindeloos te rekken door telkens weer in beroep te gaan.

Laatst een mooie quote op het forum/FP gezien:
"It's wrong to kill people who kill people to tell killing people is wrong."